Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 368800
Convocatòria de proves de competència professional de transportista per a l'any 2022 a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per resolució de data 28 de juny de 2022 , el conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports ha convocat proves d'obtenció de la competència professional de transportista per l'any 2022, per la qual cosa ha

RESOLT

"PRIMER. MODIFICAR el punt 9 de les bases de la convocatòria aprovada en data 08 de juny de 2022.

SEGON. CONVOCAR els exàmens per a l'obtenció del certificat de competència professional de transport terrestre de viatgers i/o mercaderies per carretera d'acord amb les bases que s'incorporen com Annex 1.

TERCER. PUBLICAR aquesta convocatòria en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica del Consell Insular d'Eivissa i en el BOIB.

 

ANNEX 1

1. Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquestes bases és regular la convocatòria de l'examen per a l'obtenció de certificat de competència professional de transport terrestre, per a l'exercici de les activitats de transport per carretera de viatgers o mercaderies.

La convocatòria s'estén a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, podent concórrer a les proves les persones amb residència habitual a l'illa o es trobi en una de les circumstàncies previstes en l'article 8.2 del Reglament (CE) 1071/2009.

A aquest efecte, resultarà d'aplicació el desenvolupament reglamentari aprovat amb la modificació incorporada al ROTT a través de l'aprovació del RD 70/2019, de 15 de Febrer, amb la inclusió de l'Annex II "Règim d'obtenció del certificat de competència professional per al transport per carretera".

2. Requisits dels aspirants

Per a realitzar l'examen, les persones aspirants hauran de complir els següents requisits:

a) Tenir la residència habitual a l'illa d'Eivissa amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud. Es presumirà que la residència habitual de l'aspirant és la que apareix en el document d'identitat en vigor, o en un certificat de resident emès per l'Ajuntament corresponent, amb domicili a l'illa d'Eivissa almenys durant els 185 dies naturals durant l'últim any, comptats anteriorment al de la presentació de la sol·licitud per a presentar-se a l'examen.

b) Estar en possessió d'un dels següents títols de formació:

- Títol de Batxiller o equivalent.

- Títol de Tècnic, acreditatiu d'haver superat els ensenyaments d'una formació professional de Grau Mitjà, sigui com fos la professió a què es trobi referit.

- Títol de Tècnic Superior, acreditatiu d'haver superat els ensenyaments d'una formació professional de Grau Superior, sigui com fos la professió a què es trobi referit.

- Qualsevol títol acreditatiu d'haver superat un ensenyament Universitari de Grau o Postgrau.

3. Sol·licitud i termini de presentació

Les persones que vulguin realitzar l'examen hauran d'emplenar la sol·licitud corresponent, que poden trobar en la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es) i com a "Annex 2. Instància" a aquesta convocatòria.

Juntament amb la sol·licitud hauran de presentar una còpia del document nacional d'identitat vigent, el certificat de resident a l'illa d'Eivissa per a acreditar la seva residència habitual  d'acord amb el que s'estableix en l'article 8.2 Reglament (CE) 1071/2009, el titulo dels estudis requerits i el justificant de pagament de la taxa per als drets d'examen.

Es pot emplenar el document d'ingrés per al pagament de les taxa de la pàgina web (http://seu.conselldeivissa.es – Tràmits > Nova Liquidació > Autoliquidacions Transports > Dades econòmiques / concepte: Examen capacitació Professional de Transports> tipus de tarifa: examen viatgers o examen mercaderies > Calcular > Guardar) . Per a això haurà de consultar l'apartat autoliquidacions del departament de transports on es troba el model corresponent a la liquidació de la taxa, i la persona interessada haurà de completar les dades que se li sol·licitin. A continuació, pot imprimir el document i fer el pagament en una de les entitats col·laboradores que consten en el model o de manera telemàtica.

Les sol·licituds hauran de presentar-se preferentment en la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es), i de no ser possible en l'Oficina d'Atenció al Ciutadans del Consell Insular d'Eivissa  (Av. Espanya 49,07800 d'Eivissa) o en qualsevol altre lloc indicat en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Publiques.

La sol·licitud haurà de presentar-se amb una antelació mínima de tres dies abans de la data de celebració de la següent convocatòria, resultant potestat del Consell Insular la possible admissió a l'examen havent superat aquest termini o la seva inclusió en la convocatòria més pròxima amb places disponibles.

4. Admissió dels aspirants

Les persones aspirants que hagin presentat una sol·licitud per a realitzar l'examen, rebran un correu electrònic de l'òrgan competent en el que se li indicarà el dia, l'hora i el lloc en el qual se li convoca per a realitzar l'examen.

La persona aspirant, una vegada convocada, no podrà canviar la data de l'examen excepte que existeixi causa justificada que impedeixi presentar-se a l'examen, la qual cosa haurà d'acreditar-se davant l'òrgan competent el qual li comunicarà la nova data d'examen o la no admissió de la causa al·legada per la persona aspirant.

5. Normes generals de la prova

5.1. Contingut i forma:

Les persones aspirants a l'obtenció del Certificat de Competència Professional hauran de superar un examen que versarà sobre el contingut de les matèries recollides en l'Annex I del Reglament (CE) 1071/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d'octubre de 2009.

L'examen tindrà únicament forma escrita i es realitzarà utilitzant exclusivament els mitjans electrònics que l'òrgan competent faciliti a la persona que s'examina.

L'examen haurà de realitzar-se utilitzant l'aplicació informàtica i el banc de preguntes i casos pràctics elaborats específicament per a això, el disseny i el manteniment dels quals correspondrà a la Direcció General de Transport Terrestre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

5.2. Examen:

L'examen consistirà en la realització de dues proves:

• 1a prova: contestar 200 preguntes, amb quatre respostes alternatives, sobre les matèries del programa.

• 2a prova: s'hauran de resoldre quatre supòsits pràctics que hauran de resoldre's amb els coneixements de les matèries del programa. A aquest efecte, la persona aspirant, després de realitzar els càlculs i valoracions precisos, haurà de triar entre vuit respostes alternatives en cadascun dels supòsits.

Quan la persona que s'examini iniciï l'examen, l'aplicació seleccionarà aleatòriament 200 preguntes del banc integrat en l'aplicació.

A partir d'aquest moment, respondrà les preguntes mitjançant l'aplicació, podent donar per acabada la prova en el moment que estimi convenient. Si no hagués donat per conclosa la prova amb anterioritat, l'aplicació la donarà per acabada automàticament en el moment en què hagin transcorregut dues hores des que aquella va iniciar l'examen. El temps serà visible en tot moment en l'ordinador que s'utilitzi per a realitzar les proves.

Finalitzada la primera prova, l'aplicació generarà la segona prova, seleccionant, així mateix de manera aleatòria, quatre supòsits pràctics del banc integrat en l'aplicació. Aquesta segona prova, la persona que s'examina, resoldrà els supòsits pràctics mitjançant l'aplicació, assenyalant la contestació que estimi adequada.

 

La persona que s'examina podrà donar per conclosa aquesta segona prova quan estimi convenient i, en qualsevol cas, l'aplicació la donarà per acabada automàticament en el moment en què hagin transcorregut dues hores des que la va iniciar. El temps serà visible en tot moment en l'ordinador que s'utilitzi per a realitzar les proves.

5.3. Durada:

Cadascuna de les proves tindrà una durada de dues hores.

6. Qualificació de l'examen

 Les proves es qualificaran de 0 a 200 punts, d'acord amb la següent valoració:

- En la primera part. La prova de preguntes concretes tindrà una puntuació màxima de 200 punts. Cada pregunta correctament resposta puntuarà 1 punt i cada resposta errònia es penalitzarà descomptant un terç del valor d'una resposta correcta.

- En la segona part. La prova de supòsits pràctics tindrà igualment una puntuació màxima de 200 punts. Cada supòsit correctament resolt puntuarà 50 punts i cada supòsit erroni es penalitzarà descomptant un terç del valor d'un supòsit correcte.

Per a aprovar l'examen haurà d'obtenir-se una puntuació no inferior al 50 per cent dels punts possibles en cadascuna de les dues parts, havent d'obtenir-se un mínim del 60 per cent del total de punts atribuïbles per al conjunt de les dues proves.

Quan la persona examinada obtingui la qualificació necessària per a aprovar, quedarà automàticament inscrita en el Registre d'Empreses i Activitats de Transport com a persona que ha acreditat la seva competència per al transport en la modalitat que correspongui.

7. Revisió d'exàmens

Quan la persona aspirant consideri que una de les preguntes o supòsits pràctics que integraven el seu examen anés erroni o la qualificació de l'aplicació hagués estat incorrecta, podrà realitzar la reclamació pertinent davant el Tribunal de revisió d'exàmens que estigui nomenat en aquest moment. La reclamació haurà de presentar-se mitjançant registre general d'entrada dirigit al Departament de Transport del Consell Insular d'Eivissa.

Quan el Tribunal de revisió d'exàmens estimi necessari anul·lar aquesta pregunta o supòsit pràctic per ser erroni o trobar-se mal plantejat, procedirà a requalificar l'examen.

Quan s'anul·li una pregunta, la qualificació necessària per a superar aquesta prova es reduirà en 0,50 punts i la necessària per a aprovar l'examen també en 0,50.

Quan s'anul·li un supòsit pràctic, la qualificació necessària per a superar aquesta prova es reduirà en 25 punts i la necessària per a aprovar l'examen també en 25.

Contra la resolució del Tribunal de revisió d'exàmens, l'examinand podrà interposar recurs davant l'òrgan que el va nomenar.

Quan l'anul·lació d'una pregunta o supòsit pràctic doni lloc al fet que un examinand aprovi l'examen, l'òrgan competent per a la realització de l'examen dictarà resolució expressa i la comunicarà a l'Oficina Central del Registre d'Empreses i Activitats de Transport perquè dugui a terme la corresponent inscripció.

Sempre que una pregunta o un supòsit pràctic d'un examen siguin anul·lats, ja sigui pel Tribunal de revisió d'exàmens o en via de recurs, haurà de notificar-se a l'Oficina Central del Registre d'Empreses i Activitats de Transport a fi que realitzi l'oportuna revisió del banc de preguntes integrat en l'aplicació.

8. Tribunal de revisió d'exàmens.

El Tribunal de revisió d'exàmens estarà compost per les persones que es designen a continuació:

Tribunal de revisió d'exàmens titular:

President:     Antonio Montero Guasch

Secretària:   Alba María Ribas Boix

Vocals:         Sara Tomás Gurnham

                    Lourdes Riera Ribas

                    Florián Álvarez Roig

 Tribunal de revisió d'exàmens suplent:

President:      Juan Manuel Gil Gómez

Secretàri:      Cristina López Martínez

Vocals:          Alejandro Torres Tur

                     Mª de los Ángeles Jurado Linares

                     Natalia Guasch Roig  

En qualsevol moment, l'òrgan competent podrà designar un nou Tribunal, mitjançant el procediment corresponent.

9.  Data i lloc de les proves

Els exàmens es realitzaran periòdicament al llarg de l'any, com a mínim una vegada al mes, en funció del nombre de sol·licitants i la capacitat de l'aula, en horari entre les 8 i les 15 hores, en la seu del Consell Insular d'Eivissa (Av. Espanya 49, 07800, Eivissa)

Les dates previstes per a la realització dels exàmens durant el present any 2022 són les següents:

•  Juny: dijous 9, 16 i 30

•  Juliol: dimecres 27

•  Setembre: dimecres 28

• Octubre: dimecres 26

•  Novembre: dimecres 23

Amb posterioritat a la realització de l'examen, s'enviarà per correu electrònic a cada aspirant una còpia de l'examen realitzat, en format PDF, i amb la qualificació obtinguda.

 

ANNEX 2

Instància

DESCRIPCIÓ                                                                      CSV

Sol·licitud EXAMEN competència profesional.pdf             14161355531014263307"

La instància de sol·licitud es pot obtenir igualment en el procediment específic habilitat a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

 

Eivissa, 4 de juliol de 2022

El cap de servei de Transports

Antonio Montero Guasch