Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 422125
Departament de Mobilitat.- Secció de Transports.- Proposta d'acord de resolució d'al·legacions formulades per diversos interessats en el tràmit d’informació pública en relació a la modificació puntual del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres) i d’aprovació definitiva

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Palma, amb data 28 de juliol de 2022 ha aprovat el següent:

ACORD

1r.- DESESTIMAR les al·legacions formulades dins del termini d'informació pública de l'expedient administratiu de modificació puntual del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres), formulades conjuntament pel senyor M.V.N., amb D.N.I. núm. ***5346**; la senyora F.A.L., amb D.N.I. núm. ***8366**; i el senyor V.V.A., amb D.N.I. núm. ***1395**; i de conformitat a l'informe relatiu a la resolució de les al·legacions del Departament de Mobilitat de data 27 de juliol de 2022, que informen en sentit desestimatori, identificades amb els núm. segon, tercer, quart, cinquè, sisè, setè i vuitè. S'adjunta el susdit informe que forma part del present acord i es dona per reproduit íntegrament.

2n.- ESTIMAR PARCIALMENT l'al·legació formulada dins del termini d'informació pública de l'expedient administratiu de modificació puntual del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres), formulades conjuntament pel senyor M.V.N., amb D.N.I. núm. ***5346**; la senyora F.A.L., amb D.N.I. núm. ***8366**; i el senyor V.V.A., amb D.N.I. núm. ***1395**; i de conformitat a l'informe relatiu a la resolució de les al·legacions del Departament de Mobilitat de data 27 de juliol de 2022, que informen en sentit estimatori, identificada amb el núm. primer. S'adjunta el susdit informe que forma part del present acord i es dona per reproduit íntegrament.

3r.- APROVAR definitivament la modificació del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres), de conformitat amb el que disposa a l'article 49 LRBRL i els articles 98 i següents del Reglament orgànic del Ple de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb el que s'exposa seguidament:

3.1.- Introduir l'apartat lletra e) a l'article 24 del Reglament amb el següent tenor literal:

  • "e) Fer treballar animals quan es declari oficialment per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) fenòmens meteorològics adversos per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt sever de temperatures".

3.2.- Modificar la redacció de l'article 24 d) amb el següent tenor literal:

  • “d) Col·locar capells, cintes, cascavells, picarols, elements publicitaris o altres additaments a l'animal”.

3.3.- Modificar la redacció de l'article 25, segon paràgraf, amb el següent tenor literal:

  • “Les guarnicions han de ser de tipus mallorquí o anglès i estar proveïdes de cabeçades, mos o fre d'acer inoxidable, collera o pitral, llomera, sofra i ventrera, retranca o reculera, reculants, cuera, tiranys i regnes”.

3.4-. Introduir la modificació del primer paràgraf de l'article 37 del Reglament amb el següent tenor literal:

  • “El conductor ha de suspendre el servei quan apreciï que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic, i segons allò previst a l'article 24, mentre no s'adoptin les mesures correctores pertinents”.

3.5.- Introduir l'apartat lletra r) a l'article 53 del Reglament amb el següent tenor literal:

  • “r) Incomplir les prohibicions a què es refereix l'article 24”.

4t.- PUBLICAR la present resolució al B.O.I.B. i a la página web municipal. La present modificació del Reglament entrarà en vigor quan hagi transcorregut el termini de 15 dies hàbils des de la recepció de l'acord per l'administració de l'Estat i de la Comunitat autònoma, sense que s'hagi plantejat el requeriment a que es refereix l'article 65 de la Llei 7/1985.

5è.- NOTIFICAR aquest acord als interessasts que han presentat al·legacions durant el termini d'informació pública, amb indicació dels pertinents recursos.

 

Palma, amb data de la signatura (29 de juliol de 2022)

El regidor de l'Àrea de Mobilitat Sostenible p.d. Decret de Batlia 201913026 de 28/06/2019 (BOIB 94 de 11/07/2019) Francesc Josep Dalmau Fortuny p.d. Decret de Batlia 201912198 de 17/06/2019 (BOIB 85 de 27/06/2019)