Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 520891
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 5 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de la promoció interna per als funcionaris de carrera i personal laboral fix, derivada del procés extraordinari d’estabilització de la plantilla del Consell Insular de Menorca (exp. 0610-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, té per objecte pal·liar l'altíssima temporalitat de les administracions públiques espanyoles establint un procediment extraordinari d'oferta pública d'ocupació que permeti assolir una temporalitat estructural no superior al 8% a finals de 2024.

Totes les administracions espanyoles han hagut d'aprovar una oferta pública d'ocupació extraordinària d'acord amb les estipulacions establertes a la Llei 20/2021. El Consell Insular de Menorca, mitjançant acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 23 de maig de 2022, aprovà l'Oferta Pública per estabilització extraordinària del Consell Insular de Menorca, que es publicà en ell BOIB núm. 67 de 24 de maig de 2022.

El Govern de les Illes Balears ha pres la iniciativa oferint a totes les administracions territorials de la comunitat unificar els criteris de desenvolupament d'aquest procés extraordinari així com la negociació col·lectiva de les bases generals del procés. Fruit d'aquest procés és l'aprovació del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En l'apartat IV del preàmbul del Decret llei, podem llegir en relació amb la promoció interna:

La [disposició transitòria] tercera preveu un règim transitori per a la promoció interna, en consonància amb els processos d'estabilització que es preveuen en aquest Decret llei, conscients que la manca de convocatòries de proves selectives no només ha afectat el personal que ha ocupat els llocs de treball de manera interina o temporal, sinó també les legítimes expectatives de promoció interna del personal funcionari de carrera.

Aquest mateix Decret llei ha estat aprofitat pel Govern per modificar la normativa de funció pública. La disposició final primera estableix la modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears (LFPCIAB), concretament es modifica l'article 47, que queda redactat de la manera següent:

2. L'oferta d'ocupació pública corresponent a la promoció interna es pot aprovar de manera independent de l'oferta d'ocupació pública corresponent a la taxa de reposició ordinària.

La cap del Servei de Gestió de Persones va emetre l'informe corresponent en data 25 d'agost de 2022.

La Mesa General de Negociació, en data 25 d'agost de 2022, acordà aprovar la promoció interna per als funcionaris de carrera i personal laboral fix derivada del procés extraordinari d'estabilització de la plantilla del Consell Insular de Menorca, la segons l'informe emès per la cap del Servei de Gestió de Persones.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat dels vuit membres (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyor Juaneda Mercadal, senyora Morlà Subirats i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la promoció interna per als funcionaris de carrera i personal laboral fix derivada del procés extraordinari d'estabilització de la plantilla del Consell Insular de Menorca, que s'adjunta com a document annex.

Segon. Aquesta oferta pública s'executarà en paral·lel a l'oferta pública d'estabilització, i en les mateixes condicions, pel sistema de concurs oposició.

Tercer. D'acord amb l'article 16.4 del TREBEP, aquesta promoció interna ho serà simultàniament en la modalitat de promoció interna vertical i horitzontal. Les bases específiques o les convocatòries podran establir especificacions a aquest procés al respecte de les bases generals per estabilització.

Quart. Les places que no s'ocupin en aquesta promoció interna es podran acumular a les places de reposició de l'oferta pública de 2022 en el torn lliure o reservat a persones amb discapacitat respectivament.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 12 de setembre de 2022

Per delegació de la presidenta,

La secretària del Consell Executiu

Rosa Salord Oleo

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)

Documents adjunts