Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 524931
Resolució de finalització de l’avaluació d’impacte ambiental simplificada de l'expedient núm. 130a/2020, en relació al projecte de reforma i ampliació d’agroturisme al polígon 12, parcel·la 50, TM Algaida

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.En data 23 de gener de 2020 té entrada sol·licitud de l'Ajuntament d'Algaida d'inici de tramitació d'avaluació d'impacte ambiental del projecte de reforma i ampliació d'agroturisme al polígon 12, parcel·la 50, TM Algaida.

2.Atesos els informes desfavorables del Servei de Reforma i Desenvolupament Agrari d'11 de desembre de 2020 i l'informe desfavorable de la Direcció General de Turisme, i ateses les consideracions fetes a l'informe de l'Ajuntament d'Algaida de data 24 de febrer de 2021 en relació amb la possible inviabilitat jurídica, així com les modificacions substancials respecte del projecte inicial, en data 5 de maig de 2021 es requereix a l'Ajuntament d'Algaida per tal que en un termini de 10 dies el promotor presenti còpia del projecte inclòs a l'expedient 171/2017 i document ambiental referit al projecte de l'expedient 171/2017. S'adverteix que d'acord amb l'article 68 de la Llei 39/2015, en el cas que no es remeti la documentació requerida es podrà declarar decaigut en el seu dret al tràmit. No consta contestació per part de l'Ajuntament.

3.En la mateixa data també es dona trasllat del requeriment de documentació al promotor, tot i que consta retornat per adreça incorrecta, a pesar que es va notificar a l'adreça facilitada per la interessada. Es torna a reenviar en data 8 de setembre de 2021 i en els dos intents de notificació consta absent i no retirat en oficina de Correus. En data 27 de setembre de 2021, prèvia conversa telefònica, s'envia a la interessada l'informe de requeriment de deficiències per correu electrònic, sense obtenir resposta. Es torna a reenviar en data 15 de desembre de 2021 novament amb dos intents de notificació amb resultat absent i deixat avís a bústia per recollir a oficina de Correus.

4.En data 4 de maig de 2022 es torna enviar a la promotora notificació electrònica de l'informe de requeriment amb l'advertiment de que en el cas que no es remeti la documentació requerida en el termini de 10 dies se'l podrà declarar decaigut en el tràmit. Consta recepció en data 5 de maig de 2022 sense que a dia d'avui s'hagi aportat la documentació requerida.

Fonaments jurídics

1.L'article 21 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix l'obligació que té l'Administració de dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la.

2.L'article 45 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i l'article 17 de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, estableixen el contingut mínim del qual ha de constar el document ambiental.

3.Atesos els informes desfavorables del Servei de Reforma i Desenvolupament Agrari d'11 de desembre de 2020 i l'informe desfavorable de la Direcció General de Turisme de 19 de gener de 2021, i ateses les consideracions fetes a l'informe de l'Ajuntament d'Algaida de data 24 de febrer de 2021 en relació amb la possible inviabilitat jurídica, així com les modificacions substancials respecte del projecte inicial, l'informe de la Cap de Negociat II de la CMAIB de data 23 d'abril de 2021conclou la necessitat d'aportar determinada informació addicional imprescindible per poder continuar la tramitació ambiental.

4.Vists els reiterats requeriments que consten detallats als antecedents i que ha transcorregut amb escreix el termini concedit per aportar la informació addicional imprescindible per a poder continuar la tramitació ambiental, sense que s'hagi aportat la mateixa, s'ha de donar per finalitzada l'avaluació d'impacte ambiental simplificada del projecte.

5.L'article 47.2 c) de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, estableix que l'òrgan ambiental, tenint en compte la informació facilitada pel promotor, el resultat de les consultes realitzades i, en el seu cas, els resultats de verificacions preliminars o avaluacions dels efectes mediambientals realitzats d'acord amb altra legislació, resoldrà mitjançant l'emissió de l'informe d'impacte ambiental que: c) No és possible dictar una resolució fonamentada sobre els possibles efectes adversos del projecte sobre el medi ambient, per no disposar l'òrgan ambiental d'elements de judici suficients, procedint a la finalització del procediment amb arxiu d'actuacions.

6.L'article 8.1.a) del Decret 3/2022, de 28 de febrer, pel qual es regula el règim jurídic i funcionament de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears i es desenvolupa el procediment d'avaluació ambiental, estableix que són competència del president de la CMAIB totes les que la legislació vigent assigni a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sense precisar-ne l'òrgan i que no estiguin expressament atribuïdes al Ple de la CMAIB.

Per tot això, vist l'informe amb proposta de resolució de 30 de maig de 2022, dict la següent:

RESOLUCIÓ

1.Declarar que no és possible dictar una resolució fundada sobre els possibles efectes adversos del projecte sobre el medi ambient, per no disposar d'elements de judici suficients, atès que no s'ha aportat la informació addicional detallada a l'informe de la Cap de Negociat II de la CMAIB de data 23 d'abril de 2021, imprescindible per a la formulació de l'informe d'impacte ambiental.

2.Declarar la finalització del procediment d'avaluació d'impacte ambiental simplificada i arxiu de les actuacions del projecte de reforma i ampliació d'agroturisme al polígon 12, parcel·la 50, TM Algaida, d'acord amb el previst a l'article 47.2 c) de la Llei 21/2013.

3.Publicar el present informe ambiental al BOIB, d'acord amb el que disposa l'article 47.3 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre d'avaluació ambiental, i es donarà compte al Ple de la CMAIB i al Subcomitè Tècnic d'avaluació d'impacte ambiental.

4.Notificar aquesta resolució al promotor i a l'Ajuntament d'Algaida

5.L'informe d'impacte ambiental no ha de ser objecte de cap recurs, sense perjudici dels que, si s'escau, siguin procedents en la via administrativa o judicial davant de l'acte, en el seu cas, d'autorització del projecte.

 

(Signat electrònicament: 8 de setembre de 2022)

El president de la CMAIB Antoni Alorda Vilarrubias