Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 257436
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’incrementa el crèdit, es reobre el termini de presentació de sol·licituds i es modifica la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022, per la qual es convoquen ajudes per a les agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 8 de febrer del 2022 es va publicar al BOIB núm. 20 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022, per la qual es convoquen ajudes per a les agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l'any 2022.

D'acord amb el que estableix l'apartat segon de la resolució esmentada, aquesta línia destina al seu finançament un import màxim de quatre-cents vint-i-set mil cinc-cents euros (427.500,00 €), amb càrrec als pressupostos del FOGAIBA del 2022, amb la possibilitat d'ampliar la dotació de la partida pressupostària.

Vist tot això i atès que aquesta línia d'ajudes està en procés de tramitació i que la demanda d'aquestes ajudes per a agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l'any 2022 s'ha incrementat respecte al que es preveia inicialment, i atesa la disponibilitat pressupostària, es considera convenient incrementar la quantia destinada a aquesta convocatòria.

D'altra banda, l'apartat sisè de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022 preveu un termini de sol·licituds que va acabar el 18 de març del 2022. Vist que el termini fixat és insuficient i atesa la importància d'aquesta línia d'ajudes, es considera convenient reobrir el termini de sol·licituds.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

S'incrementa en quatre-cents vint-i-set mil cinc-cents euros (427.500,00 €) el crèdit destinat a la convocatòria d'ajudes per a les agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l'any 2022, aprovat mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022, publicada al BOIB núm. 20, de 8 de febrer del 2022.

Segon

Es modifica l'apartat segon de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022, per la qual es convoquen ajudes per a les agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l'any 2022, publicada al BOIB núm. 20, de 8 de febrer de 2022, que queda redactat de la manera següent:

“1. Per a aquesta convocatòria es destina un import màxim de vuit-cents cinquanta-cinc mil euros (855.000,00 €), amb la distribució anual següent:

Any 2022: 427.500,00 €

Any 2023: 427.500,00 €

L'import d'aquesta convocatòria es distribuirà de la manera següent:

- 315.000,00 € es destinen a les actuacions que assenyala el punt 1 de l'apartat quart d'aquesta resolució, referents al programa de vaccinacions obligatòries contra el serotip 4 del virus de la llengua blava.

- 540.000,00 € es destinen a la resta d'actuacions que assenyala el punt 1 de l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. Aquesta ajuda es podrà finançar, fins a un màxim del 50% del programa sanitari, amb càrrec als crèdits que a aquest efecte pugui destinar el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, d'acord amb el que estableixen els articles 7 i 9 del Reial decret 81/2015, de 13 de febrer.

El finançament per part de l'Administració General de l'Estat queda subjecte a la condició suspensiva de la transferència de crèdit adequat i suficient per part del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Si escau, la resolució de concessió ha de determinar els fons que procedeixen dels pressupostos generals de l'Estat.

3. De conformitat amb el que preveu l'article 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la quantia que preveu el punt 1 es podrà incrementar amb la quantia addicional d'un màxim de vuit-cents mil euros (800.000,00 €); l'efectivitat d'aquesta quantia addicional està condicionada a la declaració de disponibilitat de crèdit, a conseqüència de les circumstàncies esmentades a l'apartat a del punt 2 de l'article 58 esmentat, amb l'aprovació prèvia de la modificació pressupostària corresponent, si escau, abans de la resolució de concessió de la subvenció”.

Tercer

Es reobre el termini de presentació de sol·licituds que preveu l'apartat sisè de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 3 de febrer de 2022, per la qual es convoquen ajudes per a les agrupacions de defensa sanitària ramaderes per al desenvolupament dels programes sanitaris corresponents a l'any 2022, des del dia següent al de la publicació d'aquesta resolució al BOIB fins al 24 de maig del 2022.

Quart

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 5 de maig de 2022

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño