Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 380141
Aprovació inicial de la modificació de determinats articles de l’Ordenança municipal reguladora dels horaris d’establiments de l’oferta turística complementària, espectacles públics i activitats recreatives del municipi de Ciutadella de Menorca (expedient 2022/006583)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 16-06-2022, al punt 8 de l'ordre del dia, va acordar l'aprovació inicial de la modificació de determinats articles de l'Ordenança municipal reguladora dels horaris d'establiments de l'oferta turística complementària, espectacles públics i activitats recreatives del municipi de Ciutadella de Menorca en el sentit següent:

«1. Afegir a l'article 3 el punt 3.8, que quedarà redactat de la manera següent: amb l'afegit d'un nou punt a l'article 3, amb el redactat següent:

""3.8 Els establiments dels grups A i B de la zona del nucli central del conjunt històric artístic (zona d'especial protecció) hauran de disposar de personal d'admissió acreditat o servei de seguretat privada entre les 1.30 i les 3 h amb les funcions, entre d'altres, de regular l'entrada i la sortida de persones, advertir de la prohibició de treure consumicions a la via pública, vetllar pel correcte funcionament dels vestíbuls acústics de doble porta o que la porta d'accés estigui tancada, vetllar pel compliment de la normativa d'accés dels menors i vigilar que la zona d'evacuació davant el local estigui lliure de gent i intentar dispersar-la.

Els establiments que no disposin de personal d'admissió o de servei de seguretat hauran de realitzar el tancament a les 1.30 h.

Els titulars dels establiments hauran de disposar de la documentació acreditativa de la contractació o disponibilitat del personal d'admissió o seguretat privada i exhibir-les al personal de l'Ajuntament que ho requereixi en l'exercici de la seva activitat inspectora."

2. Modificar a l'article 6 el punt 6.4 i afegir en el mateix article els punts 6.5 i 6.6, que quedarà redactat de la manera següent:

"6.4. Les infraccions administratives de la present ordenança es classifiquen en lleus i greus.

6.5. Es consideren infraccions lleus les següents:

1. L'incompliment de menys de quinze minuts de l'horari general d'obertura i de tancament d'activitats d'espectacles públics i recreatives, i establiments públics, segons l'article 102.2.a) de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears o la normativa vigent d'aplicació en matèria d'activitats que la substitueixi.

2. L'incompliment d'identificació, de dotació o d'exercici de funcions del personal d'admissió o de dotació del personal de vigilància segons l'article 102.2.c) de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears o la normativa vigent d'aplicació en matèria d'activitats que la substitueixi.

3. Qualsevol acció o omissió que vulneri les disposicions d'aquesta ordenança.

6.6. Es consideren infraccions greus les següents:

1. L'incompliment de més de quinze minuts de l'horari general d'obertura i de tancament d'activitats d'espectacles públics i recreatives, i establiments públics, segons l'article 103.2.i) de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears o la normativa vigent d'aplicació en matèria d'activitats que la substitueixi.

2. La manca de personal d'admissió o servei de vigilància en els establiments i en la franja horària en què els sigui preceptiu."

3. Modificar els punts 7.1 i 7.3 de l'article 7, que quedarà redactat de la manera següent:

"7.1. Les infraccions podran ser sancionades per via administrativa segons el risc que comportin per a les persones o per als béns, l'existència d'intencionalitat o reiteració i la naturalesa dels perjudicis causats d'acord amb les quanties següents:

  1. Infraccions lleus, amb multa de 300 a 3.000 euros; no obstant açò, quan no hi hagi reincidència i quan no es tracti d'infraccions contra la seguretat, la salubritat o el medi ambient, podrà ser substituïda per una admonició o advertència.

  2. Infraccions greus, amb multa de 3.001 a 30.000 euros, i es pot imposar la sanció accessòria de clausura total o parcial de l'activitat de manera temporal fins a un màxim de dos anys.

(....)

7.3. Les multes que preveu l'article 7.1, així com la durada de les sancions accessòries, s'han d'imposar en el grau mitjà que preveu l'escala corresponent quan no concorrin circumstàncies atenuants, agreujants o mixtes.

Quan concorrin algunes d'aquestes circumstàncies, les quanties s'han d'imposar en la meitat superior o inferior de l'escala, segons pertoqui, i valorar la concurrència de les diferents circumstàncies i la seva major o menor incidència en la comissió de la infracció.

Per a la imposició de les sancions previstes en aquesta ordenança, es tindran en compte, en tot cas, per graduar-les, les circumstàncies següents:

a) Existència d'intencionalitat o de reiteració.

b) Naturalesa dels perjudicis causats.

c) La reincidència, per comissió en el termini d'un any de més d'una infracció lleu o en el termini de sis anys d'una infracció greu quan així hagi estat declarat per resolució ferma.

d) El grau de coneixement de la normativa legal i de les regles tècniques d'observança obligatòria per raó de l'ofici, de la professió o de l'activitat habitual.

e) Cessar l'activitat de manera voluntària, abans que l'administració adopti la mesura cautelar de suspensió."

4. Modificar els punts 7.1 i 7.3 de l'article 7, que quedarà redactat de la manera següent:

"8.1. Les infraccions lleus prescriuen als sis mesos i les greus als 2 anys; les sancions imposades per infraccions lleus prescriuen als sis mesos i les greus als 2 anys."

5. Modificar la disposició final, que quedarà redactada de la manera següent:

"Disposició final

La present ordenança entrarà en vigor un cop siguin complerts els tràmits establerts a la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i es mantindrà en vigor mentre no es modifiqui o no la derogui el Ple municipal."”

L'Ordenança modificada corresponent estarà exposada al públic durant un període de trenta dies hàbils, a comptar des del dia següent al de la publicació del present edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), a l'efecte de presentació de reclamacions per part de les persones interessades; tot açò, d'acord amb l'establert a l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

En el cas que no es presentin reclamacions, l'Ordenança modificada esmentada quedarà aprovada de forma definitiva automàticament, d'acord amb el que disposa l'article 49 lletra c) de la Llei 7/1985 i l'article 102.1 lletra d) de la Llei 20/2006.

L'Ordenança modificada es podrà consultar al web de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca (www.ajciutadella.org).

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Ciutadella de Menorca, 7 de juliol de 2022

L'alcaldessa Joana Gomila Lluch