Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 561510
Resolució de la consellera de Salut i Consum de 30 de setembre de 2022 per la qual s’actualitza el catàleg de material ortoprotètic extern regulat en el Decret 41/2009, de 26 de juny

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, estableix els principis i els criteris substantius que han de configurar el Sistema Nacional de Salut i assenyala que l'accés a les prestacions sanitàries ha de ser en condicions d'igualtat efectiva.

2. La Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, recull i amplia els principis de la Llei 14/1986 i defineix el catàleg de prestacions del sistema sanitari públic de salut disposant una cartera comuna de serveis.

3. La prestació ortoprotètica constitueix una de les prestacions del Sistema Nacional de Salut regulada en l'annex VI del Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s'estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per actualitzar-lo. Aquesta norma estableix que els serveis de salut han de facilitar la prestació ortoprotètica o atorgar ajudes econòmiques en els casos i d'acord amb el que reglamentàriament estableixin les administracions sanitàries competents.

4. El Decret 41/2009, de 26 de juny, pel qual es regula la prestació ortoprotètica, estableix el catàleg de material ortoprotètic extern i regula la manera en què el Servei de Salut dels Illes Balears ha de facilitar els articles que conté el catàleg als pacients inclosos en el seu àmbit de cobertura.

5. En data 25 d'abril de 2019 es va actualitzar el catàleg recollit en el Decret 41/2009 per mitjà de la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 25 d'abril de 2019, on es va aplicar l'Ordre ministerial SCB/45/2019, de 22 de gener, pel qual es modifica l'annex VI del RD 1030/2006, de 15 de setembre, que promou una nova adaptació del catàleg comú amb uns preus màxims de finançament per part del SNS.

6. De conformitat amb l'Ordre ministerial SND/44/2022, de 27 de gener, i amb l'objectiu d'aconseguir una prestació ortoprotètica més racional i eficient, reduint les diferències actuals existents entre els catàlegs de les prestacions de les diferents comunitats autònomes, és necessari introduir en el catàleg les actualitzacions i adaptacions que els grups de treball dependents del Comitè Assessor per a la prestació ortoprotètica del Ministeri han anat elaborant, finalitzant amb la proposta de la part corresponent a pròtesis externes de membre superior i inferior i ortopròtesis per agenèsies. També s'han actualitzat alguns dels apartats d'ortopròtesis especials per a la incorporació d'un nou tipus de teixits per al tractament de limfoedemes, així com un nou tipus de cadira de rodes per a persones amb patologia medul·lar de qualsevol etiologia o malaltia neuromuscular.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2003, 4 d'abril, de salut de les Illes Balears.

2. L'annex VI del Reial decret 1030/2006, de15 de setembre, pel qual s'estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per actualitzar-la.

3. El Decret 41/2009, de 26 de juny, pel qual es regula la prestació ortoprotètica.

4. El Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Actualitzar el contingut del catàleg de productes ortoprotètics aprovat pel Decret 41/2009, que es publica com a annex.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i determinar que té efectes a partir de l'endemà de la seva publicació.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, de 1r d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 30 de setembre de 2022

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez Picard

 

ANNEX CATÀLEG DE MATERIAL ORTOPROTÈTIC

Servei de Salut de les Illes Balears

TERMES GENERALS

1. Requisits assistencials per al finançament

Els ajuts econòmics i el finançament per als articles que figuren en aquest catàleg només són aplicables quan aquests articles hagin estat prescrits per facultatius especialistes dependents de centres sanitaris propis del Servei de Salut de les Illes Balears o de centres concertats amb l'autorització expressa del Servei de Salut.

2. Prescripció

La prescripció l'ha de fer el facultatiu especialista dependent d'algun dels centres indicats en el punt anterior i l'ha de cursar en els documents establerts a aquest efecte. La validesa serà de tres mesos a partir de la data de la prescripció.

3. Prescripció especial (PE) i prescripció per protocol (PP)

La prescripció dels articles assenyalats amb l'anotació «PE» ha d'anar acompanyada d'un informe clínic que justifiqui que es compleixen les indicacions establertes a aquest efecte, i requereix el visat previ del Servei de Prestacions i Cartera de Serveis.

La prescripció dels articles assenyalats amb l'anotació «PP»  ha de complir amb els criteris establerts al protocol elaborat a aquest efecte.

4. Tipus de producte

Les abreviacions BAS, ADAP, MED, COMP i SP que apareixen en el catàleg corresponen als articles que tenen la consideració de, respectivament, «ajustament bàsic a l'usuari», «adaptació individualitzada a l'usuari», «elaboració a mida», «components, accessoris o recanvis» i «tipus de producte sense import màxim finançable» (els productes d'aquest tipus es finançaran al preu d'oferta, que en el cas dels productes a mida és el que reflecteixi l'establiment dispensador en la factura).

5. Període de renovació

La «vida mitjana», expressada en mesos, és el temps mitjà de durada d'un producte en condicions normals d'ús.

El període de renovació es pot reduir en circumstàncies justificades pel prescriptor si es tracta de casos d'infants en què es requereix l'adequació a l'etapa de creixement o d'usuaris en què l'evolució de la patologia o els canvis antropomètrics ho exigeixin, o bé quan concorrin circumstàncies objectives que influeixin en un especial desgast dels productes, sempre amb un informe justificatiu de l'especialista prescriptor i amb el vistiplau Servei de Prestacions i Cartera de Serveis.

El simple fet que hagi vençut el termini de renovació d'un producte no genera automàticament la necessitat de renovació, perquè aquesta ha de ser valorada pel prescriptor específicament en cada cas. La renovació només es pot concedir si no és deguda al mal tracte o a l'ús inadequat del producte per l'usuari.

6. Import màxim finançable (IMF)

Inclou el preu de l'article i els imposts corresponents.

7. Establiments sanitaris

Els establiments sanitaris que elaborin ortopròtesis a mida i que les adaptin individualment han de complir els requisits que a cada moment estableixi l'Administració sanitària competent, amb la finalitat de mantenir l'elaboració i l'adequació correctes de la prestació prescrita al pacient.

Observacions relatives als productes a mida o als que requereixin una adaptació específica al pacient:

a. Són a càrrec de l'establiment totes les rectificacions imputables a l'elaboració i a l'adaptació necessàries.

b. En l'elaboració dels productes, l'establiment s'ha d'ajustar sempre a les indicacions consignades pel facultatiu prescriptor.

Pròtesis externes

06 18 Pròtesis de membre superior

06 24 Pròtesis de membre inferior

06 90 Ortopròtesis per agenèsies

06 30 Pròtesis diferents a les pròtesis de membres

22 03 Pròtesis de suport a la visió

22 06 Pròtesis auditives

Cadires de rodes

12 22 Cadires de rodes de propulsió manual

12 23 Cadires de rodes motoritzades

12 24 Accessoris per a cadires de rodes

Ortesis 

06 03 Ortesis de la columna vertebral

06 06 Ortesis de membre superior

06 12 Ortesis de membre inferior

06 33 Calçats ortopèdics

06 40 Ortesis per a correcció de crani

Ortopròtesis especials

12 03 Productes de suport per caminar manejats amb un braç

12 06 Productes de suport per caminar manejats amb dos braços

04 06 Productes per a la teràpia del limfedema

04 07 Productes per a la prevenció i el tractament de cicatrius patològiques

04 90 Complements per a les peces de compressió

04 33 Productes de suport per a la prevenció de les úlceres per pressió

04 48 Equip per a l'entrenament del moviment, la força i l'equilibri

PRÒTESIS EXTERNES

Grup: 06 18 Pròtesis de membre superior

Incloses les mioelèctriques per a pacients de més de dos anys amputats unilaterals o bilaterals, prescrites exclusivament pels serveis de rehabilitació dels hospitals en la manera en què determinin cada comunitat autònoma, l'Institut Nacional de Gestió Sanitària i les mutualitats de funcionaris en l'àmbit de gestió respectiu als pacients que compleixin tots els requisits següents:

1. Tenir prou capacitat mental i de control mioelèctric que permeti manejar la pròtesi de manera segura i eficaç.

2. Desenvolupar activitats de la vida diària o laborals que l'ús d'una pròtesi mioelèctrica suposaria un avantatge respecte de l'ús d'una pròtesi funcional o passiva.

3. Participar en un programa de rehabilitació per a l'ensinistrament.

4. Disposar d'un entorn familiar o supervisió externa que afavoreixi l'ús adequat i continuat de la pròtesi en els infants i persones dependents.

Per prescriure pròtesis mioelèctriques cal seguir els protocols que les administracions sanitàries competents estableixin a aquest efecte.

Exclusions:

  • Estructura i articulacions elaborades amb titani.
  • Estructura i articulacions elaborades amb fibra de carboni.
  • Elements per a pròtesis d'ús esportiu.

Subgrup: 06 18 03 Pròtesis parcials de mà, incloent les pròtesis de dit

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSM 000 Pròtesi per a amputació parcial de mà

PSM 000A Pròtesi passiva per a amputació parcial de mà, a mida, amb guant de PVC inclòs

MED

36

917,58

0,00

 

PSM 000B Pròtesi passiva per a amputació parcial de mà, a mida, amb guant de silicona inclòs

MED

36

1.026,23

0,00

 

PSM 000C Pròtesi per a amputació parcial de mà amb funcionalitat del polze conservada, a mida (cal prescriure a més un guant)

MED

36

843,19

0,00

 

PSM 010 Pròtesi passiva per a amputació d'un dit (epítesis)

PSM 010A Pròtesi passiva de silicona per a amputació de dit índex o mitjà amb polze conservat, a mida

MED

36

2.416,40

0,00

PE

Subgrup: 06 18 06 Pròtesis de desarticulació de canell

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana   (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSN 000 Pròtesi passiva de desarticulació de canell

PSN 000A Pròtesi passiva de desarticulació de canell, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid d'avantbraç, sistema de suspensió, mà passiva i guant (cal prescriure, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

2.166,38

0,00

 

PSN 000B Pròtesi passiva de desarticulació de canell, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid d'avantbraç, mà passiva i guant (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina)

MED

36

2.013,49

0,00

 

PSN 010 Pròtesi mecànica de desarticulació de canell

PSN 010A Pròtesi mecànica de desarticulació de canell, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid d'avantbraç (cal prescriure a més un sistema de suspensió, un sistema d'accionament cinemàtic, un terminal a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

1.344,38

0,00

 

PSN 010B Pròtesi mecànica de desarticulació de canell, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid d'avantbraç (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina, un sistema d'accionament cinemàtic, un terminal a elecció i, si cal, un guant)

MED

36

1.503,75

0,00

 

PSN 020 Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell

PSN 020A Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid d'avantbraç (cal prescriure a més un sistema de suspensió, elèctrodes, bateries, un carregador, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

2.811,45

0,00

PE

PSN 020B Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid d'avantbraç (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina, elèctrodes, bateries, un carregador, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria i un guant)

MED

36

2.882,37

0,00

PE

PSN 900 Encaix per a pròtesi de desarticulació de canell

PSN 900A Encaix infracondili exterior rígid per a pròtesi mecànica de desarticulació de canell, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.314,38

0,00

 

PSN 900B Encaix supracondili exterior rígid per a pròtesi mecànica de desarticulació de canell, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.473,75

0,00

 

PSN 900C Encaix infracondili exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

2.711,45

0,00

PE

PSN 900D Encaix supracondili exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

2.782,37

0,00

PE

PSN 900E Encaix infracondili interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

412,50

0,00

 

PSN 900F Encaix infracondili interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

872,73

0,00

 

PSN 900G Encaix infracondili interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

412,50

0,00

PE

PSN 900H Encaix infracondili interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

878,17

0,00

PE

PSN 900I Encaix supracondili interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

412,50

0,00

 

PSN 900J Encaix supracondili interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

987,80

0,00

 

PSN 900K Encaix supracondili interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

412,50

0,00

PE

PSN 900L Encaix supracondili interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de canell, a mida

MED

24

990,00

0,00

PE

Subgrup: 06 18 09 Pròtesis transradials (per davall del colze)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSA 000 Pròtesi passiva transradial

PSA 000A Pròtesi passiva transradial, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid, estructura endoesquelètica, coberta d'escuma, calça i articulació de canell (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

2.636,15

0,00

 

PSA 000B Pròtesi passiva transradial, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid, estructura endoesquelètica, coberta d'escuma, calça i articulació de canell (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina, una mà passiva i un guant a elecció)

MED

36

2.794,09

0,00

 

PSA 000C Pròtesi passiva transradial, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid, estructura exoesquelètica i articulació de canell (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

2.206,38

0,00

 

PSA 000D Pròtesi passiva transradial , a mida, amb encaix supracondili exterior rígid, estructura exoesquelètica i articulació de canell (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina, una mà passiva i un guant a elecció)

MED

36

2.364,33

0,00

 

PSA 010 Pròtesi mecànica transradial

PSA 010A Pròtesi mecànica transradial, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema d'accionament cinemàtic, un sistema de suspensió, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

2.157,38

0,00

 

PSA 010B Pròtesi mecànica transradial, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més encaix interior i/o beina, un sistema d'accionament cinemàtic, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, un guant)

MED

36

2.315,32

0,00

 

PSA 020 Pròtesi mioelèctrica transradial

PSA 020A Pròtesi mioelèctrica transradial, a mida, amb encaix infracondili exterior rígid i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, elèctrodes, bateries, un carregador, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria, un encaix interior i/o beina, i un guant)

MED

36

3.989,37

0,00

PE

PSA 020B Pròtesi mioelèctrica transradial, a mida, amb encaix supracondili exterior rígid i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un encaix interior i/o beina, elèctrodes, bateries, un carregador, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria i un guant)

MED

36

4.142,21

0,00

PE

PSA 900 Encaix per a pròtesi transradial

PSA 900A Encaix infracondili exterior rígid per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.427,57

0,00

 

PSA 900B Encaix supracondili exterior rígid per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.585,51

0,00

 

PSA 900C Encaix infracondili exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

3.169,56

0,00

PE

PSA 900D Encaix supracondili exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

3.322,39

0,00

PE

PSA 900E Encaix infracondili interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida

MED

24

412,50

0,00

 

PSA 900F Encaix infracondili interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida

MED

24

984,50

0,00

 

PSA 900G Encaix infracondili interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida

MED

24

412,50

0,00

PE

PSA 900H Encaix infracondili interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida

MED

24

990,00

0,00

PE

PSA 900I Encaix supracondili interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida

MED

24

412,50

0,00

 

PSA 900J Encaix supracondili interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica transradial, a mida

MED

24

984,50

0,00

 

PSA 900K Encaix supracondili interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida

MED

24

412,50

0,00

PE

PSA 900L Encaix supracondili interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transradial, a mida

MED

24

990,00

0,00

PE

PSA 910 Altres components de pròtesi transradial

PSA 910A Coberta d'escuma per a pròtesi endoesquelètica transradial, a mida

MED

12

369,36

0,00

 

PSA 910B Mitjana per a pròtesi endoesquelètica transradial

MED

6

45,00

0,00

 

PSA 910C Estructura exoesquelètica per a pròtesi transradial, a mida

MED

12

689,82

0,00

 

Subgrup: 06 18 12 Pròtesis de desarticulació de colze

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSC 000 Pròtesi passiva de desarticulació de colze

PSC 000A Pròtesi passiva de desarticulació de colze, a mida, amb encaix exterior rígid, estructura exoesquelètica, articulació de canell i articulació de colze (Cal prescriure a més un sistema de suspensió, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

3.408,47

0,00

 

PSC 010 Pròtesi mecànica de desarticulació de colze

PSC 010A Pròtesi mecànica de desarticulació de colze, a mida, amb encaix exterior rígid i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, un sistema d'accionament cinemàtic, una articulació de colze, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

2.882,88

0,00

 

PSC 020 Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de colze

PSC 020A Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de colze, a mida, amb encaix exterior rígid i estructura exoesquelètica (Cal prescriure a més un sistema de suspensió, elèctrodes, bateries, un carregador, una articulació de colze mecànica de barres externes, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

4.546,49

0,00

PE

PSC 900 Encaix per a pròtesi de desarticulació de colze

PSC 900A Encaix exterior rígid per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de colze, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.968,78

0,00

 

PSC 900B Encaix exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de colze, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

3.522,39

0,00

PE

PSC 900C Encaix interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de colze, a mida

MED

24

462,00

0,00

 

PSC 900D Encaix interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica de desarticulació de colze, a mida

MED

24

1.129,84

0,00

 

PSC 900E Encaix interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de colze, a mida

MED

24

462,00

0,00

PE

PSC 900F Encaix interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació de colze, a mida

MED

24

1.155,00

0,00

PE

PSC 910 Altres components de pròtesi de desarticulació de colze

PSC 910A Estructura exoesquelètica per a desarticulació de colze, a mida

MED

24

864,10

0,00

 

Subgrup: 06 18 15 Pròtesis transhumerals (per damunt del colze)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSB 000 Pròtesi passiva transhumeral

PSB 000A Pròtesi passiva transhumeral, a mida, amb encaix exterior rígid, estructura endoesquelètica, coberta d'escuma i calça (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una articulació de colze passiva, una articulació de canell passiva, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

3.296,13

0,00

 

PSB 000B Pròtesi passiva transhumeral, a mida, amb encaix exterior rígid i estructura exoesquelètica, articulació de canell i articulació de colze (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

3.607,14

0,00

 

PSB 010 Pròtesi mecànica transhumeral

PSB 010A Pròtesi mecànica transhumeral, a mida, amb encaix exterior rígid i estructura exoesquelètica (Cal prescriure a més un sistema d'accionament cinemàtic, un sistema de suspensió, una articulació de colze, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

3.081,55

0,00

 

PSB 020 Pròtesi mioelèctrica transhumeral

PSB 020A Pròtesi mioelèctrica transhumeral, a mida, amb encaix exterior rígid i estructura exoesquelètica (Cal prescriure a més un sistema de suspensió, elèctrodes, bateries, un carregador, una articulació de colze, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

4.858,89

0,00

PE

PSB 900 Encaix per a pròtesi transhumeral

PSB 900A Encaix exterior rígid per a pròtesi passiva o mecànica transhumeral, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.975,05

0,00

 

PSB 900B Encaix exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transhumeral, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

3.622,39

0,00

PE

PSB 900C Encaix interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva o mecànica transhumeral, a mida

MED

24

462,00

0,00

 

PSB 900D Encaix interior en silicona per a pròtesi passiva o mecànica transhumeral, a mida

MED

24

1.117,33

0,00

 

PSB 900E Encaix interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transhumeral, a mida

MED

24

462,00

0,00

PE

PSB 900F Encaix interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica transhumeral, a mida

MED

24

1.155,00

0,00

PE

PSB 910 Altres components de pròtesi transhumeral

PSB 910A Coberta d'escuma per a pròtesi endoesquelètica transhumeral, a mida

MED

12

368,72

0,00

 

PSB 910B Mitjana per a pròtesi endoesquelètica transhumeral

MED

6

45,00

0,00

 

PSB 910C Estructura exoesquelètica per a pròtesi transhumeral, a mida

MED

12

1.046,50

0,00

 

Subgrup: 06 18 18 Pròtesis de desarticulació de l'espatla

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSH 000 Pròtesi passiva de desarticulació de l'espatla

PSH 000A Pròtesi passiva de desarticulació d'espatla, a mida, amb encaix exterior rígid, estructura endoesquelètica, coberta d'escuma, calça, articulació de colze, articulació de canell i sistema de suspensió (cal prescriure a més una articulació d'espatla, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina)

MED

36

3.688,33

0,00

 

PSH 000B Pròtesi passiva de desarticulació d'espatla, a mida, amb encaix exterior rígid, estructura exoesquelètica, articulació de colze, articulació de canell i sistema de suspensió (cal prescriure a més una articulació d'espatla, una mà passiva a elecció i, si cal, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

3.446,16

0,00

 

PSH 010 Pròtesi mioelèctrica de desarticulació de l'espatla

PSH 010A Pròtesi mioelèctrica de desarticulació d'espatla, a mida, amb encaix exterior rígid, estructura exoesquelètica i sistema de suspensió (Cal prescriure a més elèctrodes i/o microclau, bateries, un carregador, una articulació d'espatla, una articulació de colze, una articulació de canell, un terminal a elecció i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria, un encaix interior i/o beina i un guant)

MED

36

3.796,88

0,00

PE

PSH 900 Encaix per a pròtesi de desarticulació d'espatla

PSH 900A Encaix exterior rígid per a pròtesi passiva de desarticulació d'espatla, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.153,69

0,00

 

PSH 900B Encaix exterior rígid amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació d'espatla, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

1.880,00

0,00

PE

PSH 900C Encaix interior en termoplàstic tou per a pròtesi passiva de desarticulació d'espatla, a mida

MED

24

462,00

0,00

 

PSH 900D Encaix interior en silicona per a pròtesi passiva de desarticulació d'espatla, a mida

MED

24

1.197,58

0,00

 

PSH 900E Encaix interior en termoplàstic tou amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació d'espatla, a mida

MED

24

462,00

0,00

PE

PSH 900F Encaix interior en silicona amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica de desarticulació d'espatla, a mida

MED

24

1.210,00

0,00

PE

PSH 910 Altres components de pròtesi de desarticulació d'espatla

PSH 910A Sistema de suspensió per a desarticulació d'espatla

COMP

24

386,84

0,00

 

PSH 910B Coberta d'escuma per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació d'espatla, a mida

MED

12

430,50

0,00

 

PSH 910C Mitjana per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació d'espatla

MED

6

45,00

0,00

 

PSH 910D Estructura exoesquelètica per a pròtesi de desarticulació d'espatla, a mida

MED

12

1.310,04

0,00

 

Subgrup: 06 18 21 Pròtesis d'amputació de la cambra superior (interescapulotoràciques) (PACS)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PST 000 Pròtesi passiva interescapulotoràcica

PST 000A Pròtesi passiva interescapulotoràcica, a mida, amb doble encaix, estructura endoesquelètica, coberta d'escuma, calça, articulació de colze, articulació de canell i sistema de suspensió (cal prescriure a més una articulació d'espatla, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, una beina)

MED

36

5.853,04

0,00

 

PST 000B Pròtesi passiva interescapulotoràcica, a mida, amb doble encaix, estructura exoesquelètica, articulació de colze, articulació de canell i sistema de suspensió (cal prescriure a més una articulació d'espatla, una mà passiva, un guant a elecció i, si cal, una beina)

MED

36

5.596,15

0,00

 

PST 010 Pròtesi mioelèctrica interescapulotoràcica

PST 010A Pròtesi mioelèctrica interescapulotoràcica, a mida, amb doble encaix, estructura exoesquelètica i sistema de suspensió (cal prescriure a més elèctrodes i/o microclau o transductor lineal, bateries, un carregador, una articulació d'espatla, una articulació de colze, una articulació de canell, un terminal a elecció, un guant i, si cal, caixa de connexió per a allotjament de la bateria i una beina)

MED

36

6.960,54

0,00

PE

PST 900 Encaix per a pròtesi interescapulotoràcica

PST 900A Doble encaix per a pròtesi interescapulotoràcica, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

3.069,54

0,00

 

PST 900B Doble encaix amb beina per a elèctrodes per a pròtesi mioelèctrica interescapulotoràcica, a mida. Inclou adaptació i alineació

MED

24

4.809,53

0,00

PE

PST 910 Altres components de pròtesi interescapulotoràcica

PST 910A Sistema de suspensió per a pròtesi interescapulotoràcica, a mida

MED

24

481,71

0,00

 

PST 910B Coberta d'escuma per a pròtesi endoesquelètica interescapulotoràcica, a mida

MED

12

434,67

0,00

 

PST 910C Mitjana per a pròtesi endoesquelètica interescapulotoràcica

MED

6

45,00

0,00

 

PST 910D Estructura exoesquelètica per a pròtesi interescapulotoràcica, a mida

MED

12

1.449,30

0,00

 

PST 910E Estructura endoesquelètica per a pròtesi interescapulotoràcica, a mida

MED

12

1.148,60

0,00

 

PST 910F Farciment cosmètic de compensació de cintura escapular, a mida

MED

24

495,00

0,00

 

Subgrup: 06 18 24 Pròtesis de mà (terminals)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana  (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSO 000 Mà passiva

PSO 000A Mà passiva, d'adult

COMP

24

302,82

0,00

 

PSO 000B Mà passiva, d'adult, amb polze en ressort

COMP

24

445,26

0,00

 

PSO 000C Mà passiva, infantil

COMP

24

332,33

0,00

 

PSO 010 Mà mecànica

PSO 010A Mà de tracció cinemàtica, d'adult

COMP

24

604,38

0,00

 

PSO 010B Mà de tracció cinemàtica, infantil

COMP

24

732,90

0,00

 

PSO 020 Mà elèctrica

PSO 020A Mà elèctrica de funció constant

COMP

24

6.699,12

0,00

PE

PSO 020B Mà elèctrica de funció variable

COMP

24

10.158,90

0,00

PE

PSO 020C Mà elèctrica amb sistema de control sensòric de la pressió, d'adult, inclòs el processador programable

COMP

24

12.264,35

0,00

PE

PSO 020D Mà elèctrica, infantil

COMP

24

8.723,48

0,00

PE

PSO 020E Mà elèctrica multiarticulada per a ús per amputats bilaterals en l'extremitat dominant

COMP

60

30.800,00

0,00

PE, PP

PSO 900 Guant cosmètic per a pròtesi de mà

PSO 900A Guant estàndard de PVC, d'adult, per a pròtesi passiva o mecànica

COMP

6

226,92

0,00

 

PSO 900B Guant estàndard de PVC, infantil, per a pròtesi passiva o mecànica

COMP

6

226,92

0,00

 

PSO 900C Guant estàndard de silicona, d'adult, per a pròtesi passiva o mecànica

COMP

6

481,86

0,00

 

PSO 900D Guant estàndard de silicona, infantil, per a pròtesi passiva o mecànica

COMP

6

481,86

0,00

 

PSO 900E Guant estàndard de PVC amb recobriment especial

COMP

12

472,61

0,00

 

PSO 900F Guant estàndard de PVC, d'adult, per a pròtesi mioelèctrica

COMP

6

229,39

0,00

PE

PSO 900G Guant estàndard de PVC, infantil, per a pròtesi mioelèctrica

COMP

6

341,05

0,00

PE

Subgrup: 06 18 27 Pinces i dispositius funcionals (terminals)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSZ 000 Pinça mecànica

PSZ 000A Pinça mecànica estàndard, d'adult

COMP

24

529,21

0,00

 

PSZ 000B Pinça mecànica estàndard, infantil

COMP

24

647,45

0,00

 

PSZ 000C Pinça mecànica amb estructura reforçada

COMP

24

1.877,11

0,00

PE

PSZ 010 Pinça elèctrica

PSZ 010A Pinça elèctrica de funció constant

COMP

24

8.387,70

0,00

PE

PSZ 010B Pinça elèctrica de funció variable

COMP

24

10.791,45

0,00

PE

Subgrup: 06 18 30 Articulacions de canell

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSU 000 Articulació de canell per a terminal passiu

PSU 000A Articulació de canell per a terminal passiu, endoesquelètica

COMP

24

131,41

0,00

 

PSU 000B Articulació de canell per a terminal passiu, exoesquelètica

COMP

24

69,00

0,00

 

PSU 010 Articulació de canell per a terminal mecànic

PSU 010A Articulació de canell per a terminal mecànic, rodona

COMP

24

184,45

0,00

 

PSU 010B Articulació de canell amb enganxall en baioneta multiposicional

COMP

24

796,74

0,00

 

PSU 010C Articulació de canell amb enganxall en baioneta per a terminal mecànic amb flexoextensió

COMP

24

1.308,82

0,00

 

PSU 020 Articulació de canell per a terminal elèctric

PSU 020A Articulació de canell per a terminal elèctric d'acoblament ràpid

COMP

24

584,71

0,00

PE

PSU 020B Articulació de canell per a terminal elèctric amb funció pronosupinadora

COMP

24

1.029,60

0,00

PE

PSU 020C Articulació de canell per a terminal elèctric, infantil, amb pronosupinació passiva

COMP

24

1.605,08

0,00

PE

PSU 020D Articulació de canell per a mà elèctrica multiarticulada

COMP

24

4.290,00

0,00

PE, PP

Subgrup: 06 18 33 Articulacions de colze

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSD 000 Articulació de colze passiva

PSD 000A Articulació de colze amb blocatge passiu per a estructura endoesquelètica

COMP

24

492,10

0,00

 

PSD 010 Articulació de colze mecànica

PSD 010A Articulació de colze mecànica amb blocatge de flexoextensió

COMP

24

1.893,26

0,00

 

PSD 010B Articulació de colze mecànica amb blocatge de flexoextensió i flexió assistida

COMP

24

4.388,25

0,00

 

PSD 010C Articulació de colze mecànica amb blocatge de flexoextensió, flexió assistida i cablejat intern per a pròtesi mioelèctriques

COMP

24

5.092,13

0,00

PE

PSD 010D Articulació de colze mecànica amb blocatge de flexoextensió electrònic, flexió assistida i cablejat intern per a pròtesi mioelèctriques

COMP

24

8.374,24

0,00

PE

PSD 010E Articulació de colze mecànica amb barres externes amb blocatge de flexoextensió per a desarticulació de colze o monyó humeral llarg

COMP

24

1.864,83

0,00

 

PSD 010F Articulació de colze mecànica amb barres externes amb blocatge de flexoextensió i flexió assistida per a desarticulació de colze o monyó humeral llarg

COMP

24

2.649,99

0,00

 

PSD 010G Articulació de colze mecànica multiplicadora

COMP

24

476,59

0,00

 

PSD 010H Articulació de colze mecànica amb blocatge dentat

COMP

24

766,00

0,00

 

PSD 010I Articulació de colze de fricció

COMP

24

995,79

0,00

 

PSD 020 Articulació de colze elèctrica

PSD 020A Articulació de colze elèctrica amb blocatge per a múltiples posicions i flexió assistida

COMP

24

10.194,92

0,00

PE

PSD 020B Articulació de colze amb control de flexoextensió programable i proporcional, per a ús per amputats bilaterals en l'extremitat dominant

COMP

60

43.352,78

0,00

PE, PP

Subgrup: 06 18 36 Articulacions d'espatla

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSR 000 Articulació d'espatla per a pròtesi endoesquelètica

PSR 000A Articulació d'espatla passiva multiposicional

COMP

24

427,95

0,00

 

PSR 000B Articulació d'espatla passiva de flexoextensió i abducció/adducció

COMP

24

403,32

0,00

 

PSR 000C Articulació d'espatla passiva de flexoextensió i blocatge

COMP

24

2.500,28

0,00

 

 

​​​​​​​Subgrup: 06 18 90 Components generals de pròtesi de membre superior

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PSG 900 Beina (liner), sistema de suspensió i sistema d'accionament de pròtesi de membre superior

PSG 900A Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi de membre superior

COMP

6

902,79

0,00

 

PSG 900B Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi de membre superior, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permetin adaptar les prefabricades

MED

6

1.431,65

0,00

 

PSG 900C Sistema de suspensió per mitjà d'arnés per a pròtesi de membre superior, a mida

MED

6

312,27

0,00

 

PSG 900D Beina interna (liner) de silicona amb sistema de suspensió distal (per pin) per a pròtesi de membre superior

COMP

6

764,75

0,00

 

PSG 900E Beina interna (liner) de silicona per a vàlvula de succió per a pròtesi de membre superior

COMP

6

750,00

0,00

 

PSG 900F Vàlvula de succió per a pròtesi de membre superior

COMP

24

221,60

0,00

 

PSG 900G Sistema d'ancoratge per a beina per a pròtesi de membre superior (pin)

COMP

24

419,78

0,00

 

PSG 900H Sistema d'ancoratge per a beina per a pròtesi de membre superior amb connexió distal (de tipus cordó o adhesiu)

COMP

24

308,92

0,00

 

PSG 900I Sistema d'accionament cinemàtic per a pròtesi de membre superior, a mida

MED

6

414,88

0,00

 

PSG 910 Bateries, carregadors i elèctrodes de pròtesi de membre superior

PSG 910A Bateria de liti per a pròtesi de membre superior (parell)

COMP

9

1.411,81

0,00

PE

PSG 910B Bateria integral de liti amb connector extern per a la càrrega (unitat)

COMP

9

1.331,40

0,00

PE

PSG 910C Bateria integral de liti amb connector extern per a la càrrega, per a pròtesi mioelèctrica amb mà multiarticulada (unitat)

COMP

9

1.653,87

0,00

PE

PSG 910D Carregador de bateries de liti per a pròtesi de membre superior

COMP

36

799,32

0,00

PE

PSG 910E Carregador per a bateria integral de liti per a pròtesi de membre superior

COMP

36

937,59

0,00

PE

PSG 910F Carregador per a bateria integral de liti per a pròtesi mioelèctrica amb mà multiarticulada

COMP

36

984,05

0,00

PE

PSG 910G Elèctrode de doble canal (unitat) per a pròtesi de membre superior

COMP

24

1.122,73

0,00

PE

PSG 910H Elèctrode digital (unitat) per a pròtesi de membre superior

COMP

24

1.713,00

0,00

PE

PSG 910I Cable per a elèctrode de doble canal per a pròtesi de membre superior

COMP

24

144,06

0,00

PE

PSG 910J Cable per a elèctrode digital per a pròtesi de membre superior

COMP

24

147,20

0,00

PE

PSG 910K Cable de bateria per a pròtesi de membre superior

COMP

24

97,56

0,00

PE

PSG 910L Caixa de connexió per a allotjament de bateria per a pròtesi de membre superior

COMP

36

212,81

0,00

PE

PSG 920 Altres components generals de pròtesi de membre superior

PSG 920A Transductor lineal per a pròtesi de membre superior

COMP

24

1.304,27

0,00

PE

PSG 920B Unitat de gir elèctrica per a pròtesi de membre superior

COMP

24

3.192,08

0,00

PE

PSG 920C Processador de quatre canals per a pròtesi de membre superior

COMP

24

2.316,56

0,00

PE

PSG 920D Connector coaxial i corona per a pròtesi mioelèctriques

COMP

24

278,85

0,00

PE

PSG 920E Unitat de control infantil per a pròtesi de membre superior

COMP

24

2.003,81

0,00

PE

PSG 920F Microclau de balancí o tracció per a pròtesi de membre superior

COMP

24

605,57

0,00

PE

PSG 920G Cable per a microclau per a pròtesi de membre superior

COMP

24

127,50

0,00

PE

PSG 920H Microclau de pressió per a pròtesi de membre superior

COMP

24

692,22

0,00

PE

PSG 920I Sistema BOA per a encaix de pròtesi de membre superior

COMP

12

472,44

0,00

PE

Grup: 06 24 Pròtesis de membre inferior

Exclusions:

  • Estructura i articulacions elaborades amb titani
  • Estructura i articulacions elaborades amb fibra de carboni
  • Elements per a pròtesis d'ús esportiu

Subgrup: 06 24 03 Pròtesis parcials de peu, incloent pròtesis de dits

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIP 000 Pròtesi per a amputació parcial o total de dits del peu

PIP 000A Pròtesi per a amputació total del primer dit del peu

MED

12

186,66

0,00

 

PIP 000B Farciment protètic per a amputació parcial o total dels dits centrals

MED

12

195,60

0,00

 

PIP 010 Pròtesi per a amputació transmetatarsiana o de desarticulació de Lisfranc

PIP 010A Pròtesi per a amputació transmetatarsiana o desarticulació de Lisfranc. Plantilla amb reconstrucció de l'arc transvers i fixació adequada

MED

12

297,00

0,00

 

PIP 010B Pròtesi per a amputació transmetatarsiana o de Lisfranc. Botina amb plantilla de reconstrucció de l'arc i farciment d'avantpeu

MED

18

505,40

0,00

 

PIP 010C Pròtesi per a amputació transmetatarsiana o de Lisfranc en silicona amb farciment protètic anterior

MED

18

1.485,00

0,00

 

PIP 020 Pròtesi per a l'amputació de Chopart

PIP 020A Pròtesi per a l'amputació de Chopart. Botina i farciment anterior de material elàstic

MED

24

679,99

0,00

 

PIP 020B Pròtesi per a l'amputació de Chopart. Botina amb farciment anatòmic i coberta cosmètica

MED

24

1.130,03

0,00

 

PIP 020C Pròtesi per a amputació de Chopart en silicona amb farciment protètic anterior

MED

24

1.657,42

0,00

 

PIP 020D Pròtesi per a amputació de Chopart. Encaix laminat en resina acrílica i capdavantera elàstica

MED

24

1.386,66

0,00

 

PIP 020E Pròtesi per a amputació de Chopart. Encaix laminat en resina acrílica amb farciment anatòmic i coberta cosmètica

MED

24

1.647,37

0,00

 

PIP 030 Pròtesi per a l'amputació de Pirogoff

PIP 030A Pròtesi per a l'amputació de Pirogoff amb encaix laminat amb farciment protètic anterior en material elàstic i base acumuladora d'energia

MED

24

1.626,70

0,00

 

PIP 030B Pròtesi per a l'amputació de Pirogoff amb encaix laminat amb farciment anatòmic i coberta cosmètica

MED

24

1.830,26

0,00

 

PIP 030C Pròtesi per a l'amputació de Pirogoff de silicona, amb farciment anterior i base acumuladora d'energia

MED

24

3.025,00

0,00

PE

Subgrup: 06 24 06 Pròtesis de desarticulació del turmell

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIB 000 Pròtesi de desarticulació del turmell tipus Syme

PIB 000A Pròtesi (encaix) de desarticulació de turmell tipus Syme, amb encaix laminat (cal prescriure a més un peu tipus Syme a elecció i, si cal, una beina de silicona, un sistema de suspensió i una calça)

MED

24

1.219,41

0,00

 

PIB 000B Pròtesi (encaix) de desarticulació de turmell tipus Syme, amb encaix laminat bivalve (cal prescriure a més un peu tipus Syme a elecció i, si cal, una beina de silicona i una calça)

MED

24

1.245,71

0,00

 

PIB 000C Pròtesi (encaix) de desarticulació de turmell tipus Syme, amb encaix extern rígid i encaix interior flexible en termoplàstic tou (cal prescriure a més un peu tipus Syme a elecció i, si cal, un sistema de suspensió i una calça)

MED

24

1.346,51

0,00

 

PIB 000D Pròtesi (encaix) de desarticulació de turmell tipus Syme, amb encaix extern rígid i encaix interior flexible en silicona (cal prescriure a més un peu tipus Syme a elecció i, si cal, una calça)

MED

24

1.678,98

0,00

 

PIB 900 Beina (liner) per a pròtesi de desarticulació de turmell tipus Syme

PIB 900A Beina (liner) de silicona per a pròtesi de desarticulació de turmell tipus Syme, a mida

MED

12

1.534,50

0,00

 

PIB 900B Beina (liner) de silicona per a pròtesi de desarticulació de turmell tipus Syme

COMP

12

561,00

0,00

 

Subgrup: 06 24 09 Pròtesis transtibials (per davall del genoll)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIT 000 Pròtesi transtibial amb encaix PTB

PIT 000A Pròtesi transtibial amb encaix PTB (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, un peu a elecció i, si cal, una genollera de suspensió, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

1.411,26

0,00

 

PIT 000B Pròtesi transtibial amb encaix PTB i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, un peu a elecció i, si cal, una genollera de suspensió i una calça)

MED

24

2.324,85

0,00

 

PIT 010 Pròtesi transtibial amb encaix TSB

PIT 010A Pròtesi transtibial amb encaix TSB (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, un peu a elecció i, si cal, una beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

1.485,12

0,00

 

PIT 010B Pròtesi transtibial amb encaix TSB i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, un peu a elecció i, si cal, una beina i una calça)

MED

24

2.392,74

0,00

 

PIT 020 Pròtesi transtibial amb encaix KBM

PIT 020A Pròtesi transtibial amb encaix KBM (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un peu a elecció i, si cal, una beina, una genollera de suspensió, una funda i una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

1.522,35

0,00

 

PIT 020B Pròtesi transtibial amb encaix KBM i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un peu a elecció i, si cal, una beina, una genollera de suspensió i una calça)

MED

24

2.343,81

0,00

 

PIT 900 Estructura per a pròtesi transtibial

PIT 900A Estructura endoesquelètica per a pròtesi transtibial, per a usuaris fins a 45 kg de pes

COMP

24

831,64

0,00

 

PIT 900B Estructura endoesquelètica per a pròtesi transtibial, per a usuaris entre 45 i 66 kg de pes

COMP

24

855,01

0,00

 

PIT 900C Estructura endoesquelètica per a pròtesi transtibial, per a usuaris entre 66 i 100 kg de pes

COMP

24

865,82

0,00

 

PIT 900D Estructura endoesquelètica per a pròtesi transtibial, per a usuaris entre 100 i 125 kg de pes

COMP

24

931,51

0,00

 

PIT 900E Estructura endoesquelètica per a pròtesi transtibial, per a usuaris entre 125 i 166 kg de pes

COMP

24

1.064,93

0,00

 

PIT 900F Estructura exoesquelètica per a pròtesi transtibial

MED

24

1.276,00

0,00

 

PIT 910 Encaix tibial

PIT 910A Encaix PTB. Inclou adaptació i alineació

MED

12

1.558,33

0,00

 

PIT 910B Encaix TSB. Inclou adaptació i alineació

MED

12

1.667,42

0,00

 

PIT 910C Encaix KBM. Inclou adaptació i alineació

MED

12

1.731,58

0,00

 

PIT 910D Encaix intern en termoplàstic tou o semigoma per a pròtesi transtibial

MED

12

451,92

0,00

 

PIT 920 Beina (liner) per a pròtesi transtibial

PIT 920A Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi transtibial

COMP

6

512,97

0,00

 

PIT 920B Beina interna (liner) d'uretà per a pròtesi transtibial

COMP

6

486,69

0,00

 

PIT 920C Beina interna (liner) en gel per a pròtesi transtibial

COMP

6

439,45

0,00

 

PIT 920D Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi transtibial, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permeten adaptar les prefabricades

MED

6

1.595,00

0,00

 

PIT 920E Beina interna (liner) pediàtrica per a pròtesi transtibial

COMP

6

717,82

0,00

 

PIT 930 Sistemes de suspensió mecànics per a pròtesi transtibial

PIT 930A Corretja de suspensió per PTB

COMP

12

132,00

0,00

 

PIT 930B Corretja de suspensió per PTB, a mida

MED

12

189,20

0,00

 

PIT 930C Cosselet femoral amb barres articulades

MED

12

707,03

0,00

 

PIT 930D Genollera de suspensió elàstica tipus neoprè o teixit

COMP

12

64,17

0,00

 

PIT 930E Genollera de suspensió per a buit

COMP

6

162,80

0,00

 

PIT 940 Sistema de suspensió de buit passiu per a pròtesi transtibial

PIT 940A Suspensió per a vàlvula d'una via manual per a pròtesi transtibial

COMP

18

97,90

0,00

 

PIT 940B Suspensió per vàlvula d'una via automàtica per a pròtesi transtibial

COMP

18

127,32

0,00

 

PIT 940C Sistema de suspensió hipobàrica per mitjà de beina interna (liner) de silicona amb un cèrcol de segellat, per a pròtesi transtibial

COMP

6

770,00

0,00

 

PIT 940D Sistema de suspensió hipobàrica per mitjà de beina interna (liner) de silicona amb més d'un cèrcol de segellat, per a pròtesi transtibial

COMP

6

855,48

0,00

 

PIT 950 Sistemes de suspensió de buit actiu per a pròtesi transtibial

PIT 950A Sistema de suspensió de buit actiu d'alta pressió mecànic, per a pròtesi transtibial

COMP

24

1.870,00

0,00

 

PIT 960 Altres components i accessoris de pròtesi transtibials

PIT 960A Fongui cosmètica externa per a pròtesi endoesquelètica transtibial

MED

12

272,85

0,00

 

PIT 960B Mitjana per a pròtesi endoesquelètica transtibial

COMP

12

32,82

0,00

 

PIT 960C Coberta cosmètica de revestiment en PVC per a pròtesi endoesquelètica transtibial

COMP

12

540,54

0,00

 

PIT 960D Coberta cosmètica de revestiment en silicona per a pròtesi endoesquelètica transtibial

COMP

12

770,00

0,00

 

PIT 960E Copes distals per monyons cònics

COMP

12

242,00

0,00

 

Subgrup: 06 24 12 Pròtesis de desarticulació de genoll

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIR 000 Pròtesi de desarticulació de genoll amb suport distal

PIR 000A Pròtesi de desarticulació de genoll amb encaix extern amb suport distal (cal prescriure a més, estructura endoesquelètica, un encaix intern i/o beina, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un sistema de suspensió, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

1.948,54

0,00

 

PIR 000B Pròtesi de desarticulació de genoll amb encaix extern amb suport distal i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un encaix intern i/o beina, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un sistema de suspensió i una calça)

MED

24

2.887,04

0,00

 

PIR 010 Pròtesi de desarticulació de genoll amb suport isquiàtic

PIR 010A Pròtesi de desarticulació de genoll amb encaix extern amb suport isquiàtic (cal prescriure a més estructura endoesquelètica, un encaix intern i/o beina, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un sistema de suspensió, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

2.034,60

0,00

 

PIR 010B Pròtesi de desarticulació de genoll amb encaix extern amb suport isquiàtic i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un encaix intern i/o beina, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un sistema de suspensió i una calça)

MED

24

3.017,04

0,00

 

PIR 900 Estructura per a pròtesi de desarticulació de genoll

PIR 900A Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll, per a usuaris fins a 45 kg de pes

COMP

24

967,86

0,00

 

PIR 900B Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll, per a usuaris entre 45 i 66 kg de pes

COMP

24

1.018,29

0,00

 

PIR 900C Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll, per a usuaris entre 66 i 100 kg de pes

COMP

24

1.054,04

0,00

 

PIR 900D Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll, per a usuaris entre 100 i 125 kg de pes

COMP

24

1.098,37

0,00

 

PIR 900E Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll, per a usuaris entre 125 i 166 kg de pes

COMP

24

1.116,70

0,00

 

PIR 900F Estructura exoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de genoll

MED

24

1.390,40

0,00

 

PIR 910 Encaix per a pròtesi de desarticulació de genoll

PIR 910A Encaix extern per a pròtesi de desarticulació de genoll amb suport distal. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.168,28

0,00

 

PIR 910B Encaix extern per a pròtesi de desarticulació de genoll amb suport isquiàtic. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.316,78

0,00

 

PIR 910C Encaix intern en termoplàstic tou o semigoma per a pròtesi de desarticulació de genoll

MED

12

815,83

0,00

 

PIR 910D Encaix intern en silicona per a pròtesi de desarticulació de genoll

MED

12

1.862,67

0,00

 

PIR 920 Beina (liner) per a pròtesi de desarticulació de genoll

PIR 920A Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi de desarticulació de genoll

COMP

6

692,11

0,00

 

PIR 920B Beina interna (liner) d'uretà per a pròtesi de desarticulació de genoll

COMP

6

486,69

0,00

 

PIR 920C Beina interna (liner) de gel per a pròtesi de desarticulació de genoll

COMP

6

506,66

0,00

 

PIR 920 D Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi de desarticulació de genoll, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permeten adaptar les prefabricades

MED

6

1.650,00

0,00

 

PIR 920E Beina interna (liner) pediàtrica per a pròtesi de desarticulació de genoll

COMP

6

717,82

0,00

 

PIR 930 Altres components i accessoris de pròtesi de desarticulació de genoll

PIR 930A Funda cosmètica externa per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació de genoll

MED

12

385,00

0,00

 

PIR 930B Calça per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació de genoll

COMP

12

35,31

0,00

 

PIR 930C Coberta cosmètica de revestiment en PVC per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació de genoll

COMP

12

621,50

0,00

 

PIR 930D Coberta cosmètica de revestiment en silicona per a pròtesi endoesquelètica de desarticulació de genoll

COMP

12

1.045,00

0,00

 

Subgrup: 06 24 15 Pròtesis transfemorals (per damunt del genoll)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIF 000 Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular

PIF 000A Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern i/o beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

2.134,89

0,00

 

PIF 000B Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern i/o beina i una calça)

MED

24

3.189,62

0,00

 

PIF 010 Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular ISNY

PIF 010A Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular ISNY (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, una beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

2.391,72

0,00

 

PIF 010B Pròtesi transfemoral amb encaix quadrangular ISNY i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, una beina i una calça)

MED

24

3.649,21

0,00

 

PIF 020 Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM

PIF 020A Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern i/o beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

2.460,57

0,00

 

PIF 020B Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern i/o beina i una calça)

MED

24

3.677,53

0,00

 

PIF 030 Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM ISNY

PIF 030A Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM ISNY (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, una beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

3.198,67

0,00

 

PIF 030B Pròtesi transfemoral amb encaix CAT-CAM ISNY i estructura exoesquelètica (cal prescriure a més un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, una beina i una calça)

MED

24

4.261,43

0,00

 

PIF 040 Pròtesi transfemoral amb encaix de contacte total

PIF 040A Pròtesi transfemoral amb encaix extern de contacte total (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, un sistema de suspensió, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern i/o beina, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calça)

MED

24

2.296,77

0,00

 

PIF 900 Estructura per a pròtesi transfemoral

PIF 900A Estructura endoesquelètica per a pròtesis transfemorals, per a usuaris fins a 45 kg de pes

COMP

24

980,69

0,00

 

PIF 900B Estructura endoesquelètica per a pròtesis transfemorals, per a usuaris entre 45 i 66 kg de pes

COMP

24

921,12

0,00

 

PIF 900C Estructura endoesquelètica per a pròtesis transfemorals, per a usuaris entre 66 i 100 kg de pes

COMP

24

1.068,71

0,00

 

PIF 900D Estructura endoesquelètica per a pròtesis transfemorals, per a usuaris entre 100 i 125 kg de pes

COMP

24

1.101,12

0,00

 

PIF 900E Estructura endoesquelètica per a pròtesis transfemorals, per a usuaris entre 125 i 166 kg de pes

COMP

24

1.124,95

0,00

 

PIF 900F Estructura exoesquelètica per a pròtesis transfemorals

MED

24

1.564,20

0,00

 

PIF 910 Encaix femoral

PIF 910A Encaix extern quadrangular. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.337,50

0,00

 

PIF 910B Encaix extern quadrangular ISNY. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.744,50

0,00

 

PIF 910C Encaix extern CAT-CAM. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.707,83

0,00

 

PIF 910D Encaix extern CAT-CAM ISNY. Inclou adaptació i alineació

MED

12

3.138,67

0,00

 

PIF 910E Encaix extern de contacte total per a pròtesi transfemoral. Inclou adaptació i alineació

MED

12

2.678,50

0,00

 

PIF 910F Encaix intern de termoplàstic tou o semigoma per a pròtesi transfemoral

MED

12

491,33

0,00

 

PIF 920 Beina (liner) per a pròtesi transfemoral

PIF 920A Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi transfemoral

COMP

6

585,75

0,00

 

PIF 920B Beina interna (liner) en gel per a pròtesi transfemoral

COMP

6

575,83

0,00

 

PIF 920C Beina interna (liner) de silicona per a pròtesi transfemoral, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permeten adaptar les prefabricades

MED

6

1.595,00

0,00

 

PIF 920D Beina interna (liner) pediàtrica per a pròtesi transfemoral

COMP

6

717,82

0,00

 

PIF 930 Sistemes de suspensió mecànics per a pròtesi transfemoral (1)

PIF 930A Sistema de suspensió amb cinturó i corretja lateral per a pròtesi transfemoral

MED

12

187,79

0,00

 

PIF 930B Sistema de suspensió amb cinturó, corretja lateral i medial i politja petita per a pròtesi transfemoral

MED

12

272,36

0,00

 

PIF 930C Sistema de suspensió per corretja distal per a pròtesi transfemoral

COMP

6

298,85

0,00

 

PIF 930D Sistema de subjecció femoral elàstic tipus neoprè o teixit per a pròtesi transfemoral

COMP

18

154,06

0,00

 

PIF 940 Sistemes de suspensió de buit passius per a pròtesi transfemoral (1)

PIF 940A Suspensió per vàlvula d'una via manual per a pròtesi transfemoral

COMP

18

97,90

0,00

 

PIF 940B Suspensió per vàlvula d'una via automàtica per a pròtesi transfemoral

COMP

18

127,32

0,00

 

PIF 940C Sistema de suspensió hipobàrica per mitjà de beina interna (liner) de silicona amb un cèrcol de segellat, per a pròtesi transfemoral

COMP

6

770,00

0,00

 

PIF 940D Sistema de suspensió hipobàrica per mitjà de beina interna (liner) de silicona amb més d'un cèrcol de segellat, per a pròtesi transfemoral

COMP

6

985,81

0,00

 

PIF 950 Sistemes de suspensió de buit actiu per a pròtesi transfemoral (1)

PIF950A Sistema de suspensió de buit actiu d'alta pressió mecànic, per a pròtesi transfemoral

COMP

24

2.266,00

0,00

 

PIF 960 Altres components i accessoris de pròtesi transfemorals

PIF 960A Funda cosmètica per a pròtesi endoesquelètica transfemoral

MED

12

550,00

0,00

 

PIF 960B Calça per a pròtesi endoesquelètica transfemoral

COMP

12

42,24

0,00

 

PIF 960C Coberta cosmètica de revestiment en PVC per a pròtesi endoesquelètica transfemoral

COMP

12

605,00

0,00

 

PIF 960D Coberta cosmètica de revestiment en silicona per a pròtesi endoesquelètica transfemoral

COMP

12

935,00

0,00

 

(1) Aquests sistemes de suspensió es podran utilitzar també per a les pròtesis de desarticulació de genoll

Subgrup: 06 24 18 Pròtesis de desarticulació de maluc

 

​​​​​​​

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIC 000 Pròtesi de desarticulació de maluc amb encaix pelvià

PIC 000A Pròtesi de desarticulació de maluc amb encaix pelvià (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, una articulació de maluc, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern, una funda i una calça)

MED

24

3.174,35

0,00

 

PIC 900 Estructura per a pròtesi de desarticulació de maluc

PIC 900A Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de maluc, per a usuaris fins a 45 kg de pes

COMP

24

1.697,30

0,00

 

PIC 900B Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de maluc, per a usuaris entre 45 i 66 kg de pes

COMP

24

1.741,30

0,00

 

PIC 900C Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de maluc, per a usuaris entre 66 i 100 kg de pes

COMP

24

1.763,30

0,00

 

PIC 900D Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de maluc, per a usuaris entre 100 i 125 kg de pes

COMP

24

1.795,20

0,00

 

PIC 900E Estructura endoesquelètica per a pròtesi de desarticulació de maluc, per a usuaris entre 125 i 166 kg de pes

COMP

24

1.815,00

0,00

 

PIC 910 Encaix per a pròtesi de desarticulació de maluc

PIC 910A Encaix extern per a pròtesi de desarticulació de maluc. Inclou adaptació i alineació

MED

12

3.556,67

0,00

 

PIC 910B Encaix intern en termoplàstic tou o semigoma per a pròtesi de desarticulació de maluc

MED

12

870,83

0,00

 

PIC 910C Encaix intern de silicona per a pròtesi de desarticulació de maluc

MED

12

2.457,58

0,00

 

PIC 920 Altres components i accessoris de pròtesis de desarticulació de maluc

PIC 920A Funda cosmètica per a pròtesi de desarticulació de maluc

MED

12

586,29

0,00

 

PIC 920B Calça per a pròtesi de desarticulació de maluc

MED

12

99,87

0,00

 

Subgrup: 06 24 21 Pròtesis d'hemipelvectomia

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIV 000 Pròtesi d'hemipelvectomia amb encaix pelvià

PIV 000A Pròtesi d'hemipelvectomia amb encaix pelvià (cal prescriure a més una estructura endoesquelètica, una articulació de maluc, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal, un encaix intern, una funda i una calça)

MED

24

3.382,87

0,00

 

PIV 900 Estructura per a pròtesi d'hemipelvectomia

PIV 900A Estructura endoesquelètica per a pròtesi d'hemipelvectomia, per a usuaris fins a 45 kg de pes

COMP

24

1.723,70

0,00

 

PIV 900B Estructura endoesquelètica per a pròtesi d'hemipelvectomia, per a usuaris entre 45 i 66 kg de pes

COMP

24

1.767,70

0,00

 

PIV 900C Estructura endoesquelètica per a pròtesi d'hemipelvectomia, per a usuaris entre 66 i 100 kg de pes

COMP

24

1.789,70

0,00

 

PIV 900D Estructura endoesquelètica per a pròtesi d'hemipelvectomia, per a usuaris entre 100 i 125 kg de pes

COMP

24

1.832,60

0,00

 

PIV 900E Estructura endoesquelètica per a pròtesi d'hemipelvectomia, per a usuaris entre 125 i 166 kg de pes

COMP

24

1.849,10

0,00

 

PIV 910 Encaix per a pròtesi d'hemipelvectomia

PIV 910A Encaix extern per a pròtesi d'hemipelvectomia. Inclou adaptació i alineació

MED

12

3.721,67

0,00

 

PIV 910B Encaix intern en termoplàstic tou o semigoma per a pròtesi d'hemipelvectomia

MED

12

906,58

0,00

 

PIV 910C Encaix intern de silicona per a pròtesi d'hemipelvectomia

MED

12

2.731,67

0,00

 

PIV 920 Altres components i accessoris de pròtesi d'hemipelvectomia

PIV 920A Funda cosmètica per a pròtesi d'hemipelvectomia

MED

12

590,35

0,00

 

PIV 920B Calça per a pròtesi d'hemipelvectomia

MED

12

101,52

0,00

 

Subgrup: 06 24 27 Peus protètics

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIE 000 Peu no articulat

PIE 000A peu no articulat (SACH) d'adult, d'impacte baix a moderat

COMP

24

158,84

0,00

 

PIE 000B Peu no articulat (SACH) pediàtric, d'impacte baix a moderat

COMP

24

248,80

0,00

 

PIE 000C Peu no articulat (SACH) de quilla curta o dinàmic, d'impacte baix a moderat

COMP

24

318,00

0,00

 

PIE 000D Peu no articulat geriàtric, d'impacte baix

COMP

24

198,92

0,00

 

PIE 000E Peu bàsic tipus Syme, d'impacte baix

COMP

24

879,93

0,00

 

PIE 000F Peu especial tipus Syme, d'impacte moderat a alt

COMP

24

1.383,29

0,00

 

PIE 010 Peu articulat

PIE 010A Peu articulat monoaxial, d'impacte baix a moderat

COMP

24

458,68

0,00

 

PIE 010B Peu d'articulació i impulsió per mitjà de sistema elàstic intern, d'impacte baix a moderat

COMP

24

669,22

0,00

 

PIE 010C Peu d'eix múltiple, d'impacte moderat a alt

COMP

24

769,29

0,00

 

PIE 010D Peu amb regulació d'altura de taló, d'impacte baix a moderat

COMP

24

2.297,19

0,00

PE

PIE 020 Peu dinàmic

PIE 020A peu emmagatzemador d'energia d'adult, d'impacte baix

COMP

24

721,26

0,00

 

PIE 020B Peu emmagatzemador d'energia d'adult, d'impacte moderat

COMP

24

1.294,08

0,00

 

PIE 020C Peu emmagatzemador d'energia d'adult, d'impacte alt

COMP

24

2.204,74

0,00

PE

PIE 020D Peu emmagatzemador d'energia pediàtric, d'impacte baix

COMP

24

1.122,14

0,00

 

PIE 020E Peu emmagatzemador d'energia pediàtric, d'impacte moderat

COMP

24

1.223,41

0,00

 

PIE 020F Peu emmagatzemador d'energia pediàtric, d'impacte alt

COMP

24

1.438,69

0,00

PE

PIE 020G Peu emmagatzemador d'energia regulable en altura

COMP

24

2.495,30

0,00

PE

Els peus protètics de baix impacte estan indicats per a usuaris considerats K1/classe 1, els de ipacte moderat per a K2/classe 2, els de impacte alt per a K3/classe 3 i els de impacte molt alt per a K4/classe 4

Subgrup: 06 24 30 Rotatoris

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIO 000 Rotatori

PIO 000A Rotatori per a pròtesi transfemorals

COMP

36

598,56

0,00

 

PIO 010 Dispositiu d'amortiment i forces de torsió

PIO 010A Dispositiu d'amortiment i forces de torsió. Inclou alineació

COMP

36

932,25

0,00

 

Subgrup: 06 24 33 Articulacions de genoll

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIL 000 Articulació de genoll exoesquelètica monocèntrica per a adult

PIL 000A Articulació de genoll exoesquelètica monocèntrica mecànica, amb blocatge manual a voluntat

COMP

30

765,71

0,00

 

PIL 000B Articulació de genoll exoesquelètica monocèntrica mecànica, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, control de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega

COMP

30

854,16

0,00

 

PIL 010 Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica per a adult

PIL 010A Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica mecànica, amb blocatge manual a voluntat

COMP

30

409,76

0,00

 

PIL 010B Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica mecànica, amb dispositiu de recuperació de l'extensió i blocatge a la càrrega

COMP

30

935,00

0,00

 

PIL 010C Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica mecànica, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, control de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega

COMP

30

951,19

0,00

 

PIL 010D Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica mecànica, amb control de la fase de balanceig, blocatge a la càrrega i amb opció d'afegir blocatge manual a voluntat

COMP

30

1.070,88

0,00

 

PIL 010E Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica pneumàtica, amb control regulable de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega, per a nivell d'activitat de baix a moderat

COMP

30

2.103,65

0,00

 

PIL 010F Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica pneumàtica, amb control regulable de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega, per a nivell d'activitat d'alt a molt alt

COMP

30

2.530,44

0,00

 

PIL 010G Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica hidràulica, amb control de la fase de balanceig

COMP

30

3.227,33

0,00

PE

PIL 010H Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica hidràulica, amb control de la fase de balanceig i del frenat en la fase de suport

COMP

30

3.901,46

0,00

PE

PIL 010I Articulació de genoll endoesquelètica amb sistema hidràulic rotatiu per a fase de balanceig i del frenat en la fase de suport

COMP

30

4.080,32

0,00

PE

PIL 020 Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica pediàtrica

PIL 020A Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica mecànica, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, pediàtrica

COMP

30

989,26

0,00

 

PIL 030 Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica per a adult

PIL 030A Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica mecànica, d'entre tres i cinc eixos, amb dispositiu de recuperació de l'extensió

COMP

30

1.436,81

0,00

 

PIL 030B Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica mecànica, de més de cinc eixos, amb dispositiu de recuperació de l'extensió

COMP

30

2.159,53

0,00

 

PIL 030C Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica pneumàtica, amb control regulable de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega

COMP

30

2.210,32

0,00

 

PIL 030D Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica hidràulica, amb control de la fase de balanceig i del frenat en la fase de suport

COMP

30

4.396,19

0,00

PE

PIL 040 Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica pediàtrica

PIL 040A Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica mecànica, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, pediàtrica

COMP

30

2.282,09

0,00

 

PIL 040B Articulació de genoll endoesquelètica policèntrica hidràulica, amb control de la fase de balanceig, pediàtrica

COMP

30

2.528,85

0,00

PE

PIL 050 Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll

PIL 050A Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, mecànica, de quatre eixos, amb blocatge manual a voluntat

COMP

30

1.599,87

0,00

 

PIL 050B Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, mecànica, de quatre eixos, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, per a nivell d'activitat de baix a moderat

COMP

30

1.531,07

0,00

 

PIL 050C Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, mecànica, de quatre eixos, amb dispositiu de recuperació de l'extensió, per a nivell d'activitat d'alt a molt alt

COMP

30

1.436,90

0,00

 

PIL 050D Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, pneumàtica, de quatre eixos, amb control regulable de la fase de balanceig

COMP

30

2.441,00

0,00

 

PIL 050E Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, pneumàtica, de quatre eixos, amb control regulable de la fase de balanceig i blocatge a la càrrega

COMP

30

2.410,91

0,00

 

PIL 050F Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, hidràulica, de quatre eixos, amb control regulable de la fase de balanceig

COMP

30

3.098,97

0,00

PE

PIL 050G Articulació de genoll endoesquelètica per monyons llargs o desarticulació de genoll, hidràulica, de quatre eixos, amb control regulable de la fase de balanceig i del frenat en la fase de suport

COMP

30

4.396,19

0,00

PE

PIL 060 Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica amb control per mitjà de microprocessador per a adult

PIL 060 A Articulació de genoll endoesquelètica monocèntrica, amb control per mitjà de microprocessador de la fase de balanceig i del frenat en la fase de suport.

COMP

72

26.412,32

0,00

PE, PP

Les articulacions de nivell d'activitat baixa estan indicades per a usuaris considerats K1/classe 1, les d'activitat moderada per a K2/classe 2, les d'activitat alta per a K3/classe 3 i les d'activitat molt alta per a K4/classe 4

Subgrup: 06 24 36 Articulacions de maluc

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PID 000 Articulació de maluc endoesquelètica

PID 000A Articulació de maluc endoesquelètica monocèntrica lliure

COMP

30

623,03

0,00

 

PID 000B Articulació de maluc endoesquelètica monocèntrica lliure, amb blocatge manual a voluntat

COMP

30

750,00

0,00

 

PID 000C Articulació de maluc endoesquelètica monocèntrica, amb dispositiu interior d'extensió incorporat i amb sistema d'alineació i ancoratge anterior

COMP

30

1.984,43

0,00

 

PID 000D Articulació de maluc endoesquelètica monocèntrica, amb assistent a l'extensió, pediàtrica

COMP

30

1.022,09

0,00

 

PID 000E Articulació de maluc endoesquelètica policèntrica

COMP

30

5.412,23

0,00

 

Subgrup: 06 24 48 Pròtesis provisionals per a mobilització primerenca en amputació de membre inferior (cal prescriure a més la resta dels components necessaris per completar la corresponent pròtesi, que es reutilitzaran per a la pròtesi definitiva)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIM 000 Encaix provisional per a pròtesi de membre inferior (2)

PIM 000A Encaix provisional per a pròtesi de desarticulació de turmell. Inclou adaptació i alineació

MED

_

632,50

0,00

 

PIM 000B Encaix provisional per a pròtesi transtibial. Inclou adaptació i alineació

MED

_

854,59

0,00

 

PIM 000C Encaix provisional per a pròtesi de desarticulació de genoll. Inclou adaptació i alineació

MED

_

1.050,28

0,00

 

PIM 000D Encaix provisional graduable per a pròtesi transfemoral. Inclou adaptació i alineació

MED

_

1.155,00

0,00

 

PIM 000E Encaix provisional per a pròtesi de desarticulació de maluc. Inclou adaptació i alineació

MED

_

1.320,00

0,00

 

PIM 010 Beina (liner) conformadora i reductora de monyó

PIM 010A Beina (liner) conformadora i reductora de monyó per a amputació transtibial

COMP

6

357,00

0,00

 

PIM 010B Beina (liner) conformadora i reductora de monyó per a desarticulació de genoll

COMP

6

432,56

0,00

 

PIM 010C Beina (liner) conformadora i reductora de monyó per a amputació transfemoral

COMP

6

462,00

0,00

 

(2) Prescripció única per elaborar i adaptar els encaixos provisionals necessaris fins que es prescrigui l'encaix definitiu.

Subgrup: 06 24 99 Components generals de pròtesis de membre inferior

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PIG 900 Components generals dels sistemes de suspensió

PIG 900A Llançadora amb pin per a pròtesi de membre inferior

COMP

24

317,58

0,00

 

PIG 900B Pin per a llançadora per a pròtesi de membre inferior

COMP

24

49,52

0,00

 

PIG 900C Llançadora amb cordó per a pròtesi de membre inferior

COMP

12

121,99

0,00

 

PIG 900D Llançadora amb pin per a beina interna (liner) pediàtrica per a pròtesi de membre inferior

COMP

24

242,00

0,00

 

PIG 900E Pin per a llançadora per a beina interna (liner) pediàtrica per a pròtesi de membre inferior

COMP

24

48,29

0,00

 

PIG 900F Membrana de succió hipobàrica per a pròtesi de membre inferior

COMP

6

214,31

0,00

 

PIG 910 Calces

PIG 910A Calça per davall del genoll per a pròtesi de membre inferior

COMP

6

27,36

0,00

 

PIG 910B Calça per damunt del genoll per a pròtesi de membre inferior

COMP

6

35,01

0,00

 

PIG 920 Coixinet

PIG 920A Coixinet de silicona o gel per a pròtesi de membre inferior

COMP

6

41,61

0,00

 

PIG 930 Sistema BOA

PIG 930A Sistema BOA per a encaix de pròtesi de membre inferior

COMP

12

537,26

0,00

 

PIG 940 Beina (liner) preparada per acoblar pin distal

PIG 940A Beina (liner) de silicona preparada per acoblar pin distal per a pròtesi transtibial

COMP

12

542,97

0,00

 

PIG 940B Beina (liner) en gel preparada per acoblar pin distal per a pròtesi transtibial

COMP

12

469,45

0,00

 

PIG 940C Beina (liner) de silicona preparada per acoblar pin distal, pediàtrica, per a pròtesi transtibial

COMP

12

838,82

0,00

 

PIG 940D Beina (liner) de silicona preparada per acoblar pin distal per a pròtesi transfemoral

COMP

12

615,75

0,00

 

PIG 940E Beina (liner) en gel preparada per acoblar pin distal per a pròtesi transfemoral

COMP

12

605,83

0,00

 

PIG 940F Beina (liner) de silicona preparada per acoblar pin distal, pediàtrica, per a pròtesi transfemoral

COMP

12

838,82

0,00

 

Grup: 06 90 Ortopròtesis per a agènesis

Subgrup: 06 90 00 Ortopròtesis per a agènesis

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PPA 000 Ortopròtesi per agènesi longitudinal de membre inferior amb membre residual (3)

PPA 000A Ortopròtesi endoesquelètica o exoesquelètica tibial amb encaix rígid i estructura per agenèsia amb membre residual, a mida (cal prescriure a més un peu a elecció i, si cal, un encaix intern, una articulació ortètica de genoll, una funda, una calça o coberta cosmètica i una calceta)

MED

24

2.600,14

0,00

 

PPA 000B Ortopròtesi endoesquelètica o exoesquelètica femoral amb encaix rígid i estructura per agenèsia amb membre residual, a mida (cal prescriure a més un encaix intern, una articulació de genoll, un peu a elecció i, si cal una funda, una calça o coberta cosmètica i una calceta)

MED

24

3.718,00

0,00

 

(3) Per les agenèsies de membre superior i les transversals de membre inferior cal prescriure les pròtesis per a amputacions del nivell corresponent.

Grup: 06 30 Pròtesis diferents de les pròtesis de membres

Subgrup: 06 30 18 Pròtesis de mama en casos de traumatisme, malaltia o malformació congènita (No es considera inclòs el sostenidor postoperatori)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PDM 000 Pròtesi externa de mama inclosa, si cal, la funda

PDM 000A Pròtesi externa de mama, en silicona sòlida

BAS

24

186,49

0,00

 

PDM 000B Pròtesi externa de mama, en silicona lleugera

BAS

24

200,52

0,00

 

PDM 000C Pròtesi externa de mama, en silicona ultralleugera

BAS

24

212,87

0,00

 

PDM 010 Pròtesi parcial externa de mama

PDM 010A Pròtesi parcial externa de mama

ADAP

24

161,70

0,00

 

Subgrup: 06 30 30 Pròtesis de restauració facial, incloent les de nas i/o els pavellons auriculars i/o globus oculars en casos de traumatisme, malaltia o malformació congènita

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PDC 000 Pròtesi ocular

PDC 000A Pròtesi ocular externa per a cavitat anoftàlmica (enucleació o evisceració), a mida

MED

24

1.033,65

0,00

 

PDC 000B Pròtesi ocular externa per a cavitat no anoftàlmica tipus pellofa, a mida

MED

24

1.215,84

0,00

 

PDC 010 Pròtesi de restauració d'òrbita

PDC 010A Epítesi de restauració d'òrbita no implantosuportada, a mida (inclou pròtesi ocular)

MED

24

2.067,35

0,00

 

PDC 010B Epítesis de restauració d'òrbita implantosuportada amb dos implants, a mida (inclou pròtesi ocular)

MED

24

3.075,05

0,00

 

PDC 020 Pròtesi corneal

PDC 020A Lent corneal protètica

ADAP

12

556,37

0,00

 

PDC 030 Pavelló auricular

PDC 030A Epítesi de pavelló auricular no implantosuportada, a mida

MED

24

1.503,95

0,00

 

PDC 030B Epítesi de pavelló auricular implantosuportada amb dos implants, a mida

MED

24

2.512,35

0,00

 

PDC 040 Pròtesi de restauració del nas

PDC 040A Epítesi nasal no implantosuportada, a mida

MED

24

1.989,38

0,00

 

PDC 040B Epítesi nasal implantosuportada amb tres implants, a mida

MED

24

3.484,88

0,00

 

PDC 050 Pròtesi facial

PDC 050A Epítesi facial no implantosuportada per a petits defectes, a mida

MED

24

550,00

0,00

 

PDC 060 Pròtesi facioorbitonasopalatina

PDC 060A Epítesi facioorbitonasopalatina no implantosuportada, a mida

MED

18

SP

0,00

PE

PDC 060B Epítesi facioorbitonasopalatina implantosuportada, a mida

MED

18

SP

0,00

PE

PDC 060Z Conformador nasal

MED

6

200,00

0,00

 

En el cas de les epítesis implantosuportades que requereixin major nombre d'implants, a l'IMF se li sumarà el valor de cada implant addicional que precisi (500 € per implant mecànic i 800 € per implant magnètic)

Subgrup: 06 30 33 Pròtesis de maxil·lars

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PDP 000 Pròtesi de maxil·lar superior

PDP 000A Pròtesi de maxil·lar superior no implantosuportada, a mida, per a malformacions congènites, grans traumatismes i processos oncològics, que afecten a la cavitat oral

MED

18

SP

0,00

PE

PDP 000B Pròtesi de maxil·lar superior implantosuportada, a mida, per a pacients amb processos oncològics que afecten a la cavitat oral que impliquin la pèrdua de dents relacionada directament amb la patologia o el seu tractament, i pacients amb malformacions congènites que cursen amb anodòncia (fissurats, malformacions limfàtiques, displàsia ectodèrmica, síndromes craniofacials, etc.)

MED

18

SP

0,00

PE

PDP 010 Pròtesi de maxil·lar inferior

PDP 010A Pròtesi de maxil·lar inferior no implantosuportada, a mida, per a malformacions congènites, grans traumatismes i processos oncològics, que afecten a la cavitat oral

MED

18

SP

0,00

PE

PDP 010B Pròtesi de maxil·lar inferior implantosuportada, a mida, per a pacients amb processos oncològics que afecten a la cavitat oral que impliquin la pèrdua de dents relacionada directament amb la patologia o el seu tractament, i pacients amb malformacions congènites que cursen amb anodòncia (fissurats, malformacions limfàtiques, displàsia ectodèrmica, síndromes craniofacials, etc.)

MED

18

SP

0,00

PE

Grup: 22 03 Pròtesis de suport a la visió

Subgrup: 22 03 00 Pròtesis de suport a la visió per a correcció de l'afàcia

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

LCO 000 Lent de contacte per a correcció d'afàcia

LCO 000A Lent de contacte per a infants per a correcció de l'afàcia en cataracta congènita o en afàcia congènita

ADAP

12

495,00

0,00

 

Grup: 22 06 Pròtesis auditives

Subgrup: 22 06 00 Audiòfons per a pacients hipoacúsics, de zero a vint-i-sis anys d'edat, afectats d'hipoacúsia bilateral neurosensorial, transmissora o mixta, permanent, no susceptible d'altres tractaments, amb una pèrdua d'audició superior a 40 dB en la millor de les oïdes (valor obtingut fent la mitjana de les freqüències de 500, 1.000 i 2.000 Hz). Les administracions sanitàries competents vincularan el finançament dels audiòfons i dels motle adaptadors a programes de detecció precoç, tractament complet i seguiment de la hipoacúsia, així com a l'estil de vida dels pacients

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PAA 000 Audiòfon digital intraauricular

PAA 000A Audiòfon intraauricular IIC (invisible in the canal)

ADAP

48

1.500,00

0,00

 

PAA 000B Audiòfon intraauricular CIC (completely in the canal)

ADAP

48

1.500,00

0,00

 

PAA 000C Audiòfon intraauricular ITC (in the canal)

ADAP

48

1.500,00

0,00

 

PAA 000D Audiòfon intraauricular ITE (in the ear)

ADAP

48

1.500,00

0,00

 

PAA 010 Audiòfon digital retroauricular

PAA 010A Audiòfon retroauricular RITE/RIC (receiver in the ear/canal)

ADAP

60

1.200,00

0,00

 

PAA 010B Audiòfon retroauricular BTE (behind the ear)

ADAP

48

1.200,00

0,00

 

PAA 010C Audiòfon retroauricular BTE superpotent (power)

ADAP

48

1.200,00

0,00

 

PAA 020 Sistemes bi-cross

PAA 020A Sistema bi-cross d'audiòfon intraauricular

ADAP

48

2.250,00

0,00

 

PAA 020B Sistema bi-cross d'audiòfon retroauricular

ADAP

60

1.800,00

0,00

 

PAA 030 Varetes, diademes o bandes auditives

PAA 030A Vareta o diadema auditiva aèria/òssia

ADAP

60

1.200,00

0,00

 

PAA 030B Banda elàstica suau amb processador de conducció òssia incorporat per a nens, previ a cirurgia

ADAP

84

5.171,25

0,00

PE

Es facilitaran els audiòfons amb telebobina amb capacitat de connexió amb sistemes d'inducció magnètica, integrada en els mateixos, en cas que el pacient ho sol·liciti i les característiques del dispositiu ho permetin

Subgrup: 22 06 90 Motle adaptadors i altres components d'audiòfons per a pacients que compleixin els requisits per rebre audiòfons

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

PAM 000 Motle adaptador per a audiòfon

PAM 000A Motle adaptador per a audiòfon retroauricular BTE /BTE superpotent (unitat)

COMP

24

33,00

0,00

 

PAM 000B Micromotle per a audiòfon retroauricular RITE/RIC (unitat)

COMP

24

44,00

0,00

 

PAM 000C Motle amb auricular integrat per a audiòfon retroauricular RITE/RIC (unitat)

COMP

24

121,00

0,00

 

PAM 010 Altres components per a audiòfons

PAM 010A Tub auricular per a audiòfon retroauricular RITE/RIC (inclou adaptador estàndard)

COMP

12

77,00

0,00

 

CADIRES DE RODES

Grup: 12 22 Cadires de rodes de propulsió manual (no es consideren incloses les cadires de rodes manuals amb rodes grans davanteres maniobrades pels dos braços, les cadires de rodes propulsades amb el peu, ni les cadires de rodes amb motor, excepte les incloses en el grup 12 23)

Subgrup: 12 22 00 Cadires de rodes manuals per a persones amb patologia o discapacitats que els impedeixin la marxa funcional de manera permanent

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SRM 000 Cadira de rodes manual no autopropulsable no plegable (rígida)

SRM 000A Cadira de rodes manual no autopropulsable no plegable (rígida), amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables

BAS

48

258,15

0,00

 

SRM 000B Cadira de rodes manual no autopropulsable no plegable (rígida), amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, per a usuaris de més de 130 kg

BAS

48

549,87

0,00

 

SRM 010 Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable

SRM 010A Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables

BAS

36

258,15

0,00

 

SRM 010B Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, amb respatler inclinable

BAS

36

358,15

0,00

 

SRM 010C Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, per a usuaris de més de 130 kg

BAS

36

549,87

0,00

 

SRM 020 Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable o rígida, infantil

SRM 020A Cadira de rodes manual no autopropulsable plegable, infantil, per a alteracions funcionals, tipus paraigües

BAS

24

515,17

0,00

 

SRM 020B Cadira de rodes manual no autopropulsable, desmuntable, de plegat en llibre, basculant, infantil, ajustable al creixement del nen

ADAP

24

1.618,94

0,00

PE

SRM 020C Cadira de rodes manual no autopropulsable, plegable o rígida, basculant, infantil, per a alteracions neurològiques greus

ADAP

24

2.146,79

0,00

PE

SRM 030 Cadira de rodes manual autopropulsable no plegable (rígida)

SRM 030A Cadira de rodes manual autopropulsable no plegable (rígida), amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables

BAS

36

258,15

0,00

 

SRM 030B Cadira de rodes manual autopropulsable no plegable (rígida), amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, per a usuaris de més de 130 kg

BAS

36

549,87

0,00

 

SRM 030C Cadira de rodes manual autopropulsable no plegable (rígida) de verticalització, amb sistema de subjecció en genoll, per a usuaris actius amb lesió medul·lar congènita o adquirida i antecedents d'úlcera per decúbit recidivant malgrat tractament quirúrgic

ADAP

36

3.157,55

0,00

PE

SRM 030D Cadira de rodes manual autopropulsable no plegable (rígida), amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i/o protectors de roba, reposapeus fixos o abatibles i regulables, amb rodes de desmuntatge ràpid, de material lleuger per a usuaris actius, amb patologia medul·lar de qualsevol etiologia o malalties neuromusculars

ADAP

36

2.000,85

0,00

PE

SRM 040 Cadira de rodes manual autopropulsable plegable

SRM 040A Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables

BAS

36

258,15

0,00

 

SRM 040B Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, amb respatler inclinable

BAS

36

478,85

0,00

 

SRM 040C Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, per a usuaris de més de 130 kg

BAS

24

549,87

0,00

 

SRM 040D Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, amb rodes de desmuntatge ràpid, de material lleuger

ADAP

36

413,23

0,00

 

SRM 040E Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles i reposapeus abatibles i regulables, amb rodes de desmuntatge ràpid, de material lleuger, infantil

ADAP

36

900,00

0,00

 

SRM 040F Cadira de rodes manual autopropulsable i plegable, amb reposabraços desmuntables i/o abatibles, reposapeus abatibles i regulables, amb rodes de desmuntatge ràpid, de material lleuger per a usuaris actius, amb patologia medul·lar de qualsevol etiologia o malalties neuromusculars

ADAP

36

2.000,85

0,00

PE

SRM 050 Xassís i cadira basculant per a alteracions neurològiques greus

SRM 050A Xassís posicionador basculant, incloent rodes i frens, susceptible d'adaptacions especials, per a alteracions neurològiques greus

ADAP

36

1.604,08

0,00

PE

SRM 050B Xassís posicionador basculant, de material lleuger, incloent rodes i frens, susceptible d'adaptacions especials, per a alteracions neurològiques greus

ADAP

36

1.936,00

0,00

PE

SRM 050C Cadira basculant, amb seient i respatler inclinable, reposacap, reposabraços extraïble, reposapeus enlairable, i control postural de tronc, per a alteracions neurològiques greus

ADAP

36

2.574,79

0,00

PE

A les persones que, a causa de l'alt grau d'obesitat, no puguin emprar cadires dels tipus SRM 000B, SRM 010C, SRM 030B o SRM 040C se'ls pot prescriure una cadira de rodes a mida (import segons el pressupost).

Grup: 12 23 Cadires de rodes motoritzades

Subgrup: 12 23 06 Cadires de rodes de propulsió elèctrica i direcció elèctrica per a persones amb limitacions funcionals greus de l'aparell locomotor per malaltia, malformació o accident que compleixin tots i cadascun dels requisits següents:

  1. Incapacitat permanent per a la marxa independent.
  2. Incapacitat funcional permanent per a la propulsió de cadires de rodes manuals amb les extremitats superiors.
  3. Suficient capacitat visual, mental i de control que els permeti el maneig de cadires de rodes elèctriques i això no suposi un risc afegit per a la seva integritat i la d'altres persones.

Per a la prescripció de les cadires de propulsió elèctrica s'han de tenir en compte els criteris que es recullen en els protocols que s'estableixin a aquest efecte pel responsable de prestació ortoprotètica.

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SRE 000 Cadira de rodes elèctrica

SRE 000A Cadira de rodes elèctrica estàndard

ADAP

48

3.520,00

0,00

PE

SRE 000B Cadira de rodes elèctrica, infantil

ADAP

48

4.015,00

0,00

PE

SRE 000C Cadira de rodes elèctrica, per a usuaris de més de 130 kg

ADAP

60

4.725,72

0,00

PE

SRE 000D Cadira de rodes elèctrica, amb basculació manual

ADAP

60

4.125,00

0,00

PE

SRE 000E Cadira de rodes elèctrica, amb basculació manual, infantil

ADAP

60

4.620,00

0,00

PE

SRE 000F Cadira de rodes elèctrica, amb basculació electrònica

ADAP

60

4.455,00

0,00

PE

SRE 000G Cadira de rodes elèctrica, amb basculació electrònica, infantil

ADAP

60

4.950,00

0,00

PE

A les persones que, a causa de l'alt grau d'obesitat, no puguin emprar cadires del tipus SRE 000C se'ls pot prescriure una cadira de rodes a mida (import segons el pressupost).

Grup: 12 24 Accessoris per a cadires de rodes per a persones amb patologies o discapacitats que els impedeixin la marxa funcional de manera permanent

Subgrup: 12 24 15 Taules o safates portàtils

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SAB 000 Safata desmuntable especial

SAB 000A Safata desmuntable especial

COMP

36

117,29

0,00

 

Subgrup: 12 24 24 Bateries

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SAT 000 Bateria per a cadira de rodes elèctrica

SAT 000A Bateria per a cadira de rodes elèctrica (parell) de menys de 50 A

COMP

12

416,05

0,00

PE

SAT 000B Bateria per a cadira de rodes elèctrica (parell) de 50 A

COMP

12

460,05

0,00

PE

SAT 000C Bateria per a cadira de rodes elèctrica (parell) de 60 A

COMP

12

566,37

0,00

PE

SAT 000D Bateria per a cadira de rodes elèctrica (parell) de 70 A

COMP

12

668,23

0,00

PE

Subgrup: 12 24 89 Altres accessoris per a cadires de rodes

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SRA 000 Suport postural per a cadira de rodes, inclosos tacs i corretges

SRA 000A Suports laterals per al cap (parell)

COMP

24

156,06

0,00

 

SRA 000B Suports laterals per al tronc fixos (parell)

COMP

24

127,05

0,00

 

SRA 000C Suports laterals per al tronc abatibles (parell)

COMP

24

166,00

0,00

 

SRA 000D Falca anivelladora de pelvis (unitat)

COMP

24

59,33

0,00

 

SRA 000E Tac abductor (unitat)

COMP

24

70,93

0,00

 

SRA 000F Cingla per al cap

COMP

24

63,87

0,00

 

SRA 000G Armilla de fixació

COMP

24

101,92

0,00

 

SRA 000H Arnès d'espatles

COMP

24

90,00

0,00

 

SRA 000I Cinturó de quatre punts

COMP

24

88,07

0,00

 

SRA 000J Cinturó o arnés pelvià

COMP

24

125,09

0,00

 

SRA 000K Cingles per a peus (parell)

COMP

24

53,76

0,00

 

SRA 000L Suport de fluid (unitat)

COMP

24

62,00

0,00

 

SRA 010 Reposacaps

SRA 010A Reposacaps fix

COMP

24

85,01

0,00

 

SRA 010B Reposacaps amb suport occipital o total, fix o orientable

COMP

24

187,14

0,00

 

SRA 010C Reposacaps amb suport occipital o total, orientable amb braç d'una articulació ajustable en altura i profunditat

COMP

24

495,00

0,00

 

SRA 010D Reposacaps amb suport occipital o total, orientable amb braç colzat de dues articulacions, ajustable en altura i profunditat

COMP

24

610,67

0,00

 

SRA 020 Sistema per autopropulsió amb un sol braç

SRA 020A Sistema de doble anella per autopropulsió amb un sol braç

COMP

36

383,70

0,00

 

SRA 020B Palanca

COMP

36

431,26

0,00

 

SRA 030 Altres accessoris

SRA 030A Comandament especial de mentó per a cadira de rodes elèctrica

COMP

48

1.552,57

0,00

PE

SRA 030B Un altre comandament especial per a cadira de rodes elèctrica, d'acord amb els protocols dels responsables de prestació ortoprotètica

COMP

48

SP

0,00

PE

SRA 030C Sistema doble amputat

COMP

36

65,85

0,00

 

SRA 030D Dispositiu especial per respirador

COMP

36

162,00

0,00

 

SRA 030E Dispositiu per a bombona d'oxigen

COMP

36

83,78

0,00

 

SRA 030F Pujavoreres per a cadira de rodes elèctrica

COMP

48

216,84

0,00

PE

SRA 030G Roda antibolcada per a cadira de rodes manual

COMP

36

49,62

0,00

 

SRA 030H Allargador de fre

COMP

36

20,00

0,00

 

SRA 030I Base rígida per a cadira de rodes

COMP

36

51,49

0,00

 

SRA 030Z Dispositiu de propulsió elèctric per a cadira de rodes manual

COMP

48

3.520,00

0,00

PE, PP

Subgrup: 12 24 90 Recanvis i components per a cadires de rodes

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

SRC 000 Reposabraços especial

SRC 000A Reposabraços de cassoleta

COMP

36

108,63

0,00

 

SRC 000B Reposabraços envolupant amb suport palmar

COMP

36

151,75

0,00

 

SRC 000C Reposabraços regulable en altura

COMP

36

129,38

0,00

 

SRC 010 Reposapeus especial

SRC 010A Reposapeus únic

COMP

36

103,00

0,00

 

SRC 010B Reposapeus amb cassoleta (parell)

COMP

36

193,00

0,00

 

SRC 010C Reposapeus amb elevació manual per a cadira de rodes manual o elèctrica (parell)

COMP

36

313,92

0,00

 

SRC 010D Reposapeus amb elevació elèctrica per a cadira de rodes elèctrica (parell)

COMP

36

843,76

0,00

PE

SRC 020 Seient-respatler postural amb carcassa, a mida

SRC 020A Seient-respatler postural amb carcassa, a mida previ motle

MED

24

2.500,00

0,00

 

SRC 020B Assento postural amb carcassa, a mida previ motle

MED

24

1.291,64

0,00

 

SRC 020C Respatler postural amb carcassa, a mida previ motle

MED

24

1.320,00

0,00

 

SRC 030 Seient-respatler postural modular

SRC 030A Plataforma rígida ajustable per a seient postural modular

COMP

36

238,50

0,00

 

SRC 030B Seient postural modular

COMP

24

754,00

0,00

 

SRC 030C Respatler postural modular

COMP

24

847,00

0,00

 

ORTESIS

Grup: 06 03 Ortesis de la columna vertebral (no es consideren incloses les faixes preventives)

Subgrup: 06 03 06 Ortesis lumbosacres

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OTL 000 Ortesi lumbosacra semirígida

OTL 000A Ortesi lumbosacra semirígida elàstica amb fleixos posteriors

BAS

24

68,28

30,00

 

OTL 000B Ortesi lumbosacra semirígida en teixit no elàstic

BAS

24

88,20

30,00

 

OTL 000C Ortesi lumbosacra semirígida en teixit elàstic o no elàstic per a abdomen pèndol

ADAP

24

99,00

30,00

 

OTL 000D Ortesi lumbosacra semirígida per eventració i/o ostomia

ADAP

24

99,00

30,00

 

OTL 000E Ortesis lumbosacra semirígida, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permeten adaptar les prefabricades

MED

24

290,95

30,00

 

OTL 010 Ortesi lumbosacra rígida

OTL 010A Ortesi lumbosacra rígida, prefabricada

ADAP

24

277,31

30,00

 

OTL 010B Ortesi lumbosacra rígida en termoplàstic, a mida

MED

24

538,49

30,00

 

OTL 010C Ortesi lumbosacra Knight

ADAP

24

186,30

30,00

 

OTL 010D Ortesi lumbosacra amb carcassa rígida posterior i teixit elàstic

ADAP

24

218,10

30,00

 

Subgrup: 06 03 09 Ortesis toracolumbosacres (dors-lumbars)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OTD 000 Ortesis toracolumbar semirígida

OTD 000A Ortesi toracolumbar semirígida

ADAP

24

104,50

30,00

 

OTD 000B Ortesi toracolumbar semirígida per a abdomen pèndol

ADAP

24

104,50

30,00

 

OTD 000C Ortesi toracolumbar semirígida, a mida, per a usuaris amb característiques especials que no permeten adaptar les prefabricades

MED

24

242,18

30,00

 

OTD 010 Ortesi per a pectus carinatum (tòrax de quilla) o excavatum

OTD 010A Cotilla per a pectus carinatum (tòrax de quilla) o pectus excavatum, a mida

MED

12

647,65

30,00

 

OTD 010B Ortesi per a pectus carinatum (tòrax de quilla), prefabricada

ADAP

12

495,00

30,00

 

OTD 020 Ortesi toracolumbar rígida

OTD 020A Ortesi toracolumbar rígida monovalva per a immobilització en termoplàstic, prefabricada

ADAP

24

275,00

30,00

 

OTD 020B Ortesi toracolumbar rígida bivalva amb suport esternal per a immobilització en termoplàstic, prefabricada

ADAP

24

448,13

30,00

 

OTD 020C Ortesi toracolumbar rígida per a immobilització en termoplàstic, a mida

MED

24

688,57

30,00

 

OTD 020D Ortesi toracolumbar Taylor, prefabricada

ADAP

24

214,19

30,00

 

OTD 020E Ortesi toracolumbar amb carcassa rígida posterior i teixit elàstic

ADAP

24

341,00

30,00

 

OTD 030 Cotilla rígida per cifolordosi

OTD 030A Cotilla rígida de correcció progressiva per a cifolordosi, a mida

MED

12

988,80

30,00

 

OTD 030B Cotilla rígida de correcció progressiva per cifolordosi articulat, a mida

MED

12

988,80

30,00

 

OTD 040 Cotilla per a escoliosi, a mida

OTD 040A Cotilla de Stagnara o Lyones, a mida

MED

12

977,66

30,00

 

OTD 040B Cotilla de Cheneau, amb coixinets de pressió, a mida

MED

12

1.048,49

30,00

 

OTD 040C Cotilla de Michel, a mida

MED

12

910,80

30,00

 

OTD 050 Cotilla tipus Boston

OTD 050A Cotilla tipus Boston, en termoplàstic amb obertures d'expansió i coixinets de pressió, amb mòdul prefabricat

ADAP

12

880,00

30,00

 

OTD 050B Cotilla tipus Boston, en termoplàstic amb obertures d'expansió i coixinets de pressió, talla especial

ADAP

12

894,83

30,00

 

OTD 050C Cotilla tipus Boston tou

ADAP

12

816,42

30,00

 

OTD 050D Cotilla tipus Boston, en termoplàstic amb obertures d'expansió i coixinets de pressió, a mida

MED

12

909,65

30,00

 

OTD 060 Ortesi d'ús nocturn

OTD 060A Ortesi d'inclinació lateral d'ús nocturn, a mida

MED

12

1.024,89

30,00

 

OTD 060B Cotilla de termoplàstic amb sistema de pressió en 3 punts i zones d'expansió d'ús nocturn (de tipus Providence o similar), a mida

MED

12

1.049,07

30,00

 

OTD 070 Ortesi de Kallabis

OTD 070A Ortesi de Kallabis de tres punts

ADAP

12

188,99

30,00

 

OTD 080 Ortesi d'hiperextensió

OTD 080A Ortesi d'hiperextensió de Jewett

ADAP

24

216,37

30,00

 

OTD 080B Ortesi d'hiperextensió cruciforme

ADAP

12

225,37

30,00

 

OTD 080C Ortesi d'hiperextensió basculant

ADAP

12

234,37

30,00

 

OTD 090 Jaç postural

OTD 090A Jaç postural Denis Browne per a escoliosi del lactant

ADAP

12

442,63

30,00

 

OTD 090B Jaç postural en termoplàstic, a mida previ motle

MED

12

600,46

30,00

 

Subgrup: 06 03 12 Ortesis cervicals

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OTC 000 Ortesis cervical semirígida

OTC 000A Suport cervical semirígid en termoplàstic tou amb reforç, bivalve, amb suport mentonià

ADAP

24

43,20

30,00

 

OTC 010 Ortesis cervical rígida

OTC 010A Ortesi cervical rígida en termoplàstic, amb suport occipital i mentonià regulable o no

ADAP

24

179,28

30,00

 

 

​​​​​​​Subgrup: 06 03 15 Ortesis cervicotoràciques

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OTT 000 Ortesis cervical tipus Somi

OTT 000A Suport cervical tipus Somi

ADAP

24

289,10

30,00

 

OTT 010 Minerva llarga

OTT 010A Minerva llarga, a mida previ motle

MED

24

592,63

30,00

 

OTT 010B Minerva llarga, prefabricada

ADAP

24

410,56

30,00

 

OTT 020 Armilla per a halo

OTT 020A Armilla per a halo

ADAP

24

273,85

30,00

 

Subgrup: 06 03 18 Ortesis cervicotoracolumbosacres

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OTS 000 Cotilla de Milwaukee

OTS 000A Cotilla de Milwaukee amb cistella pelviana en cuir i plaques correctores, a mida

MED

12

1.190,97

30,00

 

OTS 000B Cotilla de Milwaukee amb cistella pelviana en termoplàstic i plaques correctores, a mida

MED

12

822,82

30,00

 

OTS 900 Supraestructura

OTS 900A Supraestructura de cotilla de Milwaukee adaptada a un altre tipus de cotilla

ADAP

12

340,02

30,00

 

OTS 910 Canvi de cistella pelviana

OTS 910A Cistella pelviana en cuir per a cotilla de Milwaukee, a mida

MED

12

850,95

30,00

 

OTS 910B Cistella pelviana en termoplàstic per a cotilla de Milwaukee, a mida

MED

12

482,80

30,00

 

Grup: 06 06 Ortesis de membre superior

Subgrup: 06 06 03 Ortesis de dit

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSD 000 Ortesi passiva per a dit polze

OSD 000A Ortesi passiva rígida per mantenir el polze en oposició o abducció, prefabricada

ADAP

24

68,50

12,00

 

OSD 000B Ortesi passiva en termoplàstic per mantenir el polze en oposició o abducció, a mida

MED

24

87,60

12,00

 

OSD 010 Ortesi passiva per a dit

OSD 010A Ortesi passiva rígida per a immobilització de dit, prefabricada

BAS

24

25,29

12,00

 

OSD 010B Ortesi passiva en termoplàstic per a immobilització de dit, a mida

MED

24

44,29

12,00

 

OSD 020 Ortesi activa per a dit polze

OSD 020A Ortesi activa per a dit polze, prefabricada

ADAP

12

73,16

12,00

 

OSD 030 Ortesi activa flexora/extensora per a dit

OSD 030A Ortesi activa extensora per a dit

ADAP

12

42,64

12,00

 

OSD 030B Ortesi activa flexora per a dit

ADAP

12

42,64

12,00

 

Subgrup: 06 06 06 Ortesis de mà

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSM 000 Ortesi passiva per mantenir les articulacions metacarpofalàngiques en una posició determinada

OSM 000A Ortesi passiva per mantenir les articulacions metacarpofalàngiques en una posició determinada, prefabricada

ADAP

24

107,80

12,00

 

OSM 000B Ortesi passiva per mantenir les articulacions metacarpofalàngiques en una posició determinada, a mida

MED

24

116,13

12,00

 

OSM 000C Ortesi passiva progressiva per portar les articulacions metacarpofalàngiques a una posició determinada

ADAP

24

121,97

12,00

 

OSM 010 Ortesi activa flexora o extensora d'articulacions metacarpofalàngiques

OSM 010A Ortesi activa extensora d'articulacions metacarpofalàngiques

ADAP

24

122,55

12,00

 

OSM 010B Ortesi activa flexora d'articulacions metacarpofalàngiques

ADAP

24

122,55

12,00

 

OSM 010C Ortesi activa flexora d'articulacions metacarpofalàngiques i additament extensor de dit/s

ADAP

24

146,56

12,00

 

OSM 010D Ortesi activa extensora d'articulacions metacarpofalàngiques i additament extensor/abductor del polze

ADAP

24

148,90

12,00

 

OSM 010E Ortesi activa flexora d'articulacions metacarpofalàngiques i additament extensor/abductor del polze

ADAP

24

148,90

12,00

 

Subgrup: 06 06 12 Ortesis de canell i mà

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSN 000 Ortesi passiva de canell

OSN 000A Ortesi passiva de canell

ADAP

24

61,60

30,00

 

OSN 010 Ortesi activa de canell

OSN 010A Ortesi activa de canell

ADAP

18

140,31

30,00

 

OSN 020 Ortesi activa flexora o extensora de les articulacions metacarpofalàngiques amb estabilització de l'articulació de la canell

OSN 020A Ortesi activa flexora de les articulacions metacarpofalàngiques amb estabilització de l'articulació de la canell

ADAP

18

199,00

30,00

 

OSN 020B Ortesi activa extensora de les articulacions metacarpofalàngiques amb estabilització de l'articulació de la canell

ADAP

18

199,00

30,00

 

Subgrup: 06 06 13 Ortesis de canell, mà i dits

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSU 000 Ortesi passiva de canell, mà i dit/s

OSU 000A Ortesi passiva de canell, mà i dit/s, prefabricada

ADAP

24

125,92

30,00

 

OSU 000B Ortesi passiva de canell, mà i dit/s, a mida

MED

24

168,98

30,00

 

OSU 010 Ortesi activa de canell, mà i dit/s

OSU 010A Ortesi activa per a flexió dorsal de canell, extensió o flexió d'articulacions metacarpofalàngiques i interfalàngiques, amb o sense dispositiu abductor del polze, prefabricada

ADAP

12

247,12

30,00

 

OSU 010B Ortesi activa per a flexió dorsal de canell, extensió o flexió d'articulacions metacarpofalàngiques i interfalàngiques, amb o sense dispositiu abductor del polze, a mida

MED

12

370,80

30,00

 

Subgrup: 06 06 15 Ortesis de colze

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSC 000 Ortesi passiva de colze

OSC 000A Ortesi passiva de colze sense articulació, prefabricada

ADAP

24

165,57

30,00

 

OSC 000B Ortesi passiva de colze sense articulació, a mida

MED

24

205,78

30,00

 

OSC 010 Ortesi activa de colze

OSC 010A Ortesi activa de colze per a flexió i/o extensió amb articulació regulable inclosa, prefabricada

ADAP

18

331,89

30,00

 

OSC 010B Ortesi activa de colze per a flexió i/o extensió, a mida (cal prescriure a més una articulació regulable a elecció)

MED

18

368,39

30,00

 

Subgrup: 06 06 20 Ortesis d'avantbraç

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSA 000 Ortesi passiva d'avantbraç

OSA 000A Ortesi passiva d'avantbraç, prefabricada

ADAP

24

111,24

30,00

 

OSA 000B Ortesi passiva d'avantbraç, a mida

MED

24

169,28

30,00

 

Subgrup: 06 06 24 Ortesis d'espatla i colze

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSB 000 Ortesi passiva de braç

OSB 000A Ortesi passiva per a immobilització òssia de braç en termoplàstic, prefabricada

ADAP

24

151,80

30,00

 

OSB 000B Ortesi passiva per a immobilització òssia de braç en termoplàstic, a mida

MED

24

239,91

30,00

 

Subgrup: 06 06 27 Ortesis d'espatla, colze i canell

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSH 000 Ortesi passiva d'espatla, colze i canell, sense articulació

OSH 000A Ortesi passiva per mantenir espatla, colze i canell en una posició determinada

ADAP

24

270,60

30,00

 

OSH 000B Ortesi passiva per subluxació d'espatla

ADAP

24

132,48

30,00

 

OSH 010 Ortesi d'espatla, colze i canell, amb articulacions

OSH 010A Ortesi passiva d'espatla, colze i canell amb articulació de colze

ADAP

24

322,73

30,00

 

OSH 010B Ortesi multiarticulada passiva per a control d'articulacions d'espatla, colze i canell

ADAP

24

496,56

30,00

 

OSH 010C Ortesi multiarticulada activa per a control d'articulacions d'espatla, colze i canell

ADAP

24

737,00

30,00

 

OSH 020 Ortesi passiva per a paràlisi del plexe braquial, obstètrica o infantil

OSH 020A Ortesi passiva per a paràlisi del plexe braquial, obstètrica o infantil, prefabricada

ADAP

12

231,50

30,00

 

OSH 020B Ortesi passiva per a paràlisi del plexe braquial, obstètrica o infantil, a mida

MED

12

376,17

30,00

 

Subgrup: 06 06 36 Articulacions de colze

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OSO 000 Articulació de colze

OSO 000A Articulació de colze mecànica monocèntrica

COMP

24

72,73

0,00

 

OSO 000B Articulació de colze mecànica policèntrica

COMP

24

128,32

0,00

 

OSO 000C Articulació de colze tipus cargol sense fi

COMP

24

87,45

0,00

 

OSO 000D Articulació de colze tipus cremallera o roda dentada

COMP

24

195,84

0,00

 

OSO 000E Articulació de colze dinàmica i activa

COMP

24

364,73

0,00

 

 

​​​​​​​Grup: 06 12 Ortesis de membre inferior (No es consideren incloses les ortesis de peus ni les genolleres en teixit elàstic sense fleixos)

Subgrup: 06 12 06 Ortesis de turmell i peu (tibials)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIT 000 Ortesi posterior passiva tibial

OIT 000A Ortesi posterior passiva tibial

ADAP

24

136,06

30,00

 

OIT 010 Ortesi de Denis Browne

OIT 010A Ortesi Denis Browne, per a menors de 3 anys (cal prescriure a més una botina o bota)

ADAP

24

57,90

30,00

 

OIT 010B Ortesi Denis Browne articulada, per a menors de 3 anys (cal prescriure a més una botina o bota)

ADAP

24

96,54

30,00

 

OIT 020 Botina multiarticulada

OIT 020A Botina multiarticulada (unitat)

ADAP

12

111,14

30,00

 

OIT 030 Ortesi per a immobilització de l'articulació tibiotarsiana

OIT 030A Ortesi no articulada per a immobilització mitjà-lateral i de la flexoextensió de l'articulació tibiotarsiana

ADAP

24

110,00

30,00

 

OIT 040 Ortesi tibial de marxa en descàrrega

OIT 040A Ortesi tibial de marxa en descàrrega

ADAP

24

259,26

30,00

 

OIT 050 Ortesi de control mitjà-lateral de l'articulació tibiotarsiana

OIT 050A Ortesi de control mitjà-lateral de l'articulació tebi-tarsiana amb dues hemivalves i cambra d'aire o gel

BAS

24

99,72

30,00

 

OIT 050B Ortesi de control mediolateral de l'articulació tibiotarsiana amb sistema de contenció

BAS

24

53,90

30,00

 

OIT 050C Ortesi dinàmica per a lligaments laterals del turmell

BAS

24

89,73

30,00

 

OIT 060 Ortesi dinàmica antiequina

OIT 060A Ortesi posterior antiequina, «Rancho Los Amigos», prefabricada

ADAP

24

127,26

30,00

 

OIT 060B Ortesi posterior antiequina, «Rancho Los Amigos», a mida

MED

24

246,85

30,00

 

OIT 060C Ortesi antiequina, dinàmica, en filferro d'acer ancorada a la sabata

ADAP

24

168,30

30,00

 

OIT 060D Ortesi antiequina, dinàmica amb tensor elàstic anterior

BAS

24

124,98

30,00

 

OIT 060E Bitutor de Klenzack, a mida (unitat)

MED

24

433,58

30,00

 

OIT 060F Ortesi tibial antiequina termoconformada, a mida

MED

24

233,48

30,00

 

OIT 060G Ortesi tibial antiequina termoconformada amb valva anterior, a mida

MED

24

285,03

30,00

 

OIT 060H Ortesi posterior dinàmica antiequina, amb fleix lateral i plantilla termoplàstica per a interior de sabata

ADAP

24

234,66

30,00

 

OIT 070 Ortesi dinàmica antiequina tipus DAFO

OIT 070A Ortesis supramal·leolar tipus DAFO envolupant per a control de pronosupinació, amb dorsiflexió o sense, per a pacient neurològic infantil, a mida

MED

12

407,61

30,00

 

OIT 070B Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant a la part mitjana del peu, flexible per a blocatge de flexió plantar, per a pacient neurològic infantil ,a mida

MED

12

407,61

30,00

 

OIT 070C Ortesis supramal·leolar tipus DAFO envolupant a la part mitjana del peu, flexible amb botina interior per a blocatge de flexió plantar, per a pacient neurològic infantil, a mida

MED

12

493,72

30,00

 

OIT 070D Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant a la part mitjana del peu, flexible amb botina interior per a blocatge de flexió plantar i suport prepatel·lar, per a pacient neurològic infantil, a mida

MED

12

640,93

30,00

 

OIT 070E Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant a la part mitjana del peu, flexible amb botina interior, per a blocatge de flexió plantar, articulada, per a pacient neurològic infantil, a mida

MED

12

503,54

30,00

 

OIT 070F Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant a la part mitjana del peu, flexible amb botina interior, per a blocatge de flexió plantar, articulada, per a pacient neurològic infantil amb hiperextensió de genoll, a mida

MED

12

572,04

30,00

 

OIT 070G Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant per a control de pronosupinació, amb dorsiflexió o sense, per a pacient neurològic infantil, prefabricada

ADAP

12

154,35

30,00

 

OIT 070H Ortesi supramal·leolar tipus DAFO envolupant per a control de pronosupinació, amb blocatge de la flexió plantar i articulació Tamarack, que assisteix a la dorsiflexió, per a pacient neurològic infantil, a mida

MED

12

677,40

30,00

 

OIT 080 Bitutor curt

OIT 080A Bitutor curt, a mida (unitat) (cal prescriure a més, si cal, una articulació de turmell a elecció)

MED

24

325,20

30,00

 

OIT 090 Polaina des del turmell fins a davall el genoll

OIT 090A Polaina des del turmell fins a davall el genoll, a mida

MED

24

212,56

30,00

 

OIT 100 Ortesi funcional tipus PTB (patellar tendon bearing)

OIT 100A Ortesi funcional tipus PTB (patellar tendon bearing), prefabricada

ADAP

24

207,28

30,00

 

OIT 100B Ortesi funcional tipus PTB (patellar tendon bearing), a mida

MED

24

422,72

30,00

 

OIT 110 Ortesi per a la descàrrega del peu, amb suport de tendó rotular

OIT 110A Ortesis per a la descàrrega del peu, amb suport al tendó rotular i estrep lliscant, amb alça contralateral, a mida

MED

24

469,69

30,00

 

OIT 900 Botina

OIT 900A Botina de cuir modelat per adaptar a ortesis, a mida

MED

24

270,96

30,00

 

OIT 900B Botina per a Denis Browne per a menors de 3 anys

COMP

6

78,11

30,00

 

OIT 910 Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa (parell)

OIT 910A Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa. Fins al número 23 (parell)

COMP

12

132,00

30,00

 

OIT 910B Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa. Números 24 al 29 (parell)

COMP

12

137,50

30,00

 

OIT 910C Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa. Números 30 al 33 (parell)

COMP

12

145,20

30,00

 

OIT 910D Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa. Números 34 al 37 (parell)

COMP

12

152,90

30,00

 

OIT 910E Bota tipus boxejador per adaptar a ortesi de marxa. Números 38 i superiors (parell)

COMP

12

159,50

30,00

 

OIT 920 Corretja en “T” per antivalg o antivar

OIT 920A Corretja en “T” per antivalg o antivar

COMP

24

50,29

30,00

 

Subgrup: 06 12 09 Ortesis de genoll

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIR 000 Ortesi passiva per a la immobilització del genoll

OIR 000A Ortesi passiva per a la immobilització de genoll sense articulació

BAS

24

98,45

30,00

 

OIR 000B Ortesi passiva per a la immobilització de genoll amb articulació

ADAP

24

137,39

30,00

 

OIR 010 Ortesi per a l'articulació del genoll, amb sistema d'estabilització (varetes, fleixos, etc.)

OIR 010A Ortesi per a l'articulació del genoll, amb sistema d'estabilització

BAS

24

75,90

30,00

 

OIR 010B Ortesi per a l'articulació del genoll, amb sistema d'estabilització i rodet rotular de compressió intermitent

BAS

24

87,59

30,00

 

OIR 020 Ortesi de genoll estabilitzador amb articulació graduable de flexoextensió

OIR 020A Ortesi de genoll estabilitzador amb articulació monocèntrica graduable de flexoextensió

ADAP

24

210,10

30,00

 

OIR 020B Ortesi de genoll estabilitzador amb articulació policèntrica graduable de flexoextensió

ADAP

24

272,59

30,00

 

OIR 030 Ortesis per al control mediolateral i de flexoextensió del genoll

OIR 030A Ortesi de genoll per a control de genu recurvatum

ADAP

24

377,30

30,00

 

OIR 030B Ortesi de genoll per al control d'inestabilitat mediolateral (var-valg)

ADAP

24

390,17

30,00

 

OIR 030C Ortesi per al control mediolateral i de flexoextensió del genoll (lligament creuat anterior (LCA) i/o posterior (LCP))

ADAP

24

417,52

30,00

 

OIR 030D Ortesi per al control mediolateral i/o de flexoextensió del genoll, a mida

MED

24

575,04

30,00

 

Subgrup: 06 12 12 Ortesis de genoll, turmell i peu (femorals)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIF 000 Ortesi de valva posterior de cuixa i cama rígida

OIF 000A Ortesi per a extensió de genoll mitjançant valva posterior de cuixa, cama i peu, amb cingla de tracció sobre genoll, en termoplàstic, a mida

MED

24

350,09

30,00

 

OIF 000B Ortesi per a extensió de genoll mitjançant valva posterior de cuixa, cama i peu, amb dispositiu de tracció dinàmica sobre genoll, en termoplàstic, a mida

MED

24

436,67

30,00

 

OIF 010 Ortesi d'abducció

OIF 010A Ortesi d'abducció de turmell a cuixa amb platina graduable, a mida

MED

24

419,79

30,00

 

OIF 020 Cuixera conformada en termoplàstic

OIF 020A Cuixera conformada en termoplàstic, a mida

MED

24

215,19

30,00

 

OIF 030 Ortesi estabilitzadora de genoll

OIF 030A Ortesi de genoll a peu amb suport anterior en tendó rotular supracondili, a mida

MED

24

381,49

30,00

 

OIF 040 Ortesi correctora dinàmica genoll valg o var

OIF 040A Ortesis genoll valg o var, amb barra externa o interna unida a bota, cèrcol de cuixa i cingla de tracció elàstica per a correcció dinàmica (unitat), a mida

MED

24

356,94

30,00

 

OIF 050 Ortesi de Grenier

OIF 050A Ortesi de Grenier amb dos valves medials de cuixa, a mida

MED

24

326,67

30,00

 

OIF 060 Ortesi femoral QTB (quadrilateral thigh bearing)

OIF 060A Ortesi funcional QTB (quadrilateral thigh bearing) en termoplàstic, a mida (cal prescriure a més una articulació de genoll i una articulació de turmell a elecció)

MED

24

551,86

30,00

 

Subgrup: 06 12 15 Ortesis de maluc, incloent ortesis d'abducció

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIC 000 Ortesi d'immobilització de maluc sense articulació

OIC 000A Ortesi d'immobilització de maluc sense articulació, a mida

MED

24

513,12

30,00

 

OIC 000B Ortesi d'immobilització de maluc sense articulació, prefabricada

ADAP

24

353,41

30,00

 

OIC 010 Ortesi per a la displàsia congènita de maluc

OIC 010A Ortesi per mantenir malucs en abducció (tipus Frejka o similar)

ADAP

24

96,06

30,00

 

OIC 010B Ortesi per mantenir malucs en abducció i rotació externa mitjançant arnès amb tirants (arnès de Pavlik)

ADAP

12

132,63

30,00

 

OIC 010C Ortesi multiarticulada per mantenir malucs en abducció i rotació externa de manera independent

ADAP

24

733,07

30,00

 

OIC 020 Ortesi modular desrotatòria de maluc

OIC 020A Ortesi modular desrotatòria de maluc, a mida

MED

24

331,46

30,00

 

OIC 030 Ortesi d'Atlanta (o de l'Hospital Scottish Rite a Atlanta)

OIC 030A Ortesi d'Atlanta (o de l'Hospital Scottish Rite, a Atlanta), a mida

MED

24

660,00

30,00

 

OIC 040 Ortesi modular d'abducció de maluc

OIC 040A Ortesi modular d'abducció de maluc regulable amb control de la flexoextensió

ADAP

24

579,87

30,00

 

Subgrup: 06 12 18 Ortesis de maluc, genoll, turmell i peu

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIE 000 Bitutor femoral metàl·lic

OIE 000A Bitutor femoral metàl·lic amb cèrcols, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

891,12

30,00

 

OIE 000B Bitutor femoral metàl·lic amb cuixera de suport isquiàtic, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

991,99

30,00

 

OIE 000C Bitutor femoral metàl·lic, amb encaix quadrangular, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

1.107,88

30,00

 

OIE 000D Bitutor femoral metàl·lic amb cinturó pelvià, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de maluc, articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

1.009,04

30,00

 

OIE 000E Bitutor femoral metàl·lic amb cuixera de suport isquiàtic i cinturó pelvià, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de maluc, articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

1.109,91

30,00

 

OIE 000F Bitutor femoral metàl·lic amb encaix quadrangular i cinturó pelvià, a mida (unitat) (cal prescriure a més articulació de maluc, articulació de genoll i articulació de turmell a elecció i, si cal, un botina)

MED

24

1.225,80

30,00

 

OIE 010 Monotutor femoral

OIE 010A Monotutor femoral laminat en resina amb articulació de genoll i articulació de turmell o ballesta, a mida

MED

24

3.410,00

30,00

 

OIE 020 Ortesi femoral

OIE 020A Ortesi termoconformada al buit des de peu a terç proximal de cuixa, a mida (TPV) (cal prescriure a més una articulació de genoll i una articulació de turmell a elecció)

MED

24

790,96

30,00

 

OIE 030 Ortesi tipus Swash

OIE 030A Ortesi d'abducció variable desrotatòria femoral (tipus Swash), infantil

ADAP

24

956,97

30,00

 

OIE 040 Ortesi femoral d'abducció en acer de Tachdjian

OIE 040A Ortesi femoral d'abducció de Tachdjian (unilateral) en acer, a mida, amb encaix trilateral, articulació en genoll, control de rotació, estrep de marxa, mecanisme distractor del peu i alça contralateral

MED

24

1.200,03

30,00

 

OIE 050 Ortesis desrotatòria femoral

OIE 050A Ortesis desrotatòria femoral (tipus twister) (unitat)

ADAP

18

252,67

30,00

 

OIE 050B Ortesis desrotatòria femoral en teixit elàstic (unitat)

ADAP

18

40,70

30,00

 

OIE 900 Dispositiu estabilitzador i recíproc per adaptar a ortesi de marxa bilateral

OIE 900A Dispositiu estabilitzador i recíproc per adaptar a ortesi de marxa bilateral (cal prescriure a més una ortesi de marxa bilateral a elecció)

ADAP

36

2.750,00

30,00

 

Subgrup: 06 12 21 Articulacions de turmell

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIO 000 Articulació de turmell

OIO 000A Articulació rígida de turmell lliure

COMP

24

125,40

0,00

 

OIO 000B Articulació rígida de turmell, amb control del moviment dorsal i plantar

COMP

24

140,80

0,00

 

OIO 000C Articulació flexible de turmell amb assistència del moviment de flexió dorsal i/o plantar

COMP

24

129,80

0,00

 

OIO 000D Articulació rígida de turmell amb assistència dinàmica del moviment de flexió dorsal i/o plantar tipus Klenzack

COMP

24

129,01

0,00

 

OIO 000E Articulació flexible de turmell amb assistència del moviment de flexió dorsal i/o plantar variable

COMP

24

264,00

0,00

 

OIO 000F Articulació flexible de turmell amb assistència del moviment de flexió dorsal i/o plantar amb topall posterior

COMP

24

135,30

0,00

 

Subgrup: 06 12 24 Articulacions de genoll

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIA 000 Articulació de genoll lliure

OIA 000A Articulació de genoll lliure

COMP

24

163,19

0,00

 

OIA 000B Articulació de genoll lliure amb eix desplaçat

COMP

24

278,40

0,00

 

OIA 000C Articulació de genoll lliure amb assistència a l'extensió

COMP

24

554,65

0,00

 

OIA 010 Articulació de genoll amb tancament d'anelles

OIA 010A Articulació de genoll amb tancament d'anelles

COMP

24

301,80

0,00

 

OIA 020 Articulació de genoll amb tancament suís

OIA 020A Articulació de genoll amb tancament suís amb o sense sistema d'amortiment

COMP

24

435,11

0,00

 

OIA 030 Articulació de genoll policèntric

OIA 030A Articulació de genoll policèntric

COMP

24

484,37

0,00

 

OIA 040 Articulació de genoll progressiu

OIA 040A Articulació de genoll progressiu dentat amb blocatge en la flexió

COMP

24

580,80

0,00

 

Subgrup: 06 12 27 Articulacions de maluc

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OID 000 Articulació de maluc lliure

OID 000A Articulació de maluc lliure, en acer

COMP

24

264,29

0,00

 

OID 000B Articulació de maluc lliure, en acer, amb moviment d'abducció

COMP

24

324,86

0,00

 

OID 010 Articulació de maluc amb tancament d'anelles

OID 010A Articulació de maluc amb tancament d'anelles

COMP

24

254,43

0,00

 

OID 010B Articulació de maluc amb tancament d'anelles i moviment d'abducció

COMP

24

324,86

0,00

 

Subgrup: 06 12 90 Recanvis i components per ortesis de membre inferior

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OIS 900 Recanvis i components per a ortesi de membre inferior

OIS 900A Cinturó pelvià per ortesis de membre inferior

COMP

24

117,92

0,00

 

OIS 900B Cinturó pelvià amb suport gluti

COMP

24

160,36

0,00

 

OIS 900C Barra per a ortesi de membre inferior

COMP

24

23,61

0,00

 

OIS 900D Estrep per a ortesi de membre inferior

COMP

24

63,27

0,00

 

OIS 900E Cingla de tracció, prefabricada

COMP

18

17,07

0,00

 

OIS 900F Cingla de tracció, a mida

MED

24

110,00

0,00

 

GRUP: 06 33 Calçats ortopèdics

Subgrup: 06 33 90 Calçats ortopèdics per a grans deformitats

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OCO 000 Calçat de plastazote, lycra, fibra elàstica o similar (parell)

OCO 000A Calçat ortopèdic en plastazote, lycra, fibra elàstica o similar per a deformitats en peus diabètics, artrítics i neuropàtics (parell)

BAS

12

97,93

36,00

 

OCO 010 Calçat a mida

OCO 010A Calçat ortopèdic a mida, previ motle, per a grans deformitats (parell)

MED

12

728,56

36,00

PE

Grup: 06 40 Ortesis per a correcció de crani

Subgrup: 06 40 00 Ortesis per a correcció de crani (plagiocefàlia)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

OCC 000 Ortesi per a correcció de crani (plagiocefàlia)

OCC 000A Casc per a correcció de la plagiocefàlia en nadons

MED

3

1.100,00

0,00

PE

ORTOPRÒTESIS ESPECIALS

Grup: 12 03 Productes de suport per caminar manejats amb un braç

Subgrup: 12 03 09 Crosses de colze amb suport en avantbraç

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana    (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EMS 000 Crossa amb suport en avantbraç i empunyadura anatòmica

EMS 000A Crossa amb suport en avantbraç i empunyadura anatòmica amb o sense abraçadora (unitat)

BAS

36

23,82

12,00

 

 

​​​​​​​Subgrup: 12 03 16 Crosses amb tres o més potes

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EMT 000 Crossa amb tres potes o més

EMT 000A Crossa amb tres potes o més

BAS

36

44,97

12,00

 

Grup: 12 06 Productes de suport per caminar manejats amb dos braços

Subgrup: 12 06 00 Caminadors

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EAN 000 Caminador sense rodes

EAN 000A Caminador fix regulable en altura

BAS

36

75,53

30,00

 

EAN 000B Caminador plegable d'altura regulable

BAS

36

82,40

30,00

 

EAN 000C Caminador deambulatori plegable d'altura regulable

BAS

36

104,46

30,00

 

EAN 010 Caminador amb rodes

EAN 010A Caminador de rodes davanteres i tacs posteriors, per a nens i adults

BAS

36

93,91

30,00

 

EAN 010B Caminador de rodes davanteres i tacs posteriors amb seient, per a nens i adults

BAS

36

101,48

30,00

 

EAN 010C Caminador amb rodes davanteres giratòries i posteriors amb fre, amb seient o sense (rollator), per a infants i adults

BAS

36

130,52

30,00

 

EAN 020 Caminador amb control postural de tronc i pelvis

EAN 020A Caminador amb control postural de tronc i pelvis, graduable en altura i amb fre, per a nens i adults

ADAP

36

1.414,01

30,00

 

EAN 030 Caminador anteroposterior

EAN 030A Caminador anteroposterior graduable en altura, amb seient abatible i fre, per a nens i adults

ADAP

36

837,36

30,00

 

Grupo: 04 06 Productes per a la teràpia del limfedema

Subgrup: 04 06 06 Peces de compressió per a braços, cames i altres parts del cos per limfedemes de membres superiors, limfedemes greus de membres inferiors i limfedemes de tronc (es podran indicar dues unitats de cada  producte en cada prescripció). L'elaboració de la peça s'ajustarà al tipus de teixit, classe de compressió, tipus de peça i adaptacions indicades en la prescripció.

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EPL 000 Suport de coll per a limfedema

EPL 000A Suport de coll per a limfedema, a mida

MED

6

132,41

30,00

 

EPL 010 Màscara per a limfedema

EPL 010A Màscara oberta per a limfedema, a mida

MED

6

313,98

30,00

 

EPL 010B Màscara oberta amb banda labial per a limfedema, a mida

MED

6

334,36

30,00

 

EPL 010C Màscara amb obertura per a ulls, nas i boca per a limfedema, a mida

MED

6

421,27

30,00

 

EPL 020 Samarreta per a limfedema

EPL 020A Samarreta sense mànigues per a limfedema de tronc, a mida

MED

6

278,93

30,00

 

EPL 020B Samarreta amb mànigues llargues per a limfedema de tronc, a mida

MED

6

469,49

30,00

 

EPL 030 Suport de mama per afectació limfàtica

EPL 030A Suport de mama per a afectació limfàtica, prefabricat

ADAP

6

140,00

30,00

 

EPL 040 Guantellet i guant per a limfedema

EPL 040A Guantellet per a limfedema, a mida

MED

6

52,53

30,00

 

EPL 040B Guantellet per a limfedema, prefabricat

BAS

6

31,74

30,00

 

EPL 040C Guant sense protecció distal per a limfedema, a mida

MED

6

150,07

30,00

 

EPL 040D Guant sense protecció distal per a limfedema, prefabricat

ADAP

6

125,85

30,00

 

EPL 040I Guant amb protecció distal per a limfedema, a mida

MED

6

157,61

30,00

 

EPL 040F Guant fins al colze sense protecció distal per a limfedema, a mida

MED

6

175,25

30,00

 

EPL 040G Guant fins al colze amb protecció distal per a limfedema, a mida

MED

6

181,21

30,00

 

EPL 050 Màniga per a limfedema

EPL 050A Màniga per a limfedema, a mida

MED

6

108,70

30,00

 

EPL 050B Màniga per a limfedema, prefabricada

BAS

6

105,60

30,00

 

EPL 050C Màniga amb guantellet per a limfedema, a mida

MED

6

147,94

30,00

 

EPL 050D Màniga amb guantellet per a limfedema, prefabricada

ADAP

6

109,69

30,00

 

EPL 050E Màniga amb guant per a limfedema, a mida

MED

6

232,57

30,00

 

EPL 050F Màniga abastant l'espatla per a limfedema, a mida

MED

6

154,47

30,00

 

EPL 050G Màniga abastant l'espatla per a limfedema, prefabricada

ADAP

6

121,79

30,00

 

EPL 050H Màniga abastant l'espatla amb guantellet per a limfedema, a mida

MED

6

213,66

30,00

 

EPL 050I Màniga abastant l'espatla amb guantellet per a limfedema, prefabricada

ADAP

6

174,96

30,00

 

EPL 050J Màniga abastant l'espatla amb guant per a limfedema, a mida

MED

6

298,73

30,00

 

EPL 060 Guant amb dits per a peu per a limfedema

EPL 060A Guant sense protecció distal per a peu per a limfedema, a mida

MED

6

149,67

30,00

 

EPL 060B Guant amb protecció distal per a peu per a limfedema, a mida

MED

6

152,14

30,00

 

EPL 070 Calça per a limfedema

EPL 070A Calça fins al genoll per a limfedema, a mida

MED

6

106,82

30,00

 

EPL 070B Calça fins al genoll per a limfedema, prefabricada

ADAP

6

84,44

30,00

 

EPL 070C Calça sencera per a limfedema, a mida

MED

6

165,44

30,00

 

EPL 070D Calça sencera per a limfedema, prefabricada

ADAP

6

109,14

30,00

 

EPL 070E Calça sencera amb subjecció a la cintura per a limfedema, a mida

MED

6

173,03

30,00

 

EPL 080 Pantis per a limfedema

EPL 080A Pantis d'una extremitat per a limfedema, a mida

MED

6

282,15

30,00

 

EPL 080B Pantis d'una extremitat per a limfedema, prefabricat

ADAP

6

246,63

30,00

 

EPL 080C Pantis (de dues cames) para limfedema, a mida

MED

6

353,67

30,00

 

EPL 080D Pantis (de dues cames) para limfedema, prefabricat

ADAP

6

319,06

30,00

 

EPL 090 Pantalons per a limfedema

EPL 090A Pantalons de camal curt per a limfedema, a mida

MED

6

251,82

30,00

 

EPL 090B Pantalons per a limfedema, a mida

MED

6

309,79

30,00

 

EPL 100 Peça autoajustable per a limfedema de membre superior

EPL 100A Guantellet autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, prefabricada

ADAP

12

52,89

30,00

 

EPL 100B Guantellet autojaustable de baixa elasticitat o inelàstic, a mida

MED

12

143,29

30,00

 

EPL 100C Peça de roba per a braç autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, a mida

MED

12

298,62

30,00

 

EPL 100D Peça de roba per a braç autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, prefabricada

ADAP

12

159,85

30,00

 

EPL 110 Peça autoajustable per a limfedema de membre inferior

EPL 110A Peça de roba per a peu incloent turmell autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, a mida

MED

12

64,78

30,00

 

EPL 110B Peça de roba per a peu incloent turmell autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, prefabricada

ADAP

12

54,67

30,00

 

EPL 110C Peça de roba per a cama per davall del genoll incloent peu autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, a mida

MED

12

428,93

30,00

 

EPL 110D Peça de roba per a cama per davall del genoll incloent peu autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, prefabricada

ADAP

12

128,61

30,00

 

EPL 110E Peça de roba per a cama per davall del genoll autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, a mida

MED

12

320,03

30,00

 

EPL 110F Peça de roba per a cuixa autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, a mida

MED

12

230,66

30,00

 

EPL 110G Peça de roba per a cuixa autoajustable de baixa elasticitat o inelàstica, prefabricada

ADAP

12

140,00

30,00

 

EPL 110H Peça de roba per a cuixa incloent genoll autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, a mida

MED

12

326,18

30,00

 

EPL 110I Peça de roba per a cuixa incloent genoll autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, prefabricada

ADAP

12

143,98

30,00

 

EPL 110J Peça de roba per a cama sencera incloent peu autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, a mida

MED

12

734,88

30,00

 

EPL 110K Peça de roba per a cama sencera incloent peu autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, prefabricada

ADAP

12

293,70

30,00

 

EPL 110L Peça de roba per a cama sencera autoajustable de baixa elasticitat o inelàstic, a mida

MED

12

500,50

30,00

 

L'IMF dels tipus de productes a mida del subgrup 04 06 06, a excepció dels tipus inclosos en les categories EPL 100 i EPL 110, fa referència a la fabricació d'aquests productes en teixit circular. En cas que es prescrigui teixit pla, el corresponent IMF s'incrementarà en un 15%

Grup: 04 07 Productes per a la prevenció i tractament de cicatrius patològiques

Subgrup: 04 07 00 Peces de compressió per a braços, cames i altres parts del cos per a cremats i grans queloides (es podran indicar dues unitats de cada producte en cada prescripció)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EPQ 000 Suport de coll i/o mentó per a cremats i grans queloides

EPQ 000A Suport de coll per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

132,41

30,00

 

EPQ 000B Suport de mentó per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

174,10

30,00

 

EPQ 000C Suport de coll i mentó per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

245,50

30,00

 

EPQ 010 Màscara per a cremats i grans queloides

EPQ 010A Màscara oberta per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

313,98

30,00

 

EPQ 010B Màscara oberta amb banda labial per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

334,36

30,00

 

EPQ 010C Màscara amb obertura per als ulls, nas i boca per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

421,27

30,00

 

EPQ 010D Màscara de termoplàstic amb silicona per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

1.277,46

30,00

 

EPQ 020 Samarreta per a cremats i grans queloides

EPQ 020A Samarreta sense mànigues per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

278,93

30,00

 

EPQ 020B Samarreta amb mànigues curtes per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

419,54

30,00

 

EPQ 020C Samarreta amb mànigues llargues per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

469,49

30,00

 

EPQ 030 Tronc per a cremats i grans queloides

EPQ 030A Tronc sense mànigues per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

472,20

30,00

 

EPQ 030B Tronc amb mànigues curtes per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

567,47

30,00

 

EPQ 030C Tronc amb mànigues llargues per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

580,35

30,00

 

EPQ 040 Guantellet i guant per a cremats i grans queloides

EPQ 040A Guantellet per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

52,53

30,00

 

EPQ 040B Guant sense protecció distal per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

150,07

30,00

 

EPQ 040C Guant amb protecció distal per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

157,61

30,00

 

EPQ 040D Guant fins al colze sense protecció distal per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

175,25

30,00

 

EPQ 040I Guant fins al colze amb protecció distal per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

181,21

30,00

 

EPQ 050 Màniga per a cremats i grans queloides

EPQ 050A Màniga per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

108,70

30,00

 

EPQ 050B Màniga amb guantellet per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

147,94

30,00

 

EPQ 050C Màniga amb guant per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

232,57

30,00

 

EPQ 050D Màniga abastant l'espatla per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

154,47

30,00

 

EPQ 050E Màniga abastant l'espatla amb guantellet per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

213,66

30,00

 

EPQ 050F Màniga abastant l'espatla amb guant per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

298,73

30,00

 

EPQ 060 Guant amb dits per a peu per a cremats i grans queloides

EPQ 060A Guant amb dits sense protecció distal per a peu per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

149,67

30,00

 

EPQ 060B Guant amb dits amb protecció distal per a peu per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

152,14

30,00

 

EPQ 070 Mitjana per a cremats i grans queloides

EPQ 070A Calça fins al genoll per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

106,82

30,00

 

EPQ 070B Calça sencera per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

165,44

30,00

 

EPQ 070C Calça sencera amb subjecció a la cintura per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

173,03

30,00

 

EPQ 080 Pantis per a cremats i grans queloides

EPQ 080A Pantis d'una extremitat per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

282,15

30,00

 

EPQ 080B Pantis (de dues cames) per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

353,67

30,00

 

EPQ 090 Pantalons per a cremats i grans queloides

EPQ 090A Pantalons de camal curt per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

251,82

30,00

 

EPQ 090B Pantalons per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

309,79

30,00

 

EPQ 100 Turmellera per a cremats i grans queloides

EPQ 100A Turmellera per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

82,96

30,00

 

L'IMF dels tipus de productes del subgrup 04 07 00, excepte en el cas de la màscara de termoplàstic, fa referència a la fabricació d'aquest producte en teixit circular. En cas que es prescrigui teixit pla, el corresponent IMF s'incrementarà en un 15%

Grup: 04 90 Complements per a les peces de roba de compressió

Subgrup: 04 90 00 Complements per a les peces de roba de compressió (per a limfedema, cremats i grans queloides)

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EPC 000 Tancament per a peces de compressió

EPC 000A Tancament de cremallera, a mida

MED

6

30,42

0,00

 

EPC 000B Tancament de gafets, a mida

MED

6

18,46

0,00

 

EPC 000C Tancament de veta adherent, a mida

MED

6

17,99

0,00

 

EPC 010 Adaptacions per a peces de compressió

EPC 010A Obertura de mames, a mida

MED

6

18,46

0,00

 

EPC 010B Confecció de copes, a mida

MED

6

14,47

0,00

 

EPC 010C Confecció de borsa escrotal, a mida

MED

6

55,00

0,00

 

EPC 010D Adaptació anatòmica articular, a mida

MED

6

23,67

0,00

 

EPC 010E Adaptació tèxtil, a mida

MED

6

34,13

0,00

 

EPC 010F Inserció de butxaca, a mida

MED

6

35,00

0,00

 

EPC 010G Coixinets limfàtics, a mida

MED

6

33,69

0,00

 

EPC 020 Altres complements per a peces de compressió

EPC 020A Banda proximal de subjecció per a peces de compressió per a limfedema, a mida

MED

6

36,52

0,00

 

EPC 020B Suport de silicona per a cremats i grans queloides, a mida

MED

6

16,96

0,00

 

EPC 020C Banda addicional de subjecció per a peces autoajustables de baixa elasticitat o inelàstiques per a limfedema, prefabricada

COMP

12

32,74

0,00

 

EPC 020D Funda de protecció per al braç per a ús amb peces autoajustables de compressió

COMP

12

26,44

0,00

 

EPC 020E Funda de protecció per a la cama per a ús amb peces autoajustables de compressió

COMP

12

32,91

0,00

 

EPC 020F Coixinet embuatat per a limfedema de la zona genital per a home, prefabricada

COMP

12

88,94

0,00

 

EPC 020G Coixinet embuatat per a limfedema de la zona genital per a dona, prefabricada

COMP

12

76,78

0,00

 

EPC 020H Coixinet embuatat per a limfedema del pit unilateral, prefabricada

COMP

12

56,76

0,00

 

EPC 020I Coixinet embuatat per a limfedema del pit bilateral, prefabricada

COMP

12

164,01

0,00

 

EPC 020J Coixinet embuatat per a limfedema de la fossa axil·lar, prefabricada

COMP

12

37,03

0,00

 

EPC 020K Coixinet embuatat per a limfedema de l'abdomen, prefabricada

COMP

12

53,90

0,00

 

EPC 020L Coixinet embuatat per a limfedema del turmell, prefabricada

COMP

12

41,03

0,00

 

EPC 020M Coixinet embuatat per a limfedema del dors de la mà, prefabricada

COMP

12

33,88

0,00

 

Grup: 04 33 productes de suport per a la prevenció de les úlceres per pressió (productes antidecúbits)

Subgrup: 04 33 00 Coixins per prevenir les úlceres per pressió

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

ECJ 000 Coixí per prevenir les úlceres per pressió, d'una sola peça de silicona, gel o altres materials

ECJ 000A Coixí per prevenir les úlceres per pressió, d'una sola peça de silicona, gel o altres materials, per a usuaris de cadires de rodes amb alt risc d'úlcera per pressió

BAS

36

115,97

30,00

 

ECJ 010 Coixí per prevenir les úlceres per pressió, modular, de diferents materials amb base ferma

ECJ 010A Coixí per prevenir les úlceres per pressió, modular, de diferents materials amb base ferma, per a usuaris de cadires de rodes amb patologia medul·lar de qualsevol etiologia o dany cerebral adquirit

ADAP

36

355,47

30,00

 

ECJ 020 Coixí per prevenir les úlceres per pressió, amb múltiples cel·les d'aire, o altres materials, independents unides per una base

ECJ 020A Coixí per prevenir les úlceres per pressió, amb múltiples cel·les d'aire o altres materials, independents unides per una base, per a usuaris de cadires de rodes amb patologia medul·lar de qualsevol etiologia o dany cerebral adquirit

ADAP

36

677,77

30,00

PE

Grup: 04 48 Equip per a l'entrenament del moviment, la força i l'equilibri per a pacients lesionats medul·lars, paràlisi cerebral, traumatismes cranioencefàlics, mielomeningocele, distròfies musculars progressives i malalties neurodegenerativas

Subgrup: 04 48 06 Aparells de bipedestació

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EBI 000 Aparell de bipedestació

EBI 000A Bipedestador d'infant

ADAP

24

1.705,80

30,00

PE

EBI 000B Bipedestador d'adult

ADAP

36

2.282,91

30,00

PE

Subgrup: 04 48 21 Plànols inclinables

Categories (codi homologat i descripció)

Tipus de producte (codi i descripció)

Elaboració

Vida mitjana (mesos)

IMF

Aportació usuari

Observ.

EPI 000 Plànol inclinat

EPI 000A Plànol inclinat pron/supí per a infants

ADAP

36

1.769,27

30,00

PE