Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 344747
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es convoca el procediment selectiu, pel sistema de lliure designació, per a la provisió del lloc d’alta direcció, denominat director/a del projecte temporal «Gestió de projectes vinculats a fons europeus en matèria de mobilitat», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, va aprovar el Mecanisme de Recuperació i Resiliència per fer front a l'impacte econòmic i social negatiu que ha provocat la pandèmia de la COVID-19.

El Consell de Ministres va aprovar el 27 d'abril de 2021 el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per maximitzar l'impacte sobre la recuperació i transformació ràpida de l'economia. Aquest Pla es concreta en projectes que es posaran en marxa en el període 2021-2024.

2. L'article 2.11 del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa l'estructura de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

3. La Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge és la responsable de la gestió dels fons europeus següents:

Núm.

Denominació

Pressupost total

1

Projecte Business Intelligence sobre la base de la captació de dades del nou SAE i sistema tarifari del Consorci de Transports de Mallorca

384.000,00 €

2

Implantació de sistemes digitals públics en l'estació d'autobusos Intermodal de Palma

130.000,00 €

3

Implantació de sistemes digitals públics en les parades d'autobusos de l'illa de Menorca

200.000,00 €

4

Implantació de sistemes digitals públics en les parades d'autobusos de l'illa d'Eivissa

200.000,00 €

5

Ampliació de la línia de metro de Palma - Universitat fins al Parc Tecnològic «Parc BIT»

21.687.485,52 €

6

Nou baixador de l'Hospital Comarcal d'Inca

2.659.780,68 €

7

Solució tecnològica per a la modernització del servei del taxi i el transport a la demanda a les Illes Balears

640.000,00 €

8

Noves eines tecnològiques per a l'impuls de la mobilitat com a servei (MaaS) a les Illes Balears

1.145.000,00 €

9

Obres de noves parades i millores de parades existents de la xarxa d'autobús interurbà de Mallorca

800.000,00 €

10

Ajudes per la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades

3.621.025,00 €

11

Ajudes a les empreses de transport per a digitalització

2.300.000,00 €

12

Projecte del tramvia de la badia de Palma

249.911.785,00 €

 

Total

283.679.076,20 €

Aquests projectes es corresponen amb les línies del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència següents:

  • La línia 1: Pla de Xoc de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada en Entorns Urbans i Metropolitans.
  • Línia 6: Mobilitat sostenible, segura i connectada.

L'Acord de 4 de novembre de 2021 de la Conferència Nacional de Transports va fixar els criteris de distribució territorial dels crèdits pressupostaris dels exercicis 2021-2022, per finançar actuacions d'inversió en el marc de les dues línies esmentades del Pla.

4. El Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, estableix exigències de gestió àgil.

En el nostre àmbit, la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, preveu en el capítol VIII mesures específiques en matèria de personal.

El 23 de maig de 2022 es va aprovar el projecte temporal «Gestió de projectes vinculats a fons europeus en matèria de mobilitat», que preveu el nomenament d'un director o directora del projecte, la contractació del qual s'ha de formalitzar mitjançant una relació laboral especial d'alta direcció.

Aquest lloc directiu té dotació pressupostària i queda acreditat oportunament en l'expedient administratiu, de conformitat amb la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i la resta de normativa pressupostària d'aplicació, en el pressupost de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Escau, per tant, aprovar la convocatòria per proveir el lloc de director o directora del projecte temporal «Gestió de projectes vinculats a fons europeus en matèria de mobilitat», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb la finalitat de seleccionar la persona amb el perfil més adequat a les funcions per exercir en aquest lloc.

Consideracions jurídiques

  • El Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • L'article 25 de la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, estableix que els projectes l'execució adequada dels quals ho requereixi poden disposar d'un director o directora del projecte.
  • El Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.
  • El Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1 Aprovar la convocatòria pública per cobrir el lloc d'alta direcció pel procediment selectiu pel sistema de lliure designació de director o directora del projecte temporal «Gestió de projectes vinculats a fons europeus en matèria de mobilitat», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d'acord amb les bases que s'estableixen en l'annex.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Mobilitat i Habitatge en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En cas d'interposar un recurs potestatiu de reposició, no es pot acudir a la via contenciosa administrativa fins que aquell es resolgui expressament o es desestimi per silenci administratiu en el termini d'un mes comptador des que s'hagi interposat; tot això sens perjudici de qualsevol altre recurs que es pugui interposar.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (17 de juny de 2022)

El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí i Ribas

Documents adjunts