Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 187912
Aprovació definitiva de l’ordenança reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. Exp. 152/2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple de l'Ajuntament, a la sessió de dia 9 de febrer de 2022, es va aprovar de forma provisional l'ordenança reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, i aquest ha estat exposat al públic durant trenta dies hàbils sense que s'hi hagin presentat reclamacions. En conseqüència, d'acord amb allò establert a l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, l'acord s'entén definitivament adoptat, d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem núm. 4615/2013, de 23 de setembre de 2013, en el cas de modificacions de les ordenances fiscals, és suficient amb la publicació del text modificat, sense haver-se de publicar el text íntegre d'aquestes. Se'n publica la modificació adoptada de l'article 8 de l'ordenança al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica i al taulell d'anuncis de l'Ajuntament.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST MUNICIPAL SOBRE L'INCREMENT DE VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA

«Article 8. Base imposable

1. La base imposable d'aquest Impost està constituïda per l'increment real del valor dels terrenys de naturalesa urbana, posat de manifest en el moment de la meritació i experimentat al llarg d'un període màxim de 20 anys.

2. Per determinar la base imposable, mitjançant el mètode d'estimació objectiva, es multiplicarà el valor del terreny en el moment de la meritació pel coeficient que correspongui al període de generació conforme a les regles previstes en l'apartat 4 d'aquest article.

3. Quan, a instàncies del subjecte passiu conforme al procediment establert en l'article 104.5 de la Llei 2/2004, reguladora dels hisendes locals, es constati que l'import de l'increment de valor és inferior a l'import de la base imposable determinada mitjançant el mètode d'estimació objectiva, es prendrà com a base imposable l'import d'aquest increment de valor.

4. El període de generació de l'increment de valor serà el nombre d'anys al llarg dels quals s'hagi posat de manifest aquest increment.

En els supòsits de no subjecció, tret que per llei s'indiqui una altra cosa, per al càlcul del període de generació de l'increment de valor posat de manifest en una posterior transmissió del terreny, es prendrà com a data d'adquisició, a l'efecte del que disposa el paràgraf anterior, aquella en la qual es va produir l'anterior meritació de l'impost.

En el còmput del nombre d'anys transcorreguts es prendran anys complets, és a dir, sense tenir en compte les fraccions d'any. En cas que el període de generació sigui inferior a 1 any, es prorratejarà el coeficient anual tenint en compte el nombre de mesos complets, és a dir, sense tenir en compte les fraccions de mes.

El coeficient a aplicar sobre el valor del terreny en el moment de la meritació, calculat conforme al que es disposa en els apartats anteriors, serà el següent:

Període de generació

Coeficient

Inferior a 1 any

0,14

1 any

0,13

2 anys

0,15

3 anys

0,16

4 anys

0,17

5 anys

0,17

6 anys

0,16

7 anys

0,12

8 anys

0,10

9 anys

0,09

10 anys

0,08

11 anys

0,08

12 anys

0,08

13 anys

0,08

14 anys

0,10

15 anys

0,12

16 anys

0,16

17 anys

0,20

18 anys

0,26

19 anys

0,36

Igual o superior a 20 anys

0,45

5. Els percentatges anuals fixats podran ser modificats per l'Ajuntament, dins els límits màxim i mínim establerts per la llei. Aquests límits també podran ser modificats per les lleis de pressuposts generals de l'Estat.»

Aquesta modificació entrarà en vigor i començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació.

 

Capdepera, 31 de març de 2021

El batle Rafel Fernández Mallol