Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 347703
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 10 de juny de 2022 per la qual s’autoritza l’obertura del centre privat de Formació Professional Escola Ceneted de Palma, i se n’autoritza la posada en funcionament dels cicles formatius de grau superior de la família professional d’Activitats Físiques i Esportives, de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i de tècnic superior en Condicionament Físic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 12 de febrer de 2021 (NRE L13E4163/2021 de 12 de febrer), la Sra. Raquel Alonso Gonzalo com a directora general i representant de l'entitat 2002 Agonza, Societat Limitada, amb CIF B50913961, titular de les Escoles CENETED, presentà la sol·licitud d'obertura i funcionament d'un centre privat de formació professional per impartir ensenyaments professionals de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives (AFD), en concret: el cicle formatiu de grau superior (CFGS) de tècnic superior en Condicionament físic, el cicle formatiu de grau superior (CFGS) de tècnic superior en Ensenyament i animació socioesportiva, el cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) de tècnic en Guia en el medi natural i de temps lliure i sol·licitud d'obertura i funcionament d'un centre d'ensenyaments esportius de règim especial per impartir els cicles de tècnic esportiu i tècnic esportiu superior en Salvament i Socorrisme.

En aquestes sol·licituds hi va adjuntar la següent documentació:

  • Conveni de cessió d'algunes aules, biblioteca i despatxos amb el centre privat Luis Vives.
  • Conveni de cessió de les instal·lacions esportives de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a realitzar les activitats esportives dels diferents cicles (piscina, camps de futbol, camps de futbol sala etc.).
  • Assegurança d'accidents col·lectius escolars.
  • Assegurança de responsabilitat civil professional.
  • Compromís de presentar les titulacions del professorat que impartiran els cicles abans de l'inici de les activitats educatives (art. 2.4 del Reial decret 131/2010).

2. En data 31 de març de 2021(NRE GOIBE89357/2021 de 31 de març), el coordinador del centre presentà la sol·licitud de desistiment dels cicles formatius d'ensenyaments esportius de règim especial de tècnic esportiu i tècnic esportiu superior en Salvament i Socorrisme.

3. En data 31 de maig de 2021, el departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals emet l'informe relatiu als equipaments i espais requerits per implantar els cicles formatius de tècnic superior en Condicionament Físic, el de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i el de tècnic en Guia en el Medi Natural i de Temps Lliure, en què s'especifica el següent:

El centre Escola CENETED, del qual és titular 2002 Agonza SL, pot disposar mitjançant convenis dels espais formatius i els equipaments necessaris i pot dur a terme la seva activitat una vegada resoltes les mancances detectades:

  • No és pot assegurar un correcte funcionament del cicle pel que fa a horaris i concurrència d'ús dels espais i les aules. Per aquest motiu se sol·licita una planificació horària de cadascun dels cicles formatius.
  • Amb els acords aportats , no es fixa un horari estable d'utilització dels espais, per aquest motiu se sol·licita que en els convenis de col·laboració s'asseguri la continuïtat de les classes i una reserva d'aquests espais per poder dur a terme la formació d'una manera correcta.
  • La dispersió dels espais fan complicat un horari ordinari i fan complicat el desplaçament dels alumnes. Per aquest motiu se sol·licita una justificació de com es planificaran els desplaçaments dels alumnes a les diferents ubicacions.

4. En data 17 de juny de 2021, la cap de secció d'Autoritzacions i Registre de Centres, comunicà l'informe del departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, i requerí la justificació de la documentació que mancava.

5. En data 21 de juny de 2021, l'arquitecte del servei de Centres emet l'informe desfavorable i indica que a les instal·lacions externes del centre no s'havien justificat el compliment dels requisits mínims, que s'hauria de presentar certificat de seguretat estructural i la llicència d'activitats actualitzada del gimnàs ubicat al centre Ocimax. També indicà que s'havia de garantir la disponibilitat dels trasllats i encara més ja que hi haurà alumnes menors d'edat.

6. En data 18 d'agost de 2021 (NRE GOIBE 372789/2021 de 18 d'agost), la representant del centre presentà nova documentació per tal d'esmenar els dos informes. En concret presentà una simulació d'horaris dels cicles que es volen implantar, amb la justificació del temps de desplaçament entre les diferents instal·lacions. També presentà un nou conveni amb el Rocòdrom Es Cau, amb el centre d'Hípica Son Magraner i amb la Fundació Universitat i Empresa de les illes Balears (FUEIB).

7. En data 15 de novembre de 2021 (GOIBE551189/2021) la representant del centre presentà nova documentació. En concret, el canvi en l'objecte social de l'entitat 2002 Agonza SL i la modificació a l'article corresponent dels estatuts socials. També adjuntà la llicència d'activitats del gimnàs ubicat al centre Ocimax.

8. En data 3 de desembre de 2021(NRE GOIBE 594175/2021) la representant de la titularitat del centre presentà nova documentació, en la qual renuncià a la implantació del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en Guia en el Medi Natural i Temps Lliure.

9. El 17 de gener de 2022 la representant de la titularitat del centre presentà el Certificat de solidesa i estabilitat estructural del gimnàs Profitness ubicat al centre Ocimax, que justificava les condicions de seguretat estructural.

10. El 25 de gener de 2022, revisat l'expedient, l'arquitecte del Servei de Centres comprovà que el centre compleia amb el Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol de 2011, d'Ordenació General de la Formació Professional, que contempla a l'article 46 els requisits i les condicions que han de complir els centres de formació professional. S'informà favorablement i s'indicà el següent:

  • Respecte a les condicions de seguretat estructural, es justifica amb certificat de solidesa i estabilitat.
  • Respecte a les condicions d'habitabilitat i les condicions de seguretat en cas d'incendi , es justifica amb la llicència d'activitats presentades.
  • Respecte al programa de necessitats requerit per la normativa específica, els espais que proposa el centre són adequats per una ràtio de 20 alumnes.

11. El 2 de maig de 2022, la cap de Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'obertura del centre privat de Formació Professional Escola CENETED, de Palma i la posada en funcionament dels cicles formatius de grau superior de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i de tècnic superior en Condicionament Físic.

12. El 3 de maig de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha emès una proposta de resolució per la qual s'autoritza l'obertura del centre privat de Formació Professional Escola CENETED, de Palma i es posen en funcionament els cicles formatius de grau superior de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i de tècnic superior en Condicionament Físic.

Fonaments de dret

  • La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).
  • La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 340, de 30 de desembre).
  • La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).
  • La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102, punt 2, de Creació de centres que la creació, la supressió i la transformació de centres privats s'ha de sotmetre a l'autorització administrativa corresponent.
  • A l'article 103, punt 2 de Principi d'autorització administrativa determina que els centres privats de les Illes Balears, inclosos els centres estrangers, que imparteixen ensenyaments de règim general o de règim especial s'han de sotmetre al principi d'autorització administrativa establert en aquesta llei i en l'article 23 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació. (BOIB núm. 38, de 17 de març).
  • El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu (BOE núm. 182, de 30 de juliol).
  • El Decret 91/2012, de 23 de novembre pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 177, de 29 de novembre)
  • El Reial decret 653/2017, de 23 de juny, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i es fixen els aspectes bàsics del currículum (BOE núm. 168, de 15 de juliol)
  • L'Ordre EFP/301/2019, de 11 de març, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (BOE núm. 66, de 18 de març)
  • El Reial decret 651/2017, de 23 de juny, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Condicionament Físic i es fixen els aspectes bàsics del currículum ( BOE núm. 162, de 8 de juliol)
  • L'Ordre EFP/923/2019, de 4 de setembre, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en condicionament físic (BOE núm. 215, de 7 de setembre)
  • L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.
  • El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 3 de maig de 2022, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Autoritzar l'obertura i el funcionament del centre privat de formació professional Escola CENETED i atorgar -li el codi de centre 07016426.

2. Autoritzar la implantació, amb efectes de l'inici del curs escolar 2022-2023, dels cicles formatius de grau superior de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i de tècnic superior en Condicionament Físic al centre privat de Formació Professional Escola CENETED, de Palma.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

  • Codi de centre: 07016426
  • Denominació genèrica: centre privat de formació professional
  • Denominació específica: Escola CENETED
  • Titular: 2002 Agonza SL
  • CIF: B50913961
  • Domicili:C/ Sant Joan de la Salle, núm. 5
  • Localitat: Palma
  • Municipi: Palma
  • Codi postal: 07003

Ensenyaments autoritzats:

Cicles formatius de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives (AFD):

  • CFGS Tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (AFD31) : 1 unitat (2 grups) i 20 places escolars per cada grup
  • CFGS Tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32) :1 unitat (2 grups) i 20 places escolars per cada grup

Adscripció administrativa: els ensenyaments del cicles formatius de grau superior queden adscrits a l'IES Ramon Llull de Palma (codi 07003870).

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 10 de juny de 2022 El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà