Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 615103
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 4/2022, relatiu al nomenament dels membres de la Comissió Executiva de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 03125-2022-2)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en sessió ordinària de dia 20 de desembre de 2021, relatiu a l'aprovació definitiva de la creació de l'Agència Menorca Talaiòtica i dels seus Estatuts (Exp. 0356-2021-000001), com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Atès que els estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu - la Presidència, la Vicepresidència, la Direcció, la Comissió Executiva i el Consell Rector - i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu - el Consell Social i el Consell Científic.

Atès que l'article 11.2 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica ha d'estar formada pels membres següents:

a) El/la president/a.

b) El/la vicepresident/a.

c) El director o la directora insular que tengui atribuïdes les competències de patrimoni històric, en el cas que no recaigui en aquesta persona la Vicepresidència de l'Agència.

d) El/la cap del Servei de Patrimoni Històric o un membre del personal tècnic del Servei de Patrimoni Històric.

e) El/la director/a de l'Agència Menorca Talaiòtica o un membre del personal tècnic de l'Agència, que hi assisteix amb veu però sense vot.

f) El/la director/a de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera o un membre del personal tècnic del Departament de Medi Ambient, que hi assisteix amb veu però sense vot.

Vista la disposició addicional primera dels estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica què estableixen que «des del moment de l'entrada en vigor d'aquests estatuts, l'Agència resta adscrita al departament competent en matèria de patrimoni històric».

Vist el nomenament dels directors insulars que s'estableix en el Decret de Presidència núm. 428 de data 11-7-2019 (BOIB 96 de 13-7-2019) en el qual es nomena a la senyora Raquel Marquès Díez com a directora insular de Cultura i Patrimoni;

Atès, per altra banda, el nomenament dels consellers executius efectuat mitjançant el Decret de Presidència núm. 422 de 9 de juliol de 2019;

Atès que s'ha de convocar la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica.

Atès que les diverses entitats i persones que formen part de l'Agència han comunicat les seves propostes de nomenament.

Vist que el Decret de Presidència núm. 21 de data 11-02-2022 (BOIB 23 de 12-2-2022) delega la presidència en el senyor Miquel Àngel Maria Ballester, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

Resolc

Primer. Nomenar les persones que es citen a continuació com a membres de la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica:

- Sr. Miquel Àngel Maria Ballester, president.

- Sra. Raquel Marquès Díez, vicepresidenta.

- Sr. José Simón Gornés Hachero, titular, cap del servei de Patrimoni Històric.

- Sra. Joana Gual Cerdó, suplent, tècnica del servei de Patrimoni Històric.

- Sra. Irene Estaún Clarisó, titular, directora de l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, que podrà assistir amb veu però sense vot.

- Sr. Miquel Truyol Olives, suplent, tècnic del Departament de Medi Ambient, que podrà assistir amb veu però sense vot.

 

Segon. Notificar aquesta resolució a les persones interessades i donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui.

Tercer. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 19 d'octubre de 2022

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica Miquel Àngel Maria Ballester (DP 21/2022 d'11 de febrer) (BOIB núm. 23 de 12-2-2020)