Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 254336
Resolució de suspensió del servei urbà de transport de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor per avisos meteorològics per altes temperatures

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Batlia, mitjançant Resolució núm. 692 de data 29 d'abril de 2022, ha acordat la suspensió del servei de transport urbà de galeres de les 12.00 a les 17.00 hores quan es declari oficialment per part de l'agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avís groc, taronja o vermell de temperatures.

Cosa que fem pública al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al tauler d'anuncis electrònic del lloc web de l'Ajuntament d'Alcúdia (http://www.alcudia.net/ajuntament/ca/), als efectes establerts a l'article 45 de la Llei 39/2.015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Alcúdia, a data de la signatura (3 de maig de 2022)

La batllessa Bàrbara Rebassa Bisbal

 

DECRET DE BATLIA

Resolució de suspensió del servei urbà de transport de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor per avisos meteorològics per altes temperatures

Antecedents

1. En data 26 d'abril de 2022 la Fundació Natura Parc ha emès un informe per aplicar mesures de prevenció respecte al servei de transport de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres) del municipi d'Alcúdia, regulat pel Reglament de transport urbà d'autotaxis i galeres, per quan s'activin avisos meteorològics per temperatures elevades.  

2. Amb la finalitat de garantir el benestar de les cavalleries l'informe recomana paralitzar l'activitat dels cavalls als espais públics entre les 12:00h i les 17:00h, des del moment en que les temperatures siguin iguals o superiors a 36°C, es a dir, davant avisos groc, taronja o vermell per temperatures elevades.  

Fonaments de dret  

1. Reglament de transport urbà d'autotaxis i galeres (BOCAIB Núm. 36, de 25 de març de 1997).  

2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.  

Vist l'informe tècnic emès per la tècnica de Sanitat en data 28 d'abril de 2022, mitjançant el qual informa favorablement sobre la suspensió del servei de transport urbà de galeres de les 12.00 a les 17.00 hores quan es declari oficialment per part de la Agència Estatal de Meteorologia avisos meteorològics per temperatures elevades. La suspensió del servei es durà a terme amb l'avís groc de temperatures així com amb avisos taronja o vermell.  

Per tot això, dict la següent  

Resolució  

1. Acordar la suspensió del servei de transport urbà de galeres de les 12.00 a les 17.00 hores quan es declari oficialment per part de la Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avís groc, taronja o vermell per temperatures elevades, a partir de màximes de 36o.  

 

2. Comunicar als prestadors del servei l'obligació de consultar la pàgina web oficial de l'AEMET per tal de confirmar l'existència dels avisos grocs, taronges i vermells per temperatures que condicionin la prestació del servei.  

3. Donar trasllat del present decret als titulars de les corresponents llicències de galeres o als seus representants, així como a Policia Local i a la Fundació Natura Parc, amb eficàcia immediata segons l'article 39.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.  

4. Publicar la present resolució al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB).