Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 347008
Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022 pel qual es dona per assabentat del cessament del director de ràdio i el nomenament de la directora de ràdio i comunicació corporativa de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 15/2010, de 22 de desembre, de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (en endavant, EPRTVIB), disposa que aquest ens és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar.

D'acord amb l'article 6.2 d'aquesta Llei, l'ens resta formalment adscrit a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per mitjà de la conselleria competent en matèria de comunicació audiovisual.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina l'adscripció de EPRTVIB la la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

L'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de les Illes Balears disposa que el nomenament i cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'entitats del sector públic instrumental autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixi la normativa aplicable i els estatuts de l'ens. En tot cas, el nomenament i el cessament, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'ha de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

Per la seva banda, l'article 23.2.c de la Llei 15/2010, de 22 de desembre, de l'Ens Públic de la Radiotelevisió de les Illes Balears, disposa que el director general és el competent per nomenar, una vegada notificat i escoltat el Consell de Direcció, el personal directiu de l'Ens.

Una vegada notificat i escoltat el Consell de Direcció, el director general de l'EPRTVIB ha cessat al senyor Joan Forteza Mayol com a director de ràdio de l'EPRTVIB, amb efectes de dia 31 de maig de 2022, mentre que ha nomenat a la senyora Maitane Moreno Oroz com a Directora de Radio i Comunicació Corporativa de l'EPRTVIB, amb efectes de dia 1 de juny de 2022, de la qual cosa es va informar a la Conselleria de Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat perquè ho comuniqui al Consell de Govern, d'acord amb l'article 21.1 de la Llei 7/2010 abans esmentada.

Per això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de 20 de juny de 2022, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament del senyor Joan Forteza Mayol com a director de ràdio de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament de la senyora Maitane Moreno Oroz com a Directora de Radio i Comunicació Corporativa de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

Tercer. Ordenar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de juny de 2022

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez