Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESPORLES

Núm. 358701
Ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestaciód’activitats socioculturals, d’oci i de temps lliure de l'Ajuntament d'Esporles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'ajuntament en sessió extraordinària de dia 20 de juny de 2022 va aprovar la següent:

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ D'ACTIVITATS SOCIOCULTURALS, D'OCI I DE TEMPS LLIURE

Article 1. Fonamentació i naturalesa.

De conformitat amb lo establert en el RDL 2/2004 de 5 de març pel que s'aprova el text refós de la llei d'Hisendes Locals en el seus articles 41 al 47, pel la Llei 8/89, d'abril, de taxes i preus públics i per lo preceptuat en aquest acord, s'estableix en preu públic per a la prestació d'activitats de caràcter socioculturals, socioeducatives en l'àmbit de l'educació en l'oci i el temps lliure de l'Ajuntament d'Esporles.

Article 2. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquest preu, la realització d'activitats d'ensenyança, socioculturals i a l'aire lliure en les diferents àrees de l'Ajuntament d'Esporles, que es desenvoluparan en les diferents espais municipals i en el seu entorn, o a fora d'aquest, com és el cas de viatges, campaments, excursions, visites organitzades i altres activitats.

Article 3 Subjectes passius.

1. Tindran consideració de subjectes passius, les persones físiques i jurídiques a les que es refereix l'article 33 de la Llei General Tributaria i a les persones que desitgin inscriure's en les activitats culturals, d'oci i de temps lliure de l'Ajuntament d'Esporles.

Es consideren substituts del contribuent els pares, mares o tutors legals dels menors que emprin aquestes activitats o serveis.

2. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu,  les persones físiques i jurídiques a que es refereixen els articles 38.1 i 39 de la Llei General Tributaria.

3. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallida, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 40 de la Llei General Tributaria.

Article 4. Quantia

1. La quantia d'aquest preu serà la fixada en les tarifes següents per a cada un dels distints serveis i/o activitats

2. TARIFES

A) Sortides, excursions, visites:

A.1: Sortides d'1 dia:

a) Amb transport (bus):

  • Joves (de 12 a 30 anys): 7€
  • Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.

Sortides nocturnes amb transport (bus):

  • Joves (de 12 a 30 anys): 7€
  • Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.
 

b) Amb tècniques a l'aire lliure, multiaventura o entrada i transport:

  • Joves (de 12 a 30 anys): El 50% del cost del servei*.
  • Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.

A.2. Sortides de cap de setmana:

a) Amb transport i 1 allotjament:

  • Joves (de 12 a 30 anys): 40 €
  • Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.

b) Amb tècniques a l'aire lliure, multiaventura o entrada i transport:

  • Joves (de 12 a 30 anys): El 70% del cost del servei*.
  • Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.

B) Campaments:

a) Segons cost del servei amb un import màxim de 250 €.

C) Viatges, campanya estiu i hivern:

a) Joves (de 12 a 30 anys): 70% del cost del servei*

b) Adults (>30 anys): 100% del cost del servei*.

* Per resolució de batlia s'establiran les tarifes d'acord amb el cost del servei, per a cada una de les activitats, i s'aplicarà segons la variació de despeses totals del servei, segons els participants, serveis contractats, quilometratges i altres conceptes propis de cada activitat.

Article 5. Meritació

La meritació del preu públic i naixement de l'obligació de contribuir des del moment en que s'inicia, a tots els efectes, la prestació del servei.

Dita obligació neix en el moment de la sol·licitud del servei i/o activitat, i s'extingeix amb la participació d'aquestes.

Article 6. Liquidació i ingrés.

1. El preu públic podrà exigir-se en règim d'autoliquidació.

2. I d'acord amb la qualificació de cada activitat:

a. Per a sortides, excursions, visites, sortides de caps de setmana, campaments, campanyes d'hivern i estiu

Una vegada obert el període d'inscripció de l'activitat, que es realitzarà pel sistema habitual del departament que organitza l'activitat, l'interessat ha de realitzar l'ingrés del 100% de la quota al compte de l'Ajuntament d'Esporles indicant l'activitat i el nom de l'interessat.

Per resolució de batlia es podrà establir la quantitat a ingressar en el moment de la reserva/inscripció de l'activitat i el termini de pagament de la resta de la quota.

En cas d'impagament en el període voluntari, les deutes seran exigides pel procediment de constrenyiment.

Article 7. Obligats a pagament.

1. Podran beneficiar-se del servei de les activitats socioculturals i a l'aire lliure, tant joves ( 12 anys) com adults.

2. Estan obligats al pagament d'aquest Preu Públic regulat per aquesta Ordenança qui és beneficií dels serveis o activitats prestades o realitzades per l'Ajuntament d'Esporles, així com les persones físiques que desitgin inscriure's en aquestes activitats organitzats per l'Ajuntament d'Esporles

3. En el cas d'usuaris menors d'edat tendran consideració obligats al pagament els seus tutors legals.

 

​​​​​​​Article 8. Gestió.

Les adjudicacions de plaça es realitzarà per ordre d'inscripció i abonament d'aquesta a l'entitat bancària col·laboradora amb aquest Ajuntament.

S'establirà un sistema de llista d'espera per a l'accés a les places, sempre que la demanda superi l'oferta.

Tendran preferència per ocupar les places ofertes durant el període d'inscripció, els veïns empadronats en el municipi.

Els menors necessiten obligatòriament l'autorització dels tutors legals per a totes les activitats que participin.

Es procedirà a la devolució del 100% de la quota per causes majors i en casos que la plaça anul·lada sigui coberta novament segons el protocol d'inscripció, i del 50% quan l'anul·lació sigui comunicada una setmana abans a la sortida, sempre per causa justificada i si la plaça queda vacant. En ambdós casos la comunicació s'ha de fer per escrit al registre de l'Ajuntament d'Esporles. No es procedirà a la devolució de la quota en els altres casos.

Les activitats queden subjectes a modificacions de darrera hora per exigències meteorològiques o de la organització per causa justificada.

L'Ajuntament podrà suspendre viatges, sortides, activitats, etc, en cas de no cobrir-se el 60% de les places ofertes.

Article 9. Exempcions i bonificacions.

Tots aquests subjectes passius empadronats/des en Esporles i que presentin qualificació de minusvalidesa emesa per l'òrgan competent, tendran les següents deduccions en les tarifes reflectides en l'article 4.

  • Minusvalideses iguals o superiors al 33%: el 15% de deducció de la quota general a pagar.
  • Minusvalideses iguals o superiors al 65%: el 50% de deducció de la quota general a pagar.

Si existeixen dos membres o més de la unitat familiar fent ús del present servei, el segon i els següents membres tendrán una reducció en les tarifes reflectides en l'article 4, del 15% de la quota general a pagar.

Els habitants empadronats a Esporles que ostentin o acreditin, la condició de família nombrosa o famílies monoparentals tindran dret a una bonificació del 50% sobre les tarifes reflectides en l'article 4 d'aquesta taxa.

Els habitants empadronats en el municipi podran ser beneficiaris únicament d'una de les reduccions aprovades. En els casos en que puguin “agafar-se” a més d'una reducció establerta, hauran de sol·licitar la que més s'adequa a les seves necessitats.

Els usuaris d'aquest preu públic que no es trobin empadronats en el municipi, no podran beneficiar-se de les exempcions i bonificacions que es contemplen.

Article 10. Infraccions i sancions.

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà en lo dispost en els articles 77 i següents de la Llei Tributaria.”

 La qual cosa es fa pública per a general coneixement i als efectes pertinents d'acord amb l'art. 17 de l'esmentat text legal

 

Esporles, 23 de juny de 2022

La batlessa Maria Ramon Salas​​​​​​​