Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 212835
Acord del Consell de Govern d’11 d’abril de 2022 pel qual s'autoritza el projecte de la inversió declarada d'interès autonòmic de les intervencions previstes per a la conversió del Teatre Sala Augusta en seu del Conservatori professional de música i dansa de Menorca en el terme municipal de Maó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb el Reial decret 1876/1997, de 12 de setembre, mitjançant el qual es va fer efectiu el traspàs de les competències en matèria d'ensenyament no universitari de l'Estat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aquesta va assumir, entre altres competències, «l'elaboració, supervisió, aprovació, contractació i execució de projectes de noves construccions, reforma, ampliació o millora de les existents, així com la dotació i l'equipament referent als centres públics. Convocatòria i resolució de concursos i projectes d'edificis i material [...]».

D'acord amb l'article 36.2 de l'estatut d'autonomia de les Illes Balears, correspon a la Comunitat Autònoma la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

D'acord amb l'article 2.6 lletra a del Decret 11/2021, de 15 de febrer de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, estableix que la la Conselleria d'Educació i Formació Professional, a través de la Direcció general de Planificació, Ordenació i Centres, li correspon, entre d'altres competències, la coordinació de les infraestructures i dels serveis educatius.

L'article 70 de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, atribueix al Consell Insular de Menorca, com a competències pròpies, entre d'altres, la cultura, les activitats artístiques i culturals, el foment i difusió de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d'arts combinades, la promoció i animació i sociocultural. Li correspon també, d'acord amb l'art. 73 de l'Estatut, l'exercici de l'activitat de foment en aquestes matèries, sens perjudici de l'activitat que correspon a la Comunitat Autònoma, i la fixació de polítiques pròpies o, quan així ho decideixin, la fixació de polítiques comunes amb altres consells insulars i amb altres illes, comunitats o amb l'Estat d'acord amb el Govern de les Illes Balears. Així mateix, d'acord amb l'article 36.d) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, li correspon la cooperació en el foment del desenvolupament econòmic i social i en la planificació en el territori insular provincial, d'acord amb les competències de les altres Administracions Públiques en aquest àmbit.

La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB, núm. 38 de 17 de març de 2022) estableix en el seu article 104.1 que l'administració educativa ha de dur a terme la planificació de les infraestructures educatives públiques per garantir, d'una banda, que els centres educatius es troben en les millors condicions i, de l'altra, per donar resposta a les necessitats socials d'escolarització, a la diversificació de l'oferta formativa i a les demandes de les famílies amb una dotació de places escolars públiques suficients. La distribució dels centres educatius ha d'incloure el criteri d'equilibri entre demografia i territori. Aquesta planificació ha de tenir en compte la valoració de la comunitat educativa a través dels consells escolars insulars.

Per complir aquests objectius i exercir les funcions atribuïdes, la Conselleria d'Educació i Formació Professional considera necessari i urgent impulsar les obres per a la reforma i conversió del Teatre Sala Augusta, perquè Menorca compti amb un Conservatori professional de música i dansa que cobreixi les necessitats educatives de l'illa.

El 15 de novembre de 2021, el Consell de Govern va acordar declarar inversió d'interès autonòmic el Conservatori Professional de Música de Menorca, a Maó, i es consideraren sistema general d'equipament públic docent en sòl urbà les parcel·les cadastrals 8159607FE0185N i 8159608FE0185N, de propietat municipal, ubicades al terme municipal de Maó. L'Acord es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el 16 de novembre de 2021.

D'acord amb el que es disposa en l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el 18 de novembre de 2021 es va enviar a l'Ajuntament de Maó el projecte d'obres i la sol·licitud d'informe sobre aquest, en el termini de quinze dies naturals des de la seva recepció, el qual, en data 15 de març de 2022, va emetre informe favorable al projecte d'execució de conversió del teatre Sala Augusta en seu del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca.

El 18 de novembre de 2021, es va publicar en el BOIB la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 16 de novembre de 2021 per la qual s'aprova dur a terme el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de la conversió del Teatre Sala Augusta en seu del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca al terme municipal de Maó (fase 1).

El 7 de febrer de 2022 l'Acord de Consell de Govern va acordar l'autorització de firma del conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional, l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Maó relatiu a la 1a Fase de les obres de conversió del Teatre Sala Augusta en seu del Conservatori professional de música i dansa de Menorca (Maó)

Una vegada transcorregut el termini d'al·legacions fixat en la Resolució, complerts els tràmits establerts en el Decret llei 1/2018, i d'acord amb l'article 8.4 del Decret llei, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern aprovar els projectes d'obra per a la construcció dels equipaments declarats inversió d'interès autonòmic abans esmentats.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, en la sessió de dia 11 d'abril de 2022 adoptà l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, autoritzar l'aprovació del projecte d'obra de conversió del Teatre Sala Augusta en seu del Conservatori professional de música i dansa de Menorca, fase 1, que recull les intervencions previstes en les parcel·les cadastrals 8159607FE0185N i 8159608FE0185N, de propietat municipal, ubicades en el terme municipal de Maó.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 11 d'abril de 2022

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez