Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 240183
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 19 d’abril de 2022, per la qual es convoquen premis per als alumnes d’educació secundària obligatòria de les Illes Balears corresponents al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'educació és la principal riquesa i el recurs bàsic d'un país i dels seus ciutadans. Les societats actuals donen gran importància a l'educació que reben els joves, ja que és el mitjà més adequat per desenvolupar les capacitats, definir la personalitat, configurar la comprensió de la realitat i conformar la pròpia identitat.

En data 17 de març de 2022 s'ha publicat el en BOIB núm. 38, la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears. A l'article 14. 1, d), s'estableix que l'educació secundària obligatòria s'ha d'orientar a l'adquisició de les competències establertes per a l'etapa i té com a finalitat proporcionar a tots els alumnes una educació que els permeti consolidar hàbits de disciplina, capacitat crítica, estudi i feina individual i en equip que afavoreixi l'aprenentatge autònom, l'aprenentatge cooperatiu i el desenvolupament de les seves capacitats i que possibilitin la formació contínua al llarg de la vida.

Atenent el que estableix la Llei 1/2022 d'educació abans esmentada, la Conselleria d'Educació i Formació Professional pretén oferir una educació capaç de respondre a les necessitats i a les demandes de la societat actual, una educació assequible a tots, adaptada als canvis socials i encaminada a procurar l'èxit escolar de tots els joves.

El repte, a més d'aconseguir una educació de qualitat i equitat, consisteix a millorar els resultats generals i reduir les taxes elevades d'abandonament dels estudis sense haver obtingut la titulació corresponent.

Entre les mesures educatives per millorar la qualitat i l'equitat de l'educació, com són l'atenció a la diversitat i la concepció d'un sistema educatiu més flexible, es fa necessari arbitrar mesures que afavoreixin la millora dels resultats acadèmics. Per aquest motiu, la Conselleria d'Educació i Formació Professional considera important el reconeixement de l'esforç com a estímul que propicia la motivació pels estudis i la formació personal.

La convocatòria d'uns premis per als alumnes d'educació secundària obligatòria que han fet un esforç personal i que han demostrat al llarg de tota l'etapa un aprofitament acadèmic excel·lent és una de les actuacions que incideixen en la consecució d'un sistema educatiu que inclogui excel·lència, equitat, igualtat d'oportunitats i possibilitats de desenvolupament individual.

Per tot això, amb la finalitat de potenciar mesures d'atenció a la diversitat, la millora dels resultats acadèmics, el reconeixement de l'esforç i la valoració del rendiment acadèmic excel·lent, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer Objecte de la convocatòria

Aquesta Resolució té per objecte convocar premis per als alumnes d'educació secundària obligatòria dels centres públics i privats, de les Illes Balears corresponents al curs 2021-2022.

Segon Instrucció del procediment

L'òrgan instructor del procediment és el director general de Planificació, Ordenació i Centres, que ha de dictar les mesures que siguin necessàries per aplicar el que disposa aquesta Resolució.

Tercer Tipus de premis

1. S'atorguen dos tipus de premis: premis a l'esforç personal i premis al rendiment acadèmic excel·lent.

 

2. La Conselleria d'Educació i Formació Professional lliurarà un mateix model de diploma als alumnes mereixedors d'aquests dos tipus de premis.

Quart Premis a l'esforç personal

1. Poden obtenir aquest premi els alumnes que han estat proposats per obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria el curs 2021-2022 en un centre docent de les Illes Balears i siguin mereixedors d'un especial reconeixement per l'esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats.

2 Cada centre docent pot proposar a criteri dels tutors i a proposta dels equips docents, els alumnes que es considerin mereixedors del premi pel seu esforç personal, encara que no tenguin un expedient acadèmic excel·lent. El centre pot proposar, segons el nombre d'alumnes matriculats a 4t d'ESO :

a) Fins a 79 alumnes, un alumne.

b) De 80 a 159 alumnes, dos alumnes.

c) Més de 160 alumnes, tres alumnes.

3. Per poder tramitar la proposta dels centres, el Servei d'Ordenació Educativa els farà arribar l'enllaç a un formulari electrònic. El termini per emplenar aquest formulari comença l'1 de juny i acaba el 30 de juny de 2022.

Cinquè Premis al rendiment acadèmic excel·lent

1. Obtenen aquest premi els alumnes que hagin finalitzat el quart curs d'educació secundària obligatòria 2021-2022, en un centre docent de les Illes Balears i hagin obtingut una nota mitjana de totes les matèries cursades i qualificades a 4t d'ESO igual o superior a 9,50.

2. El Servei d'Ordenació Educativa de la Direcció General de Planificació, Ordenació, i Centres, ha d'elaborar la relació dels alumnes mereixedors del premi d'acord amb la informació reflectida quant a la nota mitjana de 4t d'ESO en l'Aplicació per a la Gestió Educativa de les Illes Balears (GestIB), de la Conselleria d'Educació i Formació Professional. A aquest efecte, els centres han d'haver tancat les actes d'avaluació final de quart curs d'ESO el mes de juny.

Sisè Llistes provisionals dels alumnes premiats

El Servei d'Ordenació Educativa, de la Direcció General de Planificació, Ordenació, i Centres, publicarà el dia 8 de juliol de 2022 a la pàgina web de la Direcció General (<htpp://dgplacen.caib.es>) les llistes provisionals dels alumnes premiats, a les quals es poden presentar reclamacions per esmenar els possibles errors fins al dia 15 de juliol de 2022 a l'adreça <ordenacio@dgplacen.caib.es>.

Setè Resolució de concessió

Una vegada resoltes les possibles reclamacions, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha de proposar al conseller d'Educació i Formació Professional que dicti la resolució definitiva i ordeni que es publiqui a la pàgina web de la Direcció General.

Vuitè Publicació

Aquesta Resolució s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recurs

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

 

​​​​​​​També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

​​​​​​​

Palma, 19 d'abril de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March Cerdà