Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 615105
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 1/2022, relatiu al nomenament dels membres del Consell Científic de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 03125-2022-2)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en sessió ordinària de dia 20 de desembre de 2021, relatiu a l'aprovació definitiva de la creació de l'Agència Menorca Talaiòtica i dels seus Estatuts (Exp. 0356-2021-000001), com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al Departament de Patrimoni.

Atès que els estatus de l'Agència Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu - la Presidència, la Vicepresidència, la Direcció, Comissió Executiva i el Consell Rector - i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu - el Consell Social i el Consell Científic.

Atès que l'article 12 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica ha d'estar format pels membres següents:

a) El/la president/a.

b) El/la vicepresident/a.

c) El director o directora insular que tengui atribuïdes les competències de patrimoni històric, en el cas que no recaigui en aquesta persona la Vicepresidència de l'Agència.

d) El/la director/a de l'Agència.

e) El/la director/a del Museu de Menorca.

f) El/la director/a del Museu Municipal de Ciutadella.

g) La o el cap de la Secció d'Història i Arqueologia de l'IME.

h) Un mínim de 10 i un màxim de 15 persones amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua o com a representants d'institucions científiques com la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears o altres col·legis professionals.

i) El secretari o secretària, amb veu però sense vot, que sigui designat per la presidència entre el personal administratiu que presti servei a l'Agència o, en el seu defecte, en el servei de patrimoni històric.

Vista la disposició addicional primera dels estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica què estableixen que «des del moment de l'entrada en vigor d'aquests estatuts, l'Agència resta adscrita al departament competent en matèria de patrimoni històric».

Vista la disposició transitòria segona, què estableix que la designació de la persona que exerceix la Direcció «s'ha de dur a terme d'acord amb el procediment previst en els presents estatuts» i que fins a la seva designació «les funcions pròpies de la Direcció seran assumides per la persona que exerceixi de cap del Servei de Patrimoni Històric del CIM».

Vist el nomenament de directors insulars que s'estableix en el Decret de Presidència núm. 428 de data 11-7-2019 (BOIB 96 de 13-7-2019) en la qual es nomena a la senyora Raquel Marquès Díez, directora insular de Cultura i Patrimoni;

Atès, per altra banda, el nomenament dels consellers executius efectuat mitjançant el Decret de Presidència núm. 422 de 9 de juliol de 2019;

Vista la delegació de la presidència de l'Agència en el Decret de Presidència núm. 21 de data 11-02-2022 (BOIB 23 de 12-2-2022), en la qual es delega la presidència en el senyor Miquel Àngel Maria Ballester, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars;

Resolc

Primer. Nomenar vicepresidenta del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica, la senyora Raquel Marquès Díez, directora insular de Cultura i Patrimoni.

Segon. Designar com a vocals del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones següents:

- Director en funcions de l'Agència: José Simón Gornés Hachero, cap de servei de Patrimoni.

- Directora del Museu de Menorca: Carolina Desel Gonzàlez.

- Directora del Museu Municipal de Ciutadella: Maria José León Moll

- El cap de la Secció d'Història i Arqueologia de l'IME: Antoni Ferrer Rotger

Tercer. Designar com a vocals Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua o com a representants d'institucions científiques següents:

- Titular: Enrique García Riaza com a representant de la Universitat de les Illes Balears i Daniel José Albero Santacreu com a suplent.

- Titular: Ramon F. Martin Gordon com a representant del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears i Irene Riudavets González com a suplent.

- Joana Gual Cerdó: Arqueòloga del CIM.

- Margarita Orfila Pons: Catedràtica jubilada de la Universitat de Granada i presidenta de l'Ateneu de Maó.

- Cipriano Marín Cabrera: Coordinador de l'expedient de Menorca Talaiòtica.

- Cristina Rita Larrucea: Arqueòloga.

- Rafael Mata Olmo: Catedràtic de la Universidad Autónoma de Madrid i membre de l'equip redactor del PTI.

- Mónica Luengo Añón: Coordinadora de l'expedient del Paisaje de la Luz (Madrid) i assessora de Menorca Talaiòtica.

- Francesc Isbert Vaquer: Restaurador.

- Juan Antonio Belmonte Avilés: Professor de Recerca de l'Institut d'Astrofísica de les Canàries, President de la comissió C4 "Patrimoni Mundial i astronomia" de la IAU.

- Felipe Criado-Boado: Instituto de Ciencias del Patrimonio (INCIPIT), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

- Amalia Pérez Juez: Arqueòloga de la Universitat de Boston.

- Damià Ramis Bernad: Arqueòleg.

- Josep Maria Fullola Pericot: Catedràtic de la Universitat de Barcelona.

- Manuel Antonio Calvo Trias: Catedràtic de la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Notificar aquesta resolució a les persones interessades i donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui.

Cinquè. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 19 d'octubre de 2022

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica

Miquel Àngel Maria Ballester

(DP 21/2022 d'11 de febrer)

(BOIB núm. 23 de 12-2-2020)