Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 208682
Aprovació inicial de la modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera, a propòsit de preveure un nou àmbit de terrenys destinats a sistema local d’equipaments i infraestructura EQ/IF en el nucli urbà des ca Marí, TM Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular, en  la sessió ordinària de dia 25 de març de 2022, ha aprovat el següent

ACORD

Primer.- Aprovar inicialment la modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera, a propòsit de preveure un nou àmbit de terrenys destinats a sistema local d'equipaments i infraestructura EQ/IF en el nucli urbà des ca Marí, TM formentera; tot de conformitat amb l'article 10, de la Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial (LOT) tot això en relació a l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, segons la redacció derivada de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (EAIB), i la creació del Consell Insular de Formentera; així com de conformitat amb l'establert en la disposició addicional sisena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB) i el conjunt d'aqueixa darrera llei.

Segon.- Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Tercer.- Donar audiència als interessats i establir un període d'exposició pública, d'acord amb els articles 45 i 46 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Quart.- Considerar, així mateix, que, conforme a l'article 10.1.c de LOT, l'expedient ha de ser objecte d'informació pública mitjançant publicació del corresponent edicte al BOIB i, com a mínim, a un dels diaris de major circulació a Formentera i també en la pàgina web de Consell Insular, en el punt d'informació electrònica (de contingut territorial i urbanístic), on s'ha d'incloure l'expedient complet, per a permetre l'accés electrònic en tot moment.

Segons l'article 10.2 de la darrera Llei citada, en tractar-se d'una modificació, el termini d'aquesta informació pública no serà de dos mesos, sinó que serà de la meitat, amb la qual cosa, el termini als efectes de la LOT és, com a mínim, d'un mes. L'article 55.3.I de la LUIB, segons la modificació derivada de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, ho fixa en 30 dies, amb la qual cosa, conjuntant les dos normatives, seran 30 dies els que s'haurà de sotmetre l'expedient a informació pública.

En qualsevol cas, s'haurà d'acomplir amb allò establert en l'article 25 del Text refós de la llei sobre règim del sol i rehabilitació urbana aprovat pel Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, a propòsit de la informació pública en tots els seus extrems.

També caldrà estar a l'establert a l'article 83 de la citada Llei 39/2015.

Cinquè.- Considerar conforme a l'article 51.2 de la LUIB, sobre Suspensió d'aprovacions i atorgaments d'autoritzacions i llicències l'aprovació inicial dels instruments de planejament urbanístic (i el PTI, també ho és als efectes de Formentera) determina per si sola, segons l'article 27.3 del TRLSiRU la suspensió prevista en l'article 51.1 de la citada LUIB, almenys en els àmbits en què les noves determinacions suposin una modificació del règim urbanístic. L'acord pel qual se sotmet a informació pública l'instrument del planejament aprovat inicialment ha d'expressar necessàriament les zones del territori objecte del planejament afectades per la suspensió. La publicació de l'acord d'aprovació provisional dels instruments de planejament determina per si sola la pròrroga de la suspensió.

Les zones del territori objecte del planejament afectades per la suspensió són les següents parcel·les cadastrals:

  • 6536917CC6863N0001FU
  • 6633914CC6863S0001PG
  • 6633914CC6863S0000OF

Les determinacions suspensives contingudes en aquest apartat produiran els seus efectes des de l'endemà de la publicació al BOIB de l'acord d'aprovació inicial de la modificació puntual del present instrument d'ordenació, el qual es mantindrà fins a l'aprovació definitiva. En qualsevol cas, resultarà d'aplicació l'establert en l'article 151 de la LUIB sobre Procediment d'atorgament de les llicències urbanístiques.

D'acord amb l'article 51.3 de la mateixa LUIB, es podran tramitar els instruments, atorgar llicències o presentar les comunicacions prèvies que, a més de complir amb les determinacions vigents, compleixen també amb les determinacions establertes als àmbits afectats per la modificació.

També es deixa constància que a l'expedient hi és la relació a què es refereix l'article 59.5 [Modificació dels instruments de planejament urbanístic] de la LUIB sobre “persones propietàries o titulars d'altres drets reals sobre les finques afectades durant els cinc anys anteriors a la seva iniciació” i, en idèntic sentit, la legislació de règim local: article 70 ter de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

Sisè.- Sol·licitar, conforme a l'article 10.1.d de la LOT, l'informe corresponent (àmbit estricte de l'ordenació territorial) al Govern de les Illes Balears, al qual també se li demana ex article 55.3.II de la LUIB, sobre l'àmbit estricte urbanístic i, finalment, sol·licitar l'informe preceptiu a la Delegació de Govern de l'Estat a les Illes Balears.

Considerar que, conforme al citat article 10.1.d de la LOT es poden sol·licitar (potestativament) informes a d'altres entitats que no siguin les estrictes administracions públiques (Govern de l'Estat i Govern de les Illes Balears), com a possibles ens consultats.

En no afectar a qüestions comunes amb l'illa d'Eivissa, segons l'ordenació territorial derivada del Pla Territorial Insular d'Eivissa i Formentera, aprovat el 21 de març de 2005, en la part que aquest Pla abastava i abasta les Pitiüses com a conjunt territorial, i es manté com a Pla Territorial Insular d'Eivissa, tot i la creació del Consell Insular de Formentera per mor de la reforma de l'Estatut d'autonomia per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, no s'haurà de consultar el Consell Insular d'Eivissa.

Segons l'article 10.2 de la LOT, en tractar-se d'una modificació, el termini per a l'emissió d'aqueixos informes, per aqueixes administracions, se reduirà a la meitat.

Setè.- Considerar, a més a més, i tot i que és obligació del secretari de la corporació acomplir amb les obligacions establertes en l'article 189 i concordants de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques (en tot allò que, en hipòtesi, el patrimoni de l'Administració general de l'Estat es puga veure afectat per aquesta modificació del PTI), que no se'n sol·licita perquè no hi ha afectacions d'aquest concret àmbit.

Vuitè.- Considerar que, conforme a l'article 10.1.e i f de la LOT, si n'hi hagués discrepàncies fruit de la informació pública i dels informes sol·licitats i emesos, s'haurà d'estar al que aqueixos apartats de l'article 10.1 de la Llei citada, estableixen al respecte.

Novè.- Considerar, per al seu dia, que l'aprovació final correspondrà al Ple de la corporació, per majoria absoluta, com també pertoca fer-ho en l'aprovació inicial present, de conformitat amb la naturalesa jurídica especial del Consell Insular de Formentera per a l'aprovació dels instruments d'ordenació territorial, que a la volta també són instruments urbanístics (i si com a instrument urbanístic ho necessiten, a propòsit de les competències municipals), així es considera, tot essent els mateixos corporatius els que ho han d'aprovar, a propòsit de les competències territorials.

Desè.-  Considerar que, en qualsevol cas, s'haurà de publicar l'acord complet i el text íntegre de l'aprovació de la modificació present del PTI, inclosa la part normativa i planimètrica, al BOIB als efectes d'entrada en vigor, segons l'establert en la citada LOT, i també d'acord amb la citada LUIB, com a modificació, a la volta, d'un instrument d'ordenació territorial i urbanística, per la naturalesa especial del PTI de Formentera (a la volta Normes subsidiàries de Formentera).

Onzè.- Considerar, finalment, que, des del punt de vista de l'aplicació de la normativa sobre ordenació territorial i urbanística, s'haurà d'enviar en el seu dia un exemplar diligenciat a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears, depenent del Govern de les Illes Balears.

Dotzè.- Habilitar els serveis tècnics del Consell Insular per tal que, amb caràcter previ a l'obertura del període d'informació pública, esmenin els possibles errors que es detectin a la documentació escrita i/o gràfica de les normes i, en qualsevol cas, els indicats als informes tècnics que consten a l'expedient (Àrea d'Urbanisme i Àrea de patrimoni cultural).

En conseqüència,

es dona audiència als interessats i s'estableix un període d'exposició pública, d'acord amb els articles 45 i 46 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 10.1.c de LOT.

A tal efecte, l'expedient és objecte d'informació pública mitjançant publicació d'aquest edicte al BOIB i, com a mínim, a un dels diaris de major circulació a Formentera i també en la pàgina web de Consell Insular, en el punt d'informació electrònica (de contingut territorial i urbanístic on es pot localitzar www.conselldeformentera.cat), on s'inclou l'expedient complet, per a permetre l'accés electrònic en tot moment.

Segons l'article 10.2 de la LOT, en tractar-se d'una modificació, el termini d'aquesta informació pública no serà de dos mesos, sinó que serà de la meitat, amb la qual cosa, el termini als efectes de la LOT és, com a mínim, d'un mes. L'article 55.3.I de la LUIB, segons la modificació derivada de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, fixa el termini en 30 dies, amb la qual cosa, conjuntant les dos normatives, seran 30 dies els que s'haurà de sotmetre l'expedient a informació pública.

En qualsevol cas, s'acompleix allò establert en l'article 25 del Text refós de la llei sobre règim del sol i rehabilitació urbana aprovat pel Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, a propòsit de la informació pública en tots els seus extrems.

També caldrà estar a l'establert a l'article 83 de la citada Llei 39/2015.

 

Formentera, a la data de la signatura electrònica (6 d'abril de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera

Ana Juan Torres