Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 347707
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 16 de juny de 2022 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Aurora Picornell amb la implantació de l’educació primària passant a denominar-se Col·legi d’Educació Primària integrat amb Educació Secundària Obligatòria CPIESO Aurora Picornell

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Reial decret 1040/1994 de 13 de maig, va crear 14 instituts d'educació secundària, un dels quals era l'IES núm. 11 (BOE núm. 147, de 21 de juny).

2. L'Ordre de 22 de juny de 1994, va disposar la posada en funcionament d'aquest centre amb la implantació del primer cicle d'educació secundària obligatòria (BOE núm. 160, de 6 de juliol).

3. L'Ordre de 20 d'abril de 1994, va aprovar la denominació Aurora Picornell per a l'Institut núm. 11d'Educació Secundària de Palma de Mallorca (BOE núm. 119, de 19 de maig)

4. L'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Esports, de dia 14 de juny de 1999, va autoritzar a diferents centres públics d'educació de persones adultes, entre ells a l'IES Aurora Picornell, la implantació dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària per a persones adultes.

5. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019 va actualitzar l'oferta formativa per al curs 2019/2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes.

En aquesta Resolució, a l'IES Aurora Picornell se li va atorgar una unitat del títol professional bàsic d'Electricitat i Electrònica (ELE 11) que s'havia implantat amb efectes retroactius, al curs 2014-2015, en substitució  del programa de qualificació inicial PQPI d'Auxiliar de Lampisteria i Climatització Domèstica, exhaurit  d'acord amb allò que preveia la disposició final tercera del Reial decret 127/2014, de 28 de febrer.

6. El 28 d'octubre de 2021, el Servei de Centres va realitzar un informe de l'estat actual de l'edifici de l'IES Aurora Picornell i informà favorablement del compliment de  les instal·lacions per a la implantació de l'educació primària, indicant que l' edifici va ser construït per a dues línees d'EGB, més els espais docents de suport, laboratoris i tallers.

7. El 22 de febrer de 2022, l'arquitecte del Servei de Centres, amb el vist i plau de la cap del Servei va emetre un informe favorable de l'adaptació dels espais al RD 132/2010 de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle de educació infantil, educació primària i educació secundària, de l'IES Aurora Picornell, per implantar l'educació primària i transformar-lo en un Col·legi d'Educació Primària integrat amb Educació Secundària Obligatòria CPIESO, fent les següents puntualitzacions:

Les obres de major abast per aquesta adaptació son les que s'hauran de fer a la zona de cafeteria i habitatge del conserge.

També cal adaptar a l'alumnat de primària, els espais del pati actual, ja que  hi ha d'haver una zona de jocs infantils i recuperant una antiga petició del centre és poden preveure més zones de vegetació (arbres o enjardinament)

8. El 6 de juny de 2022, la cap del Departament de Planificació i Centres, emet un informe favorable sobre la implantació de l'educació primària a l'Institut d'Educació Secundària (IES) Aurora Picornell, que passa a denominar-se CPIESO Aurora Picornell.

La  previsió de la demanda d'escolarització va aconsellar revisar, l'oferta de places escolars públiques, per tal de donar resposta a les necessitats educatives. Després d'analitzar diverses possibilitats, és va considerar que la millor proposta era convertir l'IES Aurora Picornell, en un Centre Integrat d'Educació Primària i Educació Secundària. Dins aquest context s'ha d'entendre la conveniència d'ampliar l'oferta educativa existent per donar cabuda a les demandes de les famílies i d'alguns centres.

9. El 7 de juny de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va proposar la modificació de la configuració i el canvi de tipologia de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Aurora Picornell amb la implantació de l'educació primària passant a denominar-se Col·legi d'Educació Primària integrat amb Educació Secundària Obligatòria CPIESO Aurora Picornell.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. Llei 1/2022,  de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102  de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. Al punt 3 del mateix article determina que el Govern de les Illes Balears ha de promoure una xarxa de centres públics suficient per cobrir la demanda de la població escolar de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer (BOE del 12 de març), pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle de educació infantil, educació primària i educació secundària.

6. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de novembre de 2017 per la qual s'estableixen els criteris per determinar la tipologia dels centres docents públics no universitaris i l'assignació d'equips directius (BOIB núm. 152, de 14 de desembre).

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 24 de maig de 2018 per la qual es determina la tipologia dels centres docents públics no universitaris de les Illes Balears i el curs d'entrada en vigor de la nova tipologia (BOIB núm. 67, de 31 de maig).

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

9. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 7  de juny de 2022, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la implantació, de forma progressiva, de  6 unitats d'educació primària a l'IES Aurora Picornell, amb codi 07007942, que s'inicia el curs 2022-2023 amb 1r, 2n i 3r de primària.

2. Suprimir-hi els ensenyaments d'educació secundària per a persones adultes ESPA, amb efectes de l'inici dels curs 2022- 2023.

3.  Suprimir de forma escalonada els ensenyaments del títol professional bàsic en Electricitat i Electrónica (ELE 11) de la família professional de Electricitat i Electrónica a l'IES Aurora Picornell.

4. Determinar que com a conseqüència d'aquestes modificacions,  el centre no canvia la seva tipologia de centre, que seguirà sent Tipologia D i canvia la seva denominació que passa a ser Col·legi d'educació primària integrat amb educació secundària obligatòria CPIESO Aurora Picornell.

5. Instar a la direcció del centre perquè proposi el nomenament d'un coordinador/a amb efectes des de dia 1 de juliol de 2022 per garantir la implantació d'aquesta nova etapa educativa.

6. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07004311

Denominació genèrica: Col·legi d'educació primària integrat amb educació secundària obligatòria

Denominació específica: Aurora Picornell

Titular: Conselleria d'Educació i Formació Professional

Domicili: C/Amer, núm. 46

Localitat: Polígon de Llevant

Municipi: Palma

CP: 07007

Ensenyaments autoritzats: 10 unitats (270 places escolars) repartides de la següent manera

Educació primària: 6 unitats i 150 places escolars

Educació secundària: 4 unitats i 120 places escolars

7.  Excepcionalment el curs 2022-2023 el centre tindrà en funcionament 3 unitats d'educació primària i 8 unitats d'educació secundària  obligatòria.

Progressivament i amb la implantació de tota l'etapa d'educació primària, les unitats d'educació secundària obligatòria  aniran minvant cada curs acadèmic fins arribar a la configuració autoritzada.

També durant el curs 2022-2023 acabaran els alumnes que estan matriculats el curs 2021-22 al cicle de grau bàsic en Electricitat i Electrónica (ELE 11) de la família professional de Electricitat i Electrónica.

8.  Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 16 de juny de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March Cerdà