Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 267052
Resolució de la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per la qual es convoquen subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Referència Base de Dades Nacional de Subvencions: 625721

La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha dictat, el dia 9 de maig de 2022, la resolució següent:

<< Antecedents

1. El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, d'acord amb l'article 4 dels estatuts que el regeixen, té, entre d'altres, les finalitats següents:

  • Impulsar polítiques de millora i conservació dels elements i valors, tangibles o intangibles, que conté la Serra de Tramuntana i que han motivat la declaració com a patrimoni mundial de conformitat amb allò que estableix la Convenció per a la Protecció del Patrimoni Mundial, Cultural i Natural de 1972.
  • Promoure i finançar l'execució d'obres, la prestació de serveis i la implantació d'instal·lacions en general, relacionats amb la declaració de la serra com a patrimoni mundial.
  • Promoure iniciatives i projectes culturals orientats a la conservació i la millora del paisatge i del patrimoni cultural de la serra.
  • Promoure la implicació de la iniciativa particular en la conservació i la millora del paisatge cultural i dels valors patrimonials de la serra, en especial amb l'impuls d'acords de custòdia del territori.

2. El Pla Estratègic de Subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, per a l'exercici 2022 preveu una convocatòria pública de subvencions per entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana per a l'any 2022. La promoció de les entitats de custòdia del territori és una dels objectius prevists en el Pla de Gestió que es va presentar amb la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial davant la UNESCO.

3. Per acord de la Junta Rectora del Consorci de 28 d'octubre de 2021 es va aprovar el projecte de pressuposts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l'exercici 2022, i en data 23 de desembre de 2021 es va aprovar definitivament per Acord del Ple del Consell de Mallorca. Aquest pressupost, preveu la realització de l'esmentada convocatòria pública de subvencions amb les finalitats definides al Pla Estratègic de Subvencions del Consorci pel 2022 i en els termes prevists en el Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana.

4. El dia 27 d'abril de 2022, el director insular de Territori del Consell de Mallorca va emetre informe justificatiu sobre la necessitat i la idoneïtat de que el Consorci dugui a terme la indicada convocatòria pública de subvencions, atès que s'ajusta plenament a les finalitats i funcions del Consorci i permetrà aconseguir els objectius i els efectes establerts al Pla Estratègic de Subvencions d'aquest ens públic per a l'exercici 2022, al seu pressupost de despeses pel 2022 i al Pla de Gestió de la Serra.

5. El dia 27 d'abril de 2022, la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana va dictar la resolució d'inici de l'expedient corresponent per a l'aprovació d'una convocatòria pública de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana per a l'any 2022 (SV 2/2022).

6. El dia 5 de maig de 2022, el cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals del Departament de Territori ha emès informe favorable sobre els aspectes jurídics de la present convocatòria pública de subvencions.

7. En data 6 de maig de 2022 la Intervenció Delegada ha fiscalitzat de conformitat la proposta de resolució d'aquesta convocatòria.

Fonaments de dret

1. Estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, publicats al BOIB núm. 72, de dia 30 de maig de 2019.

2. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003).

3. Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003(BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006).

4. Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada en data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018).

5. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

7. Bases d'execució del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2022.

Per tot el que s'ha exposat, la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial dicta la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria pública de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana per a l'any 2022 (exp. SV 2/2022).

2. Autoritzar la despesa que es deriva de la convocatòria pública de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana per a l'any 2022, per un import total de cinquanta mil euros (50.000,00 euros) i amb càrrec la partida pressupostària 00 33615 48900 i al documents comptables RC núm. 220220000076 i A 920220000167.

3. Ordenar-ne la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB per conducte de la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa es pot interposar, el recurs potestatiu de reposició davant la presidència del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la recepció de la present notificació. Contra la desestimació expressa del recurs potestatiu de reposició podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs potestatiu de reposició podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

Un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs potestatiu de reposició, sense limitació temporal, mentre no hi hagi resolució expressa.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualssevol altres recursos que s'estimi oportú i pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.>>

  

Palma, 10 de maig de 2022

El cap de servei de Gestió de Paratges culturals, 

per absència de la secretària delegada del Consorci Serra de

Tramuntana (BOIB núm. 131, de 25 de juliol de 2020)

Pere Josep Rosiñol Andreu

  

CONVOCATÒRIA PÚBLICA DE SUBVENCIONS PER A L'ANY 2022 DEL CONSORCI SERRA DE TRAMUNTANA PATRIMONI MUNDIAL PER ENTITATS QUE PROMOGUIN I FOMENTIN LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI A LA SERRA DE TRAMUNTANA

Primer. Objectiu i àmbit d'aplicació de la subvenció.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és promoure projectes de custòdia del territori i del patrimoni cultural i natural a la Serra de Tramuntana, que estiguin situats dins l'àmbit territorial de la Serra de Tramuntana que ve determinat en l'article 5 dels Estatuts del Consorci.

Aquesta convocatòria de subvencions es regula per l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada en data 23 de desembre de 2016, pel Ple del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), i modificada en data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04 d'agost de 2018), entenent-se aquesta com les bases reguladores de la convocatòria.

L'objecte de les actuacions s'han d'ajustar a les finalitats plasmades a l'article 4 dels Estatuts del Consorci Serra de Tramuntana, i a la resolució d'aprovació de la convocatòria. Les finalitats per a aquesta convocatòria són:

  • Impulsar polítiques de millora i conservació dels elements i valors, tangibles o intangibles, que conté la Serra i que han motivat la declaració com a patrimoni mundial de conformitat amb el que estableix la Convenció per a la Protecció del Patrimoni Mundial, Cultural i Natural de 1972.

  • Promoure i finançar l'execució d'obres, la prestació de serveis i la implantació d'instal·lacions en general, relacionats amb la declaració de la Serra com a patrimoni mundial.

  • Promoure iniciatives i projectes culturals orientats a la conservació i la millora del paisatge i el patrimoni cultural de la Serra.

  • Promoure la implicació de la iniciativa particular en la conservació i la millora del paisatge cultural i dels valors de la Serra, en especial amb l'impuls d'acords de custòdia del territori.

En el cas que la finca o espai estigui parcialment ubicada dins l'àmbit de la Serra de Tramuntana, l'actuació només serà subvencionable si es realitza en la zona de la finca que es trobi situada en l'espai territorial abans indicat.

Les actuacions només seran subvencionables si es duen a terme a sòl rústic (s'inclouen totes les categories de sòl rústic).

Si voleu comprovar que la vostra propietat es troba ubicada dins l'àmbit de la Serra de Tramuntana ho podeu comprovar a la següent web: http://www.conselldemallorca.net/sitmun/idemallorca.jsp

(Al obrir el visor, a la dreta apareix una finestra amb la taula de continguts, on s'inclouen totes les capes que es poden visualitzar. La delimitació de la Serra de Tramuntana es troba dins la carpeta Límits).

Si necessiteu fer qualsevol tipus de consulta podeu cridar el següent núm. de telèfon: 971.21.96.10.

Segon. Finançament i import màxim.

1. Per fer front a aquesta convocatòria, es destina la quantitat total de cinquanta mil euros (50.000,00 €) corresponent a la partida 00 33615 48900 del pressupost del Consorci de la Serra de Tramuntana de l'any 2022.

2. L'import màxim subvencionable per a cada projecte serà de 10.000,00 €. Per tant, les actuacions que tenguin un cost de fins a 10.000,00 € podran ser finançades al 100%, i si l'actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia haurà de ser finançada per cada entitat sense ànim de lucre en la quantia que superi el límit esmentat.

3. Les ajudes que s'atorguin seran adjudicades fins el límit pressupostari, sempre que es compleixin els requisits legals d'aquesta convocatòria i altres normes d'aplicació.

4. No seran subvencionables les actuacions que no obtinguin la puntuació mínima que es determina en l'apartat onzè d'aquesta convocatòria.

5. El crèdit s'assignarà fins que s'exhaureixi, de conformitat amb l'ordre que quedi establert d'acord amb els criteris de valoració que venen recollits en l'apartat onzè d'aquesta convocatòria.

6. D'acord amb el que estableix l'article 63.3 del RLGS es disposa que la resolució de concessió, a més de contenir els sol·licitants als quals es concedeix la subvenció i la desestimació expressa de les altres sol·licituds, inclourà una relació ordenada de totes les sol·licituds que, tot i complir les condicions administratives i tècniques establertes a la convocatòria per adquirir la condició de beneficiari, no han estat estimades perquè excedeixen la quantia màxima del crèdit fixat a la convocatòria, amb indicació de la puntuació atorgada a cadascuna d'aquestes en funció dels criteris de valoració prevists.

En aquest cas, si algun dels beneficiaris renuncia a la subvenció, l'òrgan concedent ha d'acordar, sense necessitat d'una nova convocatòria, la concessió de la subvenció al sol·licitant o sol·licitants següents a aquell en l'ordre de la seva puntuació, sempre que amb la renúncia per part d'algun dels beneficiaris, s'hagi alliberat crèdit suficient per atendre com a mínim una de les sol·licituds denegades.

L'òrgan concedent de la subvenció ha de comunicar aquesta opció als interessats, a fi que accedeixin a la proposta de subvenció en el termini improrrogable de deu dies. Una vegada acceptada la proposta per part del sol·licitant o sol·licitants, l'òrgan administratiu ha de dictar l'acte de concessió i procedir a la seva notificació en els termes establerts a la Llei general de subvencions, el seu reglament i l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

7. En cas que el beneficiari pugui recuperar i compensar l'IVA, o en el cas que realitzi les tasques el mateix sol·licitant, els imports esmentats es referiran al pressupost sense IVA.

8. Si la persona beneficiària de la concessió ho sol·licita, podrà atorgar-se-li una bestreta per un import màxim de 50% de l'import de la subvenció concedida. Atès que l'import de la possible bestreta del 50% no superaria els 5.000,00 €, el sol·licitant no queda subjecte a l'acreditació de la seva solvència econòmica i financera mitjançant un informe positiu d'una entitat bancària, previst a l'article 52.3 de l'Ordenança General de Subvencions. En cap cas serà necessari constituir garantia o aval per a l'atorgament de la bestreta. A aquest efecte, l'entitat beneficiària ho haurà de indicar expressament a la sol·licitud inicial de subvenció (annex I).

Tercer. Destinataris i requisits

1. Es poden acollir a aquesta convocatòria les entitats sense ànim de lucre que impulsen projectes de custòdia del territori dins l'àmbit de la Serra de Tramuntana, i que compleixen amb una de les següents condicions:

  • Que siguin propietàries de les finques on s'ha d'executar el projecte.
  • Que tenguin subscrit un acord de custòdia amb la propietat de la finca on s'ha de realitzar l'actuació subvencionable.

2. Als efectes de considerar una entitat com a susceptible de presentar-se a aquesta convocatòria, cal que tengui la custòdia del territori entre els seus objectius o finalitats i així ho hauran de recollir els seus estatuts. Les entitats que es presentin hauran d'acreditar la seva experiència i dedicació a la custòdia del territori.

3. No en poden ser beneficiàries les entitats següents:

- Les que incorrin en alguna de les prohibicions establertes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (publicada en el BOE de 18 de novembre de 2003).

- Les que, en el moment que l'òrgan instructor de la convocatòria ha de fer la proposta de resolució de concessió, no estan al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb el Consell de Mallorca i amb la Seguretat Social.

La circumstància d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb el Consell de Mallorca, amb el Consorci Serra de Tramuntana i amb la Seguretat Social la comprovarà el mateix Consorci o el Consell de Mallorca, ja que la presentació de la sol·licitud de subvenció a aquesta convocatòria suposa l'autorització per a la seva comprovació, excepte manifestació expressa contrària.

Aquest requisit s'ha d'acreditar tant amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió, com en la comprovació de la correcta execució de la subvenció.

4. El fet de rebre una ajuda implica l'obligatorietat de dur a terme el projecte subvencionat i, a fi d'executar la totalitat del pressupost, l'entitat beneficiària ha de cercar altres fonts de finançament o bé aportar-hi fons propis.

No obstant, en el supòsit que algun dels beneficiaris no pugui executar el projecte per al qual li han concedit la subvenció, ha de renunciar a la subvenció en el termini màxim de 15 dies naturals des de la publicació de la concessió de les subvencions en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Constituirà una infracció que serà sancionada de conformitat amb la legislació vigent en matèria de subvencions el fet de que el beneficiari no justifiqui la realització del projecte subvencionat i no hagi renunciat a la subvenció en el termini màxim de 15 dies naturals esmentat en aquest paràgraf.

5. Els sol·licitants només podran ser beneficiaris d'una subvenció, no s'admetrà més d'una sol·licitud per beneficiari.

En el supòsit que les entitats demanin més d'una sol·licitud, només es tramitarà la que hagi tengut entrada en el registre general del Consorci Serra de Tramuntana en darrer lloc i l'altre o altres quedaran excloses de la convocatòria.

7. L'actuació que es vulgui subvencionar podrà afectar a vàries propietats, sempre que l'actuació s'entengui com una unitat funcional i es dugui a terme a parcel·les confrontants o properes entre sí, i acreditin la titularitat o autorització corresponent de cada parcel·la o finca.

Així mateix, es podran dur a terme a una mateixa propietat vàries actuacions subvencionables per diferents entitats, sempre i quan les entitats i actuacions siguin diferenciables entre sí i es duguin a diferents indrets de la mateixa propietat o finca, i que acreditin la titularitat o autorització corresponent de la parcel·la per a cada actuació.

Quart. Actuacions subvencionables.

1. Seran subvencionables aquells projectes de custodia del territori que contribueixin a la conservació, millora i manteniment del patrimoni cultural, etnològic i natural.

Els projectes hauran de tenir com a finalitat general la cura, conservació i manteniment de les finques en custòdia i podran incloure tasques de manteniment i neteja de la finca en general i dels camins en particular; petites reformes i reparacions d'elements etnològics; intervencions agroambientals o tendents a potenciar la biodiversitat; eixermar camins i espais significatius, o d'especial interès; millora dels recursos naturals especialment en l'ús i aprofitament de l'aigua; promoure activitats amb voluntariat i d'altres iniciatives tendents a posar en valor el patrimoni cultural i natural.

2. Seran subvencionables els treballs abans esmentats que es justifiquin mitjançant la presentació de factures de les empreses o professionals que hagin executat les feines, o bé les nòmines o despeses del personal de l'entitat beneficiària destinat exclusivament a realitzar les tasques subvencionables esmentades en el paràgraf anterior. Per tant, no s'inclouran les despeses corresponents a tasques de personal de la pròpia entitat que no estigui destinat a l'activitat subvencionable. 

Així mateix, seran subvencionables aquelles despeses indispensables pel correcte desenvolupament de l'activitat a subvencionar, com per exemple:

  • Edició de fulletons i material divulgatiu o altre material no inventariable.
  • Contractació de monitors.
  • Assegurances d'accidents i responsabilitat civil de les persones voluntàries.
  • Materials necessaris per l'activitat.
  • Despeses de formació de persones voluntàries.
  • Despeses de manutenció i transport o lloguer de vehicles de transports de mercaderies o de persones (20 places en endavant), degudament justificats a la sol·licitud.

3. També seran subvencionables les despeses indirectes o d'estructura de l'entitat beneficiària, com per exemple:

  • Despeses estructurals: despeses dutes a terme per l'entitat directament relacionades amb el desenvolupament de l'activitat a subvencionar (electricitat, aigua, telèfon, material d'administració, material fungible, etc.).
  • Despeses de personal: despeses generades pel personal directiu i administratiu de l'entitat beneficiària directament relacionades amb el desenvolupament de l'activitat a subvencionar i justificables mitjançant nòmina.

Aquestes despeses indirectes o d'estructura només seran subvencionables fins un import màxim equivalent al 10% del cost de la subvenció a concedir.

4. No seran subvencionables les despeses següents:

  • Les que no estiguin directament relacionades amb el projecte a subvencionar, en particular les despeses de funcionament ordinari o estructurals de l'entitat beneficiària.
  • Els impostos indirectes, quan siguin susceptibles de recuperació o compensació.
  • Els innecessaris o mal justificats. S'entendrà com aquells que no responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada, no resultin estrictament necessaris i no es realitzin dins el termini de justificació.

En cap cas el cost d'adquisició de les despeses subvencionables podran ser superiors al valor de mercat, ni desproporcionat en funció dels principis d'economia i de relació cost-eficàcia.

5. En cas de què el pressupost presentat per l'entitat sol·licitant inclogués despeses considerades com no subvencionables en la present base, la Comissió Tècnica d'Avaluació procedirà a la seva eliminació o depuració a l'objecte de determinar el pressupost de despeses subvencionable que servirà de base per la determinació de l'import de la subvenció. Correspondrà a la Comissió Tècnica d'Avaluació descrita a la base dotzena, determinar, en el seu cas, quines despeses es consideren subvencionables en aplicació dels punts anteriors.

Cinquè. Procediment de concessió de la subvenció

1. Aquestes subvencions tenen caràcter discrecional, voluntari i eventual, són lliurament revocables i reductibles en tot moment per les causes previstes en la Llei de subvencions o en aquesta convocatòria, no generen cap dret a obtenir altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent.

2. La concessió de les subvencions regulades per la present convocatòria pública es durà a terme mitjançant règim de concurrència competitiva, d'acord amb els principis d'objectivitat, transparència, igualtat, no discriminació i publicitat.

3. Serà d'aplicació el règim previst en el Títol II de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca pel procediment de concessió de subvencions en règim de concurrència.

Sisè. Sol·licitud i documentació

La sol·licitud s'ha de formalitzar en un únic model d'instància, i que es pot descarregar de l'adreça següent: www.serradetramuntana.net, així com també de la seu electrònica del Consorci Serra de Tramuntana (https://cst.sedipualba.es).

Atès l'article 14.2 a) de la Llei 39/2022, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i atès que només les entitats sense ànim de lucre poden ser beneficiàries de les subvencions de la present convocatòria, aquests beneficiaris en configurar-se com a persones jurídiques, estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les Administracions Públiques per dur a terme qualsevol tràmit de procediment administratiu. Per aquest motiu, la sol·licitud s'haurà de presentar i formalitzar a través del registre electrònic que consta a la seu electrònica del Consorci Serra de Tramuntana (https://cst.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12085).

La documentació a aportar ha de ser la següent:

1. Sol·licitud (ANNEX I), que ha d'adjuntar la documentació següent:

1.1. Còpia acarada del CIF de l'entitat sense ànim de lucre.

1.2. Original o còpia acarada del document fundacional i dels estatuts  de l'entitat. Si cal, de conformitat amb els seus estatuts, han d'aportar certificat de l'acord adoptat per l'òrgan de govern de l'entitat per sol·licitar l'ajuda i designar representant.

1.3. Acord de custòdia subscrit entre la propietat de la finca on s'han de realitzar les accions i la entitat sol·licitant de l'ajuda. O, en el cas de què l'entitat sigui la propietària de la finca: documentació acreditativa del títol de propietat (nota simple informativa o certificació registral actualitzades).

1.4. Còpia acarada del DNI del representant legal de l'entitat sol·licitant.

1.5. Còpia del plànol cadastral d'ubicació de la finca amb indicació del lloc a on s'ha de realitzar l'actuació subvencionable.

1.6. Informe o certificat municipal d'inexistència d'infracció urbanística de la finca a on consta l'element o l'actuació que es vol subvencionar.

1.7. Si escau, denegació expressa de l'autorització per consultar telemàticament dades de l'AEAT i de la TGSS

1.8. Projecte a desenvolupar on hi figurin, com a mínim, les finalitats que es persegueixen, desenvolupament detallat dels objectius específics, detall de les activitats i dels espais on es realitzaran, personal que s'hi pensa destinar i funcions, temporalització del projecte, recursos que es faran servir i qualsevol altre element que contribueixi a definir millor el projecte.  

1.9. Pressupost complet i detallat de les actuacions per a les quals es demana subvenció, en el qual figurin totes les despeses i els ingressos prevists. El pressupost s'ha de desglossar per actuacions i per conceptes de despesa.

2. Declaració responsable (ANNEX II) signada pel representant legal de no estar sotmès a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora de les subvencions públiques recollides en l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com sobre les subvencions o ajudes obtingudes i/o sol·licitades d'altres institucions públiques o privades, per realitzar la mateixa activitat.

3. Documentació acreditativa de la vigència del càrrec de representant legal (ANNEX III),  en virtut de la qual actua el signant de la sol·licitud i, si escau, acreditació de l'autorització corresponent i suficient, en el cas de què la signi una persona distinta..

4. Document de designació de compte bancari (ANNEX IV) de l'entitat signada pel seu representant i l'entitat bancària, segons model facilitat pel Consorci, com a annex d'aquesta convocatòria

No caldrà presentar la documentació dels apartats 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, i 4, si ja s'han presentat en anys anteriors en qualsevol convocatòria de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (cal citar a la sol·licitud l'expedient, any i convocatòria), sempre que no hi hagin canviat les circumstàncies que es recullen a aquests documents i quan no hagin transcorregut més de quatre anys.

En el cas de què de la documentació aportada, el centre gestor no tengui clar qualsevol element o circumstància per determinar la correcta acreditació de l'actuació que es vol dur a terme, podrà demanar més documentació complementària no prevista en els apartats anteriors.

La inexactitud, falsedat o omissió de caràcter essencial en qualsevol dada o document que acompanyi la sol·licitud de subvencions deixa sense efecte aquest tràmit, des del moment en què es coneguin i amb la prèvia audiència a la persona interessada i, en conseqüència, comporten inadmissió de la sol·licitud de subvenció, sens perjudici que puguin ser causa de revocació de la subvenció, si es coneixen amb posterioritat a la concessió.

Durant un període de tres anys després de la finalització de l'actuació, i en aquells casos en què el Consorci Serra de Tramuntana ho consideri oportú, els beneficiaris estaran obligats a permetre la visita als tècnics del Consell de Mallorca o del Consorci Serra de Tramuntana si aquests ho sol·liciten, un màxim de quatre vegades l'any. Aquestes visites podran ser també organitzades pel Consell de Mallorca o pel Consorci per mostrar el patrimoni recuperat amb ajudes de la institució.

Setè. Termini de presentació i esmena de documentació

El termini per presentar les sol·licituds és de 30 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si la sol·licitud o la documentació és incorrecta o incompleta, el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial requerirà als sol·licitants perquè la rectifiquin o millorin. Si en el termini de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà d'haver rebut el requeriment d'esmena, la persona interessada no fa la rectificació o no presenta la documentació requerida, s'entén que ha desistit de la seva petició i s'arxivarà el seu expedient sense cap altre tràmit, de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Vuitè. Publicació de la convocatòria

L'extracte de la convocatòria es publica en el BOIB per conducte de la Base de Dades Nacional de Subvencions que, en aplicació dels principis recollits en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, opera com a sistema nacional de publicitat de les subvencions. També es publicarà a la pàgina web del Consorci de la Serra de Tramuntana: www.serradetramuntana.net i a la seu electrònica del Consorci Serra de Tramuntana (https://cst.sedipualba.es).

Novè. Fiscalització prèvia

La convocatòria, l'adjudicació i la justificació dels ajuts es sotmetran a la fiscalització prèvia de la Intervenció del Consell Insular de Mallorca.

Desè. Període subvencionable

Seran subvencionables les actuacions desenvolupades i executades entre l'1 de gener i el 14 de desembre de 2022.

Onzè. Criteris de valoració

Les sol·licituds admeses a la convocatòria es valoren per la comissió prevista en la base dotzena aplicant els criteris de valoració següents:

 

SUBVENCIONS PER LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI (màxim 21 punts)

1. Viabilitat i qualitat tècnica del projecte. Es valorarà la definició del projecte, objectius, metodologia, recursos que es faran servir, etc. i la viabilitat per portar-lo a terme ( màxim 5 punts):

El grau per aconseguir l'objectiu general, la metodologia i les activitats a desenvolupar i el projecte en conjunt queda ben definit

5 punts

Estan desenvolupats els objectius i les activitats però no queda clar el grau d'execució d'aquests

3 punts

 

2. Valoració paisatgística. Es valoraran les actuacions que es realitzin a finques per quals creuin o estiguin dins un màxim de 200 metres de les vies que es concreten a continuació i que siguin visibles des d'aquestes vies (màxim 5 punts):

El camí creua la finca des de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) i la Ruta Artà-Lluc (GR-222)

5 punts

Visibles i a menys de 200 metres des de la xarxa primària (bàsica o complementària) de carreteres del Consell de Mallorca

3 punts

Visibles i a menys de 200 metres des de les xarxes secundària de carreteres del Consell de Mallorca, xarxes no principals i carreteres i camins municipals

1 punt

La distinció entre la xarxa primària, la secundaria i la xarxa no principal de carreteres del Consell de Mallorca es fa d'acord amb la classificació per tipus d'ús de cada carretera de la xarxa que ve recollida en el Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca

Les carreteres i camins públics de titularitat municipal són els que venen recollits al Pla Director Sectorial de Carreteres i als inventaris de bens públics aprovats per les administracions locals.

Per a les Rutes Senderistes es pot consultar el VISOR DE LES RUTES DE  SENDERISME: http://www.conselldemallorca.net/mediambient/pedra/senderisme/index_ca.html/

3. Actuacions divulgatives i educatives. Actuacions que donin a conèixer els valors culturals, patrimonials i mediambientals de la finca en particular i de la Serra en general (cartells, panells explicatius, fulletons, codis QR, etc...) adreçades al conjunt de la població i especialment a la infància i el jovent (màxim 5 punts).

La finca compta amb activitats i recursos adreçats a persones i a grups organitzats, siguin escolars o no, que donin a conèixer els valors etnològics, patrimonials i mediambientals. Aquestes activitats i recursos conten amb explicacions presencials, informació digital, fitxes o fulletons amb informació etnològica, patrimonial i ambiental,  i elements estàtics de difusió (cartells, senyalitzacions

5 punts

La finca compta amb mecanismes de difusió en paper com fulletons, fitxes informatives i elements de difusió estàtica com cartells i/o senyalitzacions: 3 punts

3 punts

La finca compta amb mecanismes de difusió estàtics com cartells i senyalitzacions

1 punt

 

4. Depenent de la classificació del sòl on està ubicada l'espai públic objecte de la intervenció (màxim 4 punts):

Si l'espai es troba en una zona protegida dins l'àmbit del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana

4 punts

Si l'espai es troba dins una zona qualificada com a Àrea Natural d'Especial Interès

3 punts

Si l'espai es troba dins una zona qualificada com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic

2 punts

5. Les entitats sense ànim de lucre que sol·licitin la subvenció, i a les quals no se'ls hi hagi concedit cap subvenció en les convocatòries de Custòdia del Territori realitzades pel Consorci Serra de Tramuntana entre els anys 2018 i 2021, se li atorgaran 2 punts més.

Un cop s'hagi fet la valoració de totes les sol·licituds, es seleccionaran totes aquelles sol·licituds que hagin obtingut una puntuació igual o major de 7 punts, en conseqüència, no seran subvencionables els projectes que obtinguin una puntuació inferior a 7 punts.

Si es produeix un empat en la puntuació, es resoldrà a favor de les sol·licituds que hagin obtingut una puntuació més alta seguint l'ordre següent de criteris:

1. Criteri núm. 3 (Actuacions divulgatives i educatives).

2. Criteri núm. 2 (valoració paisatgística)

3. Sorteig per part de la Comissió Tècnica d'Avaluació.

En el cas de què el crèdit consignat per a cada tipus de beneficiari i línia d'actuació en aquesta convocatòria sigui suficient tenint en compte el nombre de sol·licituds cursades, s'exceptuarà fixar l'ordre de prelació.

Dotzè. Comissió Tècnica d'Avaluació

1. La Comissió Tècnica d'Avaluació és l'òrgan col·legiat a qui correspon examinar les sol·licituds presentades i emetre'n l'informe que ha de servir de base a l'elaboració de la proposta de resolució.

2. La Comissió Tècnica d'Avaluació estarà composta pels membres següents:

Presidència:

  • Titular: Maria Antònia Garcias Roig, vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.
  • Suplent: Eduard Soriano Vives, secretari tècnic del Departament de Territori.

Vocals:

  • Titular: Josep Antoni Aguiló Ribas, cap del Servei de Medi Ambient i Natura del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.
  • Suplent: Martí Ignasi Mayol Serra, cap de secció del Servei de Medi Ambient i Natura del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.
  • Titular: José Manuel Gómez, cap de servei jurídic d'Ordenació del Territori del Departament de Territori.
  • Suplent: Juan Carles Fuster Guasp, cap de servei tècnic d'Ordenació del Territori del Departament de Territori.
  • Titular: Gabriel Ordinas Marcé, tècnic en patrimoni etnològic del Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.
  • Suplent: Aina Serrano Espases, coordinadora de patrimoni històric i industrial del Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

 Secretaria:

  • Titular: Josep Bernales Sastre, cap de servei tècnic del Servei de Gestió de Paratges Culturals del Departament de Territori.
  • Suplent: Magdalena Garcias Bosch, TAG del Servei de Gestió de Paratges Culturals del Departament de Territori.

3. Tots els acords d'aquesta Comissió s'han d'adoptar per majoria simple i és necessària la presència de almenys la meitat dels seus membres. En tot cas, és obligatori la presència del president o presidenta i del secretari o de la secretària, titulars i/o suplents, per a la vàlida adopció dels acords.

4. La Comissió Tècnica d'Avaluació tindrà les següents atribucions:

  1. Examinar les sol·licituds i la documentació presentada.

  2. Fer les visites necessàries al lloc on es realitzi l'actuació subvencionable que permetin aplicar amb el màxim de rigor els criteris de valoració que s'estableixen en aquesta convocatòria.

  3. Valorar les sol·licituds de subvenció d'acord amb els criteris que s'estableixin en aquesta convocatòria.

  4. Formular la corresponent proposta d'atorgament de subvencions i elevar-la a l'òrgan competent a través de l'òrgan instructor per a la seva resolució.

5. Podrà assessorar-se per qualsevol tècnic del Consell de Mallorca que consideri adequat.

Tretzè. Resolució, termini i notificació

1. La instrucció correspon al cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals del Departament de Territori, que ha de dur a terme totes les actuacions o els actes de tràmit necessaris per vetllar pel compliment dels requisits de la convocatòria, a més d'exercir les facultats previstes en l'article 24 i concordants de la LGS, i les que s'esmenten en l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

L'òrgan instructor, quan ha rebut l'informe de la comissió tècnica avaluadora sobre les sol·licituds de subvencions i ha comprovat, per una banda, si les entitats proposades compleixen els requisits de la convocatòria i, per altra banda, si estan al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social, amb el Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana, dicta la proposta d'acord definitiva. Aquesta ha d'incloure la relació d'entitats beneficiàries amb indicació del beneficiari, CIF, concepte, pressupost, quantitat sol·licitada, punts obtinguts i import concedit, a més de la resta de sol·licituds desestimades o excloses.

Posteriorment, la Vicepresidència, per delegació de la presidència del Consorci, òrgan competent per aprovar i resoldre aquesta convocatòria de conformitat amb les bases tercera i quarta de les bases d'execució del pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2022, resol la convocatòria, amb la indicació dels extrems continguts en la proposta d'acord definitiva esmentada, de la qual cosa se'n donarà compte a la primera Junta Rectora que es celebri.

2. El termini màxim de resolució és de sis mesos, comptadors des de la finalització del període de presentació de sol·licituds, transcorreguts els quals sense que se n'hagi dictat resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud, sense que això alliberi a l'administració de l'obligació de dictar resolució expressa.

3. L'acord de concessió de les subvencions es remetrà a la Base de Dades Nacional de Subvencions, d'acord amb el que estableix l'article 14 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, i també es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web del Consorci de la Serra de Tramuntana (www.serradetramuntana.net), de conformitat amb l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. El pagament de les subvencions s'abonarà una vegada comprovat que s'ha fet l'activitat, i que s'han complit els objectius i la finalitat per la qual es concediren.

No obstant això, si així ho sol·licita l'entitat beneficiària en la sol·licitud inicial s'atorgaran bestretes de fins el 50% de l'import de la concessió una vegada s'hagin concedit, d'acord amb el previst amb els articles 50 i 52 de l'Ordenança General de Subvencions.  En aquest cas, feta l'activitat i presentada la justificació, el pagament de la subvenció es farà sobre la part no avançada per bestreta una vegada comprovat que s'ha dut a terme l'activitat, i que s'han complit els objectius i la finalitat per la qual es concediren.

5. La resolució de concessió de la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana exhaurirà la via administrativa, i serà susceptible de recurs potestatiu de reposició davant la presidència del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Catorzè. Modificació del projecte subvencionat

Quan la subvenció tingui per objecte impulsar una determinada activitat del beneficiari, s'entén compromès a fer l'esmentada activitat en els termes plantejats a la seva sol·licitud, amb les modificacions que, si s'escau, hagi acceptat l'Administració al llarg del procediment de concessió o durant el període d'execució, sempre que les modificacions no alterin la finalitat perseguida amb la seva concessió.

Una vegada dictada la resolució de concessió, el beneficiari pot sol·licitar-ne la modificació del contingut si hi concorren les circumstàncies previstes a aquests efectes a les bases reguladores, tal com estableix l'article 17.3.l) de la Llei general de Subvencions, que es pot autoritzar sempre que no danyi drets d'un tercer. La sol·licitud s'ha de presentar abans que s'acabi el termini per a la realització de l'activitat.

Quan el beneficiari de la subvenció posi de manifest en la justificació que s'han produït alteracions de les condicions tingudes en compte per a la seva concessió, que no alterin essencialment la naturalesa o l'objectiu de la subvenció, que hagin pogut donar lloc a la modificació de la resolució d'acord amb el que estableix l'apartat 3.l) de l'article 17 de la Llei general de subvencions, havent-se omès el tràmit d'autorització administrativa prèvia per a la seva aprovació, l'òrgan concedent de la subvenció pot acceptar la justificació presentada, sempre que l'acceptació no suposi danyar drets de tercers.

L'acceptació de les alteracions per part de l'òrgan concedent a l'acte de comprovació no eximeix el beneficiari de les sancions que puguin correspondre d'acord amb la Llei general de subvencions.

Quinzè. Import de la subvenció, reintegrament i reformulació

La determinació de l'import de la subvenció de la sol·licitud ha de respectar els límits següents:

1) No pot ser superior a la quantitat sol·licitada.

2) No pot ultrapassar l'import del pressupost subvencionable per al projecte que es determina en aquesta convocatòria.

3) La subvenció s'atorgarà per un import cert. En el cas de què la quantia justificada sigui inferior a la concedida, l'import a subvencionar s'ha d'ajustar amb el finalment justificat.

Atès que hi ha la possibilitat d'aprovar bestretes de fins al 50% de la subvenció concedida, en el cas de què l'import finalment justificat sigui inferior a l'import anticipat al beneficiari, aquest haurà de fer, una vegada presentada la justificació de les despeses de l'actuació, a requeriment del Consorci Serra de Tramuntana, un reintegrament de la diferència entre les quantitats subvencionades i abonades mitjançant bestreta i les quantitats finalment justificades a més dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de les bestretes de les subvencions al beneficiari fins a la data en què s'acordi la procedència del reintegrament per part del Consorci Serra de Tramuntana.

D'acord amb allò que preveu l'article 27.1 de la Llei 38/2003 General de subvencions, les bases que han de regir aquesta convocatòria de subvencions no preveuen la reformulació de les sol·licituds.

Setzè. Justificació i termini de presentació

1.- Per donar compliment a la subvenció, d'acord amb les condicions establertes en aquesta convocatòria, el beneficiari ha de justificar la realització del projecte subvencionat, aportant documentalment totes les despeses ocasionades per a la realització del total del projecte i presentar la memòria i/o informe de la realització de la intervenció duta a terme.

Per poder justificar la subvenció, s'ha d'acreditar que els beneficiaris estan al corrent de les obligacions tributàries amb el Consell Insular de Mallorca, amb el Consorci Serra de Tramuntana, davant l'Agència Tributària (AEAT) i la Seguretat Social. Aquests requisits els comprovarà el Consorci Serra de Tramuntana o el Consell de Mallorca, ja que la presentació de la sol·licitud de subvenció a aquesta convocatòria suposa l'autorització per a la seva comprovació, excepte manifestació expressa contrària.

La justificació de la subvenció s'ha de realitzar dins el termini previst en el punt 4 d'aquest apartat.

2.- La justificació de les despeses s'ha de fer mitjançant el compte justificatiu integrat per la memòria tècnica i la memòria econòmica:

a) Memòria tècnica:

És la documentació amb la qual el beneficiari demostra que ha dut a terme el projecte subvencionat presentat. Aquí s'inclou la memòria i/o els informes finals de les actuacions realitzades, etc.

La memòria ha d'indicar, com a mínim, la següent informació:

1. Dades del beneficiari.

2. Dades de la finca:

a. Municipi.

b. Nom (si escau).

c. Superfície total.

d. Superfície de l'actuació.

3. Informació sobre l'actuació:

a. Dades completes de l'empresa que ha executat els treballs.

b. Nombre d'operaris.

c. Dates d'inici i finalització dels treballs.

d. Jornals de treball realitzats (s'entén per jornal de treball una jornada laboral diària de mínim 7 hores i màxim 8 hores).

4. Descripció dels treballs realitzats.

En el cas d'actuacions agràries i forestals, la descripció dels treballs realitzats haurà d'incloure els indicadors següents:

a. Desbrossi: hectàrees.

b. Tales: nombre de peus o exemplars.

c. Podes: nombre de peus o exemplars.

d. Plantació d'arbres: nombre de peus i exemplars.

e. Eliminació de restes vegetals: hectàrees d'actuació i mètode emprat.

f. Sistema emprat (crema o trituració).

g. Altres treballs realitzats (si s'escau).

5. Relació de permisos, autoritzacions i llicències atorgades.

6. Qualsevol altre aspecte que es vulgui mencionar i que guardi relació amb l'actuació.

S'acompanyaran amb un mínim de 2 fotografies il·lustratives dels treballs.

Si per causes alienes al beneficiari aquest no ha pogut dur a terme una part del projecte, però en la memòria ho explica detalladament i posa de manifest que la part executada del projecte ha assolit, en certa mesura, els objectius fixats i hi ha hagut voluntat de compliment, l'import definitiu de la subvenció serà el que es justifiqui sempre que no superi l'import que es va concedir.

b) Memòria Econòmica:

És la documentació amb la qual el beneficiari, per poder percebre la subvenció, ha de relacionar les despeses derivades de l'execució del projecte i, si n'és el cas, les diferents fonts de finançament d'aquest, tot ajustat a les partides desglossades al pressupost presentat.

  • Declaració responsable del beneficiari de la realització de les actuacions subvencionades (Annex V).
  • Declaració responsable del beneficiari de la subvenció, mitjançant la qual s'acrediti que les despeses relacionades (hi ha de constar una relació de totes les factures, rebuts, nòmines i/o documents justificatius a què es refereix) corresponen sense cap dubte a l'activitat subvencionada. (Annex V).
  • Relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament. En cas que la subvenció s'atorgui d'acord amb un pressupost, s'han d'indicar les desviacions esdevingudes. (Annex V).
  • El detall d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada amb indicació de l'import i la seva procedència. (Annex V.
  • Les factures originals o qualsevol altre document de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil, justificatives de la despesa del projecte subvencionat que expressin clarament: nom complet i NIF/CIF de la persona o entitat expedidora, número i data, concepte, IVA i retenció fiscal (si correspon) i dades fiscals del client de la factura.
  • Declaració responsable de que el cost d'adquisició de les despeses subvencionables no supera el valor de mercat (Annex V).
  • L'IVA és subvencionable sempre que el beneficiari acrediti, mitjançant declaració responsable que no el recupera ni el compensa (Annex V).
  • Els treballs hauran d'haver estat realitzats i abonats entre l'1 de gener i el 14 de desembre de 2022.
  • També cal acompanyar el justificant de pagament d'alguna de les següents formes:

a. Fotocòpia del justificant de l'ordre de transferència bancària o document bancari acreditatiu del pagament, en el qual figurin: la data del document, l'import (a fi de què quedi identificat el pagament de la factura) així com les dades de l'ordenant i del destinatari, que tenen que coincidir amb el beneficiari i amb l'emissor de la factura, respectivament.

b. Còpia del xec nominatiu o pagaré nominatiu. Sempre que estigui vençut. (S'haurà d'adjuntar l'extracte bancari).

c. Si el pagament és amb targeta s'haurà d'acreditar que la targeta pertany al compte bancari del beneficiari (S'haurà d'adjuntar l'extracte bancari).

d. En cap cas s'admetran pagaments amb efectiu.

e. En el cas de justificació mitjançant despeses del propi personal de l'entitat beneficiària es presentaran les nòmines corresponents indicant el percentatge de la nòmina que es destina a la realització de l'objecte de l'actuació.

En el cas de què s'hagin de retornar les factures o justificants originals, a petició del beneficiari, s'hi ha de reflectir, mitjançant un segell, la data de concessió de la subvenció així com l'import del justificant que s'imputa a la subvenció.

Si la despesa justificada excedeix del pressupost en base al qual es va concedir la subvenció, la possible desviació pressupostària anirà a càrrec de l'entitat subvencionada. Si la quantia justificada és inferior a la concedida, l'import a subvencionar s'ha d'ajustar amb el finalment justificat, i, en el cas d'haver-se atorgat una bestreta superior a l'import justificat, procedir al reintegrament corresponent segons el descrit a la base quinzena.

El Consorci de la Serra de Tramuntana podrà inspeccionar les activitats subvencionades, sens perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

3. L'administració podrà comprovar el valor de mercat de les despeses subvencionables d'acord amb el que disposa l'article 33 de la Llei 38/2003, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18/11/03) i del article 87 del RD 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la LGS.

4.- Termini de presentació de la justificació: el beneficiari ha de presentar les memòries esmentades el més aviat possible una vegada finalitzades les actuacions subvencionades i, en tot cas, la data màxima de presentació serà el dia 14 de desembre de 2022.

Dissetè. Obligacions dels beneficiaris

1. Els beneficiaris han de complir les obligacions establertes en les disposicions normatives que hi són aplicables: les del capítol II del títol preliminar i, especialment, les de l'article 14 de la Llei 38/2003, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18/11/03); i les de l'article 9 del Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017); les recollides en aquesta convocatòria, i la resta de normativa que hi sigui aplicable.

2. Són obligacions mínimes dels beneficiaris:

A. Respecte a l'execució del projecte:

a. Dur a terme l'activitat objecte de subvenció en el termini màxim que s'estableixi, en les condicions i amb les característiques que es va presentar o, si n'és el cas, amb les modificacions comunicades i amb les possibles prescripcions tècniques establertes per la Comissió Tècnica de Valoració.

b. Acreditar davant el Consorci de la Serra de Tramuntana la realització de les activitats del projecte subvencionat que fonamenten la concessió dels ajuts i justificar la seva realització, en els terminis i en les condicions i requisits establerts en aquestes bases i en la resolució de concessió dels ajuts. Si escau, se li ha de comunicar qualsevol modificació que es produeixi, tal com recull l'apartat quinzè d'aquesta convocatòria.

c. Proporcionar al Consorci de la Serra de Tramuntana i/o a l'òrgan instructor, tota la informació complementària referent a qualsevol punt de les activitats i que es consideri oportuna.

d. Comunicar immediatament al Consorci de la Serra de Tramuntana qualsevol eventualitat que alteri o dificulti greument el desenvolupament de les actuacions subvencionades, i sol·licitar l'autorització prèvia i expressa del Consorci per fer qualsevol modificació del projecte objecte d'ajuda. Les sol·licituds de modificació han de ser motivades, s'han de formular immediatament a l'aparició de les circumstàncies que la justifiquen i s'hi han d'especificar les repercussions pressupostàries que impliquin.

B. Respecte de les obligacions administratives:

a. Estar, en el moment del pagament de la subvenció, al corrent de les obligacions tributàries amb el Consell Insular de Mallorca i amb el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, amb l'Agència Tributària (AEAT) i la Seguretat Social. Aquesta circumstància s'ha d'acreditar tant amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la subvenció com en el moment del pagament.

b. Fer constar de manera expressa el suport del Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en la realització de les activitats subvencionades. A tal efecte, s'haurà de col·locar i mantenir en un lloc visible una placa on consti el patrocini del Consorci o bé el logotip o identificacions corporatives del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (aquests distintius els proporcionarà el Consorci a sol·licitud dels beneficiaris). En el cas d'optar per la placa identificativa, aquesta tindrà una mida mínima de 29,7x21cm (Din A-4). En el cas d'optar per les identificacions corporatives, haurà d'aparèixer de forma molt visible el text «Projecte subvencionat per» i tot seguit el logotip del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. La placa s'haurà de col·locar des del moment de la concessió de la subvenció fins a un any després de la justificació de la realització del projecte objecte de subvenció.

c. Esmentar el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial de manera expressa en totes les comunicacions públiques dels beneficiaris, tant online (webs, xarxes socials, mitjans de comunicació digital, plataformes de vídeo o qualsevol altra forma de comunicació digital) com offline (publicacions en paper periòdiques o puntuals, ràdio o TV), com a benefactors (en part o íntegrament) amb actuacions finançades (en part o íntegrament) de les presents subvencions. En les comunicacions online s'ha d'esmentar també el perfil de Serra de Tramuntana corresponent a la xarxa social (web www.serradetramuntana.net; Facebook @Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial; Twitter @SdeTramuntana; Instagram @serratramuntana; Youtube Serra de Tramuntana; altres: consultar a serradetramuntana@conselldemallorca.net). De manera opcional s'afegiran a les comunicacions aquestes 3 etiquetes: #SerradeTramuntana #PatrimoniMundial #Custodia2022.

d. Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

e. Les responsabilitats civils o penals derivades de les actuacions concretes recaurà exclusivament sobre la persona o l'entitat que la promou.

f. En el cas que sigui necessari, quan l'actuació es realitzi en un espai forestal o agrícola, s'ha d'aportar informe de l'òrgan competent en matèria forestal.

g. Disposar dels permisos, llicències i/o autoritzacions que d'acord amb la legislació vigent li siguin exigibles.

 

​​​​​​​C. Respecte de les obligacions econòmiques :

a. Comunicar al Consorci l'acceptació de la subvenció en els termes de la resolució de la concessió. En tot cas, aquesta comunicació s'entendrà produïda automàticament si, en el termini de 15 dies naturals des de la notificació de la resolució, no es fa constar el contrari.

b. Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer del Consorci, del Consell Insular de Mallorca, de la Sindicatura de Comptes i del Tribunal de Comptes, si n'és el cas.

c. Comunicar al Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en qualsevol moment o, en tot cas, a l'hora de justificar la subvenció, la sol·licitud o l'obtenció d'altres ingressos, subvencions, recursos o ajudes per al mateix projecte subvencionat.

d. Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists al Títol II i concordants de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i Títol III del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Divuitè.- Subcontractació

Serà d'aplicació el que disposa l'article 29 LGS i l'article 32 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

Dinovè.- Revocació i reintegrament.

Les subvencions i ajudes seran de concessió voluntària, revocables i reductibles per les causes previstes a la normativa en matèria de subvencions i al Reglament de subvencions i no seran invocables com a precedents.

Els òrgans competents del Consorci de la Serra de Tramuntana podran anul·lar total o parcialment les subvencions i ajudes concedides en el cas d'incompliment per part del beneficiari d'alguna de les obligacions previstes en aquest reglament, el qual vendrà obligat al reintegrament de les quantitats rebudes i dels interessos de demora que corresponguin, prèvia la tramitació del corresponent procediment previst a les lleis. El procediment utilitzat serà el contradictori, garantint sempre el dret de l'interessat a l'audiència.

Si el procediment de reintegrament s'hagués iniciat com a conseqüència de fets que poguessin ser constitutius d'infracció administrativa, aquesta es posarà en coneixement de l'òrgan competent per a la iniciació del corresponent procediment sancionador.

En qualsevol cas, serà d'aplicació el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca i la resta de normativa que hi sigui aplicable.

Vintè.- Infraccions i sancions.

El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables serà l'establert en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el títol VI de l'Ordenança General del Consell de Mallorca i resta de la normativa que li sigui aplicable.

Vint-i-unè.- Normativa d'aplicació.

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es regeixen pel que disposen les bases anteriors; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003); el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005); l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017); la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; els estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, publicats al BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2019 i la resta de normativa que hi sigui d'aplicació.

Supletòriament serà d'aplicació el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

Vint-i-dosè.- Comunicació de dades a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en compliment del previst als articles 17, 18 i 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 14 de l'Ordenança General del Consell de Mallorca, remetrà a la Base de Dades Nacional de Subvencions informació sobre aquesta convocatòria i de la resolució de concessió que es derivin i es publicarà en el BOIB per conducte d'aquesta base de dades.

Vint-i-tresè.- Recursos

Contra aquesta resolució que no posa fi a la via administrativa es pot interposar, el recurs d'alçada davant la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la recepció de la present notificació. Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

Un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs d'alçada, sense limitació temporal, mentre no hi hagi resolució expressa.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualssevol altres recursos que s'estimi oportú i pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Documents adjunts