Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 524918
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre la Modificació no substancial de l’autorització ambiental integrada de la CT d’Eivissa, promoguda per GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU consistent en el desmantellament dels grups 3, 4, 5, 6, 7, 8 i 9, TM Eivissa (IPPC M 11/2021)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l'assumpte de referència, i d'acord amb l'establert a l'article 24.3 del RDL 1/2016, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de prevenció i control integrats de la contaminació, es publica l'Acord del Ple de la CMAIB, en sessió de 23 de juny de 2022,

ATÈS

1.Que GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU ha sol·licitat una modificació de l'autorització ambiental integrada de la CT d'Eivissa consistent en el desmantellament dels grups 3, 4, 5, 6, 7, 8, i 9.

2.Que la documentació aportada justifica que es tracta d'una modificació no substancial, en compliment de l'art. 14 del RD 815/2013.

3.Que els informes rebuts dels òrgans i entitats consultats són favorables.

ACORDA

Primer: Atorgar la modificació no substancial de l'autorització ambiental integrada de la CT d'Eivissa, promoguda per GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU, consistent en el desmantellament dels grups 3, 4, 5, 6, 7, 8, i 9 amb les condicions d'explotació, capacitat i processos indicats a la memòria lliurada pel promotor i a l'actualització del projecte tècnic «PROYECTO DE DESMANTELAMIENTO DE LOS GRUPOS DIÉSEL 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Y SUS EQUIPOS ASOCIADOS DE LA CENTRAL TÉRMICA DE IBIZA (ISLAS BALEARES)», signada per l'Arquitecte Agustín Prudencio Aguado, el 13 de juny 2022, i amb subjecció a les condicions recollides a les conclusions de l'informe d'impacte ambiental, de 30 de març de 2022, de la CMAIB (BOIB núm. 53 de 21 d'abril de 2022).

Segon: GESA haurà de contractar una empresa acreditada en matèria de certificacions de gestió de residus segons recull la Llei 8/2019, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears. Aquesta entitat realitzarà uns seguiments trimestrals de la correcta gestió dels residus generats durant el procés de desballestament de les instal·lacions objecte d'aquesta modificació. En finalitzar els treballs de desballestament emetrà el corresponent informe final que serà remès al Servei de Residus i Sòls Contaminats del Govern de les Illes Balears i a la CMAIB.

Tercer.- En compliment de l'article 82 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, si escau, per a l'inici i exercici de l'activitat, el titular haurà de presentar una declaració responsable d'inici i exercici de l'activitat davant la conselleria competent en matèria de medi ambient, acreditativa de les obres realment executades i, si cal, les variacions entre el projecte presentat en la sol·licitud i allò realment executat.

La declaració responsable s'haurà d'acompanyar del certificat final d'obra del tècnic director.

Quart.- La present autorització s'atorga sense perjudici de la resta d'autoritzacions i llicències que resultin exigibles.

Cinquè.- Publicar el contingut d'aquest acord al BOIB.

 

(Signat electrònicament: 6 de setembre de 2022)

El president de la CMAIB

Antoni Alorda Vilarrubias