Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 251436
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 3 de maig de 2022 per la qual es modifica l’annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l’Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023.

2. La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha instat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions esmentat, concretament dins el punt 1 («Mobilitat sostenible») de l'objectiu II («Sostenibilitat»), amb la finalitat d'afegir una nova línia, la línia II.1.7,  consistent en ajudes per al sector del transport de mercaderies de les Illes Balears amb l'objectiu de compensar les pèrdues i ajudar a la sostenibilitat d'aquestes empreses, atès l'increment de preus de l'energia derivada de la crisi provocada per la guerra a Ucraïna.

3. L'apartat tercer de l'Acord del Consell de Govern esmentat estableix que l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions es deleguen a la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors aprovar i modificar l'annex del Pla Estratègic de Subvencions.

Fonaments de dret

1. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears.

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021, pel que fa a l'objectiu II, sobre sostenibilitat, i més concretament el punt 1, relatiu a mobilitat sostenible, mitjançant l'addició d'una nova línia, la línia II.1.7,amb el contingut següent:

II.1.7

Direcció General: Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre

Fonts de finançament: capítol IV

Descripció: ajuts per al sector del transport públic de viatgers i mercaderies per carretera.

Objectius i efectes: pal·liar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels increments de preus de l'energia i de la crisi provocada per la guerra a Ucraïna.

Convocatòria: anual (2022)

Cost: 2.500.000,00€

Indicadors: nombre de beneficiaris

Incidència sobre el mercat: potenciació de la recuperació econòmica de les empreses de transport públic de viatgers i mercaderies a les Illes Balears

 

2. Disposar que aquesta Resolució produeixi efectes des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de maig de 2022

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau