Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 247502
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari d’11 d’abril de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria d’ajuts per pal·liar els danys per la DANA (Exp. 3251-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 623344

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/623344):

Primer. Beneficiaris.

1. Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques, les agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sens personalitat jurídica que siguin titulars d'una explotació agrària, d'acord amb l'establert a l'article 1 i l'article 2 apartat 3 del Reglament 1408/2013, que la seva base territorial es trobi ubicada dins les zones afectades segons el punt 2 de la base 1, de les bases, i que hagin comunicat el dany ocasionat per la DANA a alguna administració pública amb anterioritat a la publicació de les bases de la convocatòria.

2. Les explotacions agràries han d'estar inscrits al Registre Insular Agrari de Menorca, regulat pel Decret 43/2015, de 22 de maig, de principis generals i directrius de coordinació en matèria d'explotacions agràries, agràries prioritàries, de titularitat compartida, preferents i d'oci o autoconsum; de regulació sobre l'organització i el funcionament del Registre interinsular agrari i dels registres insulars agraris de les Illes Balears o en el Registre d'Explotacions Ramaderes (REGA). Les explotacions inscrites al RIA com a autoconsum queden excloses d'aquesta ajuda. Aquest requisit es comprovarà d'ofici, tret de manifestació contrària de la persona interessada, que en aquest cas haurà de presentar el certificat corresponent.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria d'ajudes és compensar els danys provocats com a conseqüència directe de la depressió aïllada en nivells alts (DANA), de dia 21 de setembre de 2021, que va travessar Menorca descarregant pluges torrencials que en el cas d'algunes zones de Ferreries van superar els 126 litres per metre quadrat, i amb una intensitat superior als 80 l/h.

L'àmbit territorial d'aplicació de les ajudes que regula aquesta convocatòria són els municipis de Ciutadella, es Mercadal i Ferreries, concretament les explotacions agràries que es troben dins les 6 conques hidrogràfiques que es van desbordar i que corresponen al torrent d'Algendar, torrent de Trebalúger, torrent d'Albranca, torrent de la Vall (ramal que neix al Pla Verd), torrent de Salairó i torrent de Binidelfà.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 11.04.2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 200.000 € (dos-cents mil euros).

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s'estén de dia 16 de maig a dia 3 de juny de 2022, ambdós inclosos.

 

Sisè. Altres dades

L'import màxim d'ajuda per beneficiari s'estableix en 20.000 €.

 

Maó, 28 d'abril de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) ​​​​​​​(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)