Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 551027
Extracte de l'Ordre del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria del Programa 5 d'Ajuda per Elaborar el Llibre de l'Edifici Existent per a la Rehabilitació i la Redacció de Projectes de Rehabilitació, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència regulat en el Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte d'aquesta convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer

Beneficiaris

1. Poden sol·licitar les ajudes del llibre de l'edifici existent previstes en aquesta convocatòria:

a) Els propietaris o usufructuaris d'habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera, i d'edificis existents de tipologia residencial d'habitatge col·lectiu, ja siguin persones físiques o tenguin personalitat jurídica de naturalesa privada o pública. També poden ser destinataris últims les administracions públiques i els organismes i la resta d'entitats de dret públic, així com empreses públiques i societats mercantils participades, íntegrament o majoritàriament, per les administracions públiques propietàries dels immobles.

b) Les comunitats de propietaris o les agrupacions de comunitats de propietaris constituïdes d'acord amb el que estableix l'article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, sobre propietat horitzontal.

c) Els propietaris que, de forma agrupada, siguin propietaris d'edificis que reuneixin els requisits establerts per l'article 396 del Codi civil i no hagin atorgat el títol constitutiu de propietat horitzontal.

d) Les societats cooperatives compostes de forma agrupada per propietaris d'habitatges o edificis que reuneixin els requisits establerts en l'article 396 del Codi civil, així com pels propietaris que conformen comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris constituïdes d'acord amb el que estableix l'article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, sobre propietat horitzontal.

Segon Finalitat

Aquest programa té com a objecte impulsar la implantació i generalització del llibre de l'edifici existent per dur a terme la rehabilitació, mitjançant una subvenció que cobreixi part de les despeses d'honoraris professionals per emetre'l, així com desenvolupar projectes tècnics de rehabilitació integral d'edificis d'acord amb els límits establerts, amb el propòsit d'activar la demanda d'una rehabilitació energètica significativa i d'alta qualitat en els edificis, que permeti complir els objectius europeus d'impuls a l'activitat d'aquest sector en un mitjà i llarg termini.

La concessió i execució de les ajudes d'aquest programa ha de permetre el compliment dels objectius següents:

a) Objectiu núm. 27 del CID: finalització de les actuacions de renovació d'habitatges, amb un estalvi mitjà d'almenys un 30 % d'energia primària (231.000 actuacions de renovació en, almenys, 160.000 habitatges únics), el quart trimestre de 2023.

b) Objectiu núm. 29 del CID: finalització de les actuacions de renovació d'habitatges, amb un estalvi mitjà d'almenys un 30 % d'energia primària (510.000 actuacions de renovació en, almenys, 355.000 habitatges únics), el segon trimestre de 2026.

Tercer Bases reguladores

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases i aprovar la convocatòria pública d'ajudes per elaborar el llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació en el marc del Component 2, Inversió C02. I01 «Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançades per la Unió Europea Next Generation EU i gestionat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

 

Quart Import

Las ajudes regulades en aquesta Ordre s'han d'abonar amb càrrec a la partida i per la quantia màxima i anualitat que s'indica a continuació:

Partida pressupostària

Import

Anualitat

25501 431B02 78000 00 MR036

1.250.000,00 €

2022

25501 431B02 78000 00 MR036

1.250.000,00 €

2023

Cinquè Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda és l'establert en el punt vintè de la convocatòria.

 

Palma, 15 de setembre de 2022

El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí i Ribas