Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 330663
Secretaria de la Junta de Govern.- Proposta de modificació núm. 2 del Pla Normatiu municipal 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma en sessió ordinària de dia 8 de juny de 2022  ha adoptat l'acord següent: 

1. Aprovar la modificació núm. 2 del Pla normatiu municipal 2022 amb la iniciativa reglamentària següent:

ÀREA: Economia, Hisenda i Innovació

INICIATIVA:  

Primer. L'Ordenança municipal de subvencions va regular per primera vegada a la sessió del Ple de dia 28 de juliol de 2005 el marc general de condicions per a atorgar subvencions amb garantia dels principis de publicitat i concurrència exigits a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.  

Posteriorment, a la sessió del Ple de 22 de desembre de 2009, amb la necessitat d'adequar-ne la normativa municipal arran de l'aprovació del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, de desenvolupament reglamentari de l'esmentada Llei, com també l'aprovació de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma, que regula a l'article 146 les subvencions i estableix l'aplicació de la normativa en matèria de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es va modificar. 

Per acord del Ple de dia 26 de febrer de 2015 fou aprovada la nova ordenança municipal de subvencions que va adaptar l'ordenança a la llei general de subvencions arran de les modificacions aprovades a la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del Sector Públic i altres mesures de reforma administrativa.  

Segon. Des de la darrera modificació fins l'actualitat tant l'Administració de l'Estat com la Comunitat Autònoma de les Illes Balears han actualitzat la normativa reguladora de les subvencions. A nivell estatal, l'aprovació de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, diverses modificacions a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. A nivell autonòmic, modificacions al Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions. 

Tercer. A més, es vol adequar i millorar l'Ordenança a la realitat subvencionadora de l'Ajuntament de Palma i reflectir l'experiència acumulada d'aquests darrers set anys.

Per tot l'exposat, es proposa incloure al Pla Normatiu Municipal 2022 la iniciativa per modificar l'Ordenança Municipal de Subvencions. 

RESPONSABLE: 

Àrea d'Economia, Hisenda i Innovació. Departament Financer. 

2. Publicar l'acord en el Portal de Transparència, en el Portal TuFasPalma i en el BOIB.

 

Palma, 8 de juny de 2022

El secretari adjunt i secretari general del ple acctal. Miquel Ballester Oliver