Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 344081
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació: CP per a desocupats»), per al període 2022-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Administració de l'Estat va traspassar a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears les funcions i els serveis en matèria de gestió de la formació professional per a l'ocupació mitjançant el Reial decret 621/1998, de 17 d'abril (BOE núm. 102, de 29 d'abril), els quals va assumir i distribuir la Comunitat Autònoma per mitjà del Decret 51/1998, de 8 de maig (BOIB núm. 68, de 23 de maig), en virtut del que disposen els articles 12.15 i 15.1 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. D'acord amb aquests articles, corresponen a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la funció executiva en matèria laboral, en els termes que estableixin les lleis i les normes reglamentàries que dicti l'Estat per desplegar la legislació, i també el desplegament legislatiu i d'execució de l'ensenyament, en tota l'extensió i tots els nivells i els graus, les modalitats i les especialitats.

Aquesta convocatòria es regeix per la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, i pel Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, que la desplega, en tot allò que no s'oposi al nou sistema de formació professional que ha aprovat la recent Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional (BOE núm. 78, d'1 d'abril).

L'article 11.2 de la Llei 30/2015 estableix que l'oferta formativa per a treballadors desocupats s'ha de desenvolupar mitjançant programes de les administracions competents dirigits a cobrir les necessitats formatives detectades en els itineraris personalitzats d'inserció i en les ofertes d'ocupació, programes específics per a la formació de persones amb necessitats formatives especials o amb dificultats per a la inserció o la requalificació professionals, i programes formatius que incloguin compromisos de contractació. Les administracions competents poden dur a terme accions adreçades a obtenir certificats de professionalitat, en els termes que estableix l'article 10.1.

D'altra banda, el Reial decret 1069/2021, de 4 de desembre (BOE núm. 292, de 7 de desembre), va aprovar l'Estratègia Espanyola de Suport Actiu a l'Ocupació 2021-2024, la qual es configura com a marc normatiu per coordinar i executar les polítiques actives d'ocupació i intermediació laboral en el conjunt de l'Estat. L'Estratègia 2021-2024 esmentada inclou com a objectiu estratègic la necessitat de desenvolupar una oferta formativa adreçada a un mercat laboral canviant, que n'ajusti millor les competències i en faciliti les transicions laborals. Per un altre costat, també incorpora en l'eix 2, «Formació», diversos objectius instrumentals: «2.1. Ajustar l'oferta formativa a les necessitats del mercat de treball», «2.3. Promoure la formació modular acreditable» i «2.5. Impulsar la formació en les empreses».

El Pla d'Ocupació de Qualitat de les Illes Balears (POQIB) 2017-2020 inclou en la prioritat 4, «Desplegament de l'Estratègia Balear de Formació Professional per a l'Ocupació», la línia d'actuació 4.3, «per a l'establiment del marc de col·laboració pública i privada en el subsistema de formació professional per a l'ocupació», i concretament, l'acció 4.3.1, per «alinear l'oferta formativa dels centres col·laboradors de la formació professional per a l'ocupació de les Illes Balears». Conté també la línia d'actuació 4.4, «per a l'orientació dels recursos formatius d'acord els objectius estratègics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de millora del model productiu», i en la línia d'actuació 4.9, «per fomentar els elements clau que afecten la qualitat de la formació professional per a l'ocupació», inclou l'acció 4.9.2, de «prioritzar les accions formatives basades en certificats de professionalitat».

El Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears 2018-2021 configura la formació professional per a l'ocupació com la que va dirigida prioritàriament a persones en atur, ja que l'objectiu és qualificar-les perquè s'incorporin al mercat de treball. És un model de gestió descentralitzat, la qual cosa implica que, per dur a terme qualsevol tipus de formació professional per a l'ocupació, és necessari adreçar-se a l'organisme autònom de cada comunitat autònoma responsable d'executar-la; a les Illes Balears és el SOIB. La formació professional per a l'ocupació es basa en accions formatives vinculades al Catàleg nacional de qualificacions professionals (certificats de professionalitat), que tenen vigència en tot el territori estatal.

La convocatòria de subvencions està inclosa en el Pla Anual de Política d'Ocupació de 2022 com a programa comú PC00004, d'oferta formativa per a treballadors desocupats amb programes de formació dels serveis públics d'ocupació. Es dona resposta, així, als objectius estratègics de l'Estratègia Espanyola de Suport Actiu a l'Ocupació i a la prioritat, les línies d'actuació i les accions del POQIB assenyalades.

En l'àmbit intern, s'ha duit a terme amb l'Observatori del Treball de les Illes Balears una tasca d'anàlisi fruit de la qual s'ha establert una priorització dels certificats de professionalitat segons la capacitat d'incidir positivament en l'ocupabilitat dels treballadors desocupats i de cobrir les necessitats del mercat laboral.

D'acord amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, la formació que es desenvolupi en el marc d'aquesta convocatòria té com un dels objectius prioritaris augmentar la participació de les dones en el mercat de treball i avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes. Per això, les dones són un del col·lectius prioritaris: es pretén millorar-ne l'ocupabilitat i la permanència en l'ocupació, així com potenciar-ne el nivell formatiu i l'adaptabilitat als requeriments del mercat laboral.

Així mateix, l'article 6.5.b) de la Llei 30/2015 disposa que l'oferta formativa per a treballadors desocupats es pot finançar amb subvencions en règim de concurrència competitiva. Aquesta concurrència està oberta a totes les entitats de formació que compleixin tots els requisits d'acreditació i inscripció d'acord amb la normativa vigent. A aquests efectes, hi és aplicable l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, per la qual es desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, amb l'establiment de les bases reguladores per concedir subvencions públiques destinades a finançar la formació professional per a la ocupació en l'àmbit laboral, modificada per l'Ordre TES/1109/2020, de 25 de novembre (BOE de 27 de novembre).

L'article 5.1 de l'Ordre TMS/368/2019 determina que les subvencions s'han de concedir en règim de concurrència competitiva, de conformitat amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, o per qualsevol altre procediment de concessió de subvencions que reguli la normativa de les administracions competents que permeti la concurrència entre entitats beneficiàries, llevat dels supòsits de concessió directa o altres procediments de concessió de subvencions que prevegin la Llei esmentada, l'article 6.5 de la Llei 30/2015, la normativa de les administracions competents i aquesta Ordre.

L'Ordre TES/1109/2020, de 25 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, ja esmentada, inclou una nova disposició addicional setena, relativa a la participació de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació en accions de formació professional per a l'ocupació. En concret, el punt 1.c) disposa que els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació no computen com a persones ocupades a l'efecte del límit que estableix l'article 18.4 de l'Ordre TMS/368/2019.

L'article 3 de l'Ordre TMS/368/2019 assenyala que es poden establir com a mòduls específics els que determinin les administracions competents en aplicació de la normativa reguladora del Fons Social Europeu en matèria de costs simplificats, com ara els barems estàndard de costs unitaris. Quan es fixin aquests mòduls específics i es prevegi així en les convocatòries o en els instruments de concessió, s'han de concedir i justificar a través d'aquests mòduls específics, d'acord amb el que especifiquen els articles del 76 al 79 del Reglament general de subvencions.

El Reglament Europeu (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny, relatiu al Fons Social Europeu, en l'article 56.1 disposa que «per cobrir els costos subvencionables restants d'una operació es pot utilitzar un tipus fix de fins al 40 % dels costos directes de personal subvencionables. L'Estat membre de què es tracti no està obligat a efectuar cap càlcul per determinar el tipus aplicable».

Per un altre costat, d'acord amb l'article 3.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, les subvencions que estableixi la Unió Europea, l'Estat o un altre ens públic i que correspongui gestionar, totalment o parcialment, a l'Administració de la Comunitat Autònoma, com també els complements eventuals de les subvencions esmentades que pugui atorgar aquesta Administració, s'han de regir pel règim jurídic aplicable a l'ens que les estableixi, sense perjudici de les especialitats organitzatives i procedimentals de l'administració gestora. En tot cas, aquesta Llei s'ha d'aplicar amb caràcter supletori respecte de la normativa reguladora de les subvencions que finança la Unió Europea.

Són aplicables a aquesta convocatòria el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat; els reials decrets pels quals s'estableixen els certificats de professionalitats dictats en aplicació seva, i l'Ordre de desplegament ESS/1897/2013, de 10 d'octubre.

Així mateix, hi són aplicables l'Ordre TMS/369/2019, de 28 de març, per la qual es regula el Registre estatal d'entitats de formació del sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, així com els processos comuns d'acreditació i inscripció de les entitats de formació per impartir especialitats formatives incloses en el Catàleg d'especialitats formatives, i l'Ordre TMS/283/2019, de 12 de març, per la qual es regula el Catàleg d'especialitats formatives en el marc de el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral. Dins aquest Catàleg s'inclou el repertori de certificats de professionalitat, que són les especialitats formatives que es poden sol·licitar dins el marc d'aquesta convocatòria.

Finalment, també hi és aplicable el Reial decret 62/2022, de 25 de gener, de flexibilització dels requisits exigibles per impartir ofertes de formació professional conduents a l'obtenció de certificats de professionalitat, així com de l'oferta de formació professional en centres del sistema educatiu i de formació professional per a l'ocupació.

D'altra banda, les subvencions que es concedeixin en el marc d'aquesta convocatòria no es consideren ajuts d'Estat, d'acord amb l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, atès que les actuacions subvencionables són activitats educatives, compreses en la Llei 30/2015.

Aquesta convocatòria està inclosa en la línia I.1.2 del Pla Estratègic de Subvencions de la CAIB per als exercicis 2021-2023, que va aprovar el Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre).

La Comissió Permanent del Consell de Formació Professional, integrada per les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, va informar d'aquesta convocatòria en la sessió de 13 de maig de 2022.

Mitjançant la Resolució de la directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de 9 de març de 2022, s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, l'import màxim de la despesa en certificacions d'idiomes, així com el percentatge a aplicar per altres despeses, als efectes de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis (excepte els centres propis educatius) que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

Per això, atesos el Reial decret 694/2017 (BOE núm. 159, de 5 de juliol), l'Ordre TMS/368/2019 (BOE núm. 78, d'1 d'abril), la Llei 38/2003 (BOE núm. 276, de 18 de novembre), i el Decret legislatiu 2/2005 (BOIB núm. 196, de 31 de desembre); tenint en compte la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i havent-ne informat el Consell de Formació Professional de les Illes Balears i el Consell de Direcció del SOIB, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria de subvencions per finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació: CP per a desocupats»), per al període 2022-2025, amb les condicions que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Ordenar comunicar a la Base de dades nacional de subvencions i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta Resolució, la qual comença a produir efectes l'endemà d'haver-s'hi publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic Turisme i Treball de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (16 de juny de 2022)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears

Per suplència (resolució del president del SOIB de 24 de juliol.

BOIB 104 de 30 de juliol de 2019)

 

El vicepresident del SOIB

Jaume Colom Adrover

 

ANNEX 1 Convocatòria de subvencions per finançar especialitats formatives de certificats de professionalitat adreçades a treballadors preferentment desocupats («SOIB Formació: CP per a desocupats»), per al període 2022-2025

1. Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió de subvencions per finançar l'oferta formativa adreçada a treballadors preferentment desocupats per al període 2022-2025, d'acord amb el que disposen la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, per la qual es desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega alhora la Llei 30/2015.

Totes les especialitats formatives que es financin en el marc d'aquesta convocatòria han d'estar incloses en el repertori de certificats de professionalitat inclòs dins el Catàleg d'especialitats formatives que regula l'Ordre TMS/283/2019, de 12 de març.

L'oferta formativa s'ha d'impartir en la modalitat presencial.

2. Finalitat

Les subvencions que es concedeixin a l'empara d'aquesta convocatòria tenen com a finalitat finançar especialitats formatives del Catàleg dirigides a obtenir certificats de professionalitat que s'adrecin als treballadors desocupats, prioritàriament amb un nivell baix de qualificació. La finalitat és oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball, que atengui els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses. Les especialitats formatives objecte de finançament són les que s'especifiquen en l'annex 2 d'aquesta Resolució.

A l'efecte d'aquesta convocatòria, es defineixen els conceptes següents:

*Especialitat formativa: és una especialitat conduent a un certificat de professionalitat, inclosa dins el Catàleg.

*Acció formativa: és el mòdul d'una especialitat formativa conduent a un certificat de professionalitat.

*Programació: és el conjunt total d'accions formatives que el SOIB subvenciona a una entitat.

Les subvencions es concedeixen en règim de concurrència competitiva d'acord amb els principis d'objectivitat, igualtat, transparència i publicitat.

3. Règim jurídic

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es regeixen per la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, en tot allò que no s'oposi al nou sistema de formació professional que ha aprovat la recent Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional; pel Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, que desplega la Llei anterior; per l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, per la qual es desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per l'ocupació en l'àmbit laboral, en relació amb l'oferta formativa de les administracions competents i el seu finançament, i s'estableixen les bases reguladores per la concessió de subvencions públiques destinades a finançar-la (BOE núm. 78, d'1 d'abril); per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; pel Reglament de subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

Així mateix, s'hi aplica el Reglament Europeu (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny, relatiu al Fons Social Europeu Plus i altres fons europeus i normes financeres.

4. Import màxim i crèdits pressupostaris als quals s'imputa

4.1. Per al període 2022-2024

El crèdit assignat inicialment a aquesta convocatòria per al període 2022-2024 és de 6.000.000,00 €, amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, distribuïts de la manera següent:

*Any 2022: 3.600.000 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D06, capítol 4, FF 22111, de l'exercici de l'any 2022.

*Any 2024: 2.400.000 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D06, capítol 4, FF 24111, de l'exercici 2024, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

4.2. Per al període 2023-2025

El crèdit assignat inicialment a aquesta convocatòria per al període 2023-2025 és de 9.000.000 €, amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears distribuïts de la manera següent:

*Any 2023: 5.400.000 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D06, capítol 4, FF 23111, de l'exercici de l'any 2023, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

*Any 2025: 3.600.000 €, que s'han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D06, capítol 4, FF 25111, de l'exercici 2025, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

Les partides del pressupost de despeses corresponents a cadascuna de les anualitats a les quals s'imputa aquesta convocatòria es financen mitjançant els fons del Ministeri d'Educació i Formació Professional que anualment distribueix per territoris la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació, per a cadascun dels exercicis als quals afecti. No obstant això, també es poden cofinançar amb el Fons Social Europeu o amb qualsevol altre fons comunitari o supranacional.

Quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es pot augmentar l'import d'aquesta convocatòria sense obrir un nou termini de presentació de sol·licituds, sempre que l'ampliació de crèdit s'aprovi en qualsevol moment anterior a la resolució de concessió.

En el cas que alguna de les anualitats que preveu aquesta convocatòria excedeixi el finançament, s'ha d'imputar amb càrrec a altres crèdits disponibles del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) corresponents a l'exercici del qual es tracti.

Aquesta Resolució queda supeditada al fet que hi hagi crèdit adequat i suficient en els exercicis pressupostaris de 2023, 2024 i 2025.

En aplicació de l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i de l'article 15.2.c) del Text refós de la Llei de subvencions, quan l'import de les peticions efectuades sigui superior a la quantia que fixa aquesta convocatòria les sol·licituds d'accions formatives s'han de resoldre en règim de concurrència competitiva, per ordre de puntuació, i d'acord amb el procediment que estableixen els apartats corresponents d'aquest annex.

5. Distribució del crèdit per especialitats, illes i zones a Mallorca

5.1. Distribució del crèdit

El crèdit assignat inicialment a la convocatòria per a cada període s'ha de distribuir per illes i zones; en el cas de Mallorca, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2020. La distribució s'ha de fer de la manera següent:

ILLA

%

PRESSUPOST: PRIMER PERÍODE

PRESSUPOST: SEGON PERÍODE

Mallorca

80,3

4.818.000

7.227.000

Menorca

7,1

426.000

639.000

Eivissa/Formentera

12,6

756.000

1.134.000

El crèdit assignat a Formentera, per a cada període, ha de ser el suficient per poder adjudicar-hi dos certificats de professionalitat.

El crèdit assignat a Mallorca per a certificats de professionalitat s'ha de distribuir d'una manera percentual entre les zones que estableix l'annex 3, a l'efecte d'aconseguir més cobertura del territori, d'acord amb la mitjana de persones demandants d'ocupació durant l'any 2020, de la manera següent:

ZONA

%

PRESSUPOST: PRIMER PERÍODE

PRESSUPOST: SEGON PERÍODE

Zona 1

52,7

2.539.086

3.808.629

Zona 2

21,1

1.016.598

1.524.897

Zona 3

26,2

1.262.316

1.893.474

L'Observatori del Treball de les Illes Balears ha establert un rànquing amb els certificats de professionalitat, ordenats de major a menor ocupabilitat. D'acord amb això, i tenint en compte altres elements del context estructural del mercat laboral a les Illes Balears, s'ha fixat una llista de certificats en què s'estableixen tres nivells de prioritat i una puntuació inicial, que s'ha de tenir en compte a l'hora de valorar les sol·licituds presentades. La relació dels certificats es determina en l'annex 2.

Així mateix, s'ha de reservar el 50 % del pressupost de cada illa i zona per als certificats de professionalitat de nivell 1, de la manera següent:

ILLA

PRESSUPOST (CP, NIVELL 1): 1R PERÍODE

PRESSUPOST (CP, NIVELL 1): 2N PERÍODE

Mallorca

2.409.000,00

3.613.500,00

Menorca

213.000,00

319.500,00

Eivissa/Formentera

378.000,00

567.000,00

 

ZONES DE MALLORCA

PRESSUPOST (CP, NIVELL 1): 1R PERÍODE

PRESSUPOST (CP, NIVELL 1): 2N PERÍODE

Zona 1

1.269.543,00

1.904.314,50

Zona 2

508.299,00

762.448,50

Zona 3

631.158,00

946.737,00

Els municipis que corresponen a cadascuna de les zones de Mallorca estan establerts en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

5.2. Romanents

En relació amb els nivells de qualificació:

*Si no hi ha prou sol·licituds de nivell 1, els romanents s'han d'aplicar als certificats de la resta de nivells.

En relació amb el territori: 

*El pressupost assignat a Eivissa i Formentera, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquestes illes, ha de passar a Menorca.

*El pressupost assignat a Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquesta illa, ha de passar a Eivissa.

*Els romanents d'Eivissa-Formentera i Menorca, en el cas que no hi hagi sol·licituds suficients per poder exhaurir el crèdit inicial corresponent a aquestes illes, han de passar a Mallorca, distribuïts d'una manera percentual per a cada zona.

La distribució comença per la zona 2 de Mallorca. Els romanents de la zona 2 que hi pugui haver, per falta de sol·licituds o en el cas que no es pugui adjudicar una especialitat formativa completa, han de passar a la zona 3, atès el nombre més elevat de persones que hi són beneficiàries potencials. El romanent de la zona 3 ha de passar a la zona 1, atenent el mateix criteri.

Una vegada fetes totes les propostes d'adjudicació, s'han de sumar els romanents finals de totes les illes i zones i s'han d'adjudicar prenent com a base el criteri de puntuació.

6. Entitats beneficiàries de la subvenció

Es poden beneficiar de les subvencions les entitats de formació que sol·licitin certificats de professionalitat sempre que tenguin centres acreditats ubicats en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per impartir certificats de professionalitat, les entitats de formació han de tenir acreditats els seus centres i, per impartir especialitats formatives de competències clau, han de tenir el centre inscrit en el Registre estatal d'entitats de formació:

*Per a la programació 2022-2024: el dia abans de la publicació de la convocatòria.

*Per a la programació 2023-2025: el dia abans que comenci el període per presentar les sol·licituds.

Cal tenir en compte que les resolucions d'acreditació de centres produeixen efectes des del dia en què les entitats compareixen en la notificació de la resolució. Totes les accions formatives s'han d'impartir en els espais acreditats d'acord amb la normativa aplicable.

El nombre màxim d'alumnes per participar en les accions formatives és de 25. Els centres han d'estar acreditats per a cada especialitat formativa, com a mínim, per al nombre d'alumnes sol·licitats.

Les persones beneficiàries no poden incórrer en cap de les circumstàncies que preveuen els articles 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que impedeixen obtenir la condició de persona beneficiària, així com 10.1 i 10.2 del Text refós de la Llei de subvencions.

A més, els centres que sol·licitin impartir les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat que donin dret a obtenir títols i carnets professionals han d'estar homologats o autoritzats per les administracions competents.

Les entitats beneficiàries han d'adoptar una conducta exemplar èticament; abstenir-se de fer, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta, i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d'aquestes pràctiques que, a parer seu, sigui present en el procediment o pugui afectar-lo. Particularment, s'han d'abstenir de fer qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d'igualtat d'oportunitats i lliure concurrència.

7. Aula virtual

Tal com estableix l'Ordre TMS/369/2019, de 28 de març, en la disposició addicional quarta, es considera «aula virtual» l'entorn d'aprenentatge en què el tutor-formador i l'alumnat interactuen, de manera concurrent i en temps real, a través d'un sistema de comunicació telemàtic de caràcter síncron.

L'aula virtual és un recurs que es pot utilitzar en impartir la formació, sense superar el 30 % de les hores totals de l'acció formativa. En cap cas, no es pot utilitzar aquest recurs per impartir les sessions que, en la modalitat de teleformació, requereixin la presència física de l'alumnat, per fer les proves d'avaluació ni per atendre les tutories.

Per poder utilitzar aquest recurs, abans que comenci la impartició de l'acció formativa corresponent, el centre ha de disposar d'una plataforma d'aprenentatge amb les característiques següents:

1). Que permeti la connexió síncrona de formadors i d'alumnes, amb un sistema incorporat d'àudio i vídeo, la possibilitat de compartir arxius i la pantalla pròpia, una eina de pissarra i altres aplicacions tant per part del formador com per part de les persones participants, amb un registre dels temps de connectivitat i un registre de tasques.

2). Que compti amb un registre de connexions generat per l'aplicació de l'aula virtual, en què s'han d'identificar, per a cada acció formativa desenvolupada, les persones que participen en l'aula, les dates i els temps de connexió.

3). Que disposi d'un mecanisme que possibiliti que, durant el temps que s'utilitza l'aula, s'hi connectin els òrgans de control, als efectes de poder dur a terme el seguiment i el control corresponents.

L'aula ha de disposar, com a mínim, d'un projector, un ordinador amb càmera web i un micròfon.

El centre, com a mínim quinze dies abans de l'inici de l'acció formativa, ha de sol·licitar autorització al SOIB.

La impartició pot ser mitjançant una aula virtual completa o pel sistema bimodal. Es considera «sistema d'impartició bimodal» quan una part de les persones que hi participen es troba a l'aula del centre de formació i, simultàniament, una altra part està connectada telemàticament. En qualsevol cas, el formador ha d'impartir la formació des del centre.

La utilització d'aquest recurs no pot suposar cap cost addicional als efectes de justificar la subvenció.

Es permet que signin electrònicament responsables de formació, formadors i alumnes, mitjançant la captura de la signatura digitalitzada o amb dades biomètriques, en qualsevol dels documents que en requereixen la signatura, la qual ha d'estar associada al document identificatiu corresponent.

El sistema de signatura digitalitzada ha de garantir l'autenticitat de les dades, en tot cas. Es permet utilitzar mitjans electrònics per garantir l'assistència de les persones participants sempre que quedi constatada la identitat dels que signen i es compleixin els requisits de seguretat.

8. Persones destinatàries de la formació

Les especialitats formatives que s'incloguin en la programació s'han d'adreçar a persones desocupades, que han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació. A més, hi poden participar persones ocupades en un percentatge no superior al 30 % del total de participants programats. En el cas dels alumnes ocupats, a les persones que no hagin estat mai inscrites en el SOIB, se les ha d'inscriure d'ofici en el sistema informàtic del sistema públic d'ocupació, amb l'única finalitat de poder-les donar d'alta posteriorment com a alumnes.

La consideració de persona desocupada o ocupada, la determina la situació laboral en què es trobi en el moment d'iniciar el certificat de professionalitat. Les persones que tenguin un contracte laboral, independentment del nombre d'hores, es consideren treballadors ocupats.

Pel que fa als treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), computen com a desocupats als efectes del límit de participació establert en les accions formatives corresponents. Quant als treballadors fixos discontinus en períodes de no ocupació, computen com a ocupats. No obstant això, si la normativa corresponent en el moment d'aplicació canvia, i sempre abans de l'inici de l'especialitat formativa, aquests còmputs es poden modificar.

8.1. Requisits d'accés de l'alumnat

Per participar en les accions formatives, els alumnes han de complir els requisits que estableix l'article 20.2 del Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat (BOE núm. 27, de 31 de gener).

Per accedir a la formació de mòduls formatius de certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3, els alumnes han de complir els requisits que s'especifiquen en l'enllaç següent: <http://soib.es/proves-acces-certificat-professionalitat>.

Les persones que no compleixin els requisits d'accés a la formació de certificats de professionalitat han de superar les proves de competències que preveu l'article 20 del Reial decret 34/2008, de 18 de gener. Aquestes persones es poden inscriure directament a les proves, o bé als cursos de competències clau, que poden fer els centres d'educació per a persones adultes (CEPA) en coordinació amb el SOIB. Els alumnes que hagin superat les competències obtenen un certificat expedit per la Direcció del SOIB, amb validesa permanent.

Els alumnes dels certificats de professionalitat als quals es pugui reconèixer la formació cursada per rebre certificats o targetes professionals, per poder ser seleccionats, han d'acreditar que compleixen els requisits que s'estableixen per a cada habilitació professional.

8.2. Selecció de participants en les accions formatives

El SOIB ha de preseleccionar les persones participants entre les candidates a participar en cada curs.

Les persones candidates poden actuar per les vies següents:

Sol·licitants de l'acció formativa que hagin fet la sol·licitud presencialment en el centre de formació o bé a través d'una preinscripció telemàtica en el web o en l'aplicació del SOIB.

Persones demandants d'ocupació a qui els serveis d'orientació, tant propis del SOIB com serveis d'orientació finançats pel SOIB, hagin prescrit el curs en el marc del seu itinerari personalitzat d'inserció. La proposta de l'acció formativa s'ha de derivar del diagnòstic d'ocupabilitat, ha de ser una de les accions que estableix l'acord personal d'ocupació, i ha d'estar planificada dins les accions de l'itinerari personalitzat d'inserció. Aquestes accions prèvies a la proposta de participació en l'acció formativa s'han d'haver fet dins un termini adequat i suficient i, en cap cas, no es poden dur a terme en la immediatesa de l'inici de l'acció formativa proposada.

Les persones inscrites com a participants en cada acció formativa, les ha de validar el SOIB, amb la verificació dels requisits que estableix la convocatòria. En el cas de les inscripcions formalitzades presencialment en el centre, les entitats de formació han de lliurar al SOIB el full de sol·licitud, amb la documentació adjunta de compliment de requisits.

El centres de formació han de sol·licitar al SOIB que validi els alumnes amb un mínim de tres dies hàbils d'antelació a l'inici de l'acció formativa. El SOIB no validarà en cap cas participants que es presentin fora d'aquest termini.

El centre impartidor ha de fer la selecció definitiva d'alumnes d'entre les persones que hagi validat el SOIB, per a la qual cosa el centre ha d'accedir a l'aplicació de gestió del SOIB, i ha de fer el procés de selecció amb antelació suficient a l'inici de les accions formatives.

D'entre les persones inscrites i validades, el centre de formació té l'obligació de seleccionar les persones que hagin proposat com a candidats els serveis d'orientació amb un itinerari personalitzat d'inserció (IPI) i, si escau, les proposades pel SOIB en el marc de la intervenció que hi hagi duit a terme, com a demandants d'ocupació, amb una atenció especial al col·lectiu de dones víctimes de violència masclista.

Així mateix, té l'obligació de seleccionar els candidats tenint en compte els col·lectius prioritaris següents:

-Treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

-Joves desocupats d'entre 16 i 29 anys.

-Persones desocupades majors de 45 anys.

-Persones desocupades de llarga durada (dotze mesos ininterromputs dins un període de devuit mesos).

-Dones desocupades, en les qualificacions en què tenguin poca presència.

-Persones desocupades amb discapacitat.

-Treballadors desocupats inscrits com a demandants d'ocupació que tenguin unitats de competència assolides del certificat que s'ha de completar.

-Treballadors fixos discontinus durant els períodes d'inactivitat.

En el procés de selecció de les accions formatives que ho necessitin s'ha d'incloure una prova de selecció consensuada prèviament amb el personal tècnic del SOIB.

No poden participar en les accions formatives objecte de finançament en el marc d'aquesta convocatòria, d'acord amb el que disposen la Llei 30/2015, de 9 de setembre, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març:

*Les persones en situació de privació de llibertat, i les que són militars de tropa o de marineria i mantenen una relació de caràcter temporal amb les forces armades.

*Les persones que són empleats públics.

9. Presentació de sol·licituds i terminis

El tràmit de sol·licitud de la subvenció s'ha de formalitzar mitjançant l'aplicació web de gestió de formació del SOIB, <https://soib.es>.

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció, juntament amb la documentació tècnica, és el següent:

*Per al primer període 2022-2024: vint dies naturals comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el BOIB.

*Per al segon període 2023-2025: des del 2 de gener fins al 16 de gener de 2023.

Es pot presentar la sol·licitud de forma electrònica mitjançant el Registre electrònic comú (REC), i s'hi ha d'adjuntar el document generat per l'aplicació informàtica de gestió del SOIB. Les persones físiques també poden presentar les sol·licituds presencialment, en qualsevol de les oficines de registre de l'Administració autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració local.

No obstant això, els subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques d'acord amb el que disposa l'article 14, apartats 2 i 3, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, únicament poden presentar les sol·licituds en la forma esmentada, mitjançant el REC. En el cas que algun d'aquests subjectes presenti la sol·licitud de forma presencial, l'Administració li ha de requerir que ho faci electrònicament, d'acord amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015. A aquest efecte, es considera com a data de presentació de la sol·licitud la data en la qual s'ha esmenat i s'ha presentat per mitjà del REC.

En el marc d'aquesta convocatòria, s'han de sol·licitar les accions formatives dels annexos publicats en el web del SOIB.

Les entitats poden sol·licitar cada acció formativa per al nombre d'alumnes que tenguin acreditat i, en qualsevol cas, mai per a un nombre inferior al següent:

• A Mallorca: un mínim de 14 alumnes.

• A Eivissa i a Menorca: un mínim de 12 alumnes.

• A Formentera: un mínim de 10 alumnes.

No obstant això, els alumnes subvencionables són, com a màxim, 15.

En qualsevol cas, el nombre d'alumnes que se sol·liciti no pot suposar que el cost per hora i alumne de l'especialitat formativa (excepte el mòdul de pràctiques professionals no laborals) sigui superior a 8 €.

L'import de les accions formatives objecte d'aquesta convocatòria s'ha de determinar d'acord amb el que estableix l'apartat 18 d'aquest annex.

La impartició ha de ser modular i cada mòdul que l'entitat presenta en la sol·licitud de programació ha de ser una acció formativa.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits legals que exigeix aquesta convocatòria, en aplicació de l'article 23.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'ha de requerir a la persona interessada que, en el termini improrrogable de deu dies hàbils, esmeni l'errada o presenti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que estableix l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Les notificacions que es derivin d'aquest procediment s'han de fer preferentment per mitjans electrònics i, en tot cas, quan la persona interessada resulti obligada a rebre les notificacions per aquesta via, amb les excepcions que assenyala l'article 41.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. Les notificacions a través de mitjans electrònics s'han de practicar en la forma que estableix l'article 43 d'aquesta Llei.

Quan l'entitat de formació sol·licitant inclogui en la sol·licitud l'adreça de correu electrònic, s'entén que l'aporta a l'efecte de notificar-hi els actes de tràmit, d'acord amb el que regula l'article 41 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

10. Documentació que s'ha de presentar

a) Sol·licitud de la subvenció, que inclou la documentació i les declaracions responsables següents:

*No estar sotmès a cap de les circumstàncies que assenyalen l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'article 10.1 del Text refós de la Llei de subvencions, i no tenir cap causa d'incompatibilitat per rebre la subvenció.

*Fer constar tots els ajuts i les subvencions per a la mateixa finalitat sol·licitats i concedits per qualsevol institució, pública o privada.

*Complir les obligacions que estableix la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals (BOE núm. 269, de 10 de novembre).

*No tenir sancions fermes pendents de pagament per infraccions de la normativa en matèria de prevenció de riscs laborals.

*No haver estat sancionat, en virtut de resolució administrativa o sentència judicial ferma, en els tres darrers anys per faltes molt greus en matèria de prevenció de riscs laborals, de conformitat amb l'article 13 del Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social.

*Comprometre's de manera verificable en la qualitat en la gestió, la transparència i l'eficiència en la utilització de recursos públics.

*En el cas de les entitats que sol·licitin personal especialitzat en col·lectius vulnerables, declaració responsable que acrediti l'experiència d'un mínim de dos anys en l'atenció d'aquests col·lectius, d'acord amb el model establert pel SOIB.

*Qualsevol altra documentació que l'entitat estimi d'interès a l'efecte d'avaluar la sol·licitud en relació amb els criteris de valoració que estableix l'apartat 14 d'aquest annex. Aquesta documentació ha de ser l'original o una còpia autenticada.

En tot cas, el SOIB pot sol·licitar la documentació que acrediti aquestes circumstàncies.

b) D'acord amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i l'article 61 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, el SOIB pot obtenir els certificats acreditatius que la persona interessada està al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària estatal i amb la Seguretat Social, així com verificar les dades d'identitat (DNI), excepte en el cas de l'oposició expressa de la persona interessada, que s'ha de fer constar en el model de sol·licitud. En el cas que no s'autoritzin aquestes consultes, juntament amb la sol·licitud d'ajuts, ha d'aportar la documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions anteriors, així com una còpia del document d'identitat, si escau.

c) Acreditació de la representació amb què actua la persona que signa la sol·licitud.

No cal presentar la documentació del punt c) en el cas que s'hagi presentat anteriorment i no hagi sofert canvis, i s'identifiqui l'expedient en el qual es va presentar.

11. Termini d'execució de les activitats subvencionades

La programació aprovada per cada entitat de formació s'ha d'haver iniciat una vegada concedida la subvenció i abans del dia 1 de desembre de l'any en què es dicti la resolució de concessió. S'entén que s'ha iniciat quan ha començat una de les accions formatives de la programació formativa subvencionada a cada entitat.

Així mateix, en relació amb l'execució:

-Per a la programació adjudicada dins el primer període de sol·licitud que estableix l'apartat 9, totes les accions formatives han de començar abans de l'1 de desembre de 2022 i es poden executar fins al 31 de març de 2024.

-Per a la programació adjudicada dins el segon període de sol·licitud que estableix l'apartat 9, totes les accions formatives han de començar abans de l'1 de desembre de 2023 i es poden executar fins al 31 de març de 2025.

12. Criteris de valoració tècnica per concedir les subvencions

Per concedir les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, s'han de tenir en compte els criteris objectius que s'indiquen a continuació:

Les valoracions, que el SOIB ha de fer sempre d'ofici, s'han de fer per a cadascuna de les especialitats formatives sol·licitades. El màxim de puntuació és de 1.980 punts.

La puntuació que s'hi ha d'aplicar és la següent:

-Cada certificat de professionalitat parteix amb la puntuació inicial que estableix l'annex 2 d'aquesta convocatòria (puntuació màxima: 1.166 punts; puntuació mínima: 2 punts).

-Bloc 1. Programació de formació segons les necessitats detectades (334 punts):

a). Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat amb prioritat alta: 334 punts.

b). Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat amb prioritat mitjana: 200 punts.

c). Programació d'especialitats formatives adreçades a obtenir certificats de professionalitat amb prioritat baixa: 50 punts.

-Bloc 2. Capacitat acreditada (100 punts):

Per a cada entitat que hagi finalitzat la programació formativa corresponent a la convocatòria de subvencions dirigida a treballadors desocupats 2019-2021 amb un mínim del 80 % dels alumnes adjudicats: 100 punts.

-Bloc 3. Col·lectius (màxim: 180 punts):

a). Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim del 7 % d'alumnes amb discapacitat en la programació formativa corresponent a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2019-2021: 60 punts.

b). Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim del 50 % d'alumnes desocupats amb més de tres mesos d'inscripció com a demandants d'ocupació a l'inici de les accions formatives en què han participat corresponents a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2019-2021: 60 punts.

c). Per a cada entitat que hagi tingut un percentatge mínim del 20 % d'alumnes desocupats de llarga durada a l'inici de les accions formatives en què han participat corresponents a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2019-2021: 60 punts.

-Bloc 4. Eficiència de la formació professional per a l'ocupació (200 punts):

a) Per a cada especialitat formativa sol·licitada per l'entitat que hagi obtingut una taxa d'inserció laboral de règim general d'un mínim del 60 % de participants en la seva programació corresponent a la convocatòria dirigida prioritàriament a treballadors desocupats 2019-2021, en els sis mesos posteriors a la finalització de la formació: 200 punts.

b) Minoració per expedients de reintegrament.

En el cas que l'entitat, així com les entitats o persones que hi estiguin vinculades en els termes de l'article 18 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'impost de societats, en els vint-i-quatre mesos anteriors a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB tenguin un expedient de reintegrament resolt per alguna de les causes que estableix l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que comporti un informe de liquidació del qual derivi un import executat incorrectament superior al 50 % de l'import de la subvenció concedida en el marc de qualsevol convocatòria aprovada pel SOIB: hi ha una minoració de 250 punts.

Queden excloses d'aquesta minoració si la quantia que s'ha de reintegrar s'ha abonat en el període voluntari.

c) Minoració per sancions.

Les entitats, així com les entitats o persones que hi estiguin vinculades en els termes de l'article 18 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'impost de societats, que en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB hagin estat sancionades en els darrers trenta-sis mesos per una resolució ferma, sempre que aquesta sanció no sigui la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions o no sigui una sanció molt greu en matèria de salut d'acord amb l'article 42.1.b) de la Llei 7/2018, de 31 de juliol, per qualsevol infracció en matèria de relacions laborals, formació professional per a l'ocupació o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social: hi ha una minoració de 250 punts.

d) Revocació de subvencions per renúncia i inexecució.

En el cas que el SOIB hagi revocat, per renúncia o inexecució, la subvenció d'una entitat de formació corresponent a una adjudicació per fer especialitats formatives en el marc de la convocatòria del SOIB desocupats 2019 -2021:

*Si la revocació és parcial: minoració de 50 punts.

*Si la revocació és total: minoració de 100 punts.

La Comissió Avaluadora pot establir els procediments necessaris per aplicar els criteris que estableix la convocatòria.

El SOIB ha de revisar d'ofici que es compleixen aquests criteris.

13. Criteris per concedir la subvenció

Després de fer la valoració tècnica de tots els certificats, s'han d'adjudicar, d'acord amb el que estableix aquest annex, per a cada illa, en aquest ordre: Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca i, en aquesta darrera, per zones, i per aquest ordre: zona 2, zona 3 i zona 1.

1. L'adjudicació de certificats de professionalitat a Formentera, a Eivissa i a Menorca s'ha de fer en l'ordre i de la manera següents:

a). S'adjudiquen a Formentera dues especialitats conduents a certificats de professionalitat distintes, per ordre de puntuació.

b). Se n'adjudiquen a Eivissa, per ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

c). Se n'adjudiquen a Menorca, per ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

d). L'adjudicació de certificats a l'illa de Mallorca s'ha de fer en l'ordre següent:

*S'adjudiquen a la zona 2 de Mallorca, per ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

*S'adjudiquen a la zona 3 de Mallorca, per ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

*S'adjudiquen a la zona 1 de Mallorca, per ordre de puntuació, fins a exhaurir el pressupost.

2. En primer lloc, no es pot adjudicar el mateix certificat de professionalitat dues vegades en la mateixa illa i/o zona. Si hi ha romanents es poden concedir, per ordre de puntuació, especialitats formatives concedides prèviament en la mateixa illa i/o zona.

3. L'adjudicació és per ordre de puntuació. En cas d'empat:

*En primer lloc, s'aplica el criteri de diversificació de centre (amb una puntuació igual, l'especialitat formativa s'adjudica al centre que fins aquell moment tengui menys especialitats concedides), per garantir que hi hagi prou espais formatius per desenvolupar la programació.

*En segon lloc, s'ha de tenir en compte si la documentació que es va presentar és correcta o si es va requerir esmenar-la.

*En tercer lloc, s'aplica l'ordre de registre d'entrada.

*Respecte d'Eivissa i Menorca, el primer criteri que s'ha d'aplicar en cas d'empat és el de diversificació de municipi (amb igual puntuació, l'especialitat formativa s'adjudica a un centre ubicat al municipi de l'illa corresponent amb menys especialitats concedides); després, s'han d'aplicar la resta de criteris.

 

​​​​​​​14. Règim i procediment de concessió

En cas que l'import total de les sol·licituds sigui superior al total del crèdit assignat a la convocatòria, la selecció de les entitats beneficiàries i la concessió de les subvencions s'han de tramitar i resoldre en règim de concurrència competitiva, d'acord amb els criteris de valoració que estableix aquesta convocatòria.

El procediment per concedir les subvencions que estableix aquesta Resolució s'ha d'iniciar sempre d'ofici, d'acord amb els tràmits següents:

a) L'òrgan competent per instruir el procediment és la Direcció del SOIB, que ha de dur a terme d'ofici totes les actuacions que consideri necessàries per determinar, conèixer i comprovar les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la proposta de resolució.

b) Després d'haver revisat les sol·licituds presentades i d'haver-hi fet les esmenes pertinents, la Comissió Avaluadora s'ha de reunir per valorar les sol·licituds d'acord amb els criteris que estableix l'apartat 12 d'aquest annex, sempre que sigui necessari fer aquesta valoració. Aquesta Comissió, que pot sol·licitar tots els aclariments que consideri oportuns, ha de redactar una acta en la qual s'ha de concretar el resultat de l'avaluació efectuada i que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució provisional.

c) Aquesta Comissió Avaluadora està formada pels membres següents:

*Presidenta: cap del Servei de Planificació, Acreditacions i Certificats de Professionalitat.

Suplent: cap de la Secció VIII.

*Secretari: cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5.

Suplent: tècnic/a del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5.

*Vocals:

Vocal primera: cap del Servei de Seguiment 2.

Vocal segon: cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 2.

Vocal tercer: cap de la Secció XIII.

En els casos d'absència, vacant o malaltia d'alguna d'aquestes persones, les pot substituir un tècnic o tècnica del SOIB.

En el cas de dubte o necessitat d'assessorament jurídic, la Comissió Avaluadora ha de sol·licitar als Serveis Jurídics del SOIB el informes o aclariments que pertoquin.

a) En vista dels expedients i de l'acta estesa per la Comissió Avaluadora, la Direcció del SOIB ha de formular una proposta de resolució provisional, motivada degudament, que s'ha de notificar a les persones interessades, a qui s'ha de concedir un termini de cinc dies, comptadors des de l'endemà d'haver-la rebut, per presentar-hi al·legacions. Durant aquest termini, les entitats poden renunciar-hi sense cap tipus de penalització, d'acord amb l'apartat 15 d'aquest annex.

Un cop finalitzat el tràmit d'audiència i examinades totes les al·legacions de les persones interessades, l'òrgan instructor (Direcció del SOIB), amb l'elaboració prèvia, si escau, d'una nova acta de la Comissió Avaluadora, ha de formular la proposta de resolució de concessió o de denegació definitiva.

Si com a conseqüència de les al·legacions estimades i les renúncies presentades hi ha un romanent no adjudicat, s'ha d'adjudicar dins cada illa/zona per ordre de puntuació.

b) Finalment, un cop instruït l'expedient, la Presidència del SOIB, un cop informat el Consell de Formació Professional, ha de dictar una resolució motivada d'aprovació o de denegació, la qual s'ha de notificar individualment a les persones interessades.

Contra les resolucions de concessió o de denegació de la subvenció, que exhaureixen la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

c) El termini per resoldre les sol·licituds i per notificar les resolucions és de tres mesos des de la publicació de la convocatòria per al primer termini de presentació de sol·licituds o des del 2 de gener de 2023 per al segon termini. Si transcorre aquest termini sense dictar-se una resolució expressa, la petició s'entén desestimada, d'acord amb l'article 25.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

15. Modificació de la resolució de concessió

La persona beneficiària pot sol·licitar que es modifiqui la resolució definitiva. Aquesta modificació s'ha de fonamentar en circumstàncies sobrevingudes (catàstrofes naturals, incendis, defunció de la persona beneficiària, etc.). S'ha de sol·licitar sempre després de la resolució definitiva de concessió i durant el termini d'execució de l'activitat subvencionada. S'ha de formalitzar amb caràcter immediat després que s'esdevingui la circumstància i, en tot cas, abans d'acabar el termini d'execució.

A les modificacions que afectin exclusivament el nombre de participants en les accions formatives, no els és aplicable el que disposa aquest apartat, sempre que no suposi minorar la valoració tècnica obtinguda en la sol·licitud de subvenció.

L'òrgan competent ha de dictar una resolució en què accepta o denega la modificació proposada, en el termini d'un mes comptador des de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada en el registre de l'òrgan competent per tramitar-la. Un cop transcorregut aquest termini sense haver-se notificat cap resolució expressa, la sol·licitud es pot entendre desestimada. Les resolucions poden retrotreure'n els efectes, com a màxim, al moment de presentar la sol·licitud de modificació.

16. Desistiment o renúncia

De conformitat amb l'article 94 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i amb l'objecte de contribuir a millorar la utilització eficient dels recursos públics destinats a aquesta convocatòria, s'estableix la possibilitat que l'entitat sol·licitant desisteixi d'algunes o de totes les especialitats formatives que li corresponguin o bé que hi renunciï, en el termini d'al·legacions contra la resolució provisional.

En el cas que l'entitat no hi hagi desistit o renunciat dins el termini establert i presenti una renúncia en un termini posterior o no executi les accions que li han estat concedides, es considerarà que s'ha produït un incompliment de les obligacions que estableix la convocatòria, que pot donar lloc a la revocació i/o al reintegrament de l'ajut, si escau, d'acord amb l'apartat 20, així com a la resta de responsabilitats que preveu la Llei 38/2003, de 17 de novembre. A més, aquest fet pot afectar negativament la puntuació de l'entitat en les properes convocatòries.

Tant en el cas que s'ampliï el crèdit previst inicialment com en el cas que alguna de les persones beneficiàries desisteixi d'alguna o de totes les especialitats formatives o hi renunciï dins el termini que estableix el primer paràgraf d'aquest punt, el SOIB pot acordar concedir la subvenció al sol·licitant o als sol·licitants a qui correspongui per ordre de puntuació, d'acord amb els criteris establerts.

En el cas de desistiment o renúncia d'alguna de les especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat, no es pot concedir una nova especialitat formativa dins la mateixa família professional.

17. Obligacions específiques de les entitats beneficiàries que executen accions de formació

Són obligacions de les entitats beneficiàries que executen accions de formació les que estableixen l'article 16 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre; l'article 9 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març; l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions.

Entre d'altres, les obligacions de l'entitat beneficiària de la subvenció són les següents:

1. Una vegada notificada la concessió de la subvenció i abans d'iniciar cap acció formativa, presentar una declaració responsable d'acord amb el model que estableixi el SOIB sobre el fet que compleix els requisits fixats per l'administració sanitària en relació amb els espais comuns i d'impartició de la formació i la utilització dels equipaments i les eines necessaris per desenvolupar l'acció formativa.

2. Aportar, en el termini escaient, la informació i la documentació que es requereixi durant la fase d'instrucció del procediment, l'execució de la formació i la justificació de la subvenció.

3. Complir les obligacions que estableixen el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i la normativa de desplegament.

4. Seguir les prescripcions de protegir dades de caràcter personal i guardar el secret professional del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

5. Complir la impartició de les accions formatives i seguir les prescripcions que els siguin aplicables en virtut de disposicions legals o reglamentàries, inclosa l'obligació d'impartir la formació en els espais i amb els mitjans formatius acreditats per a aquesta finalitat.

6. Garantir la gratuïtat de les accions formatives per a les persones que participen en la formació subvencionada.

7. Facilitar-los i corresponsabilitzar-se en el seguiment de la participació dels alumnes, de l'aprenentatge i l'avaluació, així com en la investigació de metodologies i d'eines necessàries per actualitzar el sistema.

8. Mantenir les exigències tecnicopedagògiques, d'instal·lacions, d'equipaments i de mitjans humans tingudes en compte per acreditar o inscriure l'acció, i adaptar-se als requisits mínims que en cada moment s'exigeixin per a cada especialitat acreditada.

9. A l'efecte de mantenir la inscripció com a entitat de formació, comunicar a l'administració pública competent qualsevol canvi de titularitat o de forma jurídica.

10. En el moment de començar les actuacions, tenir els locals i els recursos humans, materials i didàctics necessaris per desenvolupar les accions d'acord amb la normativa vigent.

11. Respectar les directrius i els protocols que pugui establir el SOIB relatius al desenvolupament de les accions formatives que es publiquen en el fons documental de l'aplicació informàtica de gestió, sense perjudici que les entitats beneficiàries utilitzin metodologies pròpies, supervisades i aprovades pel SOIB.

12. En les accions presencials, dur un control d'assistència diari segons el model i el procediment que estableixi el SOIB. En el moment que el SOIB disposi de mitjans tecnològics adients per controlar l'assistència de manera geolocalitzada, els centres de formació, per a cada especialitat formativa en impartició, hauran de disposar d'un dispositiu mòbil amb llapis digital i amb connexió a Internet. L'aplicació desarà les dades biomètriques i la geolocalització de cada signatura, per tal de poder comprovar-ne l'autenticitat.

13. Trametre al SOIB una comunicació d'inici de la formació que ha de desenvolupar, inclosa qualsevol modificació posterior, i, si escau, la comunicació de finalització, d'acord amb el contingut, els terminis i el procediment que estableix la convocatòria a aquest efecte. La manca de comunicació en els terminis establerts implica que l'acció formativa o el grup de participants corresponent es considera «no realitzat» als efectes de justificar la subvenció, llevat que la no comunicació en el termini escaient es degui a causes imprevistes, justificades degudament i comunicades en el moment en què es produeixin.

14. Fer constar el caràcter públic del finançament de l'activitat subvencionada i, si escau, el cofinançament del Fons Social Europeu o de qualsevol altre fons comunitari o supranacional. En aquest últim supòsit, l'entitat beneficiària ha d'incloure l'emblema del Fons Social Europeu o del fons comunitari o supranacional que correspongui en les activitats d'informació de les accions formatives, en les publicacions, en el material didàctic i en les acreditacions de l'execució de la formació que s'han de lliurar a les persones participants, així com complir les altres obligacions de publicitat que estableixi la normativa comunitària o supranacional aplicable.

15. Informar els alumnes de l'abast de la formació i de si aquesta formació condueix o no a l'obtenció d'un certificat de professionalitat complet o a l'acreditació parcial, a més d'informar-los dels ajuts i beques que poden sol·licitar.

16. Col·laborar amb el SOIB en els processos d'informació i orientació de les persones participants en la formació sobre la cartera de serveis del SOIB. Quan ho consideri adient, el SOIB contactarà amb els centres de formació per convocar els alumnes de cada especialitat formativa per fer una sessió informativa d'un màxim dues hores de durada en el centre, amb la finalitat de promoure les polítiques actives d'ocupació i presentar la cartera de serveis del SOIB. Aquestes hores s'han de programar d'una manera addicional a les hores lectives de l'especialitat formativa seleccionada.

17. Disposar de la pòlissa d'assegurança, d'acord amb el que estableix l'apartat 24 d'aquest annex.

18. Estar al corrent de pagament d'obligacions de reintegrament de subvencions.

19. Comunicar al SOIB l'obtenció d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades, abans de justificar l'aplicació donada als fons percebuts. Aquests ingressos són incompatibles amb la subvenció destinada a la mateixa finalitat, per la qual cosa s'ha de minorar en la quantitat ja percebuda.

20. Acreditar, abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió de la subvenció i de fer-ne el pagament, que es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determini la convocatòria, sense perjudici del que preveu l'article 22.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

21. Tenir una comptabilitat separada o un codi comptable adequat respecte de totes les transaccions relacionades amb l'activitat subvencionada i disposar d'un sistema informatitzat de registre i d'emmagatzematge de dades comptables.

22. Adoptar una conducta exemplar èticament; abstenir-se de fer, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta, i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d'aquestes pràctiques que, a parer seu, sigui present en el procediment o pugui afectar-lo. Particularment, s'han d'abstenir de fer qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d'igualtat d'oportunitats i de lliure concurrència.

23. Utilitzar l'aplicació informàtica de gestió de la formació del SOIB.

Qualsevol document tramitat a través de l'aplicació de gestió, que s'annexi a un curs, o qualsevol comunicació hi queda registrat amb les dades de la persona que ha fet l'operació.

Les entitats han de custodiar els originals dels documents que carreguin a l'aplicació, que el SOIB els pot requerir en qualsevol moment.

En cas que el document requerit s'hagi de signar electrònicament, el SOIB ha de determinar i posar a disposició de les entitats el sistema que han d'utilitzar per signar electrònicament els documents.

A l'aplicació, s'hi accedeix mitjançant el web del SOIB i no requereix cap instal·lació específica a l'ordinador de l'entitat més que un navegador estàndard del tipus Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, etc., sempre que sigui compatible amb el certificat del DNI electrònic.

S'ha d'accedir a l'aplicació mitjançant el DNI electrònic o qualsevol altre certificat que reconegui com a vàlid el Govern de les Illes Balears. Les entitats han de notificar al SOIB les persones que poden accedir-hi en nom seu.

Els ordinadors han de disposar d'un lector de DNI electrònic i tenir els requisits necessaris per utilitzar-lo (<https://www.dnielectronico.es/PortalDNIe>).

24. D'acord amb l'article 82.1 del Reglament europeu 1060/2021, sense perjudici de les normes aplicables en matèria d'ajuts estatals, l'autoritat de gestió ha de garantir que tots els documents justificatius relacionats amb una operació que rebi l'ajuda dels fons es conservin en el nivell adequat durant un termini de cinc anys a partir del 31 de desembre de l'any en què l'autoritat de gestió efectuï el últim pagament al beneficiari.

L'incompliment de les obligacions que estableixen aquesta convocatòria i la normativa que la regula dona lloc a les responsabilitats que preveuen la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social; l'article 16 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, d'acord amb l'apartat 34 d'aquest annex.

18. Import de la concessió de la subvenció

L'import de la subvenció que sol·licita cada entitat de formació ha de ser el resultat de sumar els imports de tots els programes formatius, cadascun dels quals ha de ser el resultat de sumar els imports de totes les accions formatives.

Per determinar l'import que s'ha de concedir, s'aplica la Resolució de la directora del SOIB de 9 de març de 2022 per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, l'import màxim de la despesa en certificacions d'idiomes, així com el percentatge a aplicar per altres despeses, als efectes de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis (excepte els centres propis educatius) que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats, la qual està publicada en el web del SOIB (<https://soib.es>).

L'import que s'ha de concedir s'ha de calcular, per a cada acció formativa, mitjançant la suma dels components següents:

*Bloc A. És l'import resultant de multiplicar el mòdul A previst en la Resolució de la directora del SOIB de 9 de març de 2022 de cada acció per les hores de formació (sense incloure-hi les hores corresponents a les pràctiques professionals no laborals) i per 15 alumnes. Aquest import és fix, independentment del nombre d'alumnes que se sol·liciti i sempre que es respecti el mínim que estableix l'apartat 8 d'aquest annex.

*Bloc B. És l'import resultant d'aplicar el 40 % al bloc A, multiplicat pels alumnes sol·licitats (amb un màxim de 15) i dividit per 15 alumnes.

*Bloc C. És l'import corresponent a la despesa prevista per a personal especialitzat en col·lectius vulnerables que preveu l'apartat 28.3. Es calcula multiplicant l'import de 38,22 € per, com a màxim, el nombre d'hores d'impartició del mòdul formatiu, d'acord amb les necessitats específiques del col·lectiu que s'ha d'atendre.

En el cas de les accions formatives consistents en pràctiques professionals no laborals, l'import que s'ha de calcular és el següent:

*Bloc D. És l'import corresponent al mòdul de pràctiques professionals no laborals, que s'ha de calcular mitjançant el producte de 3 € per alumne sol·licitat i hora.

En qualsevol cas, la suma dels imports dels blocs A, B i, si escau, C, dividit entre els alumnes sol·licitats i les hores d'impartició, no pot ser superior a 8 €.

Una vegada s'hagi executat la formació i se n'hagi presentat la justificació, s'ha de fer la liquidació i s'ha de determinar l'import subvencionable finalment, d'acord amb el que estableix l'apartat 20.

19. Forma de pagament

D'acord amb el que estableixen el segon paràgraf de l'article 6.6 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre; el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, la proposta de pagament s'ha de tramitar de la manera següent.

19.1. Per a les adjudicacions corresponents al primer període (2022-2024)

a) Un 60 %, una vegada concedida la subvenció i acreditat que ha començat l'activitat formativa de l'entitat.

El començament de l'activitat formativa s'acredita presentant per registre d'entrada la comunicació d'inici de la primera acció formativa de la programació de l'entitat beneficiària, acompanyada del full de signatures dels alumnes del primer dia. Aquest començament ha de ser abans de dia 1 de desembre de 2022.

Només es financen accions formatives iniciades a partir de la resolució de concessió.

L'entitat beneficiària queda eximida de garantia o aval, d'acord amb l'article 25.3.a) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En el cas que la persona beneficiària no estigui donada d'alta com a tercer en el sistema comptable SAP, ha de presentar el model de document «Declaració responsable de veracitat de les dades bancàries aportades» que es troba a disposició de les entitats interessades en el web <https://soib.es>.

En el supòsit de cessió de crèdit, la persona beneficiària ho ha de sol·licitar després d'haver rebut la notificació de la concessió, mitjançant la presentació del contracte de cessió de crèdit amb l'entitat bancària, el comunicat de cessió de crèdit (segons el model establert pel SOIB), així com l'acreditació de la representació del cedent que justifiqui un poder suficient per fer la cessió esmentada. No és necessari acreditar la representació i un poder suficient per dur a terme la cessió en el cas que es trobi acreditat dins l'expedient o que el contracte de cessió estigui signat davant un fedatari públic.

b) El percentatge restant, en l'exercici 2024, una vegada l'entitat beneficiària hagi presentat la documentació que fixa l'apartat 20 de l'annex 1 d'aquesta convocatòria i sempre que el SOIB l'hagi revisat.

19.2. Per a les adjudicacions corresponents al segon període (2023-2025)

a) Un 60 %, una vegada concedida la subvenció i acreditat l'inici de l'activitat formativa de l'entitat, tal com estableix l'apartat 19.1

b) El percentatge restant, en l'exercici 2025, una vegada l'entitat beneficiària hagi presentat la documentació que fixa l'apartat 20 de l'annex 1 d'aquesta convocatòria i sempre que el SOIB l'hagi revisat.

En el supòsit que l'import justificat sigui inferior a l'import pagat i no hi hagi hagut un ingrés voluntari, s'ha de tramitar un expedient de reintegrament de la quantitat que la persona beneficiària hagi rebut indegudament.

20. Justificació i liquidació de la subvenció

20.1. Justificació

La justificació econòmica per part de la persona beneficiària del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius prevists en l'acte de concessió revesteix la modalitat d'acreditació per compte justificatiu dels blocs A i C, d'acord amb el que preveu l'article 72 Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

L'article 3.1 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, disposa que, quan s'hagin establert mòduls específics per aplicació de la normativa reguladora del Fons Social Europeu o altres fons europeus en matèria de costs simplificats, la justificació s'ha de fer d'acord amb el que estableixen els articles del 76 al 79 del Reglament de la Llei general de subvencions.

En aplicació del que disposen els articles del 53 al 57 del Reglament (UE) núm. 2021/1060, en data 9 de març de 2022 es va dictar la Resolució de la directora del SOIB per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, l'import màxim de la despesa en certificacions d'idiomes, així com el percentatge a aplicar per altres despeses, als efectes de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis (excepte els centres propis educatius) que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

D'acord amb aquestes normes, es pot utilitzar un import fix de fins al 40 % dels costs directes de personal subvencionables per finançar la resta dels costs subvencionables de l'operació, sense estar obligat l'Estat membre a fer cap altre càlcul per determinar la taxa aplicable.

La persona beneficiària ha de justificar l'execució de l'activitat subvencionada mitjançant l'aportació al SOIB de la documentació següent:

*En el termini de deu dies comptadors des que acabi cada acció formativa, la persona beneficiària n'ha de presentar una memòria justificativa de resultats, segons el protocol de gestió que hi ha a disposició de les persones interessades en el web <https://soib.es>.

*En el termini de dos mesos comptadors des que acabi cada acció formativa, la persona beneficiària n'ha de justificar l'execució aportant al SOIB, en format digital, a través de l'aplicació informàtica de gestió de la formació del SOIB, una memòria econòmica. El document generat mitjançant aquesta aplicació s'ha de presentar de conformitat amb l'apartat 8 d'aquest l'annex 1. Aquesta memòria ha d'incloure els documents següents:

a) Declaració de despeses de personal (formadors i tutors i, si n'és el cas, personal especialitzat en col·lectius vulnerables) i liquidació corresponent de cada especialitat formativa, en el model normalitzat.

b) Relació classificada de despeses relatives als costs de personal (formadors i tutors, i personal especialitzat en col·lectius vulnerables). Aquesta relació classificada de despeses ha d'incloure la indicació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la de pagament.

c) Factures o altres documents de valor probatori o equivalent en el tràfic jurídic mercantil, en format original o mitjançant còpies autèntiques, de les despeses que preveu el punt b), juntament amb els justificants dels pagaments efectuats. Totes les factures han de dur un segell en què s'indiqui que estan subvencionades pel SOIB, segons el model que es troba a disposició en el web <https://soib.es>. El pagament s'ha d'acreditar mitjançant extractes bancaris o altres documents probatoris de l'efectivitat dels pagaments.

d) Memòria explicativa dels criteris d'imputació dels imports especificats en la relació classificada de despeses, en els casos que es faci necessària una explicació de les imputacions realitzades i dels criteris de repartiment de la despesa.

e) Justificant d'haver ingressat l'import corresponent a la diferència entre la quantitat rebuda en concepte de bestreta i la quantitat justificada, si escau.

Quan no es presenti la documentació justificativa a què fa referència aquest apartat, l'òrgan competent ha de requerir a la persona beneficiària que l'aporti en un termini improrrogable de quinze dies. Transcorregut aquest termini, el fet de no presentar la justificació té com a conseqüència la pèrdua del dret a cobrar la subvenció i l'inici d'un procediment de reintegrament, de conformitat amb el que estableixen l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 44 i 45 del Text refós de la Llei de subvencions. També comporta les responsabilitats que preveu la Llei general de subvencions. Presentar la justificació en el termini addicional que estableix aquest apartat no eximeix la persona beneficiària de les sancions que li corresponguin d'acord amb la legislació.

Si la documentació presentada és insuficient, per tal que es consideri justificada correctament la subvenció concedida, l'òrgan competent ha de posar en coneixement de les persones beneficiàries les mancances observades perquè les puguin esmenar en un termini de deu dies.

20.2. Liquidació

L'import subvencionable finalment per a cada especialitat formativa és el següent:

*Per als blocs A i C (despeses de personal formador i tutor, i despeses de personal especialitzat en col·lectius vulnerables, respectivament), l'import liquidat corresponent a les despeses realment suportades i justificades, sense poder superar l'import concedit.

*Per al bloc B (la resta de despeses, excepte les despeses derivades de les pràctiques professionals no laborals), ha de ser el resultat d'aplicar el 40 % a l'import liquidat del bloc A, multiplicat pel nombre d'alumnes computables (d'acord amb el punt 20.4, amb un màxim de 15) i dividit per 15.

*Per al bloc D (pràctiques professionals no laborals), l'import finalment subvencionable ha de ser l'import de les despeses realment suportades en concepte de retribució al tutor de pràctiques professionals no laborals, sense poder superar l'import concedit per aquest concepte, ni el producte de 3 € per participant i hora.

En el cas que l'import resultant de la suma dels imports dels blocs A, B i C, dividit entre els alumnes finalment computables i les hores d'impartició, resulti superior a 8 €, s'ha de reduir aquest import de tal manera que l'import subvencionat finalment no sigui un cost per hora i alumne superior.

20.3. Despeses subvencionables i forma de justificació de les despeses corresponents als blocs A i C

Segons el personal implicat en l'activitat subvencionada, cal distingir els supòsits següents:

a) Personal contractat per compte aliè:

-S'han de presentar una fotocòpia del contracte, del qual es derivi clarament l'objecte; fotocòpies autèntiques de les nòmines del període imputat, i els rebuts de liquidacions de cotitzacions (antic TC1), relacions nominals de treballadors (antic TC2) i l'informe de dades per a la cotització / treballadors per compte aliè (IDC) corresponents, així com la declaració responsable en què es faci constar el nombre d'hores dedicades a l'especialitat formativa i el cost. El cost de l'hora imputable a cada especialitat formativa s'ha de calcular mitjançant la fórmula següent:

 

​​​​​​​

Retribució total bruta (inclosa la prorrata de pagues extres) + quota de la Seguretat Social de l'empresa + aportacions a plans de pensions

Nre. d'hores dedicades

-Per al personal que presta els serveis a l'entitat beneficiària d'una manera habitual, s'han de presentar fotocòpies autèntiques de les nòmines del període imputat i els rebuts de liquidacions de cotitzacions (antic TC1), relacions nominals de treballadors (antic TC2) i l'informe de dades per a la cotització / treballadors per compte aliè (IDC) corresponents, així com la declaració responsable en la qual es faci constar la imputació efectuada, per a cadascun dels mesos i per a cadascun dels treballadors, conformement al mètode de càlcul següent:

Retribució total bruta (inclosa la prorrata de pagues extres) + quota de la Seguretat Social de l'empresa + aportacions a plans de pensions

Nre. d'hores mensuals dedicades a l'acció

Nre. d'hores treballades segons conveni en el període

En el cas que el contracte que s'ha d'imputar sigui a jornada parcial, el divisor ha de ser el nombre d'hores mensuals pactades en aquest contracte.

-S'hi poden incloure els costs de dietes i despeses de locomoció dels formadors i tutors sempre que es justifiqui la realitat i la necessitat del desplaçament i quedin reflectits en la nòmina. No s'accepten com a subvencionables les quanties que excedeixin els límits que fixa el Reial decret 439/2007, de 30 març, pel qual s'aprova el Reglament de l'IRPF.

b. Personal extern: s'entén per «personal extern» el contractat exclusivament amb professionals, persones físiques, que siguin treballadors per compte propi.

Els costs de personal extern s'han de justificar mitjançant una fotocòpia autèntica de les factures i el justificant de pagament corresponent. En qualsevol cas, en la factura s'ha de descriure la denominació de l'acció formativa, el número d'expedient, l'activitat que s'ha duit a terme, el nombre d'hores realitzades, el cost per hora i l'import total, així com la retenció efectuada en concepte d'IRPF.

b) Quan la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona jurídica i un soci sense relació laboral hi imputi costs, s'ha d'atenir al que es disposa per al personal contractat per compte propi, atès que la persona física actua com a professional davant la societat. A més, n'ha de presentar el rebut de cotització del règim especial d'autònoms i el model 036 (declaració censal d'alta, modificació i baixa en el cens d'empresaris, professionals i retenidors).

c) Quan la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona jurídica i un soci amb relació laboral hi imputi costs, s'ha d'atenir al que es disposa per al personal contractat per compte aliè, amb l'excepció, si escau, de l'afiliació a la Seguretat Social en el règim d'autònoms, en comptes del règim general.

d) En el cas que la persona beneficiària de la subvenció sigui una persona física o una entitat sense personalitat jurídica en règim d'atribució de rendes que imputa costs a l'acció formativa, el cost s'ha de justificar mitjançant la memòria de l'activitat duita a terme, els rebuts de cotització en el règim especial de treballadors autònoms i la declaració jurada de la persona titular del centre en què figuri el nombre d'hores realitzades, el cost per hora i l'import que s'ha de percebre.

A tots els efectes, qualsevol persona que presti els serveis en qualsevol acció formativa només pot mantenir simultàniament una única relació respecte a l'entitat beneficiària, bé de caràcter laboral o bé de caràcter mercantil.

En el cas que el cost per hora de la retribució del formador o tutor, així com la del personal especialitzat en col·lectius vulnerables (si n'hi ha), sigui inferior a 38,22 €/hora, d'acord amb el que estableix l'apartat 29, a l'hora de liquidar les despeses suportades de personal s'hi ha d'aplicar una minoració del 15 %, calculat sobre la diferència entre la despesa per aquest concepte efectuada i la que s'hauria efectuat si s'hagués fet una despesa per l'import mínim establert. En aquest cas, el cost que s'ha de liquidar és, per tant, l'import de la despesa real justificada, menys l'import corresponent a la penalització mencionada.

20.4. Despeses subvencionables i liquidació del bloc B

Per a la resta de despeses que defineix l'article 13 de l'Ordre TMS/368/2019 (bloc B), s'ha optat per determinar-ne un import fix, que consisteix a aplicar un percentatge d'un 40 % a l'import liquidat del bloc A, multiplicat pel nombre d'alumnes computables i dividit per 15. Aquestes despeses s'hi han d'imputar d'una manera automàtica, sense necessitat que es presentin els justificants de la despesa, d'acord amb l'article 3 de l'Ordre TMS/368/2019 i els articles del 53 al 57 del Reglament (UE) núm. 2021/1060, de 24 de juny de 2021.

Són costs subvencionables dins el bloc B, sempre que tenguin relació amb el projecte subvencionat i siguin necessaris per executar-lo, els següents:

1. Despeses de lloguer i d'arrendament financer: lloguers, lísing i rènting, tant dels equips com de les aules, tallers i altres superfícies utilitzades.

2. Despeses d'amortització d'instal·lacions i equips, aules, tallers i altres superfícies utilitzades en el desenvolupament de la formació.

3. Despeses de mitjans i materials didàctics i béns consumibles: despeses de texts i materials didàctics d'un sol ús per a l'alumne, així com els materials de treball fungibles utilitzats durant el desenvolupament de les actuacions.

4. Despeses d'assegurança d'accidents de les persones participants.

5. Despeses d'assegurances de responsabilitat civil dels equips, aules, tallers i altres superfícies utilitzades per executar l'actuació.

6. Despeses d'avaluació de la qualitat de la formació.

7. Despeses de publicitat derivades de la difusió i promoció de les actuacions subvencionades.

8. Costs de personal de suport administratiu i altres despeses necessàries per a la gestió administrativa: costs derivats de l'administració i la direcció, així com de les activitats de coordinació, seguiment i control de l'activitat docent, que siguin estrictament necessaris per preparar i gestionar les accions formatives.

9. Despeses financeres.

10. Altres despeses indirectes: llum, aigua, calefacció, telefonia, connexió telemàtica, missatgeria, correu, neteja i vigilància, i altres costs, sempre que estiguin associats a l'execució de l'activitat formativa.

A l'efecte de determinar l'import elegible de la subvenció, en la part corresponent al bloc B, un cop executada la formació, s'ha de considerar que un alumne és computable quan ha assistit, almenys, al 75 % de la durada de l'acció formativa. Així mateix, es computen els alumnes desocupats que hagin abandonat perquè han trobat feina, així com les persones participants que han causat baixa en el curs per malaltia o accident acreditats, sempre que, en ambdós supòsits, hagin fet un 25 % de l'activitat formativa. Les baixes dels treballadors en ERTO s'assimilen a baixes per col·locació sempre que es reincorporin al seu lloc de feina.

En tot cas, si es produïssin abandonaments amb posterioritat a la impartició del 25 % de les hores de formació, s'admetran desviacions per acció formativa de fins al 15 % del nombre de participants que les hagin iniciat, arrodonit a l'alça.

En els casos en què s'autoritzi un augment del nombre d'alumnes inicial, el pressupost de l'acció formativa no s'ha d'incrementar en cap cas. Si hi ha penalització per baixes d'alumnes, s'ha de calcular d'acord amb el nou nombre d'alumnes autoritzat.

Es consideren despeses subvencionables els costs de l'activitat formativa que es generin amb la impartició de les especialitats formatives que preveuen el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, i l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, que desplega el Reial decret esmentat.

20.5. Mòdul de formació pràctica en centres de treball

1. En les accions formatives en les quals s'hagi programat el mòdul de formació pràctica en centres de treball o s'hagi concedit la subvenció corresponent per finançar l'activitat del tutor, els costs subvencionables són els derivats de l'activitat del tutor designat pel centre de formació. S'hi poden incloure com a despeses d'aquest apartat les retribucions dels tutors.

2. Només són subvencionables els costs imputables als tutors la participació dels quals en el programa formatiu s'hagi comunicat al SOIB prèviament.

3. A l'efecte de determinar el cost del tutor del mòdul de pràctiques en centres de treball, s'ha de tenir en compte el que estableix per a les retribucions dels formadors el punt 20.3. La despesa elegible corresponent al tutor del mòdul de pràctiques únicament s'ha de tenir en compte per justificar la despesa corresponent al mòdul de pràctiques no laborals fins a l'import màxim de la subvenció concedida per a aquest concepte, i sense poder superar el producte de 3 € per participant i hora. Aquesta despesa no ha de formar part dels costs directes de personal subvencionables a l'efecte de calcular la resta de costs subvencionables calculats al tipus fix del 40 %, que defineix el punt 20.4.

20.6. Període subvencionable

El període subvencionable és des del moment que es concedeix la subvenció fins a la data que acaba el termini per presentar la documentació justificativa.

21. Revocació i reintegrament de les subvencions

1. L'alteració, intencionada o no, de les condicions que s'han tingut en compte per concedir la subvenció; l'incompliment total o parcial de les obligacions o dels compromisos que ha de complir l'entitat beneficiària, o qualsevol altre incompliment del règim jurídic de les subvencions i, en tot cas, l'obtenció de subvencions incompatibles, prèviament o posteriorment a la resolució de concessió, són causes de revocació, total o parcial, de la subvenció atorgada i, si escau, de reintegrament de les quantitats que ha percebut l'entitat, d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 2/2005.

2. És causa específica de revocació total executar les accions formatives sense disposar dels requisits que la normativa reguladora exigeix per impartir l'especialitat, amb el reintegrament corresponent i els interessos de demora, si escauen.

3. L'incompliment parcial dels requisits o les obligacions de les entitats beneficiàries, l'execució incorrecta de les accions que es posi de manifest en la verificació administrativa o en el seguiment in situ de les accions subvencionades, així com la justificació d'una quantia inferior a la quantia atorgada inicialment, impliquen iniciar un procediment de revocació parcial de les subvencions concedides, que pot comportar minorar l'import pendent de pagament o que l'entitat beneficiària hagi de reintegrar parcialment les quantitats pagades, amb els interessos de demora, si corresponen.

4. A aquest efecte, s'han de tenir en compte el principi general de proporcionalitat i també la resta de criteris de gradació que consten en les bases, aprovades mitjançant l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març (article 15), d'acord amb el Decret legislatiu 2/2005.

22. Difusió pública de les actuacions

Les actuacions de comunicació, convocatòria, publicitat, resolució i notificació derivades de l'aportació de l'Estat a aquest programa han de complir els requisits de publicitat, segons els quals en totes les actuacions que deriven dels instruments contractuals o convencionals formalitzats amb qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, s'hi ha d'inserir la imatge institucional, que ha d'incloure sempre l'escut d'Espanya i la denominació del Ministeri d'Educació i Formació Professional, tal com disposen el Reial decret 1465/1999, de 17 de setembre, pel qual s'estableixen criteris d'imatge institucional i es regula la producció documental i el material imprès de l'Administració General de l'Estat, i la Resolució de 28 de febrer de 2020 per la qual s'actualitza el Manual d'imatge institucional, que s'adapta a la nova estructura de departaments ministerials de l'Administració General de l'Estat.

Tota la publicitat, la documentació escrita o els anuncis, la senyalització exterior, així com qualsevol tipus d'informació en suport electrònic, informàtic o telemàtic que derivi d'aquesta activitat ha d'estar com a mínim en català, d'acord amb el Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (i s'hi ha d'utilitzar un llenguatge inclusiu d'homes i dones).

Si escau, totes aquestes circumstàncies han de constar també en la pàgina web de les entitats beneficiàries de la subvenció.

Tota la publicitat i la difusió en qualsevol mitjà s'ha de presentar al SOIB, perquè la verifiqui, amb una antelació mínima de set dies hàbils abans de publicar-la; s'hi han d'assenyalar el text i el disseny de la publicitat que es vol fer. En el cas que s'hi detectin irregularitats, en aquest mateix termini el SOIB ho ha de comunicar a l'entitat beneficiària perquè les esmeni.

L'incompliment d'aquestes obligacions suposa iniciar el procediment que regula l'article 31.3 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

23. Condicions d'execució de la formació

1. No es pot iniciar cap especialitat formativa amb menys del 50 % dels alumnes adjudicats, i el còmput resultant s'ha d'arrodonir a l'alça, sense perjudici del que estableix el darrer paràgraf del punt 20.4

2. Les accions formatives s'han d'impartir preferentment entre el dilluns i el divendres, amb un màxim de vuit hores diàries. Les accions formatives s'han de programar amb horaris racionals, que permetin conciliar la formació amb la vida personal de l'alumnat.

3. Una vegada iniciada l'acció formativa, s'ha d'impartir d'una manera regular, i no es pot ajornar temporalment, llevat d'una causa major justificada i acceptada degudament per la Direcció del SOIB.

4. Cada mòdul formatiu del certificat de professionalitat el poden impartir, com a màxim i no d'una manera simultània, dues persones com a formadors. No obstant això, el SOIB, amb caràcter previ, pot autoritzar que hi participi, en el mateix horari i per a la mateixa acció formativa, una persona especialitzada per atendre les necessitats d'alumnes amb discapacitat o pertanyents a col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió. En aquest cas, els formadors han de complir els requisits establerts en l'especialitat formativa corresponent i s'han d'encarregar d'impartir els continguts professionals; la persona especialitzada en l'atenció dels alumnes ha d'acreditar una titulació acadèmica o experiència professional relacionada amb l'atenció dels col·lectius esmentats, i ha de dur a terme funcions de suport pedagògic als alumnes, amb la finalitat de millorar-ne l'aprofitament.

5. L'acció formativa s'ha d'impartir d'acord amb el protocol de gestió que es troba en el fons documental de l'aplicació informàtica de gestió.

6. L'entitat beneficiària de la subvenció està obligada a executar la totalitat del programa formatiu concedit. No obstant això, tal com estableix l'article 15.2.b) de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, en el cas que un programa formatiu no es dugui a terme en la totalitat i sempre que se n'hagi executat, com a mínim, el 25 % dels objectius, mesurats amb l'indicador del nombre de hores de formació multiplicat pel nombre d'alumnes finalitzats, això dona lloc al reintegrament parcial corresponent, en la forma que determina el punt 22.2. A aquests efectes, s'hi han d'incloure les hores d'absència que resulten computables per falta justificada o per col·locació. Aquest 25 % es calcula en relació amb la totalitat del programa concedit, incloses les possibles renúncies o inexecucions que s'hagin fet amb posterioritat a la concessió. En el cas que en un programa formatiu no s'arribi a executar un mínim del 25 %, s'ha de reintegrar totalment l'import concedit per a aquest programa.

7. Per a cada acció formativa, tots els espais que estiguin acreditats per a cada especialitat han d'estar disponibles d'una manera simultània d'acord amb el que estableix cada programa formatiu. En el cas que siguin necessaris espais i equipaments singulars, només han d'estar a disposició dels alumnes quan ho estableixi així el programa i per a l'ús efectiu que se'n faci.

Excepcionalment, i amb la sol·licitud motivada prèvia, el SOIB pot autoritzar l'ús d'un espai formatiu (aula o taller) d'una manera simultània per a dues accions formatives distintes.

8. Es pot autoritzar un augment del nombre d'alumnes aprovat inicialment sempre que aquest fet no vagi en detriment de la qualitat de la impartició de la docència ni suposi augmentar el pressupost aprovat, i sempre que la inscripció o acreditació del centre sigui, com a mínim, per al mateix nombre sol·licitat.

24. Assegurança d'accidents i de responsabilitat civil

D'acord amb el que estableix l'article 6 del Reial decret 694/2017, les entitats beneficiàries que executen la formació han de contractar una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i d'accidents personals per protegir les persones participants davant qualsevol risc derivat de l'execució de l'acció formativa per al període de formació teoricopràctic, incloent-hi el mòdul de pràctiques, així com els desplaçaments de les persones participants al lloc d'impartició de les classes i a altres empreses o establiments que s'organitzin en suport de l'execució de les accions formatives. El SOIB queda exonerat de qualsevol responsabilitat.

L'assegurança ha de cobrir, com a mínim, un capital per a cadascun dels alumnes de 20.000,00 €, pel risc de mort; un capital de 40.000,00 €, pel risc d'invalidesa, i un capital de 3.000,00 €, per assistència mèdica, causats per accident durant el desplaçament per qualsevol mitjà i durant l'assistència a les accions formatives, inclòs el període de pràctiques. En qualsevol cas, la durada de les assegurances s'ha de limitar a la durada del període d'execució de l'especialitat formativa. En la pòlissa d'assegurança, hi han de figurar la denominació de l'acció formativa, el número de l'expedient i el nombre d'alumnes. Per al mòdul de pràctiques no laborals, s'hi ha de fer constar expressament la cobertura dels riscs derivats de l'execució en les empreses on es duguin a terme les pràctiques.

25. Drets, obligacions i assistència de l'alumnat

1. La formació que subvenciona el SOIB és gratuïta per a l'alumnat.

2. L'alumnat participant en les accions formatives pot sol·licitar les beques i els ajuts prevists en la convocatòria corresponent.

3. L'alumnat té coberts els riscs d'accidents i de responsabilitat civil derivats de l'assistència als cursos i del desplaçament, mitjançant una pòlissa subscrita per l'entitat de formació.

4. El primer dia de classe les persones participants han de rebre el calendari del curs, el document de drets i obligacions de l'alumnat, i el material d'escriptori necessari per dur a terme l'acció formativa d'una manera correcta.

5. L'alumnat també ha de rebre un manual, editat o en suport informàtic, de tots els continguts de l'especialitat formativa.

6. El centre ha de subministrar als alumnes els equipaments (uniformes, eines, equips de protecció individual...) necessaris per desenvolupar l'especialitat formativa d'acord amb el programa formatiu.

7. L'alumne ha d'acreditar documentalment els requisits per poder assistir a l'acció formativa i ha d'aportar la documentació que sol·liciti l'entitat que duu a terme l'acció formativa.

8. L'alumne té l'obligació d'assistir a l'acció formativa i seguir-la amb aprofitament. Si un alumne acumula més de tres faltes sense justificar en un mes, és causa d'exclusió de l'acció formativa. El còmput d'aquestes faltes es fa per mes natural. Quan l'absència es produeixi per una causa justificada, aquesta persona n'ha d'avisar el centre el primer dia d'absència, i ha de presentar al personal formador o tutor de l'acció formativa el justificant corresponent en un termini inferior a cinc dies hàbils després de reincorporar-se a l'acció formativa. En cas que no ho faci, serà baixa en l'acció formativa.

Té la consideració de «falta justificada» la motivada per les circumstàncies següents:

*Malaltia o accident.

*Malaltia greu o defunció d'un familiar de fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.

*Deure inexcusable de caràcter públic o personal.

D'una manera excepcional, té la consideració de falta justificada l'assistència a un procés de selecció de personal i la causada per força major (catàstrofes, vagues de transport, etc.). En cap cas, no es considera falta justificada la no assistència per motius de feina.

També es consideren causes per excloure l'alumne de l'acció formativa les següents:

*La falta d'aprofitament, el comportament indegut o obstaculitzar el desenvolupament normal del curs.

*Incomplir d'una manera continuada la normativa en seguretat i prevenció de riscs laborals, segons el contingut de l'especialitat formativa que s'imparteixi, durant el desenvolupament de l'acció formativa.

Per comprovar els termes indicats en els dos paràgrafs anteriors, la persona responsable del centre de formació, amb l'informe motivat previ del personal formador, ha d'advertir l'alumne que incorri en algun d'aquests supòsits i ha de deixar constància per escrit d'aquest fet, en un document en què s'ha d'indicar el nom de la persona, la data en la qual es produeix aquest fet i la descripció de la causa que ha motivat la prevenció. En el cas que una mateixa persona sigui advertida en més de dues ocasions, se l'ha d'excloure automàticament de l'acció formativa. Aquestes informacions s'han de comunicar al personal tècnic de seguiment.

9. Procediment de baixa de l'alumne. Quan tengui lloc alguna de les causes d'exclusió indicades, el centre ha d'emetre un informe motivat de les circumstàncies que justifiquen l'expulsió de l'alumne i l'ha de traslladar al SOIB.

La persona responsable del centre de formació ha de notificar a l'alumne la baixa del curs.

10. Gestió de places vacants. Si hi ha places vacants, les poden cobrir aspirants que hagin quedat en reserva, sempre que no s'hagi superat el percentatge del 25 % de la durada de l'acció formativa i, com a màxim, durant els primers cinc dies lectius des del començament de l'acció formativa.

11. Els alumnes han de complir la normativa en seguretat i prevenció de riscs laborals durant el desenvolupament de l'acció formativa, segons el contingut del certificat de professionalitat que s'imparteixi, i també emplenar el qüestionari per avaluar la qualitat de les accions formatives en el marc del sistema de formació per a l'ocupació, facilitat per l'entitat o el centre.

12. Els alumnes han d'autoritzar el SOIB perquè pugui fer les comprovacions necessàries, especialment a l'efecte d'obtenir els resultats d'inserció laboral i consultar-ne la vida laboral. Igualment, han de prestar l'autorització al centre de formació perquè pugui cedir les dades personals al SOIB, com a competent en matèria de formació professional per a l'ocupació, en el desenvolupament, el seguiment, l'avaluació i el control de les accions formatives autoritzades.

13. Es considera que un alumne ha finalitzat la formació quan ha assistit almenys al 75 % de la durada de l'acció formativa, incloses les faltes justificades. Tan sols l'alumnat que ha finalitzat la formació pot ser avaluat.

14. Durant el període de pràctiques no laborals, l'assistència i la participació adequada dels alumnes és obligatòria. Per avaluar-ne el mòdul, l'assistència ha de ser del 100 %, llevat dels casos en què hi hagi faltes que es justifiquin oportunament, sempre que no superin el 25 % de la durada total del mòdul de pràctiques no laborals.

15. Una persona no pot fer dues especialitats formatives simultàniament si hi ha sol·licituds d'altres persones que compleixin els requisits d'accés al curs. Si hi ha places vacants, pot cursar dues accions formatives a la vegada, sempre que no superin les vuit hores diàries d'ensenyament i l'horari sigui compatible. Una persona no pot abandonar un curs per començar-ne un altre.

26. Pràctiques professionals no laborals en empreses

La formació pràctica en centres de treball s'ha d'ajustar al que estableix l'article 5 bis del Reial decret 34/2008, de 18 de gener. El mòdul de formació pràctica en centres de treball constitueix l'oferta obligatòria dels centres de formació o entitats autoritzats pel SOIB per impartir accions formatives associades a certificats de professionalitat del Catàleg nacional de qualificacions professionals.

La formació pràctica s'ha de fer, preferentment, una vegada cursada la resta de mòduls formatius i sempre que s'hagi superat amb una avaluació positiva. Ha de començar en el termini màxim de quatre mesos una vegada finalitzat el darrer mòdul formatiu; excepcionalment, pot començar més tard amb la justificació i l'autorització prèvies del SOIB.

Els centres o entitats de formació han de cercar els centres de treball necessaris perquè els alumnes puguin fer-hi el mòdul de pràctiques no laborals. En aquest sentit, l'empresa determinada ha de possibilitar desenvolupar d'una manera òptima el programa formatiu. El mòdul es pot executar en un màxim de vuit hores al dia.

Atesa la finalitat d'inserció, s'ha de procurar que els alumnes desenvolupin el mòdul de pràctiques en empreses on sigui possible una contractació posterior.

Abans de començar les pràctiques, l'empresa on es duen a terme ha de comunicar als representants legals dels treballadors l'acord de pràctiques i la relació dels alumnes que hi participen. S'ha de signar un conveni entre el centre de formació i l'empresa, i els alumnes en pràctiques s'hi han d'identificar mitjançant el carnet corresponent.

El tutor del mòdul de formació pràctica en centres de treball (que ha de ser una persona designada com a formador d'entre els que hagin d'impartir els mòduls formatius del certificat) és el responsable d'acordar amb el tutor designat per l'empresa el programa formatiu d'aquest mòdul.

Les pràctiques s'han d'executar d'acord amb el que estableix el protocol de gestió que es troba en el fons documental de l'aplicació de gestió.

Els alumnes que acreditin una experiència laboral que es correspon amb l'entorn professional del certificat de professionalitat poden quedar exempts del mòdul de formació pràctica en centres de treball. Les persones interessades han de presentar una sol·licitud davant del SOIB, acompanyada de la documentació que acrediti que compleixen les condicions d'exempció que determinen la normativa reguladora dels certificats de professionalitat i la Instrucció 1/2020 de la directora del SOIB, relativa a les pautes d'actuació i als criteris per expedir el certificat d'exempció del mòdul de pràctiques professionals no laborals dels certificats de professionalitat (MPPNL).

La formació pràctica no suposa, en cap cas, substituir els treballs propis del personal en plantilla.

Es pot destinar a les empreses la quantitat de 3 € per alumne i hora de pràctiques per compensar-ne l'execució. Aquesta compensació s'ha d'atorgar en règim de concessió directa, d'acord amb el Reial decret 357/2006, de 24 de març. A aquest efecte, l'empresa ha de presentar una sol·licitud de subvenció i pagament de les pràctiques, segons el model normalitzat, en el termini d'un mes des que hagin acabat les pràctiques tots els alumnes assignats a la mateixa empresa, juntament amb la documentació següent, d'acord amb els models que es troben en el web <https://soib.es>:

-Declaració responsable, d'acord amb els models establerts en el web del SOIB, segons si l'import de l'ajut sol·licitat és superior o inferior o igual a 3.000 €.

De conformitat amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i l'article 61 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, en el cas que l'ajut sol·licitat superi els 3.000 € el SOIB pot obtenir els certificats acreditatius que la persona interessada està al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària estatal i amb la Seguretat Social, així com verificar-ne les dades d'identitat (DNI), excepte en el cas de l'oposició expressa de la persona interessada, que s'ha de fer constar en el model de sol·licitud. En el cas que no s'autoritzin aquestes consultes, juntament amb la sol·licitud d'ajuts ha d'aportar la documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions anteriors, així com una còpia del document d'identitat, si escau.

-Si no s'ha presentat mai la declaració responsable o en el cas que hi hagi hagut cap canvi respecte dels documents presentats anteriorment al SOIB, s'ha de presentar la documentació següent:

a. Una còpia autèntica de la targeta d'identificació fiscal de l'entitat.

b. Una declaració responsable de la veracitat de les dades bancàries.

c. Una còpia autèntica del poder de representació de la persona que signa la sol·licitud.

27. Requisits, funcions i despeses del personal implicat en el bloc A

27.1. Formadors

El personal formador ha d'impartir els continguts dels mòduls formatius i ha de dur a terme les funcions i aportar el material que es descriu a continuació:

*Preparació. Es tracta de la planificació i l'organització prèvies a la impartició, quan el formador ha de planificar l'acció formativa i fer-ne la programació didàctica, a més de planificar l'avaluació de l'aprenentatge. En el cas que sigui necessari fer una prova prèvia als alumnes, l'ha de preparar i corregir el formador. Per això, s'ha d'elaborar la documentació relativa a aquests aspectes.

*Impartició. Es tracta de desenvolupar i controlar l'activitat a l'aula. El formador és qui ha de dirigir i guiar l'aprenentatge, així com el compliment normatiu i el funcionament a l'aula; controlar d'assistència; fer els ajusts i les actualitzacions en la programació didàctica i en la temporització, etc.

*Avaluació. A més de dissenyar les proves d'avaluació, el docent ha d'assegurar unes condicions adequades per dur-les a terme: ha de garantir una avaluació de l'aprenentatge objectiva, fiable i vàlida.

Per a la preparació i l'avaluació, cada formador ha de dedicar un 20 % de les hores teòriques de formació, les quals ha d'imputar al mateix preu que la impartició.

No hi pot haver per mòdul més de dues persones com a formadors.

Per poder impartir la formació, els formadors dels centres de formació de l'entitat beneficiària han de reunir els requisits específics que estableixen els reials decrets que regulen cada certificat de professionalitat; el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i l'Ordre ESS/1897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desplega el Reial decret 34/2008, pel qual es regulen els certificats de professionalitat. Per acreditar aquest requisit, abans que comenci l'acció formativa ha d'estar inscrit en el Registre públic de persones formadores per impartir accions formatives dirigides a obtenir certificats de professionalitat de les Illes balears (REFOIB), que regula el Decret 18/2019, de 15 de març (BOIB núm. 35, de 16 de març), modificat per la Llei 19/2019, de 30 de desembre.

Excepcionalment, en el cas que no hi hagi inscrit en el REFOIB cap formador disponible o amb interès a impartir l'acció formativa, la persona que dirigeix el centre ha de presentar una oferta d'ocupació per aconseguir un formador que compleixi els requisits o, si no és possible, que s'hi aproximi.

El SOIB ha d'expedir un certificat d'insuficiència de candidats quan no es trobi ningú que compleixi la totalitat dels requisits del certificat de professionalitat o de l'oferta. En aquest cas el centre pot seleccionar una persona qualificada que no compleixi tots els requisits.

La sol·licitud d'inscripció en el REFOIB s'ha de fer d'una manera telemàtica, amb el DNI electrònic o amb un certificat digital vàlid, a través del formulari inclòs en el web del SOIB, en l'enllaç següent:

<http://www.caib.es/seucaib/ca/200/persones/tramites/tramite/3635565>.

27.2. Tutor

El tutor de l'acció formativa ha de ser una persona que compleixi els requisits necessaris per ser un formador de l'especialitat. Les seves funcions han d'estar relacionades directament amb el reforç del procés d'aprenentatge dels alumnes.

Només hi pot haver un tutor per a cada acció formativa i hi ha de dedicar un 15 % de les hores teòriques de formació. El cost per hora és el mateix que el del formador que imparteix l'acció formativa.

27.3. Retribucions dels formadors i tutors

El cost per hora que s'ha d'imputar en concepte de retribució del formador o del tutor no pot superar el que estableix la Resolució de la Resolució de la directora del SOIB de 9 de març de 2022 per la qual s'aprova l'import del mòdul A corresponent a les despeses en formadors i tutors, l'import màxim de la despesa en certificacions d'idiomes, així com el percentatge a aplicar per altres despeses, als efectes de determinar l'import de concessió de les especialitats formatives que s'han aplicar a les convocatòries de subvencions del SOIB i a les instruccions de centres propis (excepte els centres propis educatius) que tenen per objecte finançar especialitats formatives adreçades prioritàriament a treballadors ocupats i desocupats.

Per una altra part, amb l'objecte de garantir una qualitat adequada en la impartició de la formació, el cost per hora, per a qualsevol acció formativa, no pot ser inferior a l'import de 38,22 € per hora.

En el cas de treballadors contractats per compte aliè, aquest import ha de comprendre les despeses que preveu l'apartat 22.3.a).

28. Requisits, funcions i despeses d'altre personal implicat

28.1. Director i coordinador

Hi ha d'haver una persona que exerceixi de director i una altra, de coordinador. Les funcions són de suport tècnic, relacionades directament amb el seguiment del procés d'aprenentatge, l'assessorament i l'orientació dels alumnes, i s'han de dur a terme amb personal propi.

28.2. Personal de suport administratiu

Les funcions són les relacionades amb les tasques administratives de l'acció formativa.

28.3. Personal especialitzat en l'atenció de persones amb discapacitat o pertanyents a col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió

Les entitats amb experiència amb aquests col·lectius poden disposar de personal especialitzat per atendre'ls. Per acreditar aquesta experiència, juntament amb la sol·licitud de subvenció l'entitat ha de presentar una declaració responsable. El personal especialitzat ha de tenir una titulació acadèmica o experiència professional relacionades amb l'atenció dels col·lectius esmentats.

Les funcions que s'han de dur a terme són les necessàries per donar-hi suport pedagògic, per adaptar-hi els mitjans didàctics i per avaluar-los, amb la finalitat de millorar les condicions en què aquests alumnes reben la formació.

28.4. Tutor del mòdul de pràctiques professionals no laborals

Ha de ser un dels formadors de l'especialitat formativa. Les seves funcions han d'estar relacionades directament amb el seguiment, el procés d'aprenentatge, l'assessorament i l'avaluació dels alumnes del mòdul de pràctiques professionals no laborals. El cost que s'ha de subvencionar és de 3 € per hora i alumne.

29. Seguiment i control de la formació

El SOIB ha de fer actuacions de seguiment, avaluació i control de les accions formatives, mitjançant actuacions in situ i ex post.

Les actuacions que es facin durant les accions formatives han de comprendre el seguiment de l'activitat formativa en el lloc en què s'imparteix, a l'inici i mentre es dugui a terme. Es pot fer a través d'evidències físiques i testimonis recollits mitjançant entrevistes als responsables de formació, als alumnes i als formadors, a fi de comprovar la posada en marxa i l'execució de l'activitat formativa, i també sobre els continguts, el nombre real de participants, les instal·lacions i els mitjans pedagògics. Per això, es pot elaborar prèviament un qüestionari o una llista de comprovació. En el marc d'aquestes actuacions, es poden fer requeriments per esmenar les incidències detectades.

A fi de poder fer efectiu el seguiment i el control, els centres col·laboradors estan obligats a facilitar les tasques de seguiment, control i avaluació de l'acció formativa; permetre al personal del SOIB accedir a les instal·lacions, així com facilitar els documents i altra informació que els requereixin. Els tècnics del SOIB han d'estendre una acta de seguiment de cadascuna de les visites que facin. Aquesta acta s'ha d'aixecar el mateix dia de la visita i se n'ha de lliurar una còpia al centre, el representant del qual l'ha de subscriure. En el cas que es detectin deficiències o irregularitats, s'han de fer constar en l'acta i el centre disposarà d'un termini, el qual s'ha d'especificar en l'acta, per fer les al·legacions que estimi pertinents i, si escau, per esmenar les deficiències. Si les deficiències o irregularitats detectades no afecten substancialment el contingut bàsic de l'actuació encomanada, s'ha de requerir al centre o entitat de formació que els esmeni i s'ha d'assenyalar un termini de deu dies per fer-ho.

El SOIB pot suspendre d'una manera cautelar una acció formativa quan s'observin anomalies que repercuteixin en el desenvolupament normal de la impartició de la formació, tal com estableix l'article 17.6 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març.

Una vegada esmenades les deficiències detectades, en un termini no superior a dos dies el centre ha d'informar el SOIB de les mesures que s'han pres per fer-ne efectiva la correcció.

En el cas que les deficiències o irregularitats detectades afectin substancialment el contingut bàsic de l'actuació o facin impossible continuar el curs, i també en el cas que no s'esmenin en el termini concedit, s'ha d'iniciar un procediment de reintegrament, de conformitat amb l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 44 i 45 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre. Així mateix, si escau, pot ser causa d'inici d'un procediment de suspensió temporal o definitiva de la condició de centre inscrit o acreditat.

Les infraccions que es detectin durant les actuacions de seguiment i control s'han de fer constar en els informes que emetin les persones que duguin a terme aquestes funcions, amb aportació de les proves que, si escau, les documentin. Aquestes actuacions poden donar lloc al trasllat a la unitat de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social competent, a l'efecte d'obrir el procediment sancionador corresponent.

Els resultats dels qüestionaris per avaluar la qualitat de les accions formatives en el marc del sistema de la formació per a l'ocupació i els resultats de l'avaluació de la formació impartida pel centre o l'entitat de formació que duu a terme el tècnic de seguiment corresponent es poden tenir en compte en convocatòries futures com a criteri de valoració per concedir les subvencions.

30. Gestió de la formació

1. Per gestionar i executar la formació, els centres de formació han de complir les instruccions que estableix el SOIB en la guia de gestió d'accions formatives i els terminis que es preveuen en el cronograma corresponent, els quals es troben en el fons documental de l'aplicació informàtica del SOIB.

2. Els centres de formació estan obligats a comunicar amb antelació al SOIB tots els canvis que es produeixin en la planificació i la programació de les accions formatives (calendari impartició, horaris, formadors, avaluació, etc.), tal com estableix la guia de gestió.

3. Els centres de formació han de presentar al SOIB, en els terminis establerts, les dades o documents següents:

*Publicitat o difusió de l'acció formativa, si escau: un mínim de set dies abans de publicar-se.

*Oferta de formació, fitxa del projecte formatiu, calendari, planificació de l'avaluació de l'aprenentatge, declaració responsable del compliment de requisits per treballar amb menors d'edat i, si escau, sol·licitud d'autorització de formadors: un mínim de quinze dies abans de la data d'inici de la formació.

*Inscripció de l'alumnat: un mínim de set dies abans de l'inici de l'acció formativa.

*Sol·licitud de validació de l'alumnat: un mínim de tres dies abans de l'inici de l'acció formativa.

*Comunicat d'inici de l'acció formativa i assegurança de les persones participants: el mateix dia de l'inici o, com a màxim, l'endemà.

*Altes d'alumnes: el mateix dia que es produeixi l'alta o, com a màxim, l'endemà.

*Baixes d'alumnes: com a màxim, tres dies després que s'hagi produït la baixa.

*Control de signatures de l'alumnat: com a màxim, dos dies després que hagi acabat l'acció formativa. En el cas que l'acció formativa duri més de trenta dies: com a màxim, dos dies després de l'acabament de cada mes.

*Qüestionaris de qualitat de l'acció formativa: s'ha de sol·licitar al SOIB el localitzador per poder fer els qüestionaris, dins el termini dels tres dies abans d'acabar el curs.

​​​​​​​​​​​​​​*Informe d'avaluació individualitzat, acta d'avaluació i memòria final de seguiment: en el termini màxim de deu dies després que hagi acabat l'acció formativa.

A més, per al mòdul de pràctiques professionals no laborals:

*Justificant d'haver informat la representació legal del treballadors de l'acord de pràctiques entre el centre de formació i l'empresa, programa formatiu i carnets dels alumnes en pràctiques: un mínim de quinze dies abans de la data d'inici del mòdul.

4. En qualsevol moment durant l'execució del curs, el SOIB pot requerir a la persona beneficiària que aporti la documentació econòmica justificativa de la despesa dels formadors, per comprovar que es compleix el que estableix el penúltim paràgraf de l'apartat 27.3 d'aquest annex.

31. Avaluació i acreditació de la formació

La formació per a l'ocupació que s'executi en virtut d'aquesta convocatòria s'ha d'avaluar segons les directrius que estableix el SOIB en la guia de gestió d'accions formatives i d'acord amb l'article 14 del Reial decret 34/2008. En qualsevol cas, els centres i entitats de formació no estan autoritzats a expedir-ne els certificats i els diplomes.

La formació adreçada a obtenir certificats de professionalitat s'ha d'acreditar d'acord amb el que disposen la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional; el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i l'Ordre TMS/369/2019, de 28 de març, per la qual es regula el registre estatal d'entitats de formació de professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, així com els processos comuns d'acreditació i inscripció de les entitats de formació per impartir especialitats de formatives incloses en el catàleg d'especialitats formatives.

L'avaluació de l'aprenentatge dels alumnes dels ensenyaments de formació professional per a l'ocupació dirigida a obtenir els certificats de professionalitat es fa per mòduls formatius. Es prenen com a referència els objectius expressats en resultats d'aprenentatge i els criteris d'avaluació de cadascun dels mòduls. L'avaluació es basa en una planificació prèvia que inclou l'avaluació durant el procés d'aprenentatge i l'avaluació al final de cada mòdul. La qualificació és numèrica, entre 1 i 10, sense decimals. Per superar un mòdul formatiu és necessari obtenir una puntuació mínima de 5 en la prova d'avaluació final i, si escau, en cadascuna de les unitats formatives que la configuren.

Pel que fa al mòdul de formació pràctica en empreses, el tutor de l'empresa que hagi designat el centre de treball ha de col·laborar amb el tutor del centre o entitat de formació per a l'avaluació, que s'ha de fer en termes d'«apte» o «no apte».

De cada mòdul del certificat de professionalitat, se n'ha de lliurar a les persones participants un certificat, que ha de recollir els resultats de l'avaluació.

Els alumnes que hagin obtingut l'acreditació de certificats de professionalitat poden aconseguir diferents habilitacions professionals necessàries per a desenvolupar un lloc de feina. Aquestes habilitacions les expedeixen altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, altres administracions públiques o altres tipus d'entitats. Aquestes habilitacions es poden consultar en l'enllaç següent del lloc web del SOIB: <https://soib.es/es/habilitaciones-professionales-si-teneis-un-cp/#>.

32. Compatibilitat amb altres ajuts

En el supòsit d'obtenir altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos destinats a finançar aquestes accions, són incompatibles amb la subvenció destinada a la mateixa finalitat, per la qual cosa s'ha de minorar en la quantitat ja percebuda.

33. Protecció de les dades de caràcter personal

En relació amb la protecció de dades de caràcter personal, són aplicables el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personal i garantia dels drets digitals.

 

​​​​​​​34. Règim sancionador

El règim d'infraccions i sancions aplicable en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació és el que es regula en el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, i en l'article 16 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març.

Per a tot el que no preveu el règim d'infraccions i sancions que estableix el paràgraf anterior, és necessari atenir-se al títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

ANNEX 2

Certificats de professionalitat que es poden sol·licitar dins el primer període d'execució

 

Codi especialitat

Nom

Nivell de qualificació

Prioritat

(alta, mitjana,baixa)

Puntuació inicial

HOTR0608

SERVEIS DE RESTAURANT

2

ALTA

1166

HOTR0208

OPERACIONS BÀSIQUES DE RESTAURANT I BAR

1

ALTA

1164

EOCB0109

OPERACIONS AUXILIARS DE REVESTIMENTS CONTINUS EN CONSTRUCCIÓ

1

ALTA

1162

HOTR0108

OPERACIONS BÀSIQUES DE CUINA

1

ALTA

1160

EOCB0108

FABRIQUES D'OBRA DE PICAPEDRER

2

ALTA

1158

EOCB0211

PAVIMENTS I OBRA DE PICAPEDRER D'URBANITZACIÓ

2

ALTA

1156

COMT0110

ATENCIÓ AL CLIENT, CONSUMIDOR O USUARI

3

ALTA

1154

HOTR0408

CUINA

2

ALTA

1152

EOCB0208

OPERACIONS AUXILIARS D'OBRA DE PICAPEDRER DE FÀBRIQUES I COBERTES

1

ALTA

1150

EOCH0108

OPERACIONS DE FORMIGÓ

1

ALTA

1148

EOCJ0311

OPERACIONS BÀSIQUES DE REVESTIMENTS LLEUGERS I TÈCNICS EN CONSTRUCCIÓ

1

ALTA

1146

ADGD0308

ACTIVITATS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

2

ALTA

1144

ADGG0208

ACTIVITATS ADMINISTRATIVES EN LA RELACIÓ AMB EL CLIENT

2

ALTA

1142

EOCB0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ACABATS RÍGIDS I URBANITZACIÓ

1

ALTA

1140

HOTR0508

SERVEIS DE BAR I CAFETERIA

2

ALTA

1138

SSCI0109

TREBALL DOMÈSTIC

1

ALTA

1136

SSCM0108

NETEJA DE SUPERFÍCIES I MOBILIARI EN EDIFICIS I LOCALS

1

ALTA

1134

COMV0108

ACTIVITATS DE VENDA

2

ALTA

1132

AFDP0109

SOCORRISME EN INSTAL·LACIONS AQUÀTIQUES

2

ALTA

1130

AFDP0209

SOCORRISME EN ESPAIS AQUÀTICS NATURALS

2

ALTA

1128

AFDP0211

COORDINACIÓ DE SERVEIS DE SOCORRISME EN INSTAL·LACIONS I ESPAIS NATURALS AQUÀTICS

3

ALTA

1126

HOTA0308

RECEPCIÓ EN ALLOTJAMENTS

3

ALTA

1124

TMVI0112

CONDUCCIÓ PROFESSIONAL DE VEHICLES TURISME I FURGONETES

2

ALTA

1122

HOTA0108

OPERACIONS BÀSIQUES DE PISOS EN ALLOTJAMENTS

1

ALTA

1120

TMVI0208

CONDUCCIÓ DE VEHICLES PESANTS DE TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

2

ALTA

1118

COMT0211

ACTIVITATS AUXILIARS DE COMERÇ

1

ALTA

1116

SSCB0209

DINAMITZACIÓ D'ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL

2

ALTA

1114

FMEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE FABRICACIÓ MECÀNICA

1

ALTA

1112

HOTR0110

DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ EN CUINA

3

ALTA

1110

AGAX0208

ACTIVITATS AUXILIARS D'AGRICULTURA

1

ALTA

1108

TMVI0108

CONDUCCIÓ D'AUTOBUSOS

2

ALTA

1106

TMVO0212

ASSISTÈNCIA A PASSATGERS, TRIPULACIONS, AERONAUS I MERCADERIES EN AEROPORTS

2

ALTA

1104

HOTG0208

VENDA DE PRODUCTES I SERVEIS TURÍSTICS

3

ALTA

1102

AGAO0108

ACTIVITATS AUXILIARS A VIVERS, JARDINS I CENTRES DE JARDINERIA

1

ALTA

1100

SSCI0212

ACTIVITATS FUNERÀRIES I DE MANTENIMENT EN CEMENTIRIS

1

ALTA

1098

ELEE0310

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

ALTA

1096

SSCB0110

DINAMITZACIÓ, PROGRAMACIÓ I DESENVOLUPAMENT D'ACCIONS CULTURALS

3

ALTA

1094

IMAI0108

OPERACIONS DE FONTANERIA I CALEFACCIÓ-CLIMATITZACIÓ DOMÈSTICA

1

ALTA

1092

IEXD0409

COL·LOCACIÓ DE PEDRA NATURAL

2

ALTA

1090

IMPP0208

SERVEIS ESTÈTICS D'HIGIENE, DEPILACIÓ I MAQUILLATGE

2

ALTA

1088

INAF0108

FORN I BRIOXERIA

2

ALTA

1086

TMVG0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT D'ELECTROMECÀNICA DE VEHICLES

1

ALTA

1084

TMVO0112

OPERACIONS AUXILIARS D'ASSISTÈNCIA A PASSATGERS, EQUIPATGES, MERCADERIES I AERONAUS EN AEROPORTS

1

ALTA

1082

HOTR0209

SOMMELIERIA

3

ALTA

1080

HOTR0409

GESTIÓ DE PROCESSOS DE SERVEI EN RESTAURACIÓ

3

ALTA

1078

TMVG0409

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SEUS SISTEMES AUXILIARS

2

ALTA

1076

TMVG0309

MANTENIMENT DE SISTEMES DE TRANSMISSIÓ DE FORÇA I TRENS DE RODATGE DE VEHICLES AUTOMÒBILS

2

ALTA

1074

SSCB0109

DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA

3

ALTA

1072

IFCT0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES MICROINFORMÀTICS

1

ALTA

1070

ELEE0109

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ

2

ALTA

1068

ELEE0610

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMIENT DE XARXES ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ I ENLLUMENAT EXTERIOR

3

ALTA

1066

HOTA0208

GESTIÓ DE PISOS I NETEJA EN ALLOTJAMENTS

3

ALTA

1064

IFCD0112

PROGRAMACIÓ AMB LLENGUATGES ORIENTATS A OBJECTES I BASES DE DADES RELACIONALS

3

ALTA

1062

SEAD0112

VIGILÀNCIA, SEGURETAT PRIVADA I PROTECCIÓ DE PERSONES

2

ALTA

1060

SEAD0212

VIGILÀNCIA, SEGURETAT PRIVADA Y PROTECCIÓ D'EXPLOSIUS

2

ALTA

1058

FMEC0309

DISSENY EN LA INDÚSTRIA NAVAL

3

ALTA

1056

IFCD0210

DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS AMB TECNOLOGIES WEB

3

ALTA

1054

MAPN0212

GOVERN D'EMBARCACIONS I MOTOS NÀUTIQUES DESTINADES AL SOCORRISME AQUÀTIC

2

ALTA

1052

MAPN0412

OPERACIONS DE BOMBAMENT PER A CÀRREGA I DESCÀRREGA DEL VAIXELL

2

ALTA

1050

SSCE0111

PROMOCIÓ I INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB PERSONES AMB DISCAPACITATS

3

ALTA

1048

IMPE0108

SERVEIS AUXILIARS D'ESTÈTICA

1

ALTA

1046

IMPE0109

BRONZEJAT, MAQUILLATGE I DEPILACIÓ AVANÇADA

3

ALTA

1044

MAPN0612

MANTENIMENT DELS EQUIPS D'UN PARC DE PESCA I DE LA INSTAL·LACIÓ FRIGORÍFICA

2

ALTA

1042

TMVU0112

MANTENIMENT DE LA PLANTA PROPULSORA, MÀQUINES I EQUIPS AUXILIARS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

ALTA

1040

IMPP0108

CURES ESTÈTIQUES DE MANS I PEUS

2

ALTA

1038

ELEE0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE DE XARXES ELÈCTRIQUES

1

ALTA

1036

IFCT0609

PROGRAMACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS

3

ALTA

1034

IMPE0110

MASSATGES ESTÈTICS I TÈCNIQUES SENSORIALS ASSOCIADES

3

ALTA

1032

IMPE0210

TRACTAMENTS ESTÈTICS

3

ALTA

1030

IFCD0111

PROGRAMACIÓ EN LLENGUATGES ESTRUCTURATS D'APLICACIONS DE GESTIÓ

3

ALTA

1028

EOCJ0211

INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES TÈCNICS DE PAVIMENTS, PANELLS I MAMPARES

2

ALTA

1026

HOTR0109

OPERACIONS BÀSIQUES DE PASTISSERIA

1

ALTA

1024

TMVU0312

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT DELS SISTEMES I EQUIPS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

ALTA

1022

SSCG0111

GESTIÓ DE TELEFONADES DE TELEASSISTÈNCIA

2

ALTA

1020

IFCT0109

SEGURETAT INFORMÀTICA

3

ALTA

1018

COML0211

GESTIÓ COMERCIAL I FINANCERA DEL TRANSPORT PER CARRETERA

3

ALTA

1016

COML0111

TRANSPORT DE VIATGERS PER CARRETERA

3

ALTA

1014

COML0209

ORGANITZACIÓ DEL TRANSPORT I LA DISTRIBUCIÓ

3

ALTA

1012

HOTR0308

OPERACIONS BÀSIQUES DE CÀTERING

1

ALTA

1010

TMVU0110

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE SISTEMES I EQUIPS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

1

ALTA

1008

MAPN0512

ACTIVITATS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE MÀQUINES, EQUIPS I INSTAL·LACIONS DEL VAIXELL

1

ALTA

1006

SEAG0108

GESTIÓ DE RESIDUS URBANS I INDUSTRIALS

2

ALTA

1004

TMVG0210

MANTENIMENT DE SISTEMES DE RODATGE I TRANSMISSIÓ DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL, ELS SEUS EQUIPS I EINES

2

ALTA

1002

HOTG0108

CREACIÓ I GESTIÓ DE VIATGES COMBINATS I ESDEVENIMENTS

3

ALTA

1000

TMVG0209

MANTENIMENT DELS SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS DE VEHICLES

2

ALTA

998

MAPN0410

OPERACIONS EN TRANSPORT MARÍTIM I PESCA LITORAL

2

ALTA

996

AGAJ0108

ACTIVITATS AUXILIARS EN FLORISTERIA

1

ALTA

994

HOTR0210

DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ EN PASTISSERIA

3

ALTA

992

ARTA0112

ELABORACIÓ D'OBRES DE FORJA ARTESANAL

2

ALTA

990

IMAI0210

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I EL MANTENIMENT DE SISTEMES D'AÏLLAMENT TÈRMIC, ACÚSTIC I CONTRA EL FOC

3

ALTA

988

IMSE0111

ANIMACIÓ MUSICAL I VISUAL EN VIU I EN DIRECTE

2

ALTA

986

IMAR0208

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS DE CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ-EXTRACCIÓ

2

ALTA

984

AGAN0210

FERRAT D'EQUINS

3

ALTA

982

AFDA0310

ACTIVITATS DE NATACIÓ

3

ALTA

980

IMAR0409

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS DE CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ-EXTRACCIÓ

3

ALTA

978

EOCJ0109

MUNTATGE DE BASTIDES TUBULARS

2

ALTA

976

INAI0108

CARNISSERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES CÀRNIS

2

ALTA

974

SANT0108

ATENCIÓ SANITÀRIA A MÚLTIPLES VÍCTIMES I CATÀSTROFES

2

ALTA

972

FMEM0409

DISSENY DE MOTLLES I MODELS PER A FOSA O FORJA

3

ALTA

970

FMEC0109

PRODUCCIÓ EN CONSTRUCCIONS METÀL·LIQUES

3

ALTA

968

FMEC0208

DISSENY DE CALDERERIA I ESTRUCTURES METÀL·LIQUES

3

ALTA

966

FMEM0309

DISSENY D'EINES DE PROCESSAMENT DE XAPA

3

ALTA

964

AFDA0109

GUIA PER ITINERARIS AMB BICICLETA

2

ALTA

962

AFDA0112

GUIA PER BARRANCS SECS O AQUÀTICS

2

ALTA

960

AFDA0209

GUIA PER ITINERARIS EQUESTRES EN MEDI NATURAL

2

ALTA

958

AFDA0211

ANIMACIÓ FÍSIC-ESPORTIVA I RECREATIVA

3

ALTA

956

AFDA0212

GUIA D'ESPELEOLOGIA

2

ALTA

954

AFDA0411

ANIMACIÓ FÍSICO-ESPORTIVA I RECREATIVA PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

3

ALTA

952

AFDA0611

GUIA PER ITINERARIS DE BAIXA I MITJANA MUNTANYA

2

ALTA

950

FMEE0308

DISSENY DE PRODUCTES DE FABRICACIÓ MECÀNICA

3

ALTA

948

FMEC0209

DISSENY DE CANONADA INDUSTRIAL

3

ALTA

946

IFCD0110

CONFECCIÓ I PUBLICACIÓ DE PÀGINES WEB

2

ALTA

944

IMAQ0210

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INSTAL·LACIONS DE MANUTENCIÓ, ELEVACIÓ I TRANSPORT

3

ALTA

942

MAPN0510

NAVEGACIÓ EN AIGÜES INTERIORS I PRÒXIMES A LA COSTA

2

ALTA

940

EOCO0108

REPRESENTACIÓ DE PROJECTES D'EDIFICACIÓ

3

ALTA

938

EOCO0208

REPRESENTACIÓ DE PROJECTES D'OBRA CIVIL

3

ALTA

936

MAMD0209

TREBALLS DE FUSTERIA I MOBLE

1

ALTA

934

IFCM0310

GESTIÓ DE XARXES DE VEU I DADES

3

ALTA

932

IFCM0410

GESTIÓ I SUPERVISIÓ D'ALARMES EN XARXES DE COMUNICACIONS

3

ALTA

930

AGAJ0208

ART FLORAL I GESTIÓ DE LES ACTIVITATS DE FLORISTERIA

3

ALTA

928

HOTJ0111

OPERACIONS PER AL JOC EN ESTABLIMENTS DE BINGO

1

ALTA

926

COMT0411

GESTIÓ COMERCIAL DE VENDES

3

ALTA

924

SSCB0211

DIRECCIÓ I COORDINACIÓ D'ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL

3

ALTA

922

MAMA0209

SERRADURA DE FUSTA

2

ALTA

920

IEXD0309

DESENVOLUPAMENT I SUPERVISIÓ D'OBRES DE RESTAURACIÓ EN PEDRA NATURAL

3

ALTA

918

TMVO0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT AERONÀUTIC

1

ALTA

916

IMPE0209

MAQUILLATGE INTEGRAL

3

ALTA

914

IMPQ0108

SERVEIS AUXILIARS DE PERRUQUERIA

1

ALTA

912

IMPQ0109

PERRUQUERIA TECNICOARTÍSTICA

3

ALTA

910

IMPQ0208

PERRUQUERIA

2

ALTA

908

IMPQ0308

TRACTAMENTS CAPIL·LARS ESTÈTICS

3

ALTA

906

IMAR0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES

2

ALTA

904

IMAR0309

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES

3

ALTA

902

IMAR0209

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES

3

ALTA

900

INAF0109

PASTISSERIA I CONFITERIA

2

ALTA

898

IEXD0109

DISSENY I COORDINACIÓ DE PROJECTES EN PEDRA NATURAL

3

ALTA

896

EOCJ0110

INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES DE GUIX LAMINAT I FALS SOSTRE

2

ALTA

894

SANT0208

TRASLLAT SANITARI

2

ALTA

892

HOTR0509

REBOSTERIA

2

ALTA

890

AFDA0111

FITNESS AQUÀTIC I HIDROCINÈSIA

3

ALTA

888

INAJ0109

PEIXATERIA I ELABORACIÓ DE PRODUCTES DE LA PESCA I AQÜICULTURA

2

ALTA

886

HOTR0309

DIRECCIÓ EN RESTAURACIÓ

3

ALTA

884

AFDA0210

CONDICIONAMENT FÍSIC EN SALA D'ENTRENAMENT POLIVALENT

3

ALTA

882

INAE0109

FORMATGERIA

2

ALTA

880

MAPN0111

PESCA LOCAL

2

ALTA

878

TCPN0312

OPERACIONS AUXILIARS DE BUGADERIA INDUSTRIAL I DE PROXIMITAT

1

ALTA

876

EOCO0112

CONTROL D'EXECUCIÓ D'OBRES D'EDIFICACIÓ

3

ALTA

874

IMAR0109

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INSTAL·LACIONS DE CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ-EXTRACCIÓ

3

ALTA

872

INAE0209

ELABORACIÓ DE LLETS DE CONSUM I PRODUCTES LÀCTIS

2

ALTA

870

IMAI0110

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE SISTEMES D'AÏLLAMENT TÈRMIC, ACÚSTIC I PROTECCIÓ PASSIVA CONTRA EL FOC

2

ALTA

868

AFDA0311

INSTRUCCIÓ EN IOGA

3

ALTA

866

COML0109

TRANSPORT DE MERCADERIES PER CARRETERA

3

ALTA

864

IMPE0211

CARACTERITZACIÓ DE PERSONATGES

3

ALTA

862

IFCT0110

OPERACIÓ DE XARXES DEPARTAMENTALS

2

ALTA

860

INAF0110

INDÚSTRIES DE DERIVATS DE CEREALS I DE DOLÇOS

3

ALTA

858

COML0309

ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DE MAGATZEMS

3

ALTA

856

INAV0109

FABRICACIÓ DE CONSERVES VEGETALS

2

ALTA

854

HOTJ0110

ACTIVITATS PER AL JOC EN TAULES DE CASINOS

2

ALTA

852

EOCJ0111

IMPERMEABILITZACIÓ MITJANÇANT MEMBRANES FORMADES AMB LÀMINES

2

ALTA

850

SEAD0311

GESTIÓ I COORDINACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL I EMERGÈNCIES

3

ALTA

848

SEAD0312

TELEOPERACIONS D'ATENCIÓ, GESTIÓ I COORDINACIÓ D'EMERGÈNCIES

3

ALTA

846

ENAS0110

MUNTATGE, POSADA EN SERVEI, MANTENIMENT, INSPECCIÓ I REVISIÓ D'INSTAL·LACIONS RECEPTORES I APARELLS DE GAS

2

ALTA

844

VICF0411

CONTROL DE MATERIALS, PROCESSOS I PRODUCTES EN LABORATORI CERÀMIC

2

ALTA

842

VICF0111

ORGANITZACIÓ DE LA FABRICACIÓ DE FRITES, ESMALTS I PIGMENTS CERÀMICS

3

ALTA

840

VICF0211

ORGANITZACIÓ DE LA FABRICACIÓ DE PRODUCTES CERÀMICS

3

ALTA

838

EOCO0212

CONTROL D'EXECUCIÓ D'OBRES CIVILS

3

ALTA

836

HOTU0109

ALLOTJAMENT RURAL

2

ALTA

834

SEAG0110

SERVEIS PER AL CONTROL DE PLAGUES

2

ALTA

832

ELES0208

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS ELECTROTÈCNIQUES I DE TELECOMUNICACIONS EN EDIFICIS

1

ALTA

830

SEAD0211

PREVENCIÓ D'INCENDIS I MANTENIMENT

2

ALTA

828

QUIE0208

OPERACIONS D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIA I DE SERVEIS AUXILIARS

2

ALTA

826

ELEE0209

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ

2

ALTA

824

IMPE0111

ASSESSORIA INTEGRAL D'IMATGE PERSONAL

3

ALTA

822

ELEE0410

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES AÈRIES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ D'INTEMPÈRIE

3

ALTA

820

ELEE0510

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES ELÈCTRIQUES SUBTERRÀNIES D'ALTA TENSIÓ DE SEGONA I TERCERA CATEGORIA I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ D'INTERIOR

3

ALTA

818

AGAF0108

FRUCTICULTURA

2

ALTA

816

ARTB0112

REPOSICIÓ, MUNTATGE I MANTENIMENT D'ELEMENTS DE RELLOTGERIA FINA

2

ALTA

814

ARTR0112

RESTAURACIÓ I REPARACIÓ DE RELLOTGES D'ÈPOCA, HISTÒRICS I AUTÒMATS

3

ALTA

812

QUIE0308

OPERACIONS AUXILIARS I DE MAGATZEM EN INDÚSTRIES I LABORATORIS QUÍMICS

1

ALTA

810

IFCT0509

ADMINISTRACIÓ DE SERVEIS D'INTERNET

3

ALTA

808

INAD0210

ELABORACIÓ DE PRODUCTES PER A L'ALIMENTACIÓ ANIMAL

2

ALTA

806

SSCG0209

MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

3

ALTA

804

ARGT0111

OPERACIONS DE MANIPULACIÓ I FINALITZACIÓ DE PRODUCTES GRÀFICS

1

ALTA

802

COMP0108

IMPLANTACIÓ I ANIMACIÓ D'ESPAIS COMERCIALS

3

ALTA

800

TCPN0212

APRESTOS I ACABAMENTS DE MATÈRIES I ARTICLES TÈXTILS

2

ALTA

798

INAH0109

ELABORACIÓ DE VINS I LICORS

2

ALTA

796

INAV0110

INDÚSTRIES DE CONSERVES I SUCS VEGETALS

3

ALTA

794

AGAU0108

AGRICULTURA ECOLÒGICA

2

ALTA

792

QUIE0408

OPERACIONS DE MOVIMENTS I LLIURAMENT DE PRODUCTES EN LA INDÚSTRIA QUÍMICA

2

ALTA

790

QUIE0109

ORGANITZACIÓ I CONTROL DELS PROCESSOS DE QUÍMICA TANSFORMADORA

3

ALTA

788

TMVG0310

MANTENIMENT DEL MOTOR I DELS SISTEMES ELÈCTRICS DE SEGURETAT I CONFORTABILITAT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA, D'INDÚSTRIES EXTRACTIVES I D'EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

2

ALTA

786

AGAC0108

CULTIUS HERBACIS

2

ALTA

784

IFCM0210

MANTENIMENT DE PRIMER NIVELL EN SISTEMES DE RADIOCOMUNICACIONS

2

ALTA

782

IFCT0409

IMPLANTACIÓ I GESTIÓ D'ELEMENTS INFORMÀTICS EN SISTEMES DOMÒTICS/IMMÒTICS, DE CONTROL D'ACCESSOS I PRESÈNCIA I DE VIDEOVIGILÀNCIA

3

ALTA

780

INAD0109

ELABORACIÓ DE SUCRE

2

ALTA

778

QUIB0108

GESTIÓ I CONTROL DE PLANTA QUÍMICA

3

MITJANA

776

INAI0109

INDÚSTRIES CÀRNIES

3

MITJANA

774

IMPP0308

HIDROTERMAL

3

MITJANA

772

TMVO0111

TRIPULACIÓ DE CABINA DE PASSATGERS

3

ALTA

770

ELEM0311

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

2

MITJANA

768

IFCT0410

ADMINISTRACIÓ I DISSENY DE XARXES DEPARTAMENTALS

3

MITJANA

766

AFDA0110

CONDICIONAMENT FÍSIC EN GRUP AMB SUPORT MUSICAL

3

MITJANA

764

FMEH0309

TRACTAMENTS SUPERFICIALS

2

MITJANA

762

INAE0110

INDÚSTRIES LÀCTIES

3

MITJANA

760

IMAQ0110

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT D'ASCENSORS I ALTRES EQUIPS FIXOS D'ELEVACIÓ I TRANSPORT

2

ALTA

758

FMEM0411

FABRICACIÓ DE MOTLLES PER A LA PRODUCCIÓ DE PECES POLIMÈRIQUES I D'ALIATGES LLEUGERS

3

MITJANA

756

FMEM0311

FABRICACIÓ D'ENCUNYS PER A LA PRODUCCIÓ DE PECES DE XAPA METÀL·LICA

3

MITJANA

754

TCPN0112

BLANQUEIG I TINTURA DE MATERIALS TÈXTILS

2

MITJANA

752

IEXM0209

SONDEJOS

2

MITJANA

750

ELES0209

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DE TELEFONIA I INFRAESTRUCTURES DE XARXES LOCALS DE DADES

2

MITJANA

748

ELEE0110

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES EN L'ENTORN D'EDIFICIS I AMB FINALITATS ESPECIALS

3

MITJANA

746

INAH0209

ENOTÈCNIA

3

MITJANA

744

TCPF0312

CONTROL DE QUALITAT DE PRODUCTES EN TÈXTIL I PELL

3

MITJANA

742

ADGD0110

ASSISTÈNCIA EN LA GESTIÓ DELS PROCEDIMENTS TRIBUTARIS

3

MITJANA

740

ENAT0108

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES D'AIGUA

2

ALTA

738

SEAG0112

CONTROL DE RENOUS, VIBRACIONS I AÏLLAMENT ACÚSTIC

3

MITJANA

736

ELEQ0108

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE SISTEMES D'ELECTROMEDICINA

2

MITJANA

734

ELEQ0208

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DE LA INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE SISTEMES D'ELCTROMEDICINA

3

MITJANA

732

ELEQ0211

REPARACIÓ D'EQUIPS ELECTRÒNICS D'ÀUDIO I VÍDEO

2

MITJANA

730

ELEM0111

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DOMÒTICS I IMMÒTICS

2

ALTA

728

ELEM0211

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DOMÒTICS I IMMÒTICS

3

MITJANA

726

ELEM0511

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES DE SISTEMES DOMÒTICS I IMMÒTICS

3

MITJANA

724

SEAG0210

OPERACIÓ D'ESTACIONS DE TRACTAMENT D'AIGÜES

2

MITJANA

722

ELEM0110

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES DE SISTEMES D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

3

MITJANA

720

EOCB0210

REVESTIMENT AMB PASTES I MORTERS EN CONSTRUCCIÓ

2

ALTA

718

MAMA0210

FABRICACIÓ DE TAULERS DE PARTÍCULES I FIBRES DE FUSTA

2

MITJANA

716

SSCI0412

OPERACIONS EN SERVEIS FUNERARIS

2

MITJANA

714

TCPF0712

PATRONATGE D'ARTICLES DE CONFECCIÓ EN TÈXTIL I PELL

3

MITJANA

712

MAMB0110

PROJECTES D'INSTAL·LACIÓ I MOBLAMENT

3

MITJANA

710

MAMD0309

PROJECTES DE FUSTERIA I MOBLE

3

MITJANA

708

QUIA0110

ORGANITZACIÓ I CONTROL D'ASSAIGS NO DESTRUCTIUS

3

MITJANA

706

ELEM0210

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

3

MITJANA

704

SEAG0212

MANTENIMENT HIGIÈNICOSANITARI D'INSTAL·LACIONS SUSCEPTIBLES DE PROLIFERACIÓ DE MICROORGANISMES NOCIUS I DISSEMINACIÓ PER AEROSOLITZACIÓ

2

ALTA

702

COMT0112

ACTIVITATS DE GESTIÓ DEL PETIT COMERÇ

2

MITJANA

700

INAI0208

SACRIFICI, PREPARACIÓ DE LA CANAL I ESPECEJAMENT D'ANIMALS

2

MITJANA

698

MAPB0112

ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES PER A INSTAL·LACIONS AQUÍCOLES I RECOL·LECCIÓ DE RECURSOS

1

ALTA

696

TMVB0111

MANTENIMENT DE SISTEMES MECÀNICS DE MATERIAL RODANT FEEROVIARI

2

ALTA

694

FMEA0111

MUNTATGE D'ESTRUCTURES I INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES I EQUIPS D'AERONAUS

2

MITJANA

692

INAH0210

ELABORACIÓ DE CERVESA

2

MITJANA

690

ENAA0109

ORGANITZACIÓ I CONTROL DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES I INSTAL·LACIONS D'AIGUA I SANEJAMENT

3

ALTA

688

QUIM0109

ELABORACIÓ DE PRODUCTES FARMACÈUTICS I AFINS

2

MITJANA

686

IMAR0508

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INSTAL·LACIONS CALORÍFIQUES

3

MITJANA

684

SEAG0311

GESTIÓ DE SERVEIS PER AL CONTROL D'ORGANISMES NOCIUS

3

ALTA

682

SSCE0212

PROMOCIÓ PER A LA IGUALTAT EFECTIVA DE DONES I HOMES

3

ALTA

680

VICF0110

OPERACIONS DE FABRICACIÓ DE FRITES, ESMALTS I PIGMENTS CERÀMICS

2

MITJANA

678

HOTT0112

ATENCIÓ A PASSATGERS EN TRANSPORT FERROVIARI

2

MITJANA

676

FMEH0109

MECANITZACIÓ PER ARRENCADA DE FERRITJA

2

MITJANA

674

ARGT0411

FABRICACIÓ DE COMPLEXOS, ENVASOS, EMBALATGES I ALTRES ARTICLES DE PAPER I CARTRÓ

2

MITJANA

672

QUIE0108

OPERACIONS BÀSIQUES EN PLANTA QUÍMICA

2

MITJANA

670

QUIO0110

RECUPERACIÓ DE LLEIXIUS NEGRES I ENERGIA

2

MITJANA

668

ARTA0111

TALLA D'ELEMENTS DECORATIUS EN FUSTA

2

MITJANA

666

MAMR0308

MECANITZACIÓ DE FUSTA I DERIVATS

2

MITJANA

664

FMEH0409

MECANITZACIÓ PER ABRASIÓ, ELECTROEROSIÓ I PROCEDIMENTS ESPECIALS

2

MITJANA

662

QUIT0309

OPERACIONS DE TRANSFORMACIÓ DE CAUTXÚ

2

MITJANA

660

EOCE0109

AIXECAMENTS I REPLANTEJAMENTS

3

MITJANA

658

ENAC0108

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D'EDIFICIS

3

ALTA

656

IMAI0208

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE DE XARXES I SISTEMES DE DISTRIBUCIÓ DE FLUIDS

3

MITJANA

654

FMEM0209

PRODUCCIÓ EN MECANITZACIÓ, CONFORMAT I MUNTATGE MECÀNIC

3

MITJANA

652

ENAA0112

GESTIÓ DE L'ÚS EFICIENT DE L'AIGUA

3

ALTA

650

ARGN0109

PRODUCCIÓ EDITORIAL

3

MITJANA

648

COMT0311

CONTROL I FORMACIÓ EN CONSUM

3

MITJANA

646

VICF0109

OPERACIONS BÀSIQUES AMB EQUIPS AUTOMÀTICS EN PLANTA CERÀMICA

1

MITJANA

644

ELES0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIONS EN EDIFICIS

2

ALTA

642

IMAQ0208

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE DE MAQUINÀRIA, EQUIP INDUSTRIAL I LÍNIES AUTOMATITZADES DE PRODUCCIÓ

3

MITJANA

640

IMAR0408

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS CALORÍFIQUES

2

ALTA

638

ELES0110

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D'INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIÓ I DE XARXES DE VEU I DADES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

MITJANA

636

ELES0210

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE LES INFRAESTRUCTURES DE TELECOMUNICACIÓ I DE XARXES DE VEU I DADES EN L'ENTORN D'EDIFICIS

3

MITJANA

634

QUIM0110

ORGANITZACIÓ I CONTROL DE LA FABRICACIÓ DE PRODUCTES FARMACÈUTICS I AFINS

3

MITJANA

632

QUIM0210

ORGANITZACIÓ I CONTROL DEL CONDICIONAMENT DE PRODUCTES FARMACÈUTICS I AFINS

3

MITJANA

630

EOCO0109

CONTROL DE PROJECTES I OBRES DE CONSTRUCCIÓ

3

MITJANA

628

SANP0108

TANATOPRÀXIA

3

MITJANA

626

ARGC0109

GUILLOTINADA I PLEGATGE

2

MITJANA

624

ARGT0109

ENCUNYACIÓ

2

MITJANA

622

SSCI0312

ATENCIÓ AL CLIENT I ORGANITZACIÓ D'ACTES DE PROTOCOL EN SERVEIS FUNERARIS

2

MITJANA

620

FMEM0111

FABRICACIÓ PER DEGOLLATGE

3

MITJANA

618

VICI0412

OPERACIONS EN LÍNIA AUTOMÀTICA DE FABRICACIÓ I TRANSFORMACIÓ DE VIDRE

2

MITJANA

616

ARGI0309

REPROGRAFIA

1

MITJANA

614

FMEF0108

FUSIÓ I COLADA

2

MITJANA

612

VICI0212

ORGANITZACIÓ DE LA FABRICACIÓ EN LA TRANSFORMACIÓ DE PRODUCTES DE VIDRE

3

MITJANA

610

MAMD0210

PLANIFICACIÓ I GESTIÓ DE LA FABRICACIÓ EN INDÚSTRIES DE FUSTA I SURO

3

MITJANA

608

ELES0211

MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DE PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL I DE RADIODIFUSIÓ

2

MITJANA

606

ELES0311

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE SISTEMES DE PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL I DE RADIODIFUSIÓ

3

MITJANA

604

INAK0209

OBTENCIÓ D'OLIS DE LLAVORS I GREIXOS

2

MITJANA

602

FMEF0208

EMMOTLLAMENT I FABRICACIÓ DE NOIOS

2

MITJANA

600

INAH0310

ELABORACIÓ DE REFRESCS I AIGÜES DE BEGUDA ENVASADES

2

MITJANA

598

QUIM0309

OPERACIONS DE CONDICIONAMENT DE PRODUCTES FARMACÈUTICS I AFINS

2

MITJANA

596

AGAR0211

GESTIÓ DELS APROFITAMENTS CINEGÈTICS I PISCÍCOLES

3

MITJANA

594

INAD0110

FABRICACIÓ DE PRODUCTES DE CAFÈS I SUCCEDANIS DE CAFÈ

2

MITJANA

592

ENAS0208

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES DE GAS

3

ALTA

590

TMVG0110

PLANIFICACIÓ I CONTROL DE L'ÀREA D'ELECTROMECÀNICA

3

ALTA

588

ENAS0108

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXES DE GAS

2

ALTA

586

FMEH0209

MECANITZACIÓ PER TALL I CONFORMAT

2

MITJANA

584

IEXM0309

TRACTAMENT I BENEFICI DE MINERALS, ROQUES I ALTRES MATERIALS

2

MITJANA

582

FMEM0211

FABRICACIÓ PER MECANITZACIÓ A ALTA VELOCITAT I ALT RENDIMENT

3

MITJANA

580

FMEF0308

PRODUCCIÓ EN FOSA I PULVERIMETAL·LÚRGIA

3

MITJANA

578

TCPP0112

DESENVOLUPAMENT DE TÈXTILS TÈCNICS

3

MITJANA

576

VICI0312

ORGANITZACIÓ DE LA FABRICACIÓ DE PRODUCTES DE VIDRE

3

MITJANA

574

MAMD0110

ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN INDÚSTRIES DEL MOBLE I DE FUSTERIA

3

MITJANA

572

FMEH0110

TRACTAMENTS TÈRMICS EN FABRICACIÓ MECÀNICA

2

MITJANA

570

AGAN0111

CURES I MANTENIMENT D'ANIMALS UTILITZATS PER A LA INVESTIGACIÓ I ALTRES FINALITATS CIENTÍFIQUES

2

MITJANA

568

AGAN0112

ASSISTÈNCIA EN ELS CONTROLS SANITARIS A ESCORXADORS, ESTABLIMENTS DE MANIPULACIÓ DE CAÇA I SALES D'ESPECEJAMENT

3

MITJANA

566

AGAN0212

REALITZACIÓ DE PROCEDIMENTS EXPERIMENTALS AMB ANIMALS PER A LA INVESTIGACIÓ I ALTRES FINALITATS CIENTÍFIQUES

3

MITJANA

564

HOTU0111

GUARDA DE REFUGI I ALBERGS DE MUNTANYA

2

MITJANA

562

IEXM0310

EXCAVACIÓ SUBTERRÀNIA MECANITZADA A SECCIÓ COMPLETA AMB TUNELADORAS

3

MITJANA

560

IFCD0211

SISTEMES DE GESTIÓ D'INFORMACIÓ

3

MITJANA

558

IFCT0610

ADMINISTRACIÓ I PROGRAMACIÓ EN SISTEMES DE PLANIFICACIÓ DE RECURSOS EMPRESARIALS I DE GESTIÓ DE RELACIONS AMB CLIENTS

3

MITJANA

556

MAMA0109

FABRICACIÓ DE TAPS DE SURO

1

MITJANA

554

MAPN0209

ORGANITZACIÓ DE LLOTGES

3

ALTA

552

QUIA0111

ANÀLISI BIOTECNOLÒGICA

3

MITJANA

550

QUIA0112

ORGANITZACIÓ I CONTROL D'ASSAJOS DESTRUCTIUS DE CARACTERITZACIÓ DE MATERIALS I PRODUCTES

3

MITJANA

548

QUIE0111

ORGANITZACIÓ I CONTROL DE PROCESSOS I REALITZACIÓ DE SERVEIS BIOTECNOLÒGICS

3

MITJANA

546

SSCE0109

INFORMACIÓ JUVENIL

3

MITJANA

544

SSCG0211

MEDIACIÓ ENTRE LES PERSONES SORDCEGUES I LA COMUNITAT

3

MITJANA

542

TCPF0812

GESTIÓ DE SASTRERIA DE L'ESPECTACLE EN VIU

3

MITJANA

540

TCPP0412

ASSISTÈNCIA A LA CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE TAPISSOS I CATIFES

3

MITJANA

538

TMVB0211

MANTENIMENT DE SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÓNICS DE MATERIAL RODANT FERROVIARI

2

ALTA

536

TMVU0311

MANTENIMENT D'APARELLS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

ALTA

534

TMVU0412

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT DE L'APARELL D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

ALTA

532

VICI0112

ASSAJOS DE QUALITAT EN INDÚSTRIES DEL VIDRE

2

MITJANA

530

ARTN0309

TRANSFORMACIÓ ARTESANAL DE VIDRE EN FRED

2

MITJANA

528

AGAU0112

PRODUCCIÓ I RECOL·LECCIÓ DE BOLETS I TÒFONES

2

ALTA

526

AGAU0211

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ I RECOL·LECCIÓ DE BOLETS I TÒFONES

3

MITJANA

524

ARTN0210

DECORACIÓ ARTESANAL DE VIDRE MITJANÇANT APLICACIÓ DE COLOR

2

MITJANA

522

ARGI0210

IMPRESSIÓ EN GRAVAT EN RELLEU

2

MITJANA

520

QUIO0112

FABRICACIÓ DE PASTES QUÍMIQUES I/O SEMIQUÍMIQUES

2

MITJANA

518

ARTG0412

AFINACIÓ I HARMONITZACIÓ DE PIANOS

3

MITJANA

516

ARTG0512

REGULACIÓ DE PIANOS VERTICALS I DE CUA

3

MITJANA

514

ARTG0112

MANTENIMENT I REPARACIÓ D'INSTRUMENTS DE VENT-METALL

2

MITJANA

512

ARTG0212

MANTENIMENT I REPARACIÓ D'INSTRUMENTS DE VENT-FUSTA

2

MITJANA

510

ARTG0312

MANTENIMENT I REPARACIÓ D'INSTRUMENTS MUSICALS DE CORDA

3

MITJANA

508

AFDP0111

ABALISAMENT DE PISTES, SENYALITZACIÓ I SOCORRISME EN ESPAIS ESQUIABLES

2

MITJANA

506

ARGA0111

LITOGRAFIA

2

MITJANA

504

TCPP0712

TEIXIDURA DE PUNT PER TRAMA O RECOLLIDA

2

MITJANA

502

SSCI0209

GESTIÓ I ORGANITZACIÓ D'EQUIPS DE NETEJA

3

MITJANA

500

FMEM0109

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN FABRICACIÓ MECÀNICA

3

MITJANA

498

TCPP0212

TEIXIDURA DE PUNT PER ORDIT

2

MITJANA

496

IEXM0210

EXCAVACIÓ SUBTERRÀNIA MECANITZADA DIRIGIDA DE PETITA SECCIÓ

2

MITJANA

494

INAD0310

FABRICACIÓ DE PRODUCTES DE TORRAT I D'APERITIUS EXTRUSIONATS

2

MITJANA

492

ARGA0110

GRAVAT CALCOGRÀFIC I XILOGRÀFIC

2

MITJANA

490

SSCE0112

ATENCIÓ A L'ALUMNAT AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS (ACNEE) EN CENTRES EDUCATIUS

3

MITJANA

488

QUIT0110

ORGANITZACIÓ I CONTROL DE LA TRANSFORMACIÓ DE POLÍMERS TERMOSTABLES I ELS SEUS COMPOSTS

3

MITJANA

486

QUIT0409

ORGANITZACIÓ I CONTROL DE LA TRANSFORMACIÓ DE CAUTXÚ

3

MITJANA

484

QUIT0509

ORGANITZACIÓ I CONTROL DE LA TRANSFORMACIÓ DE POLÍMERS TERMOPLÀSTICS

3

MITJANA

482

TCPP0512

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ I QUALITAT DE TEIXIDURA DE PUNT

3

MITJANA

480

IEXD0208

EXTRACCIÓ DE LA PEDRA NATURAL

2

MITJANA

478

IEXM0709

MUNTATGE I MANTENIMENT MECÀNIC D'INSTAL·LACIONS I EQUIPS SEMIMÒBILS EN EXCAVACIONS I PLANTES

2

MITJANA

476

TCPP0812

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ I QUALITAT DE FILATURA, TELES NO TEIXIDES I TEIXIDURA DE CALADA

3

MITJANA

474

MAPU0409

PRODUCCIÓ D'ALIMENT VIU

2

ALTA

472

MAPN0108

CONFECCIÓ I MANTENIMENT D'ARTS I APARELLS

2

ALTA

470

MAPU0111

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ DE VIVER EN AQÜICULTURA

3

ALTA

468

ARGI0110

IMPRESSIÓ EN FLEXOGRAFIA

2

MITJANA

466

TMVL0209

MANTENIMENT D'ELEMENTS NO ESTRUCTURALS DE CARROSSERIES DE VEHICLES

2

ALTA

464

ELEE0210

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES DE XARXES ELÈCTRIQUES DE BAIXA I ALTA TENSIÓ

3

MITJANA

462

MAPU0210

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ D'ENGREIX EN AQÜICULTURA

3

ALTA

460

ENAL0210

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE SUBESTACIONS ELÈCTRIQUES

3

ALTA

458

VICI0109

FABRICACIÓ I TRANSFORMACIÓ MANUAL I SEMIAUTOMÀTICA DE PRODUCTES DE VIDRE

1

MITJANA

456

AGAN0211

APICULTURA

2

MITJANA

454

ARTN0109

ELABORACIÓ ARTESANAL DE PRODUCTES DE VIDRE EN CALENT

2

MITJANA

452

ARGN0110

DESENVOLUPAMENT DE PRODUCTES EDITORIALS MULTIMÈDIA

3

MITJANA

450

ARGT0311

ELABORACIÓ DE CARTRÓ ONDULAT

2

MITJANA

448

ENAL0110

GESTIÓ DE L'OPERACIÓ EN CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES

3

ALTA

446

ARGT0112

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN TRANSFORMATS DE PAPER, CARTRÓ I ALTRES SUPORTS GRÀFICS

3

MITJANA

444

COMM0112

GESTIÓ DE MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

3

MITJANA

442

ENAL0108

GESTIÓ DE L'OPERACIÓ EN CENTRALS TERMOELÈCTRIQUES

3

ALTA

440

IFCM0111

MANTENIMENT DE SEGON NIVELL EN SISTEMES DE RADIOCOMUNICACIONS

3

MITJANA

438

IFCT0510

GESTIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS

3

MITJANA

436

TCPP0612

TEIXIDURA DE CALADA

2

MITJANA

434

FMEA0211

FABRICACIÓ D'ELEMENTS AEROESPACIALS AMB MATERIALS COMPOSTOS

2

MITJANA

432

ARGP0210

IMPOSICIÓ I OBTENCIÓ DE LA FORMA IMPRESSORA

2

MITJANA

430

AGAN0311

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ RAMADERA

3

MITJANA

428

IMSE0109

LUMINOTÈCNIA PER A ESPECTACLES EN VIU

3

ALTA

426

QUIO0109

PREPARACIÓ DE PASTES PAPERERES

2

MITJANA

424

ARGC0112

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN ENQUADERNACIÓ INDUSTRIAL

3

MITJANA

422

ARGA0112

GRAVAT I TÈCNIQUES D'ESTAMPACIÓ

3

MITJANA

420

IFCT0310

ADMINISTRACIÓ DE BASES DE DADES

3

MITJANA

418

MAPU0109

ENGREIX DE MOL·LUSCS BIVALVES

2

ALTA

416

INAK0109

OBTENCIÓ D'OLIS D'OLIVA

2

MITJANA

414

VICF0311

DESENVOLUPAMENT DE COMPOSICIONS CERÀMIQUES

3

MITJANA

412

MAPU0309

ACTIVITATS DE CULTIU DE PLÀNCTON I CRIA D'ESPÈCIES AQÜÍCOLES

1

ALTA

410

ARTB0211

REPARACIÓ DE JOIERIA

2

MITJANA

408

AGAN0511

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ D'ANIMALS CINEGÈTICS

3

MITJANA

406

IMAR0308

DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES DE XARXES I SISTEMES DE DISTRIBUCIÓ DE FLUIDS

3

MITJANA

404

ARTU0110

MAQUINÀRIA ESCÈNICA PER A L'ESPECTACLE EN VIU

3

MITJANA

402

ARGA0311

SERIGRAFIA ARTÍSTICA

2

MITJANA

400

TCPN0612

TINTURA I GREIXATGE DE PELLS

2

MITJANA

398

IMAR0509

PLANIFICACIÓ, GESTIÓ I REALITZACIÓ DEL MANTENIMENT I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS CALORÍFIQUES

3

ALTA

396

IEXM0409

EXCAVACIÓ SUBTERRÀNIA AMB EXPLOSIUS

2

MITJANA

394

EOCB0111

COBERTES INCLINADES

2

ALTA

392

ARTN0111

MOTLLES I MATRICERIES ARTESANALS PER A CERÀMICA

3

MITJANA

390

ARGC0110

OPERACIONS D'ENQUADERNACIÓ INDUSTRIAL EN RÚSTICA I TAPA DURA

2

BAIXA

388

ARGC0209

OPERACIONS EN TRENS DE COSIT

2

BAIXA

386

IEXM0809

EXCAVACIÓ A CEL OBERT AMB EXPLOSIUS

2

BAIXA

384

MAPN0310

AMARRATGE DE PORT I MONOBOIES

1

ALTA

382

MAMA0310

PREPARACIÓ DE LA FUSTA

2

BAIXA

380

MAMB0210

MUNTATGE I INSTAL·LACIÓ DE CONSTRUCCIONS DE FUSTA

2

ALTA

378

TCPC0112

PATRONATGE DE CALÇAT I MARROQUINERIA

3

BAIXA

376

INAK0110

INDÚSTRIES DE L'OLI I GREIXOS COMESTIBLES

3

BAIXA

374

ARTN0110

REPRODUCCIONS DE MOTLLES I PECES CERÀMIQUES ARTESANALS

1

BAIXA

372

IMSV0308

CÀMERA DE CINEMA, VÍDEO I TELEVISIÓ

3

ALTA

370

AGAU0111

MANEIG I MANTENIMENT DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA

2

ALTA

368

ARGP0112

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN PROCESSOS DE PREIMPRESSIÓ

3

BAIXA

366

TCPN0512

ACABAMENT DE PELLS

2

BAIXA

364

SEAD0412

ENSINISTRAMENT DE BASE I EDUCACIÓ CANINA

2

BAIXA

362

SEAD0512

INSTRUCCIÓ CANINA EN OPERACIONS DE SEGURETAT I PROTECCIÓ CIVIL

3

BAIXA

360

SSCI0112

INSTRUCCIÓ DE GOSSOS D'ASSISTÈNCIA

3

BAIXA

358

MAPU0112

MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS EN AQÜICULTURA

2

ALTA

356

IMSV0109

MUNTATGE I POSTPRODUCCIÓ D'AUDIOVISUALS

3

ALTA

354

TMVU0212

MANTENIMENT I INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

ALTA

352

ARGI0310

IMPRESSIÓ EN SERIGRAFIA I TAMPOGRAFIA

2

BAIXA

350

ELES0109

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS DE MEGAFONIA, SONORITZACIÓ DE LOCALS I CIRCUIT TANCAT DE TELEVISIÓ

2

ALTA

348

MAPU0209

ACTIVITATS D'ENGREIX D'ESPÈCIES AQÜÍCOLES

1

ALTA

346

ARGI0109

IMPRESSIÓ ÒFSET

2

BAIXA

344

AGAN0109

CURA I MANEIG DEL CAVALL

2

ALTA

342

AGAN0108

RAMADERIA ECOLÒGICA

2

BAIXA

340

MAPU0108

ENGREIX DE PEIXOS, CRUSTACIS I CEFALÒPODES

3

ALTA

338

FMEC0108

FABRICACIÓ I MUNTATGE D'INSTAL·LACIONS DE CANONADA INDUSTRIAL

2

BAIXA

336

ARTU0111

ATTREZZO PER A L'ESPECTACLE EN VIU

3

BAIXA

334

IMSV0408

ASSISTÈNCIA A LA DIRECCIÓ CINEMATOGRÀFICA I D'OBRES AUDIOVISUALS

3

ALTA

332

AGAU0208

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ AGRÍCOLA

3

ALTA

330

QUIT0209

OPERACIONS DE TRANSFORMACIÓ DE POLÍMERS TERMOPLÀSTICS

2

BAIXA

328

AGAN0208

CRIA DE CAVALLS

3

BAIXA

326

QUIT0109

OPERACIONS DE TRANSFORMACIÓ DE POLÍMERS TERMOSTABLES I ELS SEUS COMPOSTS

2

BAIXA

324

ARGA0211

ENQUADERNACIÓ ARTÍSTICA

3

BAIXA

322

MAPN0312

MANIPULACIÓ I CONSERVACIÓ EN PESCA I AQÜICULTURA

2

ALTA

320

MAPU0110

PRODUCCIÓ EN VIVER D'AQÜICULTURA

2

ALTA

318

AGAJ0308

GESTIÓ DE LA INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE GESPES EN CAMPS ESPORTIUS

3

BAIXA

316

AGAU0210

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ DE LLAVORS I PLANTES EN VIVERS

3

ALTA

314

ARTB0111

ELABORACIÓ D'ARTICLES D'ARGENTERIA

2

BAIXA

312

SSCG0112

PROMOCIÓ I PARTICIPACIÓ DE LA COMUNITAT SORDA

3

BAIXA

310

TCPF0112

TALL, MUNTATGE I ACABAMENT EN PELLETERIA

2

BAIXA

308

INAJ0110

INDÚSTRIES DE PRODUCTES DE LA PESCA I DE L'AQÜICULTURA

3

BAIXA

306

ELES0111

MUNTATGE I MANTENIMENT DE XARXA I ESTACIONS DE BASE DE TELEFONIA

2

BAIXA

304

ELES0411

GESTIÓ I SUPERVISIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT D'EQUIPAMENT DE XARXA I ESTACIONS BASE DE TELEFONIA

3

BAIXA

302

MAPN0712

OPERACIONS PORTUÀRIES DE CÀRREGA, ESTIBA, DESCÀRREGA, DESESTIBA I TRANSBORDAMENT

2

ALTA

300

ARGI0209

IMPRESSIÓ DIGITAL

2

BAIXA

298

INAH0110

INDÚSTRIES DERIVADES DEL RAÏM I DEL VI

3

BAIXA

296

TCPN0412

DISSENY TÈCNIC D'ESTAMPACIÓ TÈXTIL

3

BAIXA

294

ENAE0408

GESTIÓ DEL MUNTATGE I MANTENIMENT DE PARCS EÒLICS

3

ALTA

292

AGAN0110

DOMA BÀSICA DEL CAVALL

2

BAIXA

290

ARGP0110

TRACTAMENT I MAQUETACIÓ D'ELEMENTS GRÀFICS EN PREIMPRESSIÓ

2

BAIXA

288

VICF0210

OPERACIONS DE FABRICACIÓ DE PRODUCTES CERÀMICS CONFORMATS

2

BAIXA

286

QUIO0212

CONTROL DEL PRODUCTE DE PASTA I PAPER

2

BAIXA

284

ENAE0508

ORGANITZACIÓ I PROJECTES D'INSTAL·LACIONS SOLARS FOTOVOLTÀIQUES

3

ALTA

282

AGAP0108

PRODUCCIÓ PORCINA DE REPRODUCCIÓ I CRIA

2

BAIXA

280

MAPN0110

ACTIVITATS EN PESCA AMB ARTS DE FONS I PESCA DE MARIS, I EN TRANSPORT MARÍTIM

1

ALTA

278

MAPN0112

ACTIVITATS D'EXTRACCIÓ I RECOLLIDA DE CRUSTACIS ADHERITS A LES ROQUES

1

ALTA

276

TCPP0312

FILATURA I TELES NO TEIXIDES

2

BAIXA

274

ENAE0111

OPERACIONS BÀSIQUES EN EL MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS D'ENERGIES RENOVABLES

1

ALTA

272

IMST0210

PRODUCCIÓ EN LABORATORI D'IMATGE

3

ALTA

270

AGAP0208

PRODUCCIÓ PORCINA DE RECRIA I ENCEBALL

2

BAIXA

268

ARGI0112

GESTIÓ DE LA PRODUCCIÓ EN PROCESSOS D'IMPRESSIÓ

3

BAIXA

266

MAPN0710

OBSERVACIÓ DE L'ACTIVITAT I CONTROL DE LES CAPTURES D'UN VAIXELL PESQUER

3

ALTA

264

MAPN0109

ACTIVITATS AUXILIARS I DE SUPORT AL VAIXELL EN PORT

1

ALTA

262

MAPN0211

OPERACIONS DE COORDINACIÓ EN COBERTA I PARC DE PESCA

2

ALTA

260

ARGN0210

ASSISTÈNCIA A L'EDICIÓ

3

BAIXA

258

TCPF0110

OPERACIONS AUXILIARS DE GUARNICIONERIA

1

BAIXA

256

IEXM0110

EXCAVACIÓ SUBTERRÀNIA MECANITZADA D'ARRENCADA SELECTIVA

2

BAIXA

254

AGAR0111

MANTENIMENT I MILLORA DE L'HÀBITAT CINEGÈTIC- PISCÍCOLA

2

BAIXA

252

ARTU0112

CONSTRUCCIÓ DE DECORATS PER L'ESCENOGRAFIA D'ESPECTACLES EN VIU, ESDEVENIMENTS I AUDIOVISUALS

3

BAIXA

250

TCPC0109

REPARACIÓ DE CALÇAT I MARROQUINERIA

1

BAIXA

248

MAPN0210

ACTIVITATS EN PESCA DE PALANGRE, ARROSSEGAMENT I ENCERCLAMENT, I EN TRANSPORT MARÍTIM

1

ALTA

246

AGAG0108

PRODUCCIÓ AVÍCOLA INTENSIVA

2

BAIXA

244

AGAG0208

PRODUCCIÓ CUNÍCULA INTENSIVA

2

BAIXA

242

VICI0110

DECORACIÓ I MODELAT DE VIDRE

1

BAIXA

240

COMT0210

GESTIÓ ADMINISTRATIVA I FINANCERA DEL COMERÇ INTERNACIONAL

3

BAIXA

238

COMM0110

MÀRQUETING I COMPRAVENDA INTERNACIONAL

3

BAIXA

236

AGAJ0110

ACTIVITATS DE FLORISTERIA

2

BAIXA

234

ADGD0108

GESTIÓ COMPTABLE I GESTIÓ ADMINISTRATIVA PER A AUDITORIA

3

BAIXA

232

ELEM0411

MANTENIMENT D'ELECTRODOMÈSTICS

2

BAIXA

230

IMST0110

OPERACIONS DE PRODUCCIÓ DE LABORATORI D'IMATGE

2

ALTA

228

TCPF0512

TALL DE MATERIALS

2

BAIXA

226

TMVU0211

OPERACIONS DE MANTENIMENT DE ELEMENTS DE FUSTA DE EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

ALTA

224

TMVU0512

ORGANITZACIÓ I SUPERVISIÓ DEL MANTENIMENT D'ELEMENTS ESTRUCTURALS I DE RECOBRIMENT DE SUPERFÍCIES D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

3

ALTA

222

ENAE0108

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS SOLARS FOTOVOLTÀIQUES

2

ALTA

220

SEAG0109

INTERPRETACIÓ I EDUCACIÓ AMBIENTAL

3

BAIXA

218

IEXD0209

OBRES D'ARTESANIA I RESTAURACIÓ EN PEDRA NATURAL

2

BAIXA

216

ARTN0209

TERRISSERIA ARTESANAL

2

BAIXA

214

AGAO0308M

JARDINERIA I RESTAURACIÓ DEL PAISATGE

3

ALTA

212

AGAR0110

GESTIÓ D'APROFITAMENTS FORESTALS

3

BAIXA

210

IEXM0609

OPERACIONS AUXILIARS EN EL MUNTATGE I MANTENIMENT MECÀNIC D'INSTAL·LACIONS I EQUIPS D'EXCAVACIONS I PLANTES

1

BAIXA

208

MAMD0109

APLICACIÓ DE VERNISSOS I LAQUES EN ELEMENTS DE FUSTERIA I MOBLE

1

BAIXA

206

VICF0209

OPERACIONS DE REPRODUCCIÓ MANUAL O SEMIAUTOMÀTICA DE PRODUCTES CERÀMICS

1

BAIXA

204

QUIL0108

ANÀLISI QUÍMICA

3

BAIXA

202

QUIA0208

ASSAIGS MICROBIOLÒGICS I BIOTECNOLÒGICS

3

BAIXA

200

AGAN0312

CURES D'ANIMALS SALVATGES, DE ZOOLÒGICS I AQUARIS

2

BAIXA

198

AGAN0411

PRODUCCIÓ D'ANIMALS CINEGÈTICS

2

BAIXA

196

QUIA0108

ASSAIGS FÍSICS I FISICOQUÍMICS

3

BAIXA

194

IMSD0108

ASSISTÈNCIA A LA REALITZACIÓ EN TELEVISIÓ

3

ALTA

192

TCPF0209

OPERACIONS AUXILIARS D'ENTAPISSAMENT DE MOBILIARI I MURAL

1

BAIXA

190

IMAQ0108

MANTENIMENT I MUNTATGE MECÀNIC D'EQUIPS INDUSTRIALS

2

BAIXA

188

ADGN0110

GESTIÓ COMERCIAL I TÉCNICA D'ASSEGURANCES I REASSEGURANCES PRIVADES

3

BAIXA

186

TMVL0409

EMBELLIMENT I DECORACIÓ DE SUPERFÍCIES DE VEHICLES

2

ALTA

184

ELEQ0311

MANTENIMENTS D'EQUIPS ELECTRÒNICS

3

BAIXA

182

IEXM0509

OPERACIONS EN INSTAL·LACIONS DE TRANSPORT SUBTERRÀNIES EN INDÚSTRIES EXTRACTIVES

2

BAIXA

180

ARGG0212

IL·LUSTRACIÓ

3

BAIXA

178

ENAE0208

MUNTATGE I MANTENIMENT D'INSTAL·LACIONS SOLARS TÈRMIQUES

2

ALTA

176

ENAE0308

ORGANITZACIÓ I PROJECTES D'INSTAL·LACIONS SOLARS TÈRMIQUES

3

ALTA

174

ADGN0108

FINANÇAMENT D'EMPRESES

3

BAIXA

172

IFCM0110

OPERACIÓ EN SISTEMES DE COMUNICACIONS DE VEU I DADES

2

BAIXA

170

HOTI0108

PROMOCIÓ TURÍSTICA LOCAL I INFORMACIÓ AL VISITANT

3

BAIXA

168

SEAD0111

EXTINCIÓ D'INCENDIS I SALVAMENT

2

BAIXA

166

IMSV0208

ASSISTÈNCIA A LA PRODUCCIÓ EN TELEVISIÓ

3

ALTA

164

MAMR0208

ACABAMENT DE FUSTERIA I MOBLE

2

BAIXA

162

SEAG0111

CONTROL DE LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

3

BAIXA

160

TMVL0309

MANTENIMENT D'ESTRUCTURES DE CARROSSERIES DE VEHICLES

2

ALTA

158

FMEC0210

SOLDADURA OXIGÀS I SOLDADURA MIG/MAG

2

BAIXA

156

FMEE0208

MUNTATGE I POSADA EN MARXA DE BÉNS D'EQUIP I MAQUINÀRIA INDUSTRIAL

2

BAIXA

154

IFCT0209

SISTEMES MICROINFORMÀTICS

2

BAIXA

152

IFCT0210

OPERACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS

2

BAIXA

150

ARTU0212

ASSISTÈNCIA A LA DIRECCIÓ TÈCNICA D'ESPECTACLES EN VIU I ESDEVENIMENTS

3

BAIXA

148

TMVL0109

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT DE CARROSSERIES DE VEHICLES

1

ALTA

146

IMSV0108

ASSISTÈNCIA A LA PRODUCCIÓ CINEMATOGRÀFICA I D'OBRES AUDIOVISUALS

3

ALTA

144

MAMR0108

MUNTATGE DE MOBLES I ELEMENTS DE FUSTERIA

2

BAIXA

142

TCPF0612

ACOBLAMENT DE MATERIALS

2

BAIXA

140

SEAG0211

GESTIÓ AMBIENTAL

3

BAIXA

138

ADGD0210

CREACIÓ I GESTIÓ DE MICROEMPRESES

3

BAIXA

136

ADGN0210

MEDIACIÓ D'ASSEGURANCES I REASSEGURANCES PRIVADES I ACTIVITATS AUXILIARS

3

BAIXA

134

IMST0109

PRODUCCIÓ FOTOGRÀFICA

3

ALTA

132

COMM0111

ASSISTÈNCIA A L'INVESTIGACIÓ DE MERCATS

3

BAIXA

130

ARGT0211

OPERACIONS AUXILIARS EN INDÚSTRIES GRÀFIQUES

1

BAIXA

128

IFCT0309

MUNTATGE I REPARACIÓ DE SISTEMES MICROINFORMÀTICS

2

BAIXA

126

AGAX0108

ACTIVITATS AUXILIARS DE RAMADERIA

1

BAIXA

124

MAMA0309

FABRICACIÓ D'OBJECTES DE SURO

1

BAIXA

122

TCPP0110

OPERACIONS AUXILIARS DE PROCESSOS TÈXTILS

1

BAIXA

120

SEAD0411

OPERACIONS DE VIGILÀNCIA I EXTINCIÓ D'INCENDIS FORESTALS I SUPORT A CONTINGÈNCIES EN EL MEDI NATURAL I RURAL

2

BAIXA

118

SSCG0109

INSERCIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT

3

BAIXA

116

TCPC0212

FABRICACIÓ DE CALÇAT A MIDA I ORTOPÈDIC

2

BAIXA

114

TCPF0412

ASSISTÈNCIA TÈCNICA A LA LOGÍSTICA DEL PROCESSOS D'EXTERNALITZACIÓ DE LA PRODUCCIÓ TÈXTIL, PELL I CONFECCIÓ

3

BAIXA

112

SEAD0511

COORDINACIÓ DE OPERACIONS EN INCENDIS FORESTALS I SUPORT A CONTINGÈNCIES EN EL MEDI NATURAL I RURAL

3

BAIXA

110

MAMA0110

OBTENCIÓ DE XAPES, TAULERS CONTRAXAPATS I REXAPATS

2

BAIXA

108

IEXD0308

OPERACIONS AUXILIARS EN PLANTES D'ELABORACIÓ DE PEDRA NATURAL I DE TRACTAMENT I BENEFICI DE MINERALS I ROQUES

1

BAIXA

106

AGAR0109

GESTIÓ DE REPOBLACIONS FORESTALS I DE TRACTAMENTS SILVÍCOLES

3

ALTA

104

FMEC0110

SOLDADURA AMB ELÈCTRODE REVESTIT I TIG

2

BAIXA

102

SEAG0309

CONTROL I PROTECCIÓ DEL MEDI NATURAL

3

BAIXA

100

TCPF0111

OPERACIONS AUXILIARS D'ADOBERIA

1

BAIXA

98

COML0210

GESTIÓ I CONTROL DE L'APROVISIONAMENT

3

BAIXA

96

ADGD0208

GESTIÓ INTEGRADA DE RECURSOS HUMANS

3

BAIXA

94

AGAJ0109

GESTIÓ I MANTENIMENT D'ARBRES I PALMERES ORNAMENTALS

3

ALTA

92

TCPN0109

OPERACIONS AUXILIARS D'ENNOBLIMENT TÈXTIL

1

BAIXA

90

IEXD0108

ELABORACIÓ DE LA PEDRA NATURAL

2

BAIXA

88

AGAH0108

HORTICULTURA I FLORICULTURA

2

ALTA

86

TCPF0912

REALITZACIÓ DE VESTUARI PER A L'ESPECTACLE

3

BAIXA

84

SSCS0208

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES DEPENDENTS EN INSTITUCIONS SOCIALS

2

ALTA

82

EOCE0111

ARMADURES PASSIVES PER A FORMIGÓ

2

ALTA

80

AFDA0511

OPERACIONS AUXILIARS EN L'ORGANITZACIÓ D'ACTIVITATS I FUNCIONAMENT D'INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

1

BAIXA

78

TMVL0509

PINTURA DE VEHICLES

2

ALTA

76

TMVU0111

PINTURA, REPARACIÓ I CONSTRUCCIÓ DE ELEMENTS DE PLÀSTICS REFORÇAT AMB FIBRA DE EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

2

ALTA

74

TCPF0309

CORTINATGE I COMPLEMENTS DE DECORACIÓ

1

BAIXA

72

TMVU0210

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT D'ELEMENTS ESTRUCTURALS I DE RECOBRIMENT DE SUPERFÍCIES D'EMBARCACIONS ESPORTIVES I D'ESBARJO

1

ALTA

70

INAQ0108

OPERACIONS AUXILIARS DE MANTENIMENT I TRANSPORT INTERN EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

BAIXA

68

ARGG0110

DISSENY DE PRODUCTES GRÀFICS

3

BAIXA

66

ARGG0112

DISSENY ESTRUCTURAL D'ENVASOS I EMBALATGES DE PAPER, CARTRÓ I ALTRES SUPORTS GRÀFICS

3

BAIXA

64

IMSV0209

DESENVOLUPAMENT DE PRODUCTES AUDIOVISUALS MULTIMÈDIA INTERACTIUS

3

ALTA

62

SSCE0110

DOCÈNCIA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A L'OCUPACIÓ

3

ALTA

60

TCPF0109

RETOCS I ADAPTACIONS DE PECES I ARTICLES EN TÈXTIL I PELL

1

BAIXA

58

EOCB0310

REVESTIMENT AMB PECES RÍGIDES PER ADHERÈNCIA EN CONSTRUCCIÓ

2

ALTA

56

COMT0111

GESTIÓ COMERCIAL IMMOBILIÀRIA

3

BAIXA

54

SSCB0111

PRESTACIÓ DE SERVEIS BIBLIOTECARIS

3

BAIXA

52

AGAR0208

REPOBLACIONS FORESTALS I TRACTAMENTS SILVÍCOLES

2

ALTA

50

AGAR0108

APROFITAMENTS FORESTALS

2

ALTA

48

EOCE0211

ENCOFRATS

2

ALTA

46

ADGG0108

ASSISTÈNCIA A LA DIRECCIÓ

3

BAIXA

44

ELEQ0111

OPERACIONS AUXILIARS DE MUNTATGE I MANTENIMENT D'EQUIPS ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS

1

BAIXA

42

TCPF0212

CONFECCIÓ DE VESTUARI A MIDA EN TÈXTIL I PELL

2

BAIXA

40

MAMS0108

INSTAL·LACIÓ D'ELEMENTS DE FUSTERIA

2

BAIXA

38

INAD0108

OPERACIONS AUXILIARS D'ELABORACIÓ EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

1

BAIXA

36

COML0110

ACTIVITATS AUXILIARS DE MAGATZEM

1

BAIXA

34

MAMR0408

INSTAL·LACIÓ DE MOBLES

2

BAIXA

32

ADGN0208

COMERCIALITZACIÓ I ADMINISTRACIÓ DE PRODUCTES I SERVEIS FINANCERS

3

BAIXA

30

MAPN0610

DOCUMENTACIÓ PESQUERA

3

ALTA

28

SEAG0209

NETEJA D'ESPAIS OBERTS I INSTAL·LACIONS INDUSTRIALS

1

BAIXA

26

SSCS0108

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES AL DOMICILI

2

ALTA

24

ADGG0308

ASSISTÈNCIA DOCUMENTAL I DE GESTIÓ DE DESPATXOS I OFICINES

3

BAIXA

22

IEXM0109

OPERACIONS AUXILIARS EN EXCAVACIONS SUBTERRÀNIES I A CEL OBERT

1

BAIXA

20

TMVL0609

PLANIFICACIÓ I CONTROL DE L'ÀREA DE CARROSSERIA

3

ALTA

18

AGAR0309

ACTIVITATS AUXILIARS DE CONSERVACIÓ I MILLORA DE FORESTS

1

ALTA

16

AGAR0209

ACTIVITATS AUXILIARS EN APROFITAMENTS FORESTALS

1

BAIXA

14

EOCB0110

PINTURA DECORATIVA EN CONSTRUCCIÓ

2

ALTA

12

EOCB0311

PINTURA INDUSTRIAL EN CONSTRUCCIÓ

2

ALTA

10

AGAO0208

INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT DE JARDINS I ZONES VERDES

2

ALTA

8

AGAU0110

PRODUCCIÓ DE LLAVORS I PLANTES EN VIVER

2

BAIXA

6

ADGG0508

OPERACIONS D'ENREGISTRAMENT I TRACTAMENT DE DADES I DOCUMENTS

1

BAIXA

4

ADGG0408

OPERACIONS AUXILIARS DE SERVEIS ADMINISTRATIUS I GENERALS

1

BAIXA

2

 

Documents adjunts