Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 211995
Extracte de la resolució del tinent d’Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes de l’Ajuntament de Maó núm. 2022/DA/0001205, de 6 d’abril, per la qual es convoquen els concursos de mostradors de Maó+Flors, Festes de Gràcia i Nadal de 2022 (Exp.: E0664-2022-000009)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BNDS: 620174 (http://www. pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

L'article 44.1 de la Constitució determina que «els poders públics promouran i tutelaran l'accés a la cultura, a la qual tothom té dret.» Així mateix, l'article 25.2.m) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, determina que els municipis tenen competències en promoció de la cultura i equipaments culturals.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Maó organitza des de fa anys un seguit de celebracions i activitats, en el marc del calendari festiu popular de la ciutat, que promouen la cultura –especialment, l'anomenada ‘cultura popular' o ‘patrimoni cultural immaterial'– i la participació de la ciutadania i del teixit social de la ciutat, com una eina de construcció i reforç dels lligams comunitaris.

Una de les activitats que habitualment se sol organitzar és un concurs de mostradors, en el qual els comerciants engalanen els seus establiments amb motius propis de la festivitat, per fer-los partícips de la celebració. En els darrers anys, s'han convocat per les festes de Maó+Flors, per les festes de Gràcia i per Nadal; certàmens als quals l'Ajuntament vol donar continuïtat.

Enguany, per primera vegada, es convoquen de manera acumulada els tres concursos.

La convocatòria i les bases s'han elaborat a partir dels requisits establerts a la normativa d'aplicació en matèria de subvencions i, en especial, les disposicions següents:

- Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

- Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions

- Ordenança general municipal de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018)

- Pressupostos generals de l'Ajuntament de Maó de l'any 2022, aprovats pel Ple del 21 de desembre de 2021. Així mateix, les bases d'execució i el Pla estratègic de subvencions que s'hi inclouen.

El concurs que es vol convocar s'emmarca en la línia establerta a l'article 6.5.a) del Pla estratègic de subvencions per al 2022, aprovat pel Ple municipal de 21 de desembre de 2022.

L'apartat j) del Decret d'Alcaldia de 26 de juny de 2019, pel qual es deleguen les competències d'Alcaldia en l'àmbit de l'àrea de Dinamització Econòmica i Festes (inclou Fires, Mercats –exclosos Mercat del Claustre, Mercat des Peix i Mercats ambulants– i Festes, i coordinació del Comerç, Economia i Turisme) en el tinent d'Alcaldia José Manuel García Pascual, estableix que podrà atorgar subvencions per import de fins a 5.000,00 euros, dins l'àmbit de la seva competència.

S'ha acreditat que existeix el crèdit adequat i suficient per a la present subvenció a l'aplicació del pressupost D01-3380-4840311. Amb aquesta finalitat, s'ha incorporat a l'expedient el certificat d'existència de crèdit, amb número de referència RC- 220220003854, degudament formalitzat.

S'han emès informes favorables per part del cap d'unitat del Servei Municipal de Cultura, dels Serveis Jurídics i de la Intervenció municipal.

Per tot això, en qualitat de tinent d'Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes, en el marc de la normativa vigent i en ús de les atribucions que m'atorga el Decret d'Alcaldia del 26 de juny de 2019,

RESOLC

PRIMER. Convocar els concursos de mostradors de Maó+Flors, Festes de Gràcia i Nadal, corresponents a l'any 2022.

SEGON. Autoritzar la despesa, per import 2.400,00 euros, en concepte de premis del concurs, a càrrec de l'operació comptable RC-220220003854 de l'aplicació pressupostària D01-3380-4840311 del Pressupost municipal de l'any 2022.

TERCER. Aprovar les bases dels concursos i el model normalitzat de sol·licitud de participació que consten a l'expedient i que es resumeixen en el següent extracte:

1. Objecte: premiar el guarniment dels mostradors comercials de la ciutat durant algunes celebracions del calendari festiu de la ciutat.

2. Requisits dels beneficiaris: lliure concurrència entre totes les persones físiques o jurídiques que ho desitgin que tenguin un comerç amb mostrador al municipi de Maó i títol habilitant. No poden optar al premi les persones que no puguin tenir la consideració de persones beneficiàries d'una subvenció d'acord amb la normativa d'aplicació.

3. Modalitats de participació:

a) Certamen Maó+Flors: categoria “Maó+Flors clàssic” (elements simbòlics florals) i modalitat “Maó+Flors musical” (elements simbòlics florals i musicals)

b) Certamen Festes de Gràcia: “Festes de Gràcia clàssic” (elements simbòlics de l'imaginari tradicional de la festa) i modalitat “Festes de Gràcia lliure” (elements simbòlics diferents a l'anterior)

c) Certamen Nadal: “Nadal clàssic” (elements simbòlics de l'imaginari tradicional de la festa) i modalitat “Nadal lliure” (elements simbòlics diferents a l'anterior)

4. Forma i termini de presentació de sol·licituds: mitjançant tràmit electrònic específic a la Seu electrònica municipal amb els següents terminis segons el certamen:

a) Certamen Maó+Flors: fins al 27 d'abril de 2022 (inclusivament)

b) Certamen Festes de Gràcia: fins al 22 d'agost de 2022 (inclusivament)

c) Certamen Nadal: fins al 21 de novembre de 2022 (inclusivament)

5. Procediment de concessió de la subvenció:

6. Criteris d'atorgament: Enginy de la creació, originalitat i creativitat del mostrador, ús de materials reciclats, esforç que hagi suposat la confecció del mostrador.

7. Import: 2.400 euros en premis (800,00 euros per certamen, dels quals 400,00 euros per categoria amb un primer premi de 200,00 euros i dos accèssits de 100,00 euros cadascuna).

8. Partida: D01-3380-4840311.

9. Òrgan instructor: cap d'unitat del Servei Municipal de Cultura.

10. Òrgan avaluador: jurat format per les següents persones: alcalde (president), regidor responsable de l'àrea de festes (vicepresident), un membre de cada grup polític municipal (vocal), un membre d'una associació comercial del municipi (vocal), cap d'unitat del Servei Municipal de Cultura (secretari).

11. Òrgan resolutiu: regidor de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat.

12. Enllaç de consulta de les bases completes: https://www.ajmao.org/tauler/edictes.aspx?TIPO=01

QUART. Comunicar aquesta resolució als Serveis Econòmics, a l'objecte que realitzin les operacions comptables oportunes.

CINQUÈ. Comunicar aquesta resolució a la Intervenció municipal, amb la finalitat de remetre la informació corresponent a la Base de Dades Nacional de Subvencions, d'acord amb el que disposa l'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

SISÈ. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'edictes de l'Ajuntament.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica  (7 d'abril de 2022)

El tinent d'alcaldia de Dinamització Econòmica i festes

José Manuel García Pascual