Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PORRERES

Núm. 299775
Aprovació del preu públic per espectacles i actuacions culturals programades per l’ajuntament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Porreres en sessió ordinària celebrada el dia 23 de maig de 2022, va acordar l'aprovació de l'establiment i l'Acord regulador dels preus públics PER ESPECTACLES I ACTUACIONS CULTURALS PROGRAMADES PER L'AJUNTAMENT DE PORRERES

Article 1. Fonament i objecte

Exercitant la facultat reconeguda a l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i d'acord amb el que preveu l'article 41 del Reial decret legislatiu 2/2004 Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix preu públic per espectacles i actuacions programades per l'Ajuntament de Porreres.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable d'aquest preu públic l'assistència a espectacles i actuacions culturals programades per l'Ajuntament de Porreres

Article 3. Subjectes passius.

Estan obligats al pagament d'aquest preu públic les persones usuàries dels serveis o beneficiàries de les activitats que en constitueixen l'objecte.

Article 4. Quantia

La quantia del preu públic es determinarà aplicant el següent quadre de TARIFES:

ESPECTACLE/ACTUACIÓ

CONCEPTE

IMPORT MÍNIM

IMPORT MÀXIM

TARIFA A

Fins a 5.000 euros de preu de contractació (IVA exclòs)

0,9 €

13,63 €

TARIFA B

Fins a 15.000 euros de preu de contractació (IVA exclòs)

9,09 €

22,73 €

TARIFA C

Més de 15.000 euros de preu de contractació (IVA exclòs)

13,63 €

36,36 €

Els preus a aplicar dins dels trams mínim i màxim que es relacionen anteriorment vindran determinats i seran aprovats per resolució expressa mitjançant un informe tècnic corresponent acompanyat de la proposta del regidor.

Els preus públics establerts en aquesta ordenança, corresponen a preus abans dels impostos que siguin d'aplicació en el seu moment.

Article 5. Exempcions.

En aquells espectacles beneficosocials, així com els desenvolupats durant les festes locals o qualsevol altre en què pogués considerar-se adequat, atesa la finalitat del mateix i la seva repercussió social, l'Ajuntament podrà establir-ne la reducció o la gratuïtat.

Les exempcions a aplicar seran aprovades per resolució expressa mitjançant un informe tècnic corresponent acompanyat de la proposta del regidor.

Es podran agrupar una sèrie de funcions i oferir-les conjuntament com a abonament per a un cicle o programa determinat. L'import d'aquest abonament es determinarà en funció del preu d'entrada de cada actuació programada amb una reducció d'un 30 % sobre el total de la suma dels imports de les entrades normals.

Article 6. Meritació.

Es merita el preu públic i per tant neix l'obligació de pagament, quan es presti el servei o es faci l'activitat, actuació o espectacle, si bé l'Ajuntament exigirà el dipòsit previ en el moment que es sol·liciti el servei.

Article 7. Règim de declaració, liquidació i ingrés.

Meritat el preu públic i consignat el dipòsit previ, s'estendrà per part del personal municipal o a qui es delegui, una entrada justificant de l'ingrés del preu públic, que tindrà consideració de carta de pagament de l'ingrés efectuat.

Disposició final

La present Ordenança serà d'aplicació a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Contra el present Acord es podrà interposar recurs contenciós–administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci.

 

(Signat electrònicament: 27 de maig de 2022)

La alcaldesa Francisca Mora Veny