Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 522685
Aprovació definitiva Ordenança municipal reguladora de l'estacionament de vehicles amb limitació horària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat al·legacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari inicial aprovatori de la modificació de l'Ordenança municipal reguladora de l'estacionament de vehicles amb limitació horària de Sant Josep de sa Talaia (Acord de Ple de 30 de juny de 2022), el text íntegre de la qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

“CAPÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS

Article 1. Definició i objecte del servei.

1.- L'objecte del servei és la regulació de l'estacionament de vehicles de tota classe o categoria, en les zones de la via pública o espais públics, on es detecta una elevada demanda d'estacionament amb la finalitat d'aconseguir una rotació de vehicles que permeti l'optimització de l'espai públic destinat a aquest fi. Aquestes zones es determinaran per la Junta de Govern Local i se'ls donarà la suficiente publicitat.

Per això es desenvoluparan actuacions de limitació i control. Les esmentades actuacions es realitzaran directament per l'Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia.

2.- A efectes de la present ordenança es considera sinònims els termes d'estacionament i aparcament.

3.- Es creen tres tipus de zones d'estacionament de vehicles amb limitació horària i de caràcter gratuït:

- Zona blava, rotació normal.

- Zona de servei a farmàcies.

- Punts de recàrrega de vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Article 2. Excepcions a aquesta ordenança.

No estaran subjectes a aquesta ordenança els següents vehicles:

1.- Aquells estacionats en zona reservada a la seva categoría o activitat, segons disposa l'article 4.2 de la present ordenança.

2.- Els vehicles autotaxis quan la persona conductora estigui present.

 

CAPÍTOL II NORMES REGULADORES DEL SERVEI

Article 3. Horaris

En cada zona es determinarà mitjançant acord de la junta de govern i es senyalitzarà en el lloc l'horari concret que regeix com “limitació horària”.

Article 4.- Senyalització de les zones subjectes a regulació de l'estacionament.

1.- Els espais o vies públiques on s'apliqui la regulació de l'estacionament es senyalitzaran conforme a la normativa vigente i a aquesta ordenança.

  • Tots els accessos i sortides de la zona d'estacionament regulat es senyalitzaran amb rètols de 600x900 mm. En planxa d'alumini galvanitzat a una cara, amb marcdoblat.

Ambdós rètols estaran sustentats per un pal de ferro galvanitzat encastat al terra, amb una base de formigó, a una altura mínima del terra a la part inferior de la señal, de 2,20m.

-En tots els accessos a la zona es situarà una  señal vertical reglamentària que indiqui en el costat dret de la marxa, que s'accedeix a una zona d'estacionament regulat, així com plaqueta amb l'horari i calendari de l´esmentada zona.

  • La zona blava es senyalitzará mitjançant señal horitzontal amb pintura de color blau.
  • Els estacionaments per serveis farmacèutics es senyalitzaran mitjançant señal horitzontal amb una creu verda sobre fons de pintura blanca.
  • Els estacionaments per recàrrega de vehicles elèctrics  o híbrids endollables es senyalitzaran mitjançant senyal horitzontal amb pintura verda i pictograma.

2.- En cada una de les zones on entri en vigor l'estacionament regulat podran aparcar sense necessitat d'indicar l'hora d'arribada i sempre que acreditin la seva identidat els vehicles de servei oficial propietat d'organismes de l'estat, Comunitat Autònoma, Consell Insular o serveis municipals i els destinats a assistència sanitària o emergències.

3.- L'Ajuntament crearà llocs concrets per a l'estacionament de motocicletes, ciclomotors i bicicletes en llocs pròxims als d'aparcament d'automòbils, els quals no estarán subjectes a la present ordenança. Aquests, en cap cas podran ocupar l'espai habilitat per a turismes en zona blava.

Article 5. Forma d'estacionament.

1.- En les zones subjectes a l'estacionament regulat, en el moment d'estacionar, la persona conductora estarà obligada a col·locar en la part interior del parabrises del vehicle sobre el quadre de comandament un rellotge o full de paper on es faci constar l'hora d'arribada, de tal manera que sigui visible des de l'exterior als efectes dels controls oportuns.

2.- El temps màxim de permanència a un aparcament a zona blava serà de 2 hores.

- Per utilizar els aparcaments  reservats a punts de recàrrega de vehicles elèctrics o hibrids endollables, s'haurà de tenir el vehicle connectat en càrrega, amb un temps màxim de permanència de 2 hores.

- El temps màxim de permanencia als estacionaments reservats per a clients de farmàcies será de 15 minuts, sempre dins l'horari d'obertura dels establiments de farmàcia.

La Junta de Govern Local podrá determinar un temps inferior segons les circumstàncies de cada zona, havent de senyalitzar-se degudament en els accessos a les mateixes.

Transcorregut aquest temps, el vehicle haurà de canviar de lloc i no serà possible el canvi d'indicador horari.

 

CAPÍTOL III INFRACCIONS I SANCIONS

Article 6.

Les infraccions a la present ordenança seran denunciades per la Policia Local en el lloc on s'hagi produït la infracció o per personal destinat al control de les zones d'aparcament disposat per l´Ajuntament.

Article 7. Infraccions

1.- Aparcar o estacionar en les zones d'estacionament regulat sense col·locar de forma visible a l'interior del vehicle un rellotge o indicador horari indicant l'hora d'estacionament.

2.- Excedir-se del temps autoritzat d'estacionament.

3.- Manipular o falsificar el rellotge o indicador horari on s'ha d'indicar l'hora d'estacionament.

Article 8. Sancions

Les infraccions tipificades en els apartats 1 i 3 anteriors seran sancionades amb una multa de 80 euros, amb reducció del 50% si el pagament es fa dins dels 15 dies naturals següents a la imposició de la sanció.

La infracció tipificada a l´apartat 2 anterior serà sancionada amb una multa de 60 euros, amb una reducció de 50% si el pagament es fa dins dels 15 dies naturals següents a la imposició de la sanció.

Independentment de la sanció que correspongui per a la infracció comesa, en el cas que el vehicle romangui estacionat durant 24 hores es podrà retirar pels serveis de la grua municipal o particular contractada.”

Contra el present Acord, s'interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anunci, de conformitat  amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Sant Josep de sa Talaia, 14 de setembre de 2022

(L'alcalde Àngel Lluis Guerrero Domínguez)