Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 183908
Concessió de subvenció nominativa del Consell Insular de Formentera al Club Surf Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 11 de març de 2022, celebrada en forma presencial, va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

(...)

Primer.- APROVAR l'atorgament de subvenció nominativa directa per l'import de 35.000€, al Club surf Formentera amb CIF G07297336, per a la contractació del servei de personal tècnic per portar les activitats de l'Escola Municipal de Vela de Formentera per a l'any 2022, el qual s'adjunta com Annex I.

Segon.- La gestió de la subvenció es durà a terme d'acord amb la signatura del conveni annex a la proposta.

Tercer.-  AUTORITZAR I DISPOSAR LA DESPESA amb càrrec a la partida pressupostària 2022.1.341.48000 dels pressupostos per l'any 2022.

Quart.-  RECONÈIXER l'obligació de l'import concedit del 50%, ordenar el pagament del 50% de la subvenció per valor de 17.500€ i registrar l'operació com a pendent de justificar fins que el beneficiari no procedeixi a la justificació de la mateixa d'acord amb les normes de la concessió.

Cinquè.-FACULTAR a la senyora Presidenta del Consell Insular de Formentera, perquè una vegada estigui aprovada aquesta subvenció de concessió nominativa directa, pugui signar el conveni annex, segons l'estipulat a l'article 9.2.q) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consell insulars.

Sisè.- GUARDAR còpia d'aquest conveni en el Registre de Convenis que es troba ubicat a la secretaria de la Corporació.

Setè.- NOTIFICAR aquest acord al Club Surf Formentera.

Vuitè.- PUBLICAR el Conveni en BOIB i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera.                                      

 

ANNEX I

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i el Club Surf Formentera per a la contractació del servei de personal tècnic per portar a terme les activitats de l´Escola Municipal de Vela de Formentera per a l'any 2022

Reunits

D'una part, la senyora Ana Juan Torrres, major d'edat, veïna de Formentera, domiciliat a la plaça de la constitució núm. 1 a Formentera, amb Document Nacional d'Identitat núm. ***5248**.

El Sr. Alexander Buchau, major d'edat, amb NIE ***4079**, i domicili a efectes de notificacions a l´Avinguda Joan Castelló i Guasch nº21, Sant Ferran, Formentera (immobiliària Casa Blanca).

Intervenen

La Sra. Ana Juan Torres, com a presidenta del Consell Insular de Formentera, actuant en nom i representació d'aquesta Corporació, amb CIF P0702400C i amb domicili a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier (Formentera), en virtut de l'Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 d'octubre de 2021, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de l'article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de l'article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, assistit pel secretari de la Corporació, el Sr. Angel C. Navarro Sánchez, de conformitat amb l'article 161 del ROC.

El Sr. Alexander Buchau, president del Club Surf Formentera, qui actua en representació del citat Club, el qual disposa de CIF G07297336, segons l'Acta de l'Assemblea General ordinària del Club Surf Formentera, de data 27 de gener de 2020.

Ambdues parts actuen en representació de les seves respectives entitats, es reconeixen mútuament plena capacitat jurídica per obrar, i,

Manifesten

1.Que l´escola municipal de vela, situada al terreny de domini públic marítim terrestre del carrer Almadrava, a s´Estany des Peix, La Savina, Formentera.

2. Que les esmentades instal·lacions esportives són béns de domini públic segons l'establert en l'article 125 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i a l'article 6 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, de patrimoni de les Illes Balears.

3. Que, als efectes de donar ús a les instal·lacions del Consell Insular de Formentera per aquest any 2021, per tal d'exercir els interessos del Consell Insular de Formentera, aquest es troba habilitat per promoure tota classe d'activitats nàutiques i donar serveis públics que contribueixin a satisfer les necessitats i aspiracions del municipi de Formentera, donada la competència establerta per l'article 70.9 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, que modifica l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. A més, de forma específica, la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport a les Illes Balears, estableix al seu article 11, entre d'altres, la competència del Consell Insular de Formentera per col·laborar, en el seu àmbit territorial, amb les entitats en el desenvolupament de l'esport.

En virtut de l'exposat anteriorment, ambdues parts acorden formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents:

Clàusules

1. L'objecte d'aquest conveni és la subvenció directa per a la contractació del serveis del personal tècnic per portar a terme les activitats de l'escola municipal de vela del Consell Insular de Formentera al Club Surf Formentera.

2. El Club Surf Formentera aportarà els monitors per al desenvolupament de l'Escola municipal de Vela, coberta plenament pels entrenadors que el club designi, supervisats pel coordinador del Centre d'Esports Nàutics del Consell Insular de Formentera.

3. Els entrenadors del Club Surf Formentera que siguin designats, han de portar a terme les activitats segons la programació establerta per la direcció de l'Escola Municipal de Vela del Consell Insular de Formentera.

4. Les activitats de l'Escola Municipal de Vela les organitza, coordina el Consell de Formentera mitjançant el coordinador del CENF.

5. Garantir que tot el personal sigui contractat sota la supervisió del tècnic responsable de el Centre Nàutic de Formentera, responsable de l'EMVF.

6. El Club Surf Formentera es compromet a tenir regularitzades les relacions laborals de tots els seus entrenadors des de l'inici de l'activitat. Ha de garantir igualment que estan en possessió d'una assegurança de responsabilitat civil. Aquesta assegurança ha de presentar-se al Registre General d'entrada del OAC abans de començar l'activitat.

7. La contractació del personal tècnic per portar les activitats esportives de l'escola de vela, al Club Surf Formentera, queda subjecte a les següents condicions:

8. Obligacions per part del Consell Insular de Formentera

  • Facilitar la uniformitat dels monitors, adequadament serigrafiada segons allò acordat.

  • Realitzar les actuacions d'informació, difusió i inscripció de l'alumnat a l'Escola Municipal de Vela amb caràcter previ a l'inici de cada curs, així com gestionar, si escau, la incorporació d'alumnes que poguessin sol·licitar un cop iniciada l'activitat, sempre que això no suposi l'alteració dels grups ja existents.

  • Pagar el Club Surf Formentera els imports corresponents a la contractació dels monitors de l'escola en el marc d'aquest conveni.

  • Comunicar des de l'àrea d'esports tots els esdeveniments organitzats al llarg de la temporada per facilitar la seva difusió.

9. Obligacions per part del Club Surf Formentera

  • Tenir a tots els seus treballadors en regla segons marca la normativa laboral. 

  • Notificar qualsevol canvi en els contractes dels entrenadors si fos el cas, al coordinador del CENF

  • No podrà contractar, acomiadar o modificar l'entrenador sense previ avís i autorització del coordinador del Centre Nàutic de Formentera

  • Presentar una Memòria Justificativa D'activitat on es presenten les actuacions dutes a terme, un Balanç d'Ingressos i Despeses a més d'un Compte Justificatiu Simplificat (memòria econòmica de l'actuació) i la difusió de l'activitat duta a terme per part del Club de Surf Formentera.

  • Promocionar i difondre l'activitat a les xarxes socials i cartelleria mitjançant el català, llengua vehicular del Consell Insular de Formentera. 

10. Forma de pagament

El Consell Insular de Formentera realitzarà una aportació màxima de 35.000€ IVA inclòs per a la contractació del serveis del personal tècnic per portar les activitats de l'escola municipal de vela del Consell Insular de Formentera esmentada al manifest primer d'aquest conveni, amb càrrega la partida pressupostària 2022.1.341.48000 dels pressupostos generals del Consell Insular de Formentera per l'any 2022.

La forma de pagament per part del Consell Insular de Formentera, serà la següent:

  • S'abonarà al Club Surf Formentera un primer pagament del 50% de 17.500 euros, en el moment de la signatura del conveni.

  • S'abonarà un segon pagament del 50% (17.500€) restant, quan es presenti una memòria justificativa del primer 50%, aportant una memòria responsable amb el contingut que determinen l'Àrea d'Esports i la de Intervenció.

  • El Tècnic de l'àrea d'esports emetrà un informe favorable on digui que la contractació conveniada es du a terme amb normalitat, dins els objectius marcats en aquest conveni.  

  • Durant el més de Gener de 2023 el Club haurà de justificar el 100% de la seua actuació. Aquest serà requisit indispensable per poder signar un nou conveni amb el Consell. Açò no exempta de retornar la quantitat corresponent en el cas de no poder justificar el 100% de les quantitats rebudes.

  • El beneficiari està eximit de presentar garanties atenent la naturalesa de les activitats subvencionades i les seves característiques com beneficiari, de conformitat amb l´article 42 i següents del Real Decret 88/2006, de 21 de juliol, pel qual s´aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

En Compliment del que disposa l´article 11 del decret legislatiu 2/2005, de 25 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears, el Club Surf Formentera queda sotmesa, entre d´altres, a les obligacions següents:

  • Dur a terme les activitats o la inversió o adoptar el comportament que fomenta la concessió de la subvenció.

  • Presentar abans de 31 de gener de 2023, els documents acreditatius de la justificació de la subvenció.

  • Sotmetre´s a les actuacions de comprovació que duguin a terme els òrgans competents en qualsevol moment.

  • Notificar al CIF qualsevol modificació que es pretengui realitzar en la contractació dels treballadors, inicialment presentat, en relació a les actuacions subvencionables.

  • Deixar constància de la percepció i l'aplicació de la subvenció en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que hagi de dur el beneficiari d'acord amb la legislació mercantil o fiscal que sigui aplicable.

  • Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

  • Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l´article 44 d´aquesta Llei.

11. Justificació de la subvenció

El Club Surf Formentera presentarà al registre general d'entrada del CIF, ubicat a l'OAC, dirigida a l'Àrea d'Esports d'aquest Consell, abans del 31 de Gener de 2023 la memòria justificativa simplificada del 100% de la despesa realitzada per la contractació del personal per portar les activitats de l'escola municipal de Vela.

Una vegada presentada tota la documentació, el tècnic de l'àrea d'Esports del Consell de Formentera haurà d'emetre un informe el qual corrobori que efectivament s'ha realitzat aquesta despesa i que tot es correcte per tancar l'expedient.

Acreditació d'estar al corrent de pagament de totes les obligacions tributàries i davant de la seguretat social, o autorització en favor del CIF, perquè pugui sol·licitar els certificats necessaris davant el Ministeri d´Economia i Hisenda i el Departament d'Economia i Hisenda de la Comunitat Balear.

Pressupost d'ingressos i despeses realitzades, en el que s'haurà d'incloure el compte justificatiu de despeses que de conformitat amb el que estableix l´article 72 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s´aprova el Reglament de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

12. Reintegrament de la subvenció

  • S´Estableix l´obligació per part del Club Surf Formentera de reintegrar els fons en el supòsit d'incompliment dels requisits i obligacions establertes per a la concessió, i en tot cas, en els supòsits regulats en l'article 44 del decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears.

  • A més a més, el CIF es reserva el dret a disminuir proporcionalment la seva aportació, en el supòsit d'incompliment parcial del Conveni, o bé en el cas que les despeses justificades no arribin al total de les despeses pressupostades.

13. Vigència

Aquest conveni és vigent des del dia de la seva signatura fins al dia 31 de gener de2023.

Aquest conveni es podrà resoldre, amb audiència prèvia de les parts, entre d'altres, per les causes següents:

  1. El mutu acord entre les parts, que s'ha de formalitzar per escrit

  2. L'incompliment de les normatives d'aplicació i/o dels pactes establerts.

  3. No dur a terme la prestació de les activitats objecte del present conveni. En el cas que la resolució del conveni fos per incompliment per part del Club Surf Formentera, aquest haurà de reintegrar la totalitat les quantitats econòmiques percebudes.

14. Procediment d´atorgament de la subvenció i naturalesa del present conveni

El present conveni té naturalesa administrativa i constitueix l'instrument a través del qual es canalitza una subvenció pel procediment de concessió directa previst a l´article 7.1 c) del decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears, i en l'article 22.2 c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, perquè s'acrediten raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari que dificulten la seva convocatòria pública, d'acord amb els informes que consten a l'Àrea d'Esports del Consell Insular de Formentera.

15. Normativa d'aplicació

En el no previst en el present conveni, caldrà ajustar-se al que disposen les bases d'execució del pressupost general del Consell Insular de Formentera per al 2022, al Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la Llei de Subvencions de les Illes Balears, a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i al Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i el Pla estratègic de Subvencions 2022 i el primer semestre de 2023 del Consell Insular de Formentera, aprovat per BOIB número 36, de 12 de març de 2022, segons el Pressupost vigent del Consell Insular de Formentera per a l'any 2022, d'acord amb el que estableix l'article 8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 10 i següents del seu Reglament, així com, atès l'establert a l'article 6 i concordants del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Subvencions, aplicable a les Illes Balears.

I en prova de conformitat, ambdues parts signen aquest conveni de col·laboració per duplicat.

Formentera, 23  de març  de 2022

La Presidenta del Consell Insular de Formentera

El President del Club de Surf Formentera

Sra. Ana Juan Torres

Alexander Sasha Büchau

El secretari Joan Ferrer Yern

La qual cosa es fa públic per general coneixement.

 

Formentera, a data de la signatura electrònica (30 de març de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera

Ana Juan Torres