Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 523470
Delegació a favor de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de la competència, per tal que a través de l'EBAP, gestioni el procés unificat de selecció per cobrir les places vacants de la categoria de policia dels cossos de policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant el present anunci es fa públic que en sessió ordinària de data 15 de setembre de 2022 el Ple de l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha adoptat el següent acord:

Delegació a favor de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de la competència, per tal que a través de l´EBAP, gestioni el procés unificat de selecció per cobrir les places vacants de la categoria de policia dels cossos de policia local

Atès que l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar està interessat en cobrir com a funcionari de carrera quatre places de policia local corresponents a l´oferta d´ocupació pública derivada del Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l´ocupació pública aprovada mitjançant decret de Batlia núm. 2021/717 de data 27 de desembre de 2021 i publicada al BOIB núm. 180 de data 30 de desembre de 2021.

Atesa la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'agost de 2022 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin en l'EBAP les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB núm. 106 de data 11 d´agost de 2022).

I atès l´informe emès al respecte pel secretari de la corporació.

Per tot el que s´ha exposat, amb el previ dictamen de la Comissió Informativa, el Ple adopta el següent ACORD:

Primer. Delegar les competències de la convocatòria i la realització del procés selectiu unificat per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local en favor de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, mitjançant l'Escola Balear d'Administració Pública de les Illes Balears.

S´indica expressament que les competències que delega l´Ajuntament són les següents:

a) Aprovar les bases i la gestió del procés selectiu, que serà únic per a cada illa.

La delegació inclou les competències per adoptar les resolucions necessàries per dur a terme la convocatòria i aprovar-ne les bases i el procés selectiu, sense que suposi l'alteració de la titularitat de la competència atribuïda a cada ajuntament.

b) Dur a terme tots els actes materials i jurídics que integren el procediment d'oposició segons les bases de la convocatòria i les normes sobre policies locals i funció pública aplicables.

Aquests actes són, com a mínim, els següents:

- Recepcionar i gestionar les sol·licituds de participació i la documentació acreditativa del compliment dels requisits exigits en la convocatòria, així com el cobrament de les taxes que es preveuen en la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- Elaborar les resolucions de les llistes, tant les provisionals com les definitives, de les persones admeses i excloses en els procediments.

- Gestionar l'operatiu necessari per al desenvolupament material dels exercicis.

- Notificar i publicar els actes administratius i les resolucions relacionats amb el procés selectiu.

- Determinar la composició del tribunal qualificador, nomenar-ne els membres i resoldre les possibles recusacions.

- Proposar l'adjudicació de destinacions dels aspirants que superin l'oposició perquè l'ajuntament corresponent els nomeni personal funcionari en pràctiques.

La resta d'actuacions que siguin necessàries per al funcionament normal del procés selectiu, incloses les resolucions de reclamacions i els recursos potestatius de reposició que, si s'escau, es presentin i que derivin de la fase d'oposició del procés selectiu, amb la col·laboració jurídica de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

La delegació no inclou les reclamacions i els recursos potestatius de reposició que es presentin amb relació a la fase de pràctiques que s'haurà de desenvolupar a cada ajuntament.

Segon. Indicar expressament que, a través de dit procés selectiu unificat, l´Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar té la intenció de cobrir com a funcionari de carrera quatre places de policia local corresponents a l´oferta d´ocupació pública derivada del Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l´ocupació pública aprovada mitjançant decret de Batlia núm. 2021/717 de data 27 de desembre de 2021 i publicada al BOIB núm. 180 de data 30 de desembre de 2021. 

Tercer. Publicar el present acord de delegació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart. Comunicar el present acord a l'Escola Balear d'Administració Pública així com a la resta d'entitats i organismes que siguin procedents.”

Contra el present acord, que posa fi a la via administrativa, es poden interposar alternativament els recursos següents:

a) El recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà d'aquesta publicació.

b) Directament, el recurs contenciós administratiu davant els jutjats de lo contenciós administratiu de Palma en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà d´aquesta publicació.

Si s´opta per interposar el recurs de reposició potestatiu, no es pot interposar recurs contenciós administratiu fins que es resolgui aquell expressament o se n'hagi produït la desestimació per silenci, que es produirà pel transcurs d'un mes des de l'endemà  de la data de presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat.

Tot això, sense perjudici de la interposició d'altres recursos o accions que es considerin procedents

 

Sant Llorenç des Cardassar, 15 de setembre de 2022

El batle Pep Jaume Umbert