Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 309742
Aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d’aigua potable

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Acord del Ple en sessió ordinària de data 7 d'abril de 2022 es va aprovar la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua potable.

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional de modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua potable, el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PEL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA  POTABLE

Article 1r. Concepte.

De conformitat amb el que disposa l'article 20.4, apartat t), de la Llei 39/ 1988, del 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, en la redacció donada per l'article 66 de la Llei 25/1998, de 13 de juliol, de modificació del Règim Legal de les Taxes Estatals i Locals i de reordenació de les prestacions patrimonials de caràcter públic, aquest Ajuntament aplicarà la taxa pel subministrament d'aigua potable a domicili, que es regirà per la present ordenança.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la present taxa el subministrament a domicili d'aigua potable, mitjançant d'infraestructura de canonades subterrànies instal·lades a l'efecte, així com la instal·lació d'aparells comptadors a l'objecte de determinar la quantia de la taxa.

Article 3r. Subjectes passius. Obligació del pagament.

Seran contribuents i estaran obligats al pagament de la taxa regulada per aquesta ordenança, els beneficiats dels serveis o activitats municipals a què es refereix l'article anterior. Tindran la condició de substituts del contribuent les següents persones físiques o jurídiques, els quals podran repercutir, si escau, les quotes sobre els respectius beneficiaris:

  1. Els propietaris dels immobles a proveir.
  2. Els titulars d'un dret reial d'usdefruit.
  3. Els titulars d'un dret reial de superfície.
  4. Els titulars d'una concessió administrativa .

Article 4t. Quantia.

1. La quantia de la taxa regulada per aquesta ordenança serà la fixada a les tarifes contingudes a l'apartat següent:

2. Les tarifes de aquesta taxa seran:

a) Tarifa proporcional al consum d'aigua mesurada pel comptador, atenint a la següent escala progressiva:

  • Els primers 50 m3, per cada m3                                                  0,48 €
  • Des de 51 m3 fins a 100 m3, per m3                                            0,67 €
  • Des de 101 m3 fins a 125 m3, per cada m3                                  1,12 €
  • Més de 125 m3, per cada m3                                                      2,07 €

Les tarifes anteriors s'aplicaran pels consums realitzats trimestralment.

L'escala anterior serà ponderada en funció del nombre d'habitatges unifamiliars i locals comercials connectats a un mateix comptador comunitari, atenint a la següent proporció:

V/N = m

a on:

V= m3 d'aigua consumida en el període, mesurada per comptador N= Núm. d'habitatges i/o locals connectats al comptador

m= m3 d'aigua a facturar a cada habitatge i/o local connectats al comptador.

b) Tarifa general. Serà aplicable als supòsits d'excés de consum d'acord amb l'article 40 de l'Ordenança vigent reguladora del Servei d'aigua.

  • Preu tarifa general: 0,48 €.

c) Quota de servei, manteniment i substitució, per avaria, de comptadors i de les instal·lacions i infraestructura en general, aplicable trimestralment:

  • Per cada comptador de 15 mm de canó                                11,89 €
  • Per cada comptador de 20 mm de canó                                14,89 €
  • Per cada comptador de 25 mm de canó                                25,33 €
  • Per cada comptador de 30 mm de canó                                35,57 €
  • Per cada comptador de més de 30 mm de canó                     55,22 €

En cas de comptadors comunitaris, aquesta quota de servei s'aplicarà per cada un dels habitatges o locals comercials connectats.

d) Drets de presa:

Per a cada autorització de presa a la xarxa principal d'aigua, s'abonarà la quantitat de 45,50 € per habitatge o local comercial connectat.

e) Per la primera instal·lació de comptador tindrem dos conceptes:

e.1) Per la instal·lació del comptador:

  • Per cada comptador de 15 mm de canó:                 124,08 €
  • Per cada comptador de 20 mm de canó:                 166,68 €
  • Per cada comptador de 25 mm de canó:                 209,49 €
  • Per cada comptador de 30 mm de canó:                 259,84 €
  • Per cada comptador de més de 30 mm de canó:     346,39 €

e.2) Per les obres necessàries per la nova escomesa:

  • Escomesa tipus 1 (1m) nomes a vorera                   331,69
  • Escomesa tipus 1 (1m) a vorera i paviment             386,37
  • Escomesa tipus 2 (2m) a vorera i paviment             476,13
  • Escomesa tipus 3 (3m) a vorera i paviment             512,24
  • Escomesa tipus 4 (4m) a vorera i paviment             521,44
  • Escomesa tipus 5 (5m) a vorera i paviment             563,90

Les tarifes del present apartat e) seran d'aplicació en els supòsits de canvi d'ubicació del comptador i nova presa d'aigua, a petició de l'interessat i per motius aliens a l'Ajuntament. La definició tant del comptador com de l'escomesa seran les indicades a l'informe tècnic preceptiu que disposa l'article 5è. de l'ordenança general reguladora del servei de subministrament d'aigua a domicili

La taxa contempla l'obra civil necessària des de la xarxa general fins a l'arqueta de registre d'acord amb l'article 4 de l'Ordenança reguladora del Servei.

f) En concepte de represa del subministrament quan s'hagi tallat en motiu de no haver pagat els rebuts corresponents, o per qualsevol altre infracció comesa contra les normes de la present ordenança, s'abonarà la quantitat de 74,45 €.

Article 5è. Obligació del pagament.

1. L'obligació del pagament de la taxa regulada per aquesta ordenança neix a partir de l'inici de la prestació del servei.

2. Les tarifes corresponents a la instal·lació per primera vegada de comptador i les corresponents a portes de registre i drets de presa, la taxa es meritarà en el moment de la instal·lació del comptador, de la porta de registre o de la concessió de la corresponent autorització, no obstant, l'interessat haurà de satisfer l'import íntegre que correspongui, en aplicació de l'article anterior, en concepte de dipòsit previ, en el moment de la sol·licitud.

Article 6è.- Confecció dels padrons de contribuents.

1.- Trimestralment, durant els mesos de març, juny, setembre i desembre es procedirà a la lectura dels corresponents comptadors i a confeccionar el padró fiscal de contribuents corresponent al 1r., 2n., 3r. i 4t trimestre respectivament. Les quotes que resultin hauran de ser satisfetes pels obligats durant el mes següent al de la corresponent lectura. Finalitzat aquell, es procedirà al cobrament en via de constrenyiment.

2.- En el supòsit que en un període determinat no es pogués saber el consum realitzat, es procedirà a fer una estimació o regularització d'acord amb el que disposa l'article 39 de l'Ordenança Reguladora del Servei de proveïment d'aigua.

3.- En el supòsit que es pugui acreditar l'existència d'una fuita d'aigua involuntària, en els termes que disposa l'article 40 de l'ordenança Reguladora de la prestació del Servei, es procedirà a re calcular el rebut del període de forma que no s'aplicarà a l'excés de consum, la progressivitat de la tarifa, i per tant s'aplicarà al referit excés la tarifa de l'epígraf b) de l'article 4.2 de la present ordenança fiscal.

DISPOSICIO ADDICIONAL.- Comptadors per a obres, espectacles temporals o locals provisionals.

Quan s'hagin de realitzar obres en immobles que no disposin de comptador d'aigua o sigui necessari un subministrament d'aigua a un espectacle temporal o locals provisionals, l'Ajuntament, podrà subministrar aigua, instal·lant un comptador d'obra o un comptador provisionals. Aquests comptadors s'instal·laran d'acord a l'article 4 de l'Ordenança reguladora. El seu termini de vigència, d'acord amb l'article 20 de l'Ordenança reguladora,  es fixarà d'acord amb la llicència que els autoritzi. Finalitzat el termini d'execució de les obres, o llicència d'activitat i les pròrrogues autoritzades, l'Ajuntament procedirà, automàticament, a la suspensió del subministrament d'aigua.

El cost de les instal·lacions provisionals i del comptador estarà a càrrec del contractista de les obres, i  seran d'aplicació les tarifes aprovades per la present ordenança fiscal.

DISPOSICIÓ FINAL

La present ordenança entrarà en vigor a partir del dia següent al de la seva publicació al Butlletí Oficial les Illes Balear. S'aplicarà a partir del primer dia del trimestre natural al de l'entrada en vigor. Romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

A partir de l'entrada en vigor de la present Ordenança queden derogades expressament l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua potable de l'Ajuntament de sa Pobla publicada en el BOIB núm. 180 de 28/12/2013 i modificacions posteriors.

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Palma, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Sa Pobla, data signatura electrònica (1 de juny de 2022)

El batle Llorenç Gelabert i Crespí