Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 570051
Ordenança fiscal reguladora de la taxa per tramitació i celebració de casaments civils a l’Ajuntament de Deià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord del Ple de data 30 de setembre de 2022 de l'Ajuntament de Deià pel qual s'aprova definitivament la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de taxa per tramitació i celebració de casaments civils a l'ajuntament de Deià.

Havent-se aprovat definitivament l'expedient de modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per tramitació i celebració de casaments civils a l'ajuntament de Deià

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER TRAMITACIÓ I CELEBRACIÓ DE CASAMENTS CIVILS A L'AJUNTAMENT DE DEIÀ

Article 1.- Disposició General

D'acord amb el que recull l'article 57, en relació a l'article 20, ambdós del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, que aprova el text refós de la llei reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament regula la taxa per la tramitació i celebració de la cerimònia de casament civil a l'Ajuntament de Deià.

Atès l'apartat 5 de l'art. 20 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, introduït per la disposició final cinquena de la Llei 20/2011, de 21 de juliol, del Registre Civil, on es detalla: “ Els ajuntaments poden establir una taxa per la instrucció i tramitació dels expedients matrimonials en forma civil i per la seva celebració”.

Article 2.- Fet Impositiu

Constitueix el fet imposable la instrucció i tramitació dels expedients matrimonials en forma civil, així com la seva celebració.

Article 3.- Subjecte passiu

Són subjectes passius d'aquesta taxa les persones naturals que constitueixin la parella de ciutadans que sol·licitin tramitar i celebrar el casament a Deià.

Article 4.- Responsables

Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a que es refereix l'article 42 de la Llei General Tributària.

Article 5.- Beneficis Fiscals

Es bonificarà el 100% de la taxa si almanco un dels contraents està empadronat a Deià en el moment de la celebració del casament civil.

Article 6.- Quota tributària

La quota a pagar per a la instrucció i tramitació dels expedients matrimonials en forma civil i per la celebració dels mateixos, és de 100€.

Si la celebració es realitza fora dels espais municipals habilitats, la quota serà de 250€.

Article 7.- Acreditament

La taxa es merita i, per tant, l'obligació de pagar es genera en el moment de presentar la sol·licitud i documentació per a la tramitació de l'expedient i celebració del casament en una hora i dia determinats.

Article 8.- Espais per a la celebració

En qualsevol cas, si la ceremònia es realitza en un espai municipal serà necessari sol·licitar l'espai i abonar la corresponent taxa prevista a l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització d'espais i materials municipals de l'Ajuntament de Deià publicada al BOIB núm. 171 de 21 de desembre de 2019.

Article 9.- Declaració, liquidació i ingrés

El pagament de la taxa es realitzarà segons allò previst a l'Ordenança Reguladora del sistema de pagament de fiances, taxes, preus públics, sancions i impostos municipals publicada al BOIB núm. 73 de 4 de juny de 2022.

Quan la celebració del matrimoni, no es presti o es dugui a terme, per causes imputables al subjecte passiu, no es procedirà al retorn de la taxa per la instrucció i tramitació de l´expedient matrimonial.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació definitiva en el “Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears”, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

(Signat electrònicament: 4 d'octubre de 2022)

El batle Lluís Enric Apesteguia Ripoll