Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 251143
Conveni que regula l’encàrrec de gestió del Consell Insular de Mallorca a la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca per assistir a la fira internacional de vins Prowein Düsseldorf 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es publica el conveni que segueix, formalitzat el 25 d'abril de 2022, de conformitat amb allò que estableix l'article 11.3b) de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic

“Conveni que regula l'encàrrec de gestió del Consell Insular de Mallorca a la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca per assistir a la fira internacional de vins Prowein Düsseldorf 2022

PARTS

El Sr. Jaume Alzamora Riera, conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, amb domicili al carrer General Riera, núm. 111, Palma, CP 07010, en virtut de les competències atribuïdes per l'article 1 lletra d) del vigent Decret d'organització del Consell de Mallorca, de dia 9 de desembre de 2019. 

I de l'altra, el Sr. Antoni Mercant Morató, president de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca,  d'ara endavant la Cambra, amb domicili al carrer Estudi General núm. 7, Palma, CP 07001, que actua en representació d'aquesta institució, de conformitat amb el nomenament atorgat pel Plenari, en sessió de data 25 de juny de 2018, habilitat per l'article 12 de la Llei 4/2014, Bàsica de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació i l'article 15 de la Llei 1/2017, de les Cambres oficials de comerç, indústria serveis i navegació de les Illes Balears.

ANTECEDENTS

1.El dia 6 d'abril de 2022, el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca va emetre informe justificatiu sobre la necessitat i la idoneïtat d'aprovar un encàrrec de gestió a la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca que es regularà amb un conveni per assistir a la Fira internacional de vins Prowein Düsseldorf 2022, en l'exercici d'un interès públic conjunt de promoure el sector vitícola de Mallorca.

2.La Direcció Insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, d'acord al previst a l'article 7.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, el qual estableix que les entitats locals únicament podran exercir competències distintes de les pròpies i de les atribuïdes per delegació quan no es posin en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la hisenda municipal, d'acord amb els requeriments de la legislació d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i no s'incorri en un supòsit d'execució simultània del mateix servei públic amb altra administració pública. A aquests efectes, seran necessaris i vinculants els informe previs de l'Administració competent per raó de matèria en el que es senyali la inexistència de duplicitats, i de l'Administració que tingui atribuïda la tutela financera sobre la sostenibilitat financera de les noves competències. Per aquest motiu, es sol·licitaren els informes esmentats.

D'acord amb el precepte anterior, s'han emès els informes favorables vinculants i previs de l'Administració competent per raó de la matèria que senyala la inexistència de duplicitats i el de l'Administració que té atribuïda la tutela financera sobre la sostenibilitat financera de la nova competència.

3.La Cambra es una corporació de dret públic que es configura, com a òrgan consultiu i de col·laboració amb les administracions públiques i té, entre d'altres, les funcions públiques administratives següents:

-Assistir a les administracions públiques de les Illes Balears en el desenvolupament de programes de millora de la competitivitat empresarial de les illes.

-Col·laborar amb les administracions públiques en la representació dels interessos econòmics generals de les Illes Balears en l'exterior, així com en l'acció exterior comercial.

-Promoure i cooperar en l'organització de fires i exposicions

-Qualssevol altra funció que l'ordenament jurídic els pugui atribuir, així com també, aquelles que pugui assumir mitjançant els instruments prevists en l'ordenament esmentat.

3.El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local no disposa dels mitjans tècnics i personals suficients per poder assistir a la Fira Prowein Düsseldorf 2022.

4. La Cambra té una amplia experiència en l'organització i assistència a fires internacionals. Des de fa més de 30 anys, la Cambra acompanya les empreses a les fires més destacades dels sectors productius més representatius del teixit mallorquí, com ara: calçat, turisme, alimentació (vins), disseny, entre d'altres, cosa que ha permès a la Cambra convertir-se en una entitat de referència en internacionalització.

Per tot el que s'ha exposat i d'acord amb l'informe justificatiu esmentat, el Consell de Mallorca, mitjançant el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local vol establir una línia d'actuació conjunta per complir un interès general de promoure el sector vinícola de Mallorca a l'exterior, mitjançant l'encomana de gestió a la Cambra que es regularà amb el present Conveni.

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

CLÀUSULES

PRIMERA. OBJECTE

L'objecte d'aquest conveni és establir i regular el contingut de l'encàrrec de gestió per assistir a la Fira Prowein, del 15 al 17 de maig de 2022 a Düsseldorf, en compliment d'un interès general conjunt per la promoció del sector vinícola de Mallorca.

SEGONA. RESPONSABLE DE L'ENCÀRREC DE GESTIÓ.

El responsable de l'encàrrec de gestió es el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, el senyor Joan Font Massot.

Com a responsable, adoptarà les decisions i donarà les instruccions necessàries amb l'objectiu d'assegurar la correcta realització de les prestacions pactades, també li correspon aprovar la justificació de l'encàrrec de gestió.

TERCERA. OBLIGACIONS DE LA CAMBRA

Són obligacions de la Cambra:

a) Executar l'encàrrec de gestió en els termes que preveu aquest Conveni.

b) Adequar la superfície assignada per l'organització de la Fira de vins Prowein Düsseldorf 2022 per al correcte desenvolupament de l'activitat, amb el mobiliari i material adequat i suficient,  així com, coordinar la ubicació dels representants de les entitats col·laboradores/participatives.

c) Gestionar la contractació dels serveis i subministraments, d'acord amb les normes i condicions dels organitzadors de la Fira Prowein i en els termes establerts per la Direcció Insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, en el present conveni:

-Lloguer de:

  • magatzem adjunt
  • mobiliari següent: 6 taulers expositors,1 taula rodona per reunions, 9 cadires, 1penjador d'abrics i 1 prestatgeria d'interior.
  • material següent: 1 nevera, copes de vi (mínim 15 per empresa), glaçoneres (1 per empresa) i escupiteres (1 per empresa).
  • servei de neteja.

-Impressió i col·locació d'imatge de l'estand.

-Compra de suplements necessaris pel servei:

  • gel, torcaboques.
  • passes extres expositors.

- Serveis tècnics: augment potència elèctrica de l'estand.

d) Gestionar i assumir tots el pagaments derivats d'aquest encàrrec, que inclou els dies 15,16 i 17 de maig i les activitats anteriors i posteriors que es produeixin.

e) Complir amb les Condicions de participació establertes al següent enllaç:

https://www.prowein.com/cgi-bin/md_prowein/lib/pub/object/downloadfile.cgi/2022_PROWEIN_C_EN.pdf?oid=38409&lang=2&ticket=g_u_e_s_t

f) Revisar tots els temes relacionats amb la participació agrupada dels representants del producte mallorquí vinícola.

g) Gestionar l'enviament i la recepció de les mercaderies.

h) Reunions de seguiment amb el Consell Insular de Mallorca i les empreses participants.

i) Recolzament durant el muntatge de l'estand i responsabilitzar-se del desmuntatge, així com, supervisar que es compleixen tots els requeriments i condicions dels organitzadors de la Fira de vins Prowein Düsseldorf 2022 .

j) Gestionar l'agenda dels representants del Consell de Mallorca.

k) Presentar, un cop realitzada la Fira, una memòria explicativa de la Fira, adjuntant fotografies, entre d'altra documentació que és consideri adient, amb el contingut mínim detallat a la clàusula novena del present conveni.

QUARTA. OBLIGACIONS DEL CONSELL DE MALLORCA

Són obligacions del Consell de Mallorca:

a) Facilitar les instruccions i criteris per al desenvolupament de les actuacions objecte d'aquest encàrrec de gestió.

b) Destinar personal propi i/o directiu i coordinar la tasca d'aquestes persones amb el personal de la Cambra.

c) Posar a disposició de la Cambra la xarxa de contactes amb les bodegues participants per facilitar la tasca de coordinació i comunicació.

d) Posar a disposició del projecte els recursos en matèria de logotips institucionals. 

e) Posar a disposició del projecte la xarxa de contactes amb les entitats públiques i privades que hagin de participar en la gestió, la coordinació i l'execució del projecte.

f) Coordinar les relacions entre totes les administracions implicades, la Cambra i les entitats participants.

g) Fer el seguiment i avaluació d'aquest encàrrec de gestió.

h) Satisfer l'import econòmic prèvia justificació amb un màxim de 30.000,00€, IVA inclòs.

El Consell de Mallorca i la Cambra es comprometen a col·laborar en tot moment d'acord amb els principis de bona fe i eficàcia en l'execució d'aquest encàrrec de gestió en els termes acordats.

CINQUENA. ABONAMENT DELS COSTOS I FINANÇAMENT

El Consell de Mallorca abonarà a la Cambra en concepte de cobertura dels costos per les tasques realitzades un total màxim de 30.000,00€, IVA inclòs.

Aquesta despesa en finançarà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.43110.22706 Estudis i Treballs Tècnics.

El pagament d'aquesta compensació es farà un cop realitzades les tasques descrites objecte de l'encomana mitjançant una única factura.

SISENA. CONFIDENCIALITAT I PROTECCIÓ DE DADES

En l'execució del present Conveni es respectarà la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. En particular, es respectaran les obligacions de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, relatives al consentiment per al tractament i la cessió de les citades dades a les parts implicades. Així mateix, es respectarà el que es disposa en el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de l'esmentada Llei orgànica.

SETENA. MODIFICACIÓ

L'alteració o modificació del present conveni o de l'encàrrec objecte del conveni requerirà l'acord exprés de les parts signants.

VUITENA. VIGÈNCIA, PRÒRROGUES I CAUSES DE RESOLUCIÓ

Aquest Conveni entra en vigor l'endemà de la publicació en el BOIB i té una durada de dos mesos des de la data de finalització de la fira que és el 17 de maig de 2022.

Es podrà prorrogar en la forma i termes prevists a l'article 49 de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

El conveni s'extingirà en finalitzar la seva vigència i es podrà resoldre per mutu acord de les parts, que s'haurà de formalitzar per escrit. Són causes de resolució les previstes a l'article 51 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

NOVENA. MECANISMES DE SEGUIMENT I D'AVALUACIÓ

Les parts, un cop finalitzada la fira, realitzaran una reunió amb els representants del Consell de Mallorca, representants de la Cambra, i amb els representants de les cinc bodegues, amb la finalitat següent: 

1. Avaluar la memòria realitzada i redactada per la Cambra, que tindrà, com a mínim el contingut següent:

- Memòria descriptiva de les actuacions i activitats que s'han desenvolupat.

- Descripció de l'agenda que s'ha dut a terme, adjuntant fotografies...

- Objectius aconseguits.

- Calendari d'execució.

- Impacte de la Fira.

2. Vetllar que s'hagin desenvolupat i executat correctament aquest encàrrec de gestió, en els termes acordats.

DESENA. RÈGIM JURÍDIC.

Aquest Conveni té naturalesa administrativa i queda exclòs de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, conforme el previst al seu article 6. Aquest Conveni es regeix per les seves clàusules; per la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic; per la normativa sectorial corresponent; així com per les normes generals de dret administratiu, els principis de bona administració i l'ordenament jurídic en general.

Aquest encàrrec de gestió no comporta l'alteració de la titularitat de la competència ni dels elements substantius del seu exercici, atribuïda en tot cas a l'entitat encomanant que ha de dictar els actes o les resolucions de caràcter jurídic que donin suport a l'encàrrec de gestió i a les actuacions que se'n deriven.

Les parts es comprometen a resoldre de forma amistosa en un primer moment per mitjà de les reunions de l'equip de treball les possibles controvèrsies que es puguin originar en la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni. Si això no és possible, vista la naturalesa juridicoadministrativa de les qüestions litigioses que es puguin plantejar, aquestes quedaran sotmeses a l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu.”

  

Palma, a la data de la signatura electrònica (3 de maig de 2022)

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

(Por delegació del conseller de Promoció i Desenvolupament Local.

Resolució de 22/07/2019. BOIB núm. 103, de 27/07/2019)

Rosa Mº Cañameras Bernaldo