Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 234022
Extracte de l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca relatiu a la convocatòria de subvencions per al finançament de projectes d'animació sociocultural (oci i temps lliure, i desenvolupament comunitari)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 622460

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.by 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/622460)

1. Bases reguladores

Aquesta convocatòria s'efectua en el marc de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, aprovada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió de 23 de desembre de 2016, BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, i modificada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018.

2. Objecte de la convocatòria

La convocatòria té per objecte regular la concessió de subvencions per finançar projectes d'animació sociocultural duts a terme, de forma presencia o telemàtica, per associacions, federacions d'associacions, fundacions, cooperatives i altres entitats, sense ànim de lucre. El projecte ha de tenir una repercussió i un benefici, de forma clara i directa, d'acord amb les finalitats de la convocatòria, en la comunitat de Mallorca.

3. Finalitats

Els projectes que se subvencionin han de fomentar activitats d'interès sociocultural que tinguin com finalitat algunes de les que es descriuen a continuació:

a) Dinamitzar la vida cultural, estimular i promoure l'associacionisme, i la participació social en l'àmbit comunitari.

b) Promoure la vida sociocultural en el teixit social del barri o del poble.

c) Impulsar la integració sociocultural dels col·lectius amb necessitats especials.

d) Afavorir la interculturalitat.

4. Persones beneficiàries

4.1 Poden obtenir la condició de persones beneficiàries de les subvencions les associacions, federacions d'associacions, fundacions, cooperatives i altres entitats, sense ànim de lucre, inscrites de forma definitiva en el registre pertinent a la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds, que tinguin seu social a Mallorca i que compleixin les condicions previstes en l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca. A més, és imprescindible que les associacions i federacions d'associacions fomentin les activitats d'animació sociocultural fent ús d'una metodologia dinàmica i participativa, i que les fundacions, cooperatives i altres entitats contemplin, en el seus estatuts, l'animació sociocultural com a finalitat principal.

4.2 No poden obtenir la condició de beneficiàries les persones o les entitats que es trobin en alguna de les circumstàncies següents:

a) Quan, en elles, concorre alguna de les prohibicions establertes en l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

b) Les que tinguin finalitat lucrativa, comercial, mercantil o similar, els col·legis professionals i les associacions professionals.

c) Les qui no estiguin constituïdes legalment.

d) Les qui presentin un projecte en el qual no s'expressi de manera clara la connexió que hi ha entre el projecte presentat i l'objecte i les finalitats de la convocatòria.

e) Les beneficiàries de la convocatòria de subvencions per desenvolupar projectes de promoció sociocultural destinats a la gent gran.

5. Crèdit pressupostari

Es destina la quantitat de 260.000,00 euros a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria que es finançaran amb càrrec a la partida pressupostària 00.23180.48903 del pressupost de despeses del Consell de Mallorca per a l'any 2022.

6. Despeses subvencionables

6.1 Es consideren despeses subvencionables les despeses que, de manera indubtable, responen a la naturalesa dels projectes subvencionats i s'efectuen durant el període comprés entre l'1 d'octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022 (ambdós inclosos). Així mateix, es considera despesa feta la que ha estat efectivament pagada abans que no acabi el període de justificació establert en el punt catorzè d'aquesta convocatòria, d'acord amb el que s'estableix en l'article 44 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

En particular són subvencionables les despeses derivades de:

a) Lloguer d'espais i infraestructures on es desenvolupa el projecte i NO siguin la seu de l'entitat  (sala d'activitats, teatre, cinema, etc.).

b) Contractar personal professional que participa directament en l'activitat: tallerista, dinamitzador, guia, actor, grup de música o qualsevol professional de l'àmbit sociocultural.

c) Lloguer de serveis i equipaments puntuals: atraccions, carpes, grups electrògens, tendals, autocars, equips d'il·luminació i so, cadafals, maquinària, etc.

d) Difusió i comunicació: impremta, diplomes, banderoles, edició de vídeos i fotografia, publicacions de treballs i d'obres, etc.

e) Material fungible per desenvolupar l'activitat.

En relació a la lletra e), es necessari que es justifiqui la necessitat del material per dur a terme l'activitat.

No es consideren despeses subvencionables:

a) Material de marxandatge.

b) Adquisició de béns inventariables

c) Mobiliari fix per la seu de l'entitat.

d) Material i despeses de funcionament general de l'entitat (secretaria, administració, correspondència, lloguer del local seu de l'entitat, desplaçaments, combustible, sous de treballadors, etc.).

e) Menjar elaborat per regalar i begudes per regalar o alcohòliques.

f) Trofeus, regals i premis materials o en metàl·lic.

d) Desplaçaments en avió i vaixell.

e) Carburants i quilometratge.

f) Despeses d'allotjament

6.2 Les activitats justificades i la data dels seus justificants han de correspondre al període que compren des del dia 1 d'octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022, ambdós inclosos.

7. Presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de publicar-se l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si el darrer dia és inhàbil, s'entén prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

La documentació que s'ha de presentar per sol·licitar la subvenció es relaciona en el punt 11 de la convocatòria.

Les entitats han de dirigir la documentació corresponent a la Direcció Insular de Promoció Sociocultural del Departament de Presidència, identificat amb el codi DIR LA0009869, a través del Registre Electrònic del Consell de Mallorca.

8. Altres dades

El text complet de la convocatòria i els annexes es poden descarregar a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net/).

En el dia de la signatura electrònica (24 d'abril de 2022) El conseller de Presidència Javier de Juan Martín