Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 549793
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 19 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de la convocatòria per a la concessió d'ajuts per a esportistes individuals menorquins i/o residents a l'illa de Menorca i destacats a la temporada esportiva 21-22 (setembre 2021 – agost 2022) (exp. 2710-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, en la seva exposició de motius, destaca que l'esport és una funció social que afavoreix el desenvolupament complet i harmònic de l'ésser humà i possibilita la seva formació integral i contribueix a la consecució, en tots els ordres, d'una major qualitat de vida.

Atès que el Pla estratègic de subvencions de l'exercici 2022 del Consell Insular de Menorca contempla com a línies d'ajuda per a esportistes individuals destacats a la temporada esportiva 2021-22 amb un pressupost previst de 55.000 euros.

Atès que aquesta convocatòria persegueix l'objectiu de regular la concessió d'ajudes econòmiques dirigides a esportistes destacats menorquins i/o residents a l'illa de Menorca, mitjançant l'aplicació de criteris i barems que determinin la subvenció a la temporada 2021-2022 (setembre 2021- agost 2022)

La finalitat de la convocatòria és donar suport als i a les esportistes de Menorca considerats destacats i destacades per les seves actuacions i classificació perquè puguin millorar els seus mitjans d'entrenament i l'accés a les competicions durant la temporada esportiva 21-22.

Concretament es refereix a la participació als campionats i copes d'Espanya, d'Europa i del món; a la posició obtinguda als rànquings oficials d'àmbit nacional i internacional, així com haver estat seleccionats per la federació corresponent per representar Espanya en competicions internacionals.

Atès que l'òrgan competent per a l'aprovació de les bases, el Ple del Consell Insular de Menorca [article 17.1 h) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars], en sessió de caràcter extraordinari de dia 12 de setembre de 2022, adoptà, entre d'altres, l'acord de delegar en el Consell Executiu l'aprovació del pla estratègic i les bases reguladores de les subvencions (BOIB núm. 121, de 15 de setembre de 2022).

Així mateix, el Consell Executiu és l'òrgan competent per aprovar la convocatòria d'ajudes i subvencions d'acord amb l'establert a l'article 28.1 m), de la Llei de consells insulars de 2022.

De conformitat amb la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc d'allò establert a les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració,

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports,

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la convocatòria d'ajuts del CIM per a esportistes individuals menorquins i/o residents a l'illa de Menorca destacats a la temporada 21-22 (setembre 2021-agost 2022) en esports individuals, d'acord amb les condicions següents:

a) La convocatòria es regirà per les bases aprovades per Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 18 d'octubre de 2021, relatiu a l'aprovació de les bases per a la concessió d'ajuts per a esportistes individuals menorquins i/o residents a l'Illa de Menorca i destacats a la temporada esportiva 20-21, del Consell Insular de Menorca publicades al BOIB núm. 148, de 28 d'octubre de 2021, amb els canvis derivats per la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars; més concretament:

1. L'òrgan competent per a la concessió dels ajuts (base 9.5) és el conseller executiu cap del departament mitjançant resolució de concessió o denegació dels mateixos.

2. L'òrgan competent per imposar les sancions que es derivin d'infraccions de l'establert en aquestes bases i de la normativa aplicable en matèria de subvencions (base 17.2) és el conseller executiu competent pel que fa a infraccions lleus i greus, pel que fa a infraccions molt greus serà el Consell Executiu, d'acord amb l'establerta a l'article 69 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

3. I sobre la interposició de recursos administratius (base 16):

 

- Els acords del Consell Executiu pels quals s'aproven les bases i les convocatòries, que no exhaureixen la via administrativa, són susceptibles d'interposar-hi recurs d'alçada davant el Ple del Consell insular de Menorca.

- De la mateixa manera, contra les resolucions del conseller executiu cap del departament per les quals es concedeixen o deneguen els ajuts, s'hi poden interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell insular de Menorca.

b) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari:

  • Les ajudes concedides seran ateses amb càrrec a la partida pressupostària 34100.4890022 i amb l'import màxim de 55.000,00 € per a tota la convocatòria.
  • Aquest import únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per a contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria i que s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació.
  • L'import màxim per esportista és de 3.500,00 €.

c) Termini de presentació de sol·licituds; serà de 30 dies naturals comptats a partir del següent a la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

d) Correspondrà la instrucció de l'expedient a la comissió avaluadora que estara formada per:

  • President: Miquel Àngel Maria Ballester, conseller del departament.
  • Secretaria: Auxiliar administrativa del Servei d'Esports.
  • Vocals: Carmen Sunyer Sendra, cap del Servei d'Esports
  • Pere Calafat Ponsetí, tècnic del Servei d'Esports

Segon. Comunicar aquests acords a la Base de Dades Nacional de Subvencions prèviament a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La notificació d'aquests ajuts es farà mitjançant la publicació de l'acte de resolució al BOIB.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 26 de setembre de 2022

El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón Per delegació de la presidenta (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)