Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALAIOR

Núm. 584842
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’entrada de vehicles a través de les voreres, reserves de la via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Exp. Núm.: 1012/2021

El Ple de l'Ajuntament d'Alaior, en sessió ordinària de dia 5 de juliol de 2022 acordà, entre altres, aprovar inicialment la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l'entrada de vehicles a través de les voreres, reserves de la via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe, i l'obertura d'un termini d'exposició pública de 30 dies.

Atès que no s'han presentat al·legacions, s'entén aprovada definitivament i es procedeix a la publicació íntegre del text:

 

ORDENANÇA FISCAL 2/15 REGULADORA DE LA TAXA PER ENTRADA DE VEHICLES A TRAVÉS DE LES VORERES, RESERVES DE VIA PÚBLICA PER A APARCAMENT, CÀRREGA I DESCÀRREGA DE MERCADERIES DE QUALSEVOL CLASSE

Article 1 Objecte

De conformitat amb el que preveu l'article 20.3 h del RDLEG 2/2004, de 5 de març, Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per utilització privativa i aprofitaments especials per a entrades de vehicles a través de les voreres i la reserva de la via pública per a aparcaments exclusius, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe, especificat en les tarifes contingudes en l'apartat 2 de l'article 3 següent, que es regeix per aquesta Ordenança.

Article 2 Obligades a pagar

Estan obligades a pagar la taxa regulada en aquesta Ordenança les persones o entitats a favor de les quals s'atorguin les llicències o les que es beneficiïn de l'aprofitament si es procedeix sense autorització.

Article 3 Quantia

Les tarifes de la taxa són les següents:

Tarifa primera

Entrada de vehicles en edificis o cotxeres particulars o aparcaments de propietat dins d'un aparcament general i els situats en zones o carrers particulars que formen part de comunitats de propietaris, amb prohibició d'aparcament per a vehicles que no siguin de propietat d'alguna persona membre de la comunitat.

a) Per cada plaça d'aparcament amb referència cadastral individualitzada o que constitueixi un local independent .............. 20,00 €/any

b) Per les places d'aparcament en habitatges unifamiliars sense referència cadastral individualitzada, per formar part de l'habitatge:

  • Per la primera plaça.................................................................................... 20,00 €/any
  • Per cada plaça que excedeixi....................................................................... 7,00 €/any

c) Si aquesta cotxera està mancada de placa de senyalització:

  • Per la primera plaça.................................................................................... 13,30 €/any
  • Per cada plaça que excedeixi........................................................................ 2,70 €/any

Tarifa segona

Entrada en garatges o locals per guardar-hi vehicles, amb la possibilitat de realitzar-hi reparacions de vehicles, prestació de serveis de greixatge, rentatge, polvoritzacions amb petroli, etc., o reposar carburants:

a) Cotxera d'autobusos, cotxes de línia, camions, cotxeres autoescola i empreses dedicades al lloguer de cotxes sense conductor/a ....................................................................................................................... 8,70 €/any

b) Per cada plaça que excedeixi de més ....................................................... 5,65 €/any

Tarifa tercera

a) Entrada a locals per a la venda, l'exposició.............................................. 28,70 €/any

b) Per cada plaça de més.................................................................................5,65 €/any

Tarifa quarta

1. Reserva d'espais a les vies i terrenys d'ús públic concedits a hotels, entitats o particulars per a aparcament exclusiu o prohibició d'estacionament. Han de satisfer, a l'any, per cada 5 metres lineals o fracció .................................................................................. 20,50 €/any

2. Reserva d'espais o prohibició d'estacionament a les vies, terrenys d'ús públic per a principi o final de parades de línies de serveis, regulars interurbans de transports col·lectius de viatgers, serveis discrecionals d'excursions i d'agències de turisme i anàlegs:

- Per cada 5 metres lineals o fracció de calçada que abasti la reserva d'espai, a l'any......................................................................28,70 €/any

3. Reserva d'espais o prohibició d'estacionament a les vies o terrenys d'ús públic per a principi o final de parades de taxis. Per cada 5 metres lineals o fracció de calçada que abasti la reserva d'espai, a l'any............................................................................ 105,50 €/any

4. Atorgament de llicències d'autotaxi:

  • Primera autorització, concessió de llicències de nova creació ....................... 340,00 €
  • Per canvi de vehicle o canvi de titular d'una llicència d'autotaxi ....................... 62,00 €
  • Per autorització de persones assalariades d'un autotaxi .................................... 8,00 €

Tarifa cinquena

1. Plaques de gual permanent:

  • Primera placa o placa extraviada ...................................................................... 35,00 €
  • Renovació de placa deteriorada ........................................................................ 20,00 €

(S'ha de retornar la placa inicial deteriorada. En cas de no retornar-la, es pagarà la tarifa com si fos primera placa.)

2. Autorització i col·locació de pilones per a limitació d'estacionament:

  • Per l'autorització (amb independència del nombre de pilones) ......................... 25,00 €
  • Per col·locació o reposició de cada pilona ...................................................,..... 42,00 €/u

Article 4 Bonificació

S'estableix una bonificació de l'1,5 % de l'import, a favor dels subjectes passius que hagin domiciliat els seus deutes corresponents a aquesta taxa a una entitat financera, sempre que aquests siguin abonats en el moment de presentar-los a cobrament.

En cas de manca d'abonament del rebut domiciliat en el moment de la seva presentació al cobrament, excepte quan concorrin circumstàncies de caràcter excepcional, alienes a la voluntat del subjecte passiu, es perdrà el dret a la bonificació esmentada.

Article 5 Normes de gestió

1. Les quantitats exigibles d'acord amb les tarifes s'han de liquidar per cada aprofitament sol·licitat o realitzat i són irreductibles pels períodes naturals de temps, assenyalats en els epígrafs respectius.

2. Les persones o entitats interessades en la concessió d'aprofitaments regulats en aquesta Ordenança hauran de sol·licitar, prèviament a la llicència corresponent, realitzar el dipòsit previ a què es refereix l'article següent i formular declaració adjuntant-hi un plànol detallat de l'aprofitament i de la seva situació dintre del municipi.

3. Els serveis tècnics d'aquest Ajuntament hauran de comprovar i investigar les declaracions formulades per les persones interessades, i es concediran les autoritzacions si no es troben diferències amb les peticions de llicències. Si hi hagués diferències, es notificaran a les persones interessades i es giraran, si escau, les liquidacions complementàries que escaiguin. Es concediran les autoritzacions una vegada les persones interessades hagin esmenat les diferències i, si escau, una vegada fets els ingressos complementaris que siguin procedents.

4. En cas de denegar-se les autoritzacions, les persones interessades podran sol·licitar a aquest Ajuntament la devolució de l'import ingressat.

5. Una vegada autoritzada l'ocupació s'entendrà prorrogada mentre no es presenti la declaració de baixa per part de la persona interessada.

6. La presentació de la baixa tindrà efectes a partir del dia primer de l'any natural següent al de la seva presentació. La no-presentació de la baixa determinarà l'obligació de continuar abonant la taxa.

Article 6 Meritació i ingrés

1. La meritació de la taxa regulada en aquesta Ordenança es produeix:

a) Si es tracta de concessions de nous aprofitaments de la via pública, en el moment de sol·licitar la llicència corresponent, o bé en el moment en què s'iniciï l'aprofitament especial.

b) Si es tracta de concessions d'aprofitaments autoritzats i prorrogats, el dia primer de cada any natural.

2. El pagament de la taxa s'ha d'efectuar:

a) Si es tracta de concessions de nous aprofitaments que requereixin sol·licitud, mitjançant autoliquidació, i en els casos en què no sigui necessari presentar sol·licitud, s'emetrà la corresponent liquidació tributària.

b) Si es tracta de concessions d'aprofitaments ja autoritzats i prorrogats, una vegada inclosos en els padrons o matrícules d'aquesta taxa, es gestionaran mitjançant padró o matrícula i s'haurà d'efectuar el pagament dins el període indicat en el corresponent anunci de cobrança.

Article 7 Dret supletori

Per al procediment de recaptació s'aplicarà supletòriament la Llei general tributària.

Disposició final

La present Ordenança fiscal entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB i serà d'aplicació fins que es modifiqui o derogui expressament.»

 

(Signat electrònicament: 11 d'octubre de 2022)

El batle José Luis Benejam Saura