Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 238015
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de Treball i Plans d’igualtat de les Illes Balears del Conveni col·lectiu de l’empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca, SA per al personal del servei de neteja viària, recollida de residus urbans i recollida selectiva dels municipis d’Alcúdia i Sa Pobla i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100711012021)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 20 d'abril de 2021, la Comissió Negociadora acordà i subscriví el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca, SA per al personal del servei de neteja viària, recollida de residus urbans i recollida selectiva dels municipis d'Alcúdia i Sa Pobla per al període 2021-2025.

2. El 23 d'abril de 2021, Luís Suárez Zarcos, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació del Conveni esmentat.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar el Conveni col·lectiu de l'empresaLimpiezas Urbanas de Mallorca, SA per al personal del servei de neteja viària, recollida de residus urbans i recollida selectiva dels municipis d'Alcúdia i Sa Pobla, en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de Treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

​​​​​​​3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada per la Comissió Negociadora i que la versió catalana n'és una traducció.

4. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 2 de desembre de 2021

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

​​​​​​​CONVENI COL·LECTIU DE TREBALL DE L'EMPRESA LIMPIEZAS URBANAS DE MALLORCA, SA (LUMSA) I ELS SEUS TREBALLADORS ADSCRITS ALS SERVEIS DE NETEJA VIÀRIA, RECOLLIDA DE RESIDUS URBANS I RECOLLIDA SELECTIVA D'ALCÚDIA I SA POBLA 

CAPÍTOL I NORMES GENERALS

ARTICLE 1r. PARTS INTERVINENTS

Per la part empresarial, Limpiezas Urbanas de Mallorca, SA (LUMSA).

Per la part dels treballadors adscrits a les contractes de neteja viària, recollida de residus urbans i recollida selectiva dels municipis d'Alcúdia i sa Pobla, per la seva representació legal.

ARTICLE 2n. ÀMBIT PERSONAL, FUNCIONAL I TERRITORIAL DE L'ACORD COL·LECTIU

Aquest Conveni col·lectiu afecta els treballadors de l'empresa que presten els seus serveis en les contractes dels municipis d'Alcúdia i sa Pobla.

ARTICLE 3r. ÀMBIT TEMPORAL

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de cinc anys, compresos entre l'1 de gener del 2021 i el 31 de desembre del 2025.

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor a l'inici del seu període de vigència amb independència del dia de la seva firma.

ARTICLE 4t. VINCULACIÓ A LA TOTALITAT     

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació es consideren globalment i en còmput anual, per aquest motiu no es poden modificar, reconsiderar, renegociar o parcialment apreciar separant-les del context íntegre.

ARTICLE 5è. NORMATIVA SUPLETÒRIA

Com a normativa supletòria d'aquest Conveni col·lectiu, regeix el que disposa el Conveni general del sector del sanejament públic, neteja viària, recollida, tractament i eliminació de residus, i neteja i conservació de clavegueram.

ARTICLE 6è. COMPENSACIÓ I ABSORCIÓ

Les condicions pactades aquí compensen i absorbeixen totes les existents en el moment en què entren en vigor, independentment del seu origen o naturalesa. Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades aquí quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les estipulades aquí; en cas contrari, es compensen o s'absorbeixen per aquestes últimes i es manté aquest Conveni col·lectiu en els seus propis termes i condicions.

Es respecten els drets adquirits que singularment es prevegin.

ARTICLE 7è. DENÚNCIA I PRÒRROGA

El preavís als efectes de denúncia d'aquest Conveni col·lectiu s'ha de fer amb una antelació de tres mesos a la data d'acabament d'aquest o, si escau, de qualsevol de les seves pròrrogues. En el cas que no es produeixi denúncia, queda automàticament prorrogat d'any en any.

Aquest Conveni col·lectiu, en cas de denúncia o pròrroga, continua en aplicació fins que se'n subscrigui un de nou.

Una vegada denunciat, les parts han d'establir un calendari de negociació amb un mínim i un màxim de temps.

ARTICLE 8è. SUBROGACIÓ DEL PERSONAL

Al terme de la concessió de qualsevol de les contractes regeix el que disposa el Conveni general del sector de sanejament públic, neteja pública viària, recollida, tractament i eliminació de residus, i neteja i conservació del clavegueram.

Quan un treballador presti servei en diverses contractes, s'estimarà als efectes de subrogació que està adscrit a la contracta en què hagi prestat més servei acumulat durant els quatre mesos previs a la subrogació.

Així mateix, és procedent la subrogació parcial quan un servei quedi modificat per qualsevol causa de manera que diverses entitats es facin càrrec de l'execució total o parcial de serveis que prèviament s'executaven conjuntament. Així mateix passarà quan una entitat es faci càrrec totalment o parcialment de serveis que es prestaven separadament.

La Comissió Paritària especialment intervindrà en aquest procés subrogatori parcial emetent un informe sobre els elements d'aquesta parcialitat. A l'informe que emeti ha d'especificar la procedència de la parcialitat concretant la distribució del treball que ha de portar a terme la persona subrogada parcialment, en dies, setmanes o mesos. En cap supòsit procedirà en un mateix dia.

ARTICLE 9è. COMISSIÓ PARITÀRIA

1. De conformitat amb el que estableix l'art. 85.3.e) de l'Estatut dels treballadors queda constituïda una Comissió Paritària que està integrada per quatre membres, dos per la representació dels treballadors i dos per la representació de l'empresa, que preferentment han d'haver estat membres de la Comissió Negociadora d'aquest Conveni.

El domicili d'aquesta Comissió i la seu de les seves reunions queda fixat al domicili de l'empresa a la carretera Santa Margalida, Can Picafort, Santa Margalida, 07450, Balears. La Comissió s'ha de reunir durant el mes següent del registre del Conveni davant de l'autoritat laboral, i en aquesta reunió han de quedar designats els membres i establertes les condicions per a la seva convocatòria i el reglament de funcionament.

Les seves funcions són les de vigilància i control d'aquest Conveni, de les qüestions que se'n derivin, i de l'aplicació de la seva normativa legal, així com la recerca d'acords en els conflictes o desavinences que puguin sorgir entre empreses i treballadors. La Comissió Paritària s'ha de reunir a fi de tractar els temes que s'indiquen a continuació:

• La intervenció en totes les matèries en què els articles d'aquest Conveni hagi previst la seva participació.    

• La interpretació del que s'ha pactat en el Conveni.    

• L'adaptació al Conveni col·lectiu de la legislació sobrevinguda que l'afecti.

Les parts signants del Conveni col·lectiu acorden que les resolucions de la Comissió Paritària poden ser vinculants o executives, si així ho decideixen els seus membres, i amb l'abast i els efectes jurídics que es preveuen legalment i convencionalment.

Les discrepàncies que no es resolguin en el si de la Comissió Paritària es resoldran d'acord amb els procediments que regula el II Acord interprofessional sobre la renovació i la potenciació del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears, publicat al BOIB, núm. 18, de 3 de febrer de 2005.

ARTICLE 10è. COMISSIÓ NEGOCIADORA

Les parts signants d'aquest Conveni acorden, en aplicació de l'article 85.3.c) de l'Estatut dels treballadors, que se sotmetran per resoldre les discrepàncies que puguin sorgir per a supòsits d'inaplicació de les condicions de treball, a què es refereix l'article 82.3 de l'Estatut dels treballadors, als procediments que regula el II Acord interprofessional sobre la renovació i potenciació del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears, publicat al BOIB, núm. 18, de 3 de febrer de 2005, o l'acord que el substitueixi, amb les particularitats que estableix aquest Conveni.

 

CAPÍTOL II CONDICIONS DE TREBALL

ARTICLE 11è. JORNADA DE TREBALL

1. La durada màxima de la jornada ordinària de treball serà de 1.813,33 hores anuals de treball efectiu.

El temps de treball es computa de manera que tant al començament com al final de la jornada diària el treballador ha d'estar al seu lloc de treball.

Els serveis que es presten tenen caràcter de públics i si, per necessitats tècniques, productives, organitzatives o obligacionals derivades dels plecs de condicions dels serveis per a l'entitat contractista, l'empresa ha de prestar serveis diumenge i dies festius o durant els set dies de la setmana, el personal els prestarà aquests dies a requeriment de l'empresa, seguint a aquest efecte l'organització o els torns de treball que estableixi l'empresa.

La distribució horària s'executa tal com s'ha produït fins avui, que preveu la diferència de temporades i d'adaptació a les necessitats del servei.

Quan s'hagi de prestar servei en diumenges i dies festius, el treballador ha de percebre les compensacions econòmiques que corresponguin segons la taula.

2. La jornada setmanal màxima és de 40 hores de treball efectiu, que inclouen també com a treball efectiu 20 minuts diaris de descans en les jornades que siguin en règim intensiu.

ARTICLE 12è. VACANCES

1. Tots els treballadors afectats per aquest Conveni col·lectiu gaudeixen d'unes vacances anuals de 30 dies naturals.     

Les vacances es meriten en relació amb l'any natural, entès com el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre, i s'han de gaudir i retribuir en proporció amb el temps de permanència del treballador a l'empresa durant aquest període, d'acord amb les quantitats que s'estableixen a les taules salarials annexes.

A causa de les exigències del servei en la temporada estival, queda exclòs com a període de gaudi el comprès entre els mesos d'abril i octubre, tots dos inclosos.     

2. El període de gaudi es pot allargar fins al primer trimestre de l'any següent al de la seva meritació.     

3. S'estableix, amb el consens de la representació dels treballadors, un calendari anual de gaudi amb dos mesos d'antelació a la seva execució efectiva. El calendari preveu l'ordre de gaudi i de rotació entre treballadors.

ARTICLE 13è. LLICÈNCIES I PERMISOS

El treballador, si avisa amb la màxima antelació possible i ho justifica adequadament, pot faltar o absentar-se del treball, amb dret a remuneració, si escau, per algun dels motius que s'assenyalen a continuació:

1. Amb dret a remuneració:

a) Per matrimoni del treballador: 18 dies naturals.

b) Per malaltia greu o mort de parents fins a segon grau de consanguinitat o afinitat: dos dies, que s'amplien a quatre si hi ha desplaçament a una altra illa de la comunitat i a cinc dies per a la resta del país.

c) Per matrimoni de pares, fills o germans del treballador o del seu cònjuge: un dia si és a la mateixa localitat i dos més quan el treballador necessiti fer un desplaçament amb aquesta finalitat.

d) Per trasllat del domicili habitual: dos dies.

e) Pel temps indispensable per complir un deure inexcusable de caràcter públic i personal.

f) Pel temps necessari que requereixi el treballador per anar a un examen a un centre de formació acadèmic i professional. Els deu primers dies de l'any són retribuïts, però no es retribueixen els que excedeixin aquest nombre.

g) Per dur a terme funcions sindicals o de representació del personal en els termes establerts legalment.

h) Per a supòsits de necessitats i interessos personals i familiars no previstos en cap dels supòsits anteriors —assumptes propis—, tres dies, que s'han de sol·licitar i avisar prèviament amb deu dies naturals amb caràcter ordinari. Si es tracta de situacions urgents, cal avisar amb cinc dies naturals d'antelació.

En relació amb els apartats b) i c) es té en compte el que estableix la Llei autonòmica de les Illes Balears 18/2001, de 19 de desembre, que regula les parelles de fet.

2. Sense dret a remuneració:

Quan el treballador s'absenti per una causa justificada que no estigui inclosa en els apartats que reflecteix el punt 1, o s'excedeixi també justificadament dels límits que s'hi regulen. En qualsevol cas, s'ha d'acreditar la justificació de l'absència.

En el que no preveu aquest article, cal atenir-se al que reguli l'Estatut dels treballadors i les normes complementàries.

ARTICLE 14è. PECES DE TREBALL I PROTECCIONS PERSONALS

1. L'empresa dota anualment el personal de peces de treball que són d'ús obligatori pel personal durant la prestació del servei.

Temporada d'hivern:                            Temporada d'estiu:

De l'1 de novembre al 15 d'abril              Del 16 d'abril al 31 d'octubre

Els uniformes d'estiu es lliuren durant el mes de maig, i els uniformes d'hivern es lliuren durant el mes de novembre.

2. Les peces de treball durant la vigència d'aquest Conveni són les següents:

Temporada d'hivern:

- Un parell de sabates o un parell de botes

- Dos pantalons

- Dos polos de màniga llarga

- Dues jaquetes polars

- Un impermeable (cada dos anys)

Temporada d'estiu:

- 1 parell de sabates

- Dos pantalons

- Dos polos de màniga curta

3. Així mateix, es dota els treballadors de les proteccions personals que es reflecteixen a l'annex 2, d'acord amb el lloc de treball que exerceixin.

ARTICLE 15è. SEGURETAT I SALUT LABORAL

1. Els treballadors estan obligats a observar en el seu treball, en tot moment i sense cap exclusió, les mesures legals i reglamentàries de seguretat i salut laboral impartides i previstes per l'empresa, així com els uniformes i les peces de seguretat.

2. Els treballadors han de participar en la prevenció de riscos i salut laboral, d'acord amb la regulació de la Llei de prevenció de riscos.

3. Els treballadors són mereixedors de les revisions mèdiques que siguin procedents d'acord amb el que estipuli la Llei de prevenció de riscos i les normes complementàries.

ARTICLE 16è. EXCEDÈNCIES

Cal atenir-se al que disposa el Conveni general del sector de sanejament públic, neteja viària, recollida, tractament i eliminació de residus, i neteja i conservació de clavegueram, i s'han de sol·licitar amb un mes d'antelació.

 

CAPÍTOL III CONDICIONS ECONÒMIQUES

ARTICLE 17è. CONCEPTES RETRIBUTIUS

1. La retribució de cada treballador està composta pel salari base i els complements salarials que s'indiquen a les taules salarials annexes, en funció del grup, el nivell professional i el lloc de treball desenvolupat.

2. Ateses les manifestacions del banc social i per tal de garantir la igualtat de salari entre treballadors i, per tant, per evitar discriminacions salarials tant directes com indirectes, la retribució que meriti qualsevol treballador no es minva o es redueix en cap percentatge com a conseqüència de la tipologia contractual, la situació socioprofessional o la pertinença a alguna entitat d'integració social, especialment centres especials d'ocupació.

ARTICLE 18è. SALARI BASE

El salari base diari és el que s'especifica per a cada grup i nivell professional en l'import de les taules salarials annexes.

ARTICLE 19è. ANTIGUITAT

S'estableix un complement personal d'antiguitat que consisteix en biennis de l'1% sobre el salari base que correspongui a cada treballador.

La seva meritació és igual a la que s'aplica per al salari base.

ARTICLE 20è. PLUS DE TRANSPORT

Per als grups i nivells professionals que figuren a les taules salarials annexes s'estableix aquest complement per l'import diari que consta en aquestes taules salarials.

Aquest complement s'abona per dia efectivament treballat.

No s'abona en diumenges o dies festius treballats.

 

​​​​​​​ARTICLE 21è. PLUS PENÓS

Per als grups i nivells professionals que figuren a les taules salarials annexes s'estableix aquest complement salarial de plus penós per l'import diari que consta en aquestes taules salarials.

Aquest plus s'abona per dia efectivament treballat. Té caràcter funcional, per tant, no és consolidable.

La percepció d'aquest plus no pressuposa la qualificació de penosos els treballs objecte d'aquest Conveni col·lectiu. No s'abona en diumenges o dies festius treballats.

A més, regeix el que estableix l'article 34 del Conveni general del sector vigent.

ARTICLE 22è. PLUS DE NOCTURNITAT     

1. Tots els treballadors que facin una jornada de treball entre les 22.00 hores i les 6.00 hores han de percebre un plus de nocturnitat, de caràcter funcional i no consolidable, per dia efectivament treballat i per l'import diari que figura a les taules salarials annexes per a cada un dels grups i nivells professionals.

2. Es percep en la part proporcional que correspongui per les hores treballades dins de les assenyalades com a nocturnes.

3. Aquest plus s'abona per cada un dels 272 dies feiners efectivament treballats i no s'abona quan es percep el complement per treball en dia festiu o dia lliure.     

4. No s'abona en els contractes que per la pròpia naturalesa siguin de caràcter nocturn.

ARTICLE 23è. TREBALL EN DIES FESTIUS

1. Si per necessitats del servei o per exigències de les entitats contractistes, cal portar a terme el servei en dies festius que per torn no correspongui treballar, a partir de l'inici de la nova contracta els treballadors han de percebre per treballar en dia festiu o dia lliure les quantitats que apareixen a la taula corresponent.     

2. La percepció d'aquestes quantitats per treballar els dies referits no dona lloc a la meritació ni percepció d'hores extraordinàries.     

3. Aquest concepte no s'abona als treballadors que específicament siguin contractats per treballar en diumenges i dies festius, que perceben el salari per dia treballat en funció de les hores treballades aquests dies.

ARTICLE 24è. GRATIFICACIONS EXTRAORDINÀRIES

De conformitat amb el contingut de les taules salarials que s'annexen, s'estableixen dues gratificacions extraordinàries, anomenades d'estiu i Nadal, que s'abonen el mes de juny i el mes de desembre, respectivament.

S'abonen cada una a raó de trenta dies del salari base més antiguitat i es meriten en proporció amb el temps realment treballat.

 

​​​​​​​ARTICLE 25è. PAGA DE BENEFICIS

De conformitat amb el contingut de les taules salarials que s'annexen, el personal adscrit a aquest Conveni percep una gratificació anual anomenada paga de beneficis, que consisteix en l'import que s'indica a les taules salarials adjuntes, que s'abona el mes de març i es merita anualment en proporció amb el temps realment treballat.

ARTICLE 26è. PAGA ÚNICA D'INICI DE NOVA CONTRACTA

El personal adscrit a aquest Conveni col·lectiu percep una paga única de 1.200 €/bruts que s'abona en la segona nòmina dels treballadors a partir de l'inici efectiu de la nova contracta.

ARTICLE 27è. VALOR "AD PERSONAM"

Es reflecteix el valor "ad personam" no revalorable i no absorbible, d'acord amb els pactes individuals que es puguin subscriure en cada cas, per a aquells treballadors que percebien actualment l'anomenat plus complementari o plus de lloc de treball.

ARTICLE 28è. SANT MARTÍ DE PORRES

Es té en compte el que fa referència a la festa patronal de Sant Martí de Porres, el 3 de novembre. Per al supòsit que aquest dia coincideixi en no laborable per a qualsevol col·lectiu dels que empara aquest Conveni, es determina, mitjançant acord de centre o altres alternatives, que garanteixin una 15a festa no recuperable.

ARTICLE 29è. REVISIÓ SALARIAL

La revisió salarial pactada en els seus diferents trams obeeix en conjunt al propòsit que el salari base dels treballadors sotmesos a aquest Conveni col·lectiu s'adeqüi al final de la seva vigència a la realitat socieconòmica de l'illa de Mallorca, tenint en compte que el col·lectiu subjecte a aquest Conveni col·lectiu no ha gaudit d'increments salarials des de fa anys.

1. Any 2021- fins al final de les vigents contractes:

La taula que s'inclou és aplicable fins al final de la vigència de la contracta actual, amb les pròrrogues que es produeixin.

2. A l'inici efectiu de la nova contracta:

La taula que s'inclou és aplicable des de l'inici efectiu de la nova contracta fins al desembre del 2022.

3. Anys següents:

Les taules que s'inclouen corresponen successivament a la seva precedent amb els increments pactats, si s'ha produït l'inici efectiu de la nova contracta l'any precedent.

 

CAPÍTOL IV MILLORES SOCIALS

ARTICLE 30è. ACCIDENT DE TREBALL O MALALTIA PROFESSIONAL

1. Els treballadors que pateixin un accident laboral o una malaltia professional que mèdicament es qualifiqui com a molt greu, han de percebre, juntament amb la prestació pública que els pugui correspondre per aquesta contingència, un complement econòmic fins a arribar al 100% de la base reguladora durant un màxim de 100 dies posteriors al fet causant.

2. Igualment, per als supòsits anteriors, d'accident laboral o malaltia professional, quan la qualificació mèdica sigui greu, el complement econòmic que s'ha d'efectuar és del 90% de la base reguladora durant el període que transcorri entre el 30è i 80è dia immediatament posteriors a la incapacitat temporal (IT) i que aquesta persisteixi durant el període esmentat.

ARTICLE 31è. ASSEGURANÇA COL·LECTIVA D'ACCIDENTS

En cas de mort, invalidesa absoluta, total i parcial, causades per accident laboral, s'indemnitza els treballadors o els seus familiars amb 25.276,66 €, 20.221,32 €, 15.161,99 € i 15.161,99 €, respectivament, per les situacions que s'han descrit. Quan les situacions descrites s'hagin produït per accident no laboral, les quantitats anteriors són respectivament: 20.221,32 €, 15.165,99 €, 10.110,66 € i 10.110,66 €. Les quantitats que preveu aquest article gaudeixen cada any, durant la vigència d'aquest Conveni col·lectiu, dels increments successius corresponents. L'empresa contracta una pòlissa d'assegurança que cobreix els riscos esmentats coincidint amb l'inici efectiu de les noves contractes respectives.

 

CAPÍTOL V GRUPS PROFESSIONALS

ARTICLE 32è. GRUPS PROFESSIONALS I NIVELLS

Els/les treballadors/es s'enquadren en grups professionals i nivells funcionals l'endemà de la publicació d'aquest Conveni col·lectiu al BOIB d'acord amb el que s'estableix a continuació. Correlativament aquest fet té el seu reflex retributiu a la taula annexa que s'adjunta.

ARTICLE 33è. GRUP PROFESSIONAL ADMINISTRATIU

S'integra en aquest nivell el personal que amb coneixements suficients de l'executòria administrativa en les seves diferents àrees les executi regularment encara que necessiti orientació o supervisió de la seva direcció superior.

En aquest moment no hi ha treballadors enquadrables en aquesta situació, però hipotèticament s'hi podrien adscriure els treballadors funcionalment assimilables a un auxiliar administratiu.

ARTICLE 34è. GRUP PROFESSIONAL 1 - COMANDAMENTS INTERMEDIS

Estan integrats en aquest grup professional el personal amb unes funcions fonamentals que puguin correspondre a una o algunes de les tasques següents: vigilància, control, supervisió, coordinació, correcció i comandament, distribució de tasques i serveis, organització i direcció, i qualsevol de les altres necessàries i útils per al bon funcionament i desenvolupament dels treballs, inclosa l'execució eventual de tasques de servei quan així s'estableixi, amb independència dels aspectes quantitatius o qualitatius referits tant a treballadors/es com a equips.

Així mateix, poden dependre jeràrquicament d'un altre comandament intermedi, o superior a aquest/a, així com tenir jerarquia sobre treballadors/es del mateix grup professional o diferent.

Són responsables davant els seus superiors de l'execució correcta dels treballs i de les funcions assignades i han de vetllar per la bona imatge de l'empresa i el seu personal.

Estan adscrits a algun dels nivells següents:

Nivell I: s'enquadra en aquest nivell el personal amb un nivell de responsabilitat important en els serveis, sense arribar a ser-ne el responsable màxim. Té els coneixements plens dels serveis i autonomia en la seva organització i els presta en els termes que li hagi formulat la direcció de l'empresa decidir i executar. Es tracta d'un càrrec de confiança.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb la categoria d'encarregat i cap de taller.

Nivell II: s'enquadra en aquest nivell el personal amb responsabilitat en un servei, sector, zona o demarcació concreta que se li hagi assignat en els termes que l'hagués facultat la direcció superior. Es tracta també d'un càrrec de confiança.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb la categoria actual de capatàs.

ARTICLE 35è. GRUP PROFESSIONAL 2 - OPERARIS

Estan integrats en aquest grup professional els treballadors amb unes funcions fonamentals que es poden correspondre directament o indirectament a una o algunes de les funcions següents:

- Conducció, maneig i utilització de vehicles de qualsevol tipus o tonatge, juntament amb els seus mecanismes i accessoris annexos.

- Maneig, ús d'eines, màquines, estris o materials amb independència de la funció que puguin tenir en relació amb: Escombrada, aigualeig, reg, decapatge, neteja, recollida, transport, càrrega, descàrrega, poda, tala, plantada, afilament, excavació, manteniment, reparació, construcció, pintat, així com qualssevol altres que puguin aparèixer directament o indirectament relacionades amb les tasques mediambientals de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu, amb independència del medi físic o forma en què es desenvolupin.

- Han de tenir, si escau, les capacitacions i acreditacions teòriques i pràctiques que els habilitin per als manejos i les execucions de les tasques que així ho exigeixin.

Els treballadors adscrits a aquest grup s'organitzen en nivells, segons la complexitat i la qualificació necessària per desenvolupar les funcions, i també per la tipologia de treball:

Nivell I: el personal que s'integri en aquest nivell ha de dur a terme les tasques de conducció i maneig amb totes les seves variants de qualsevol dels vehicles o màquines que es poguessin destinar als directes o indirectes serveis mediambientals (neteja viària, recollida, clavegueram, regs, etc.).

Ha de tenir els coneixements necessaris per executar tota classe de manteniments i conservació dels vehicles, inclòs els que requereixin elements de taller, a més de la neteja de la cabina.

Ha d'estar en possessió del carnet de conducció C o superior i acreditar capacitats i qualitats degudament assimilades tant en l'ordre teòric com pràctic que assegurin la plena eficàcia en les seves intervencions.

Tindrà a càrrec seu la conducció i conservació de la màquina, i s'ha de responsabilitzar del seu manteniment així com de la coordinació amb el personal que formi el seu equip.

Les seves funcions consisteixen normalment en el manteniment i la conducció de vehicles de gran tonatge de neteja pública, recollida domiciliària, selectiva, reg, etc.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb la categoria actual de mecànic, conductor RD i conductor LP.

Nivell II: s'enquadraran en aquest nivell els treballadors que tinguin els coneixements i la pràctica per executar tota classe de manteniments i conservació, al taller i a fora, de vehicles, màquines i eines en relació amb els serveis que es presten en l'àmbit funcional de l'acord o Conveni col·lectiu.

Les seves funcions consisteixen bàsicament en reparació i manteniment.   Han d'acreditar capacitats i qualitats degudament assimilades tant en l'ordre teòric com pràctic que assegurin la plena eficàcia en les seves intervencions.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb la categoria actual de torner i soldador.

Nivell III: el personal que s'integri en aquest nivell ha d'efectuar les tasques de conducció i maneig amb totes les seves variants dels vehicles o les màquines de serveis mediambientals que tinguin un tonatge mitjà, entès com el que posseeixen en l'actualitat escombradores i aigualejadores de velocitat màxima de 50 km, furgonetes de gran mida i camions de petit tonatge de PMA 3.500 kg o qualsevol altre de característiques similars.

Ha de tenir els coneixements necessaris per executar tota classe de manteniments i conservació dels vehicles que no requereixin elements de taller, inclosa la neteja de la cabina.

Ha d'estar en possessió del carnet de conduir B o superior. Tindrà a càrrec seu la conducció i conservació de la màquina, i s'ha de responsabilitzar del seu manteniment, així com de la coordinació amb el personal que formi el seu equip.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb la categoria actual d'operari de 1a RD i operari de 1a LP.

Nivell IV: el personal que s'integri a aquest nivell ha d'efectuar les tasques de conducció i maneig amb totes les seves variants dels vehicles o les màquines de serveis mediambientals que tinguin un tonatge petit, entès com el que posseeixen en l'actualitat motocarros, miniescombradores, furgonetes tipus Kangoo, turismes o similars.

Ha d'estar en possessió del carnet de conduir B o superior.

Les seves funcions consisteixen normalment en el maneig de vehicles o màquines no incloses en els nivells anteriors.

En aquest nivell s'enquadren els treballadors amb categoria actual d'operari de 2a RD i operari de 2a LP.

Nivell V: s'enquadra en aquest nivell el personal que, adscrit a serveis mediambientals, no executi tasques de conducció de cap vehicle i que estigui integrat en un equip amb altres treballadors o no.

S'adscriuen en aquest nivell els treballadors que ostenten en l'actualitat les categories de peó RD i peó LP.

ARTICLE 36è. GÈNERE NEUTRE

Totes les condicions i expressions que conté aquest Conveni col·lectiu es dirigeixen indistintament i afecten els dos gèneres, i estan redactades en gènere neutre. No obstant això, en totes les expressions, vocables i termes, amb independència del gènere amb què s'expressin, s'entén que hi estan inclosos els dos gèneres, homes i dones, treballadors i treballadores.

DISPOSICIÓ DEROGATIVA

Amb la firma d'aquest Conveni col·lectiu queda inaplicable qualsevol altra norma col·lectiva que s'hagi subscrit anteriorment.

 

ANNEX I

​​​​​​​

 

ALCÚDIA - SA POBLA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERVEIS DE DIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CATEGORIES

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

COMP. SAL.

P. TRANSP.

H. EXTRA

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

VACANC.

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARREGAT

23,75

5,94

4,75

1,39

3,62

9,60

72,03

945,30

945,30

945,30

NIVELL I

CAP DE TALLER

23,75

5,94

4,75

1,39

3,62

9,60

72,03

945,30

945,30

945,30

NIVELL II

CAPATÀS

23,27

5,82

4,65

1,36

3,62

9,42

70,62

931,06

931,06

931,06

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

MECÀNIC

22,82

5,70

4,56

1,34

3,62

10,16

69,23

917,03

917,03

917,03

NIVELL I

CONDUCTOR LP

22,82

5,70

4,56

1,34

3,62

10,16

69,23

917,03

917,03

917,03

NIVELL I

CONDUCTOR RD

22,82

5,70

4,56

1,34

3,62

10,16

69,23

917,03

917,03

917,03

NIVELL II

TORNER

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

9,66

65,94

883,12

883,12

883,12

NIVELL II

SOLDADOR

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

9,66

65,94

883,12

883,12

883,12

NIVELL III

OPERARI 1a RD

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

9,66

65,94

883,12

883,12

883,12

NIVELL III

OPERARI 1a LP

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

9,66

65,94

883,12

883,12

883,12

NIVELL IV

OPERARI 2a RD

21,09

5,27

4,22

1,29

3,62

8,79

56,63

863,73

863,73

863,73

NIVELL IV

OPERARI 2a LP

21,09

5,27

4,22

1,29

3,62

8,79

56,63

863,73

863,73

863,73

NIVELL V

PEÓ RD

20,69

5,17

4,14

1,27

3,62

8,62

55,57

846,79

846,79

846,79

NIVELL V

PEÓ LP

20,69

5,17

4,14

1,27

3,62

8,62

55,57

846,79

846,79

846,79

 

 

 

 

SERVEIS DE NIT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CATEGORIES

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

COMP. SAL.

P. TRANSP.

H. EXTRA

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

VACANC.

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARREGAT

23,75

5,94

4,75

1,39

3,62

11,11

83,34

1.095,82

1.095,82

1.095,82

NIVELL II

CAPATÀS

23,27

5,82

4,65

1,36

3,62

10,90

81,71

1.079,30

1.079,30

1.079,30

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

CONDUCTOR LP

22,82

5,70

4,56

1,34

3,62

11,74

80,10

1.063,03

1.063,03

1.063,03

NIVELL I

CONDUCTOR RD

22,82

5,70

4,56

1,34

3,62

11,74

80,10

1.063,03

1.063,03

1.063,03

NIVELL III

OPERARI 1a RD

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

11,20

76,29

1.023,72

1.023,72

1.023,72

NIVELL III

OPERARI 1a LP

21,72

5,43

4,34

1,31

3,62

11,20

76,29

1.023,72

1.023,72

1.023,72

NIVELL IV

OPERARI 2a RD

21,09

5,27

4,22

1,29

3,62

10,17

65,53

1.000,71

1.000,71

1.000,71

NIVELL IV

OPERARI 2a LP

21,09

5,27

4,22

1,29

3,62

10,17

65,53

1.000,71

1.000,71

1.000,71

NIVELL V

PEÓ RD

20,69

5,17

4,14

1,27

3,62

9,98

64,31

981,07

981,07

981,07

NIVELL V

PEÓ LP

20,69

5,17

4,14

1,27

3,62

9,98

64,31

981,07

981,07

981,07

 

 

 

ALCÚDIA - SA POBLA

INICI EFECTIU NOVA CONTRACTA FINS AL 31/12/2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COM. FES.

COM. FES.

 

 

 

 

CATEGORIES

PREU

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

P. TRANSP.

H. EXTRA

H. EXTRA

DIA LLIURE

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

BENEFICIS

VACANC.

BRUT ANUAL

GRUP D'ADMINISTRATIUS

 

 

DIÜRNA

NOCTURNA

DIÜRN

NOCTURN

 

 

 

 

NIVELL I

AUXILIAR ADMINISTRATIU

DIA

36,44

 

 

3,64

 

 

 

 

1.109,74

1.109,74

648,18

1.109,40

17.174,54

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARR., CAP DE TALLER

DIA

42,80

10,70

7,91

3,64

14,35

15,06

110,00

115,00

1.304,48

1.304,48

648,10

1.521,71

22.258,37

NIVELL II

CAPATÀS

DIA

42,05

10,51

7,77

3,64

14,35

15,06

110,00

115,00

1.281,67

1.281,67

636,77

1.479,24

21.869,62

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

COND. LP, COND. RD, MECÀNIC

DIA

41,34

10,34

7,60

3,64

14,25

14,96

105,00

110,00

1.260,00

1.260,00

626,00

1.447,90

21.500,00

NIVELL II

TORNER, SOLDADOR

35,82

8,96

6,62

3,64

12,73

13,36

95,00

100,00

1.085,61

1.085,61

540,72

1.286,65

18.789,01

NIVELL III

OPER. 1a LP, OPER. 1a RD

35,82

8,96

6,62

3,64

12,73

13,36

95,00

100,00

1.085,61

1.085,61

540,72

1.286,65

18.789,01

NIVELL IV

OPER. 2a LP, OPER. 2a RD

34,92

8,73

6,45

3,64

12,61

13,24

95,00

100,00

1.058,51

1.058,51

527,22

1.232,76

18.319,68

NIVELL V

PEÓ

DIA

34,31

8,58

6,34

3,64

12,20

12,81

90,00

95,00

1.040,00

1.040,00

518,00

1.192,75

18.000,00

 

 

ALCÚDIA - SA POBLA

INICIADA EFECTIVAMENT LA NOVA CONTRACTA DES DE L'1/1/2023 FINS AL 31/12/2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COM. FES.

COM. FES.

 

 

 

 

CATEGORIES

PREU

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

P. TRANSP.

H. EXTRA

H. EXTRA

DIA LLIURE

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

BENEFICIS

VACANC.

BRUT ANUAL

GRUP D'ADMINISTRATIUS

 

 

 

DIÜRNA

NOCTURNA

DIÜRN

NOCTURN

 

 

 

 

NIVELL I

AUXILIAR ADMINISTRATIU

DIA

36,84

 

 

3,64

 

 

 

 

1.121,95

1.121,95

655,31

1.134,68

17.365,37

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARR., CAP DE TALLER

DIA

43,96

10,99

8,12

3,64

14,40

15,12

110,00

115,00

1.338,77

1.338,77

665,66

1.611,02

22.879,54

NIVELL II

CAPATÀS

DIA

43,19

10,80

7,98

3,64

14,40

15,12

110,00

115,00

1.315,36

1.315,36

654,03

1.564,96

22.479,00

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

COND. LP, COND. RD, MECÀNIC

DIA

42,46

10,62

7,84

3,64

14,30

15,01

105,00

110,00

1.294,15

1.294,15

642,96

1.522,16

22.100,00

NIVELL II

TORNER, SOLDADOR

36,21

9,05

6,69

3,64

12,86

13,51

95,00

100,00

1.097,55

1.097,55

546,67

1.315,90

18.997,78

NIVELL III

OPER. 1a LP, OPER. 1a RD

36,21

9,05

6,69

3,64

12,86

13,50

95,00

100,00

1.097,55

1.097,55

546,67

1.315,90

18.997,78

NIVELL IV

OPER. 2a LP, OPER. 2a RD

35,31

8,83

6,52

3,64

12,75

13,38

95,00

100,00

1.070,15

1.070,15

533,02

1.257,55

18.523,24

NIVELL V

PEÓ

DIA

34,69

8,67

6,41

3,64

12,35

12,96

90,00

95,00

1.051,44

1.051,44

523,70

1.218,75

18.200,00

 

 

ALCÚDIA - SA POBLA

INICIADA EFECTIVAMENT LA NOVA CONTRACTA DES DE L'1/1/2024 FINS AL 31/12/2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COM. FES.

COM. FES.

 

 

 

 

CATEGORIES

PREU

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

P. TRANSP.

H. EXTRA

H. EXTRA

DIA LLIURE

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

BENEFICIS

VACANC.

BRUT ANUAL

GRUP D'ADMINISTRATIUS

 

 

 

DIÜRNA

NOCTURNA

DIÜRN

NOCTURN

 

 

 

 

NIVELL I

AUXILIAR ADMINISTRATIU

DIA

37,24

 

 

3,64

 

 

 

 

1.134,18

1.134,18

662,45

1.159,91

17.556,20

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARR., CAP DE TALLER

DIA

44,36

11,09

8,19

3,64

14,50

15,22

110,00

115,00

1.350,82

1.350,82

671,65

1.634,94

23.086,59

NIVELL II

CAPATÀS

DIA

43,58

10,90

8,05

3,64

14,50

15,22

110,00

115,00

1.327,19

1.327,19

659,91

1.590,10

22.683,37

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

COND. LP, COND. RD, MECÀNIC

DIA

42,84

10,71

7,91

3,64

14,40

15,12

105,00

110,00

1.304,76

1.304,76

648,75

1.548,81

22.300,00

NIVELL II

TORNER, SOLDADOR

36,61

9,15

6,76

3,64

13,01

13,66

95,00

100,00

1.114,85

1.114,85

552,63

1.331,06

19.206,54

NIVELL III

OPER. 1a LP, OPER. 1a RD

36,61

9,15

6,76

3,64

13,01

13,66

95,00

100,00

1.114,85

1.114,85

552,63

1.331,06

19.206,54

NIVELL IV

OPER. 2a LP, OPER. 2a RD

35,69

8,92

6,59

3,64

12,90

13,54

95,00

100,00

1.087,02

1.087,02

538,83

1.275,21

18.726,79

NIVELL V

PEÓ

DIA

35,07

8,77

6,48

3,64

12,50

13,12

90,00

95,00

1.068,01

1.068,01

529,41

1.234,24

18.400,68

 

 

ALCÚDIA - SA POBLA

INICIADA EFECTIVAMENT LA NOVA CONTRACTA DES DE L'1/1/2025 FINS AL 31/12/2025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COM. FES.

COM. FES.

 

 

 

 

CATEGORIES

PREU

S. BASE

P. NOCTURN.

P. PENÓS

P. TRANSP.

H. EXTRA

H. EXTRA

DIA LLIURE

DIA LLIURE

ESTIU

NADAL

BENEFICIS

VACANC.

BRUT ANUAL

GRUP D'ADMINISTRATIUS

 

 

 

DIÜRNA

NOCTURNA

DIÜRN

NOCTURN

 

 

 

 

NIVELL I

AUXILIAR ADMINISTRATIU

DIA

37,85

 

 

3,64

 

 

 

 

1.152,81

1.152,81

673,34

1.200,65

17.849,44

GRUP DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

ENCARR., CAP DE TALLER

DIA

44,94

11,24

8,30

3,64

14,61

15,34

110,00

115,00

1.368,75

1.368,75

680,57

1.676,52

23.397,17

NIVELL II

CAPATÀS

DIA

44,16

11,04

8,16

3,64

14,61

15,34

110,00

115,00

1.344,81

1.344,81

668,67

1.627,04

22.988,53

GRUP D'OPERARIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIVELL I

COND. LP, COND. RD, MECÀNIC

DIA

43,41

10,85

8,02

3,64

14,53

15,25

105,00

110,00

1.322,08

1.322,08

657,36

1.584,61

22.600,00

NIVELL II

TORNER, SOLDADOR

37,19

9,30

6,87

3,64

13,10

13,75

95,00

100,00

1.132,74

1.132,74

571,55

1.365,29

19.519,69

NIVELL III

OPER. 1a LP, OPER. 1a RD

37,19

9,30

6,87

3,64

13,10

13,75

95,00

100,00

1.132,74

1.132,74

571,55

1.365,29

19.519,69

NIVELL IV

OPER. 2a LP, OPER. 2a RD

36,27

9,07

6,70

3,64

13,00

13,65

95,00

100,00

1.104,46

1.104,46

547,47

1.312,80

19.032,12

NIVELL V

PEÓ

DIA

35,63

8,91

6,58

3,64

12,60

13,23

90,00

95,00

1.085,14

1.085,14

537,90

1.276,01

18.700,00

 

 

RECOLLIDA DOMICILIARIA

 

 

 

 

CONDUTOR

OPERARI 1ª I 2ª

PEONS

 

 

 

RECOLLIDA

RENTAT CONTENIDORS

ANUAL – TEMPORADA FREDA

 

 

 

 

JAQUETA POLAR REFLECT.

T2

T2

T2

T2

POLO MÀNIGA LLARGA

T2

T2

T2

T2

PANTALÓ REFLECT

T2

T2

T2

T2

CHUBASQUERO

B1

B1

B1

B1

ANUAL – TEMPORADA CALUROSA

T2

T2

T2

T2

POLO M. CURTA REFLECT.

T2

T2

T2

T2

GORRA

 

X

X

X

PROTECCIONS PERSONALS

 

 

 

 

GUANTS ANTICORTE

 

X

X

 

GUANTS AIGUA LLARGS

 

 

 

X

GUANTS PROD. QUIM. LLARGS

 

 

 

X

BOTES AIGUA

 

X

X

T1

SABATES SEGURETAT

T1

T1

T1

T1

PANTALLA FACIAL O ULLERES

 

 

 

X

MONO D'AIGUA

 

 

 

X

DAVANTAL

 

 

 

X

ELEMENTS DE PREVENCIÓ

 

 

 

 

FARMACIOLA

X

X

X

X

EXTINTOR

X

X

X

X

TRIANGLE AVARIES

X

X

X

X

DESTELANT

X

X

X

X

CONOS

 

 

 

 

SEAL PERILL INDEFINITIT

 

 

 

 

 

X: INDETERMINAT

B: BIANUAL

T: PER TEMPORADA

 

 

​​​​​​​

 

NETEJA PÚBLICA

 

 

 

 

CONDUTORS

OPERARI 1ª I 2ª Y PEÓ

 

ESCOMBRAT

BALDEU

ESCOMBRAT

BALDEU

ANUAL – TEMPORADA FREDA

 

 

 

 

PANTALÓ REFLECT

T2

T2

T2

T2

POLO MÀNIGA LLARGA

T2

T2

T2

T2

JAQUETA POLAR REFLECTANT

T2

T2

T2

T2

CHUBASQUERO REFLECTANT

B1

B1

B1

B1

ANUAL – TEMPORADA CALUROSA

T2

T2

T2

T2

POLO M. CURTA REFLECT.

T2

T2

T2

T2

PANTALÓ REFLECT

 

 

X

X

GORRA

 

 

 

 

PROTECCIONS PERSONALES

 

 

 

 

GUANTS SERRATGE

X

X

X

X

GUANTS AIGUA LLARGS

 

 

 

X

GUANTS PROD. QUIM. LLARGS

 

 

 

X

BOTES AIGUA

 

 

 

T1

DAVANTAL

T1

T1

T1

T1

PROTECTOR AUDITIU

 

 

 

X

ULLERES DE PROTECCIÓ

 

 

 

X

MASCARETA AUTOFILTRANT

 

 

 

X

ELEMENTS DE PREVENCIÓ

 

 

 

 

FARMACIOLA

X

X

X

X

EXTINTOR

X

X

X

X

TRIANGLE AVARIES

X

X

X

X

DESTELANT

X

X

X

X

 

X: INDETERMINAT

B: BIANUAL

T: PER TEMPORADA