Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 371012
Acord del Consell de Govern de 4 de juliol de 2022 pel qual es declaren com a inversió d'interès autonòmic les intervencions previstes per construir la nova base del SAMU 061 en el recinte de l'Hospital Universitari Son Llàtzer

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, un dels objectius de l Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i la protecció de la salut per mitjà d'un sistema sanitari públic de caràcter universal.

Quant a la protecció en l'àmbit de la salut, el Servei de Salut de les Illes Balears—organisme autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut— té encomanada la missió de salvaguardar la salut de la població per mitjà d'una xarxa de centres sanitaris, propis o cedits. Per complir aquest objectiu es considera urgent adequar la xarxa pública d'equipaments de manera que permeti atendre les demandes en matèria sanitària de la població, motivat no només per l'important increment que ha experimentat la població resident a les Illes Balears sinó també per la situació de paralització que la crisi econòmica ha causat.

A fi de pal·liar aquestes deficiències al més aviat possible, es va aprovar el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; norma la qual regula els efectes de la declaració d'inversions d'interès autonòmic de les Illes Balears amb la finalitat d'atendre la demanda creixent de serveis i prestacions en els àmbits recollits en el Decret llei. En aquest sentit, el Servei de Salut estima idoni que es considerin com a inversions d'interès autonòmic algunes de les actuacions previstes, atesa la seva necessitat i urgència o importància.

D'acord amb l'article 8.6 del Decret llei 1/2018, l'Administració disposa de dos anys des de la declaració per a presentar el projecte i altres dos a continuació per iniciar l'execució, mentre que l'incompliment de qualsevol d'aquests terminis determina la caducitat de la declaració.

Dins del marc de la implementació de l'estratègia per a l'atenció de la cronicitat, el Servei de Salut de les Illes Balears va detectar la necessitat de comptar en el Sector de Ponent i Migjorn de Mallorca amb un espai que permeti l'emplaçament d'un dispositiu assistencial per donar resposta a les necessitats sociosanitàries, que amb l'objectiu d'optimitzar els recursos públics i crear sinergies, plantegi disposar en el mateix recinte altres dispositius assistencials que complementaris.

Per això, i amb l'objectiu de millorar l'activitat assistencial en l'àrea del Ponent i Migjorn de Mallorca, que abasta una àmplia zona d'influència amb una gran quantitat de població, el Servei de Salut fa feina per crear nous recursos hospitalaris i ambulatoris orientats a proporcionar una atenció integral i de qualitat als pacients amb malalties cròniques i a qui els cuiden.

Dins d'aquests recursos s'han projectat actuacions per a la instal·lació del nou centre de guàrdia per al personal sanitari d'atenció a les ambulàncies del SAMU 061 en el recinte de l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

D'acord amb l'article 7 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern declarar com a inversió d'interès autonòmic un equipament públic d'ús educatiu, sanitari o social, a proposta de qualsevol dels consellers de l'àmbit de les seves competències.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 4 de juliol de 2022, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 7 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, declarar com a inversió d'interès autonòmic les actuacions per a la instal·lació del nou centre de guàrdia per al personal sanitari d'atenció a les ambulàncies del SAMU 061 en el recinte de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, amb referència cadastral 07040A031000910001TP.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 4 de juliol de 2022

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez