Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 379094
Extracte de les bases reguladores per a la Convocatòria Pública de Subvencions per a la dotació de Béns Inventariables per a les Associacions de Veïns i les seves Federacions 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS:637842

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.participacio.palma.cat).

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiàries de les subvencions que preveu aquesta convocatòria les associacions de veïns i les seves federacions que, com a entitats sense ànim de lucre, compleixin els següents requisits en la data d'entrada de la sol·licitud presentada a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Palma o el Registre Electrònic General (REG):

1. Estar legalment constituïdes i tenir la seva seu social a Palma.

2. Tenir capacitat jurídica i d'obrar.

3. En relació amb la naturalesa de l'entitat, ser una associació de veïns definida com a tal, de forma inequívoca, als seus estatuts i tenir com a àmbit territorial d'actuació un barri o zona de la ciutat de Palma.

4. En el cas de les federacions, ser una federació exclusivament d'associacions de veïns i tenir com a àmbit territorial definit la ciutat de Palma.

5. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents.

6. Estar al corrent en el pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions que atorga aquest Ajuntament o la resta d'ens atorgants subjectes a l'Ordenança municipal.

7. No haver estat sancionada mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions com a conseqüència del corresponent procediment administratiu seguit per la comissió d'infraccions en matèria de subvencions i ajudes públiques i per infraccions tributàries.

8. Acreditar la previsió de la realització i/o la realització d'activitats considerades d'utilitat pública i foment de la participació ciutadana per part de l'Ajuntament de Palma durant l'any 2022, en el marc dels quals està justificada de forma directa o indirecta l'adquisició dels béns objecte de la subvenció, mitjançant qualcuna o qualcunes de les següents opcions:

 

a.Un projecte d'activitats de dinamització ciutadana concedit per l'Ajuntament de Palma.

b.Un projecte d'activitats de dinamització ciutadana concedit per un altra institució pública o privada.

c.Un programa d'activitats de dinamització ciutadana realitzat amb fons propis justificats.

En qualsevol cas, els programes, projectes i/o activitats acreditats no poden tenir una finalitat lucrativa, comercial, mercantil o similars; no poden estar vinculats a activitats de caràcter religiós, ni poden ser contraris als principis d'igualtat i de no-discriminació.

Segon. Objecte

D'acord amb el vigent Reglament de participació ciutadana i amb el Pla estratègic de subvencions, aprovat per l'Acord de la Junta de Govern JGL_202110721_01_010, de data 21 de juliol de 2021, l'objecte d'aquesta convocatòria és establir les condicions generals de les subvencions per a la dotació de béns inventariables al servei de la realització d'activitats socioeducatives, socioculturals o pròpies de les entitats veïnals, tant de caràcter estable com puntual, així com de sensibilització i de dinamització de la participació ciutadana, ja sigui a l'àmbit de barri o al conjunt de la ciutat.

D'acord amb l'art. 18 de la vigent Ordenança municipal, les subvencions d'aquesta convocatòria s'han de concedir mitjançant procediment en règim de concurrència no competitiva i avaluació individualitzada.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març).

Quart. Quantia

L'import màxim inicial que es destina a aquesta convocatòria és de 50.000,00 €,  amb càrrec a la partida pressupostària 16.92400.78001 del Pressupost general de l'Ajuntament de Palma per a l'any 2022.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, comptat des de l'endemà que es publiqui aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Sisè. Altres dades

-L'adquisició dels béns, d'acord amb el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció, s'haurà de justificar com a màxim en el termini d'un mes des de la data en què s'aboni la subvenció.

- Atès l'interès general de les activitats desenvolupades per les associacions de veïns i les seves federacions a les diferents barriades de Palma, a les quals es destinarà l'ús dels béns adquirits mitjançant aquesta convocatòria, i el caràcter associatiu de totes les entitats que compleixen els requisits per a presentar-s'hi, la finalitat no lucrativa de les entitats beneficiàries i les aportacions de treball voluntari que afegeixen valor econòmic als projectes desenvolupats per les entitats, d'acord amb l'art. 36.2 de l'Ordenança municipal es podrà sol·licitar una subvenció equivalent al 100% del cost de l'activitat subvencionada.

- La quantia màxima de subvenció que es pot sol·licitar és de 3.000,00 €. La quantitat finalment subvencionada estarà condicionada per la disponibilitat pressupostària. Això no obstant, l'entitat haurà de dur a terme la despesa per tot el pressupost aprovat.

 

Palma, 7 de juliol de 2022

El cap del Departament de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial

P.d. decret núm. 3000, de 26/02/14

(BOIB núm. 30, de 04/03/2014)

Alberto Gómez Martí