Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 379216
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 4 de juliol de 2022, relatiu a l’aprovació del projecte d’obra de reforma i ampliació de la Residència Trepucó III (exp. C4316-2022-000011)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en la sessió de dia 11 d'abril de 2022, va aprovar la contractació de la redacció del projecte bàsic i el projecte executiu de la reforma i ampliació de la Residència de Trepucó III.

En data 22/06/2022 es va entregar per registre d'entrada núm. 15541 el projecte corregit i visat per l'arquitecte Bià Garriga Sánchez.

En l'expedient del contracte consta l'informe de supervisió favorable al projecte emès per l'arquitecte tècnic dels Serveis Tècnics, Manteniment i Edificació del Consell Insular de Menorca.

Atès que l'obra es tracta d'una reforma estructural, d'acord amb l'article 149.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, el projecte s'ha d'exposar al públic per un termini no inferior a 15 dies.

Com a actuacions preparatòries del contracte d'obres, l'article 231 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, indica que l'adjudicació requereix prèviament l'elaboració, supervisió, aprovació i replanteig del corresponent projecte, que ha de definir amb precisió l'objecte del contracte. L'aprovació del projecte correspon a l'òrgan de contractació, llevat que aquesta competència sigui atribuïda específicament a un altre òrgan per una norma jurídica.

D'altra banda, l'article 149.2 de la Llei 20/2006 abans esmentada, preveu que la competència per aprovar el projecte correspon a l'òrgan que sigui competent per contractar, llevat de previsió contrària de la llei i sense perjudici de les autoritzacions d'altres administracions públiques quan així ho estableixin expressament les lleis reguladores dels distints sectors de l'acció pública.

D'acord amb el que disposa la normativa d'aplicació esmentada anteriorment, el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca és competent per a l'aprovació de projectes tècnics d'obres, sempre que el seu valor estimat no excedeixi del 10 % dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, els sis milions d'euros.

Atès tot l'exposat i d'acord amb el Decret de Presidència núm. 424, de 10 de juliol de 2019, de determinació de les atribucions del Consell Executiu;

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Benestar Social,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyor Juaneda Mercadal i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar inicialment el Projecte bàsic i d'execució de la reforma i ampliació de la Residència de Trepucó III, presentat per l'arquitecte Bià Garriga Sánchez, visat en data 22/06/2022 pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les IB i referència 12/00938/22, amb un pressupost d'execució per contracta de 887.802,60 € IVA inclòs.

Segon. Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'anunci d'exposició pública per un període de 15 dies hàbils. Així mateix, anunciar aquesta publicació a la web i al tauler d'anuncis del CIM, amb l'avinentesa que si no hi ha al·legacions al projecte, es considerarà definitivament aprovat.

Maó, 5 de juliol de 2022

Per delegació de la presidenta

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)