Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 187661
Aprovació definitiva de l’ordenança reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica. Exp. 215/2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple de l'Ajuntament, a la sessió de dia 9 de febrer de 2022, es va aprovar de forma provisional l'ordenança reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, i aquest ha estat exposat al públic durant trenta dies hàbils sense que s'hi hagin presentat reclamacions. En conseqüència, d'acord amb allò establert a l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, l'acord s'entén definitivament adoptat, d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem núm. 4615/2013, de 23 de setembre de 2013, en el cas de modificacions de les ordenances fiscals, és suficient amb la publicació del text modificat, sense haver-se de publicar el text íntegre d'aquestes. Se'n publica la modificació adoptada de l'article 3 de l'ordenança al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica i al taulell d'anuncis de l'Ajuntament.

«ARTICLE 3. Exempcions

1. Estan exempts de l'Impost:

a) Els vehicles oficials de l'Estat, comunitats autònomes i entitats locals adscrits a la defensa nacional o a la seguretat ciutadana.

b) Els vehicles de representacions diplomàtiques, oficines consulars, agents diplomàtics i funcionaris consulars de carrera acreditats a Espanya que siguin súbdits dels països respectius, identificats externament i a condició de reciprocitat en l'extensió i el grau.

Així mateix, els vehicles dels organismes internacionals amb seu o oficina a Espanya i dels seus funcionaris o membres amb estatut diplomàtic.

c) Les ambulàncies i altres vehicles directament destinats a l'assistència sanitària que pertanyin a la Creu Roja.

d) Els vehicles per a persones de mobilitat reduïda esmentats a la lletra A de l'annex II del Reglament general de vehicles, aprovat pel Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre.

Així mateix, n'estan exempts els vehicles matriculats a nom de persones amb grau de discapacitat reconegut per al seu ús exclusiu. Aquesta exempció s'aplicarà sempre que es mantinguin aquestes circumstàncies, tant pel que fa als vehicles conduïts per persones amb discapacitat com pel que fa als destinats al seu transport.

En qualsevol cas, els subjectes passius beneficiaris d'aquesta exempció no podran gaudir-ne per a més d'un vehicle simultàniament.

A aquests efectes, es consideren persones amb un grau de discapacitat les que tinguin aquesta condició legal en grau igual o superior al 33 %.

e) Els autobusos urbans adscrits al servei de transport públic en règim de concessió administrativa atorgada per aquest Ajuntament.

f) Els tractors, remolcs, semiremolcs i maquinària amb la corresponent cartilla d'inspecció agrícola.

2. Per poder gaudir de les exempcions a què es refereixen les lletres d) i f) de l'apartat 1 del present article, les persones interessades n'hauran d'instar la concessió, tot indicant les característiques del vehicle, la matrícula i la causa del benefici. Si l'administració municipal declara l'exempció s'expedirà un document que n'acrediti la concessió.

A més, i pel que fa a l'exempció prevista en el paràgraf d) de l'apartat 1 anterior, per als vehicles matriculats a nom de persones amb grau de discapacitat reconegut, la persona interessada haurà d'aportar el certificat del grau de discapacitat atorgat emès per l'òrgan competent i declarar que el vehicle és per al seu ús exclusiu.

3. Les esmentades exempcions es concediran a petició de la persona interessada.

Amb caràcter general, a l'efecte de la concessió de beneficis fiscals, aquests comencen a partir de l'exercici següent al de la sol·licitud i no poden tenir caràcter retroactiu.

No obstant això, quan se sol·liciti per a vehicles de nova matriculació, es concedirà l'exempció per a l'exercici en curs sempre que la sol·licitud es formuli en el mateix moment que la de l'alta del vehicle.

Article 3 bis. Bonificacions

1. Els vehicles que emprin com a classe de carburant el biodièsel podran gaudir d'un 20 % de bonificació; i d'un 30 % en el cas que el seu sistema de propulsió sigui mixt, de conformitat amb el que disposa l'article 95.6 del RDLEG 2/2004, de 5 de març. També s'estableix una bonificació del 60 % de la quota als vehicles amb emissió = 0; i d'una bonificació del 40 % de la quota als vehicles amb emissió < 120 gr/km.

2. S'estableix una bonificació de fins al 60 % per als vehicles híbrids, i una bonificació del 75 % per a vehicles elèctrics.

3. Els vehicles històrics o aquells que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys disposaran d'una bonificació del 100 % de la quota de l'impost. La referida antiguitat es comptarà a partir de la data de la fabricació o, si aquesta no es conegués, a partir de la data de la primera matriculació o la data en què el corresponent tipus o variant es va deixar de fabricar.

4. Les esmentades bonificacions es concediran a sol·licitud de la persona interessada, petició que haurà d'anar acompanyada de la documentació que acrediti el compliment dels requisits exigits per a la seva concessió.

Amb caràcter general, a l'efecte de la concessió de beneficis fiscals, aquests comencen a comptar a partir de l'exercici següent al de la sol·licitud i no poden tenir caràcter retroactiu.

No obstant això, quan se sol·liciti per a vehicles de nova matriculació, es concedirà la bonificació per a l'exercici en curs sempre que la sol·licitud es formuli en el mateix moment que la de l'alta del vehicle.»

Aquesta modificació entrarà en vigor i començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació.

 

Capdepera, 31 de març de 2021

El batle Rafel Fernández Mallol