Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 523786
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 5 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de l’Oferta Pública 2022 (exp. 0605-2022-000020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Insular de Menorca ha d'aprovar i publicar anualment la seva Oferta Pública d'Ocupació, d'acord amb el que estableixen els articles 91.1 de la LBRL i l'article 128 del TRRL, seguint els criteris fitxats en la normativa bàsica estatal.

Cada any les lleis de pressupost de l'Estat fixen, en l'exercici de la seva competència atorgada pels articles 149.1.13 i 156.1 de la Constitució, els criteris d'aplicació obligatòria per part de les administracions públiques a l'hora d'aprovar la seva oferta pública.

La Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022 (LPGE), disposa en el seu article 20 que al llarg de l'any la incorporació de nou personal a les administracions públiques estarà sotmesa als límits establerts en aquesta i es determina que la taxa de reposició serà de fins a un màxim del 120 per cent de les baixes produïdes en els sectors essencials que es detallen i d'un 110 per cent per a la resta de sectors.

Així mateix, la LPGE estableix el procediment de càlcul de les taxes de reposició d'efectius, a l'efecte d'aplicar el percentatge màxim en cada cas, tot establint-ne les excepcions, es computarà a partir de la finalització de la prestació de serveis per jubilació, mort, renúncia, declaració d'excedència sense reserva de lloc de feina, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o extinció del contracte de treball i finalment les altes i baixes produïdes per concursos de trasllat a altres administracions públiques.

La taxa de reposició d'un o diversos sectors o col·lectius prioritaris es pot acumular a altres sectors o col·lectius prioritaris. Igualment, la taxa de reposició dels sectors no prioritaris es pot acumular als sectors prioritaris.

L'article 70 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, estableix que l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública podrà contenir mesures derivades de la planificació de recursos humans. En aquest sentit, mereix especial menció la promoció interna, que el citat text refós esmentat configura com una de les mesures de planificació de recursos humans que té com a objectiu contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i que ha de ser facilitada per l'Administració com a via per a l'adquisició de les corresponents competències i requisit necessari per a la progressió en la carrera professional des de nivells inferiors als superiors.

La cap del Servei de Gestió de Persones va emetre el corresponent informe en data 25 d'agost de 2022.

La Mesa General de Negociació, en data 25 d'agost de 2022, acordà aprovar l'Oferta pública d'ocupació de 2022 del Consell Insular de Menorca, segons l'informe emès per la cap del Servei de Gestió de Persones.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyora Morlà Subirats i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar l'Oferta pública d'ocupació 2022 del Consell Insular de Menorca, que s'adjunta com a document annex.

Segon. Les places de promoció interna de l'oferta pública de reposició que no es cobreixin, s'acumularan a les places de torn lliure. La mateixa acumulació es produirà amb les places reservades a persones amb discapacitat.

Tercer. La promoció interna derivada de l'Oferta Pública 2022 de reposició es produirà únicament en la modalitat vertical.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició.

 

Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 12 de setembre de 2022

Per delegació de la presidenta,

La secretària del Consell Executiu

Rosa Salord Oleo

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)

Documents adjunts