Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 208384
Bases reguladores per a la concessió de subvencions de l’Ajuntament de Deià a particulars, empreses, entitats culturals i associacions cíviques per a la realització de programes i activitats culturals de l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que per Resolució de Batlia núm. 86 de 8 d'abril de 2022, s'han aprovat les següents bases reguladores per a la concessió de subvencions de l'Ajuntament de Deià a particulars, empreses, entitats culturals i associacions cíviques per a la realització de programes i activitats culturals de l'any 2022.

Aprovació bases reguladores i publicació al diari oficial

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reglament Municipal Regulador de Subvencions de l'Ajuntament de Deià i les bases per a l'execució del pressupost del municipi de Deià per a l'any 2022, es convoca la concessió de les subvencions a particulars, entitats culturals i associacions cíviques per a la realització de programes i activitats culturals de l'any 2022.

Aquesta convocatòria es regeix pels principis de publicitat, competència i objectivitat, així com pel de eficàcia en l'assoliment dels objectius proposats i l'eficiència en l'assignació i ús dels recursos públics.

Quantia total màxima i aplicació pressupostària

La quantia màxima a atorgar en aquesta convocatòria és de 10.131€ euros, i es finançarà en càrrec a l'aplicació pressupostària 480.00/330 del Pressupost Municipal de l'exercici 2022.

Objecte i finalitat

L'objecte de la convocatòria és regular i fixar els criteris i el procediment de sol·licitud, tramitació, concessió, justificació i pagament de les subvencions que atorgui l'ajuntament de Deià destinades a finançar programes i activitats culturals per part de particulars, empreses, entitats culturals i associacions que s'hagin realitzat total o parcialment entre el 1r de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2022.

La finalitat d'aquestes subvencions és fomentar la iniciativa ciutadana, tant de manera individual com col·lectiva, en projectes i activitats de caire cultural, contribuint al finançament i/o consecució de les mateixes, sent objecte de subvenció les activitats i programes de difusió cultural, les iniciatives de recuperació i difusió del patrimoni cultural, tradicional i popular; i activitats d'animació i formació sociocultural.

Procediment de concessió

El procediment de concessió d'aquestes subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.

Requisits i acreditació

1. Podran sol·licitar aquesta subvenció els particulars, empreses, les entitats culturals i les associacions cíviques que es trobin al corrent de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

2. Que es trobin al corrent dels seus deutes amb l'Ajuntament, i que no estiguin incursos en cap dels supòsits de prohibició per obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre General de Subvencions (LGS).

3. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

4. Les sol·licituds s'han de presentar o han d'estar presentades al Registre General de l'Ajuntament de Deià, dintre del termini màxim fixat.

Òrgans competents per la instrucció i resolució del procediment

L'òrgan competent per l'ordenació i instrucció del procediment serà la Regidoria de Cultura.

L'òrgan competent per a la resolució d'aquesta subvenció serà la Batlia.

Despeses subvencionables

Es consideren despeses subvencionables aquelles que de forma indubtable responen a la naturalesa de l'activitat subvencionada i es realitzen total o parcialment en el termini establert a la convocatòria.

Termini de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds, juntament amb la documentació exigida, s'hauran de presentar com a màxim fins el dia 30 de novembre de 2022, al Registre de l'Ajuntament de Deià, i podrà ser de forma presencial per a les persones físiques i haurà de ser a través de la seu electrònica https:// ajdeia.sedelectronica.es/info.0 per a les persones jurídiques.

Termini de resolució i notificació

S'aniran resolent les sol·licituds a mesura que es presentin.

El termini per a l'atorgament de les subvencions serà, com a màxim, d'un mes a comptar des de la data de presentació de sol·licituds.

El termini per a presentar al·legacions o reclamacions a la resolució de l'atorgament de les subvencions a particulars, entitats culturals i associacions per a la realització de programes i activitats culturals per a l'any 2022, serà, com a màxim, de 10 dies a comptar des de la notificació de l'atorgament o denegació de les subvencions.

Subsanació de deficiències

Si la sol·licitud d'inici no reuneix els requisits fixats a aquestes bases, les dades d'identificació, tant de la subvenció sol·licitada com de la persona sol·licitant, i/o qualsevol de les previstes a l'article 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es requerirà al sol·licitant, d'acord amb allò establert a l'article 68 de la Llei LPAC per tal que en el termini de deu dies hàbils subsani les deficiències o acompanyi els documents preceptius. Si així no ho fes, se la tindrà per desistida de la seva petició, prèvia notificació de la resolució, que haurà de dictar-se en els termes previstos a l'article 21.1 de la LPAC.

Documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud

1. Annex I: Sol·licitud de subvenció.

2. Annex II: Declaració responsable.

3. Fotocòpia del document del CIF de l'entitat o associació o fotocòpia del DNI del sol·licitant.

4. Memòria de les activitats a realitzar des de l'associació per a les quals es demana la subvenció, amb informació gràfica.

5. Informe justificatiu i documentació justificada de les despeses.

6. Declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut, i quines quantitats en aquest cas, ajuts a altres organismes amb la mateixa finalitat i exercici.

7. Fotocòpia de la llibreta bancària o certificat bancari amb el número de compte corrent per a la transferència bancària.

La presentació de la sol·licitud de subvenció pressuposa el coneixement i l'acceptació de les normes que la regulen.

El model de sol·licitud i els seus annexos hauran de ser documents originals signats pel representant legal de l'entitat sol·licitant.

Criteris generals de valoració de les sol·licituds presentades

Les subvencions s'atorgaran segons ordre d'arribada i fins a exhaurir el pressupost disponible.

Possibilitat de bestreta

Si l'activitat encara no s'ha realitzat, el sol·licitant podrà demanar una bestreta que podrà fer-se en el percentatge que determini la Regidoria de Cultura i la Batlia; en qualsevol cas, l'atorgament definitiu de la subvenció no serà definitiva fins que no s'entregui tota la documentació requerida i en cas que les despeses justificades siguin superiors a la bestreta, el sol·licitant haurà de reintegrar la diferència.

Compatibilitat amb altres subvencions.

Aquestes subvencions són compatibles amb d'altres destinades a la mateixa finalitat i atorgades per altres administracions públiques o ens públics privats, però en cap cas l'import de les subvencions concedides no pot ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions d'altres entitats, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat a desenvolupar pel beneficiari.

Publicitat de les subvencions concedides.

Les publicacions relatives a aquesta convocatòria es faran a almanco al tauler d'anuncis de l'ajuntament de Deià, a la pàgina web de l'Ajuntament de Deià www.ajdeia.net, a la seu electrònica de l'Ajuntament de Deià https:// ajdeia.sedelectronica.es i en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

 

Deià, en el dia de la signatura electrònica (8 d'abril de 2022)

El batle de Deià Lluís Enric Apesteguia Ripoll

 

 

ANNEX I

Data ___________________________________

Subvencions de l'Ajuntament de Deià a particulars, empreses, entitats culturals i associacions cíviques per a la realització de programes i activitats culturals de l'any 2022

Projectes per als quals sol·licita subvenció (concepte i quantitat total)

1) ______________________________________________________________________________

2) ______________________________________________________________________________

3) ______________________________________________________________________________

4) ______________________________________________________________________________

5) ______________________________________________________________________________

Dades del beneficiari

Nom i llinatges: __________________________________________________________________

Nom de l'empresa o entitat (si escau): _________________________________________________

Adreça _________________________________________________________________________

Telèfon fix: ______________________________________________________________________

Telèfon mòbil: ____________________________________________________________________

Correu electrònic: _________________________________________________________________

Data de naixement: ____ / _____ / _____

DNI / NIF: ______________________________________________________________________

DOCUMENTACIÓ QUE S'ADJUNTA

Annex I: Sol·licitud de subvenció

Annex II: Declaració responsable

□ Fotocòpia del document del CIF de l'entitat o associació o fotocòpia del DNI del sol·licitant.

□ Memòria de les activitats a realitzar des de l'associació per a les quals es demana la subvenció, amb informació gràfica.

□ Informe justificatiu i documentació justificada de les despeses.

□ Declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut, i quines quantitats en aquest cas, ajuts a altres organismes amb la mateixa finalitat i exercici.

□ Fotocòpia de la llibreta bancària o certificat bancari amb el número de compte corrent per a la transferència bancària.

El sol·licitant autoritza que aquest Ajuntament pugui comprovar que els beneficiaris es troben al corrent de les seves obligacions davant l'Agència Estatal d'Administració Tributària i Seguretat Social, o els certificats que acreditin aquesta situació.

Deià, ______ de _______________________ de 20______

(Firma sol·licitant o representant legal, si és el cas)

 

ANNEX II DECLARACIÓ RESPONSABLE

Jo, ___________________________________________________________________________

en representació de (si és el cas)____________________________________________________

DECLAR haver llegit i entès les bases d'aquesta convocatòria, i que complesc tots els seus punts.

DECLAR específicament estar al corrent de les obligacions tributàries estatals, autonòmiques i amb l'Ajuntament de Deià.

DECLAR sota la meva responsabilitat que no incorr en cap de les prohibicions establertes en l'article 13 de la Llei 38/2003 General de Subvencions,

 

Deià, _________ de ________________________ de 20______

(Firma sol·licitant o representant legal, si és el cas)