Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MANCOR DE LA VALL

Núm. 212963
Aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança reguladora de l’IBI (correcció bonificació article 5.5)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Mancor de la Vall, en sessió ordinària celebrada el dia 23 de març de 2022 va aprovar provisionalment la modificació de l'article 5. 5-1 i 5.5-2 de l'Ordenança reguladora de l'IBI , publicada en el BOIB núm 216 de data 31 de desembre de 2020.

Mitjançant la modificació pretesa es pretén canviar el text de l'article de la següent forma:

On diu:

«5. 1- Podran gaudir d'una bonificació del 50% de la quota, els immobles on s'hagin instal·lat sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic elèctric de l'energia solar. Aquesta bonificació està condicionada al caràcter no obligatori de les instal·lacions per a la producció de calor i que aquestes incloguin col·lectors que disposin de la corresponent homologació per l'administració competent.

5.2 Per a poder beneficiar-se d'aquesta bonificació és necessari que els interessats:

 

a)No tenguin cap deute municipal en període executiu.

b)Presentin la sol·licitud de bonificació, juntament amb la documentació relativa a l'homologació i data justificativa d'instal·lació i del pagament d'aquesta una vegada finalitzada (projecte, memòria tècnica, document emès per tècnic competent...)

c) Que la instal·lació tengui la corresponent llicència municipal i que els sistemes d'aprofitament tèrmic instal·lats tenguin una superfície mínima de captació solar útil o àrea d'apertura de 4 m² per cada 100² de superfície construïda o als sistemes d'aprofitament elèctric, una potència mínima de 3kw per cada 100m² de superfície construïda. S'haurà d'acompanyar del certificat d'homologació i de posada en servei de la instal·lació emès per l'Administració competent, dins els dos mesos següents a la finalització de instal·lació.»

Haurà de dir:

«5-1) Poden gaudir de bonificació del 50 % de la quota resultant, a favor dels immobles on s'hagin instal·lat sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar, geotèrmica o eòlica per a l´autoconsum. L'aplicació d'aquesta bonificació està condicionada al caràcter no obligatori de les instal·lacions per a la producció de calor i que aquestes incloguin col·lectors que disposin de la corresponent homologació per l'administració competent.

5-2) Per a poder beneficiar-se d'aquesta bonificació és necessari que els interessats:

a)No tenguin cap deute municipal en període executiu.

b)Presentin la sol·licitud de bonificació, juntament amb la documentació relativa a l'homologació i data justificativa d'instal·lació i del pagament d'aquesta una vegada finalitzada (projecte, memòria tècnica, document emès per tècnic competent...)

c) Que la instal·lació tengui la corresponent llicència municipal i que els sistemes d'aprofitament tèrmic instal·lats tenguin una potència mínima de 3kw. S'haurà d'acompanyar del certificat d'homologació i de posada en servei de la instal·lació emès per l'Administració competent, dins els dos mesos següents a la finalització de instal·lació.»

5-3 ) Aquesta bonificació haurà de ser sol·licitada pel subjecte passiu de l'IBI i tindrà efectes des del període impositiu següent a aquell al que es sol·liciti, sempre que s'acrediti davant l'Ajuntament el compliment de tots els requisits exigits.

Aquesta bonificació s'aplicarà com a màxim durant els 3 exercicis següents al de la sol·licitud i es podran acollir a aquesta bonificació les instal·lacions que s'hagin fet a partir de l´1 de gener de 2021.»

 

El que es publica als efectes oportuns, exposant-se al públic pel termini de 30 dies hàbils comptadors des del següent a la publicació d'aquest anunci perquè les persones interessades puguin presentar quantes al·legacions estimen pertinents. De no presentar-se cap s'entendrà per definitivament aprovat.

 

Mancor de la Vall, 11 d'abril de 2022

El batle Guillem Villalonga Ramonell