Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 169169
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç de Formentera en matèria de formació i assessorament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

“Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç de Formentera per a formació, investigació de mercat i comunicació del comerç a l'illa de Formentera. 

Formentera, 22 de març de 2022 

Parts

D'una part la Sra. Ana Juan Torres, presidenta del Consell Insular de Formentera, qui actua en el seu nom i representació, amb CIF Núm. P-0702400-C, i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, en virtut de l'Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 d'octubre de 2021, acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, autoritzada per l'acord de Comissió de Govern de 18 de febrer de 2022. 

I d'altre banda el Sr. Juan Manuel Costa Escanellas, major d'edat, previst del DNI núm. (...), actuant com a vicepresident 1er i Delegat de Formentera de la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera, proveïda del CIF Q0700521H, domiciliada al carrer de Vuit d'Agost, edifici Aurora 6 Sant Francesc Xavier 07860 Formentera, segons acord del Ple de la Cambra oficial de comerç, indústria i navegació d'Eivissa i Formentera, adoptat per unanimitat el dia 23 de juliol de 2018.

Antecedents 

 1. Que el Consell Insular de Formentera (d'ara endavant, CIF) té com objectius, entre d'altres, donar suport a les empreses de Formentera i, especialment, protegir el comerç així com implementar un reforç constant d'una acció formativa, així com animar a nous emprenedors a començar el seu projecte d'empresa.

2. La Cambra de Comerç de Formentera (d'ara endavant, la CAMBRA), té entre els seus objectius, establir relacions amb Entitats i Organismes tant de caràcter públic com de privat, gestionant davant l'Administració Pública l'establiment de mesures que suposin beneficis del sector del comerç. Els òrgans de govern de la Cambra poden acordar qualsevol altra finalitat dins dels límits de la normativa vigent. És per això que dins d'aquestes finalitats s'inclou la realització de projectes d'actualització de conceptes i estratègies de màrqueting aplicades al sector de comerç, i oferir les eines necessàries que permetin al comerç de Formentera dinamitzar la seva activitat i poder créixer al mercat en un context de màxima competència.

3. Que la CAMBRA té previst realitzar, entre d'altres, cursos formatius centrats en:

  •  Idiomes: alemany, anglès, italià i francès.
  • Comerç: jornades atenció al client, gestió i administració d'aparadorisme
  • Noves tecnologies, informàtica, creació pàgines web i compatibilitat aplicada
  • Emprenedors: creació i gestió, finançament i seguretat a l'empresa 

4. Que tant la CAMBRA com el CIF volen conscienciar la ciutadania de l'illa sobre l'entorn actual del sector del comerç, i transmetre les novetats en les diferents actuacions i estratègies de comercialització per poder adaptar-se amb enfocaments pràctics i exemples reals adaptats al context, amb les matèries esmentades al punt tercer. 

5. Que el CIF vol col·laborar amb aquest projecte, perquè l'empresariat de Formentera pugui tenir la mateixa formació que a la resta de les illes, i pugui millorar així el servei que s'oferirà als turistes, economia principal de l'illa. 

Ambdues parts ens reconeixem mútuament plena capacitat i representació per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

 

Clàusules 

1. Objecte

El CIF i la CAMBRA acorden l'organització d'unes jornades de formació, cursos, assessoraments als comerços, creació, gestió, finançament i seguretat a l'empresa, entre d'altres activitats, que tindran lloc a l'illa de Formentera entre els mesos de gener i desembre de 2022.  

2. Obligacions del Consell Insular de Formentera 

El CIF aportarà a la CAMBRA la quantitat de 7.000 € (SET MIL EUROS), en concepte de subvenció directa nominativa, amb càrrec a la partida pressupostària 1.430.48000 dels pressupostos generals del CIF per a l'any 2022, com a suport econòmic a les activitats esmentades a la clàusula primera. Aquesta quantitat serà pagada, una vegada finalitzades les activitats i havent presentat, per part de la CAMBRA, una memòria justificativa de les actuacions i de les despeses realitzades, abans del 30 de desembre de 2022.  

3. Obligacions de la CAMBRA 

En Compliment del que disposa l'article 11 del decret legislatiu 2/2005, de 25 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears, la CAMBRA queda sotmesa, entre d´altres, a les obligacions següents: 

 -Dur a terme les activitats o la inversió o adoptar el comportament que fomenta la concessió de la subvenció. 

-Presentar abans de 30 de desembre de 2022, els documents acreditatius de la justificació de la subvenció. 

-Sotmetre's a les actuacions de comprovació que duguin a terme els òrgans competents. 

-Notificar al CIF qualsevol modificació que es pretengui realitzar en el projecte inicialment presentat, en relació a les actuacions subvencionables. 

-La CAMBRA es compromet a fer incloure els logos del Consell Insular de Formentera, en tots aquells actes de difusió i en el material divulgatiu que es faci als esmentats esdeveniments. 

-Deixar constància de la percepció i l'aplicació de la subvenció en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que hagi de dur el beneficiari d'acord amb la legislació mercantil o fiscal que sigui aplicable. 

-Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control. 

-Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l'article 44 d'aquesta Llei. 

4.Concordança amb altres subvencions 

La CAMBRA haurà d'informar al Consell Insular de Formentera, a través de l'òrgan competent en la matèria, la subvenció o subvencions que rebi per a la mateixa finalitat. En aquesta comunicació farà constar els diners obtinguts, així com totes les condicions aplicables. 

En cap cas, la quantia total de les subvencions podrà superar el cost total de l'activitat, ja que si és així, la subvenció concedida per aquesta Corporació es reduirà de manera proporcional. 

5.Justificació de la subvenció  

La data màxima de justificació per part de la CAMBRA serà el dia 30 de desembre de 2022. Els fons percebuts s'hauran de destinar a actuacions i programes que es duguin a terme entre l´1 de gener i el 15 de desembre de 2022.

La documentació que s'haurà d'aportar és la següent: 

a. Acreditació d'estar al corrent de pagament de totes les obligacions tributàries i davant de la seguretat social, o autorització en favor del CIF, perquè pugui sol·licitar els certificats necessaris davant el Ministeri d'economia i Hisenda i el Departament d'economia i Hisenda de la Comunitat Balear.

b. Pressupost d'ingressos i despeses realitzades, en el que s'haurà d'incloure el compte justificatiu de despeses que de conformitat amb el que estableix l'article 72 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, General de Subvencions, contindrà la documentació següent:

-Una relació classificada de les despeses, amb identificació del creditor i del document acreditatiu de la despesa, la seva data d'emissió, el seu import i la seva data de pagament.

-Les factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats en la relació a què es fa referència en el paràgraf anterior i la documentació acreditativa del pagament.

-Una relació detallada d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat actuacions del programa, amb indicació del seu import i la seva procedència. 

c. Una memòria indicativa de les activitats realitzades. S'hi adjunta un exemplar de les publicacions, els fulletons o la propaganda que s'hagi realitzat per difondre l'activitat subvencionada. 

6.Reintegrament de la subvenció 

S'estableix l'obligació per part de la CAMBRA de reintegrar els fons en el supòsit d'incompliment dels requisits i obligacions establertes per a la concessió, i en tot cas, en els supòsits regulats en l'article 44 del decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears. 

A més a més, el CIF es reserva el dret a disminuir proporcionalment la seva aportació, en el supòsit d'incompliment parcial del Conveni, o bé en el cas que les despeses justificades no arribin al total de les despeses pressupostades. 

7.Vigència

 Aquest conveni serà vigent des del dia de la seva signatura i fins al 30 de desembre de 2022, englobant les accions formatives realitzades per CAMBRA des de l'1 de gener fins el 15 de desembre de 2022. 

El conveni es resoldrà si es donen les següents causes:

-Incompliment de les obligacions per part de qualsevol de les parts signants, o d'ambdues.

-La dissolució de l'entitat que subscriu el Conveni.

-L'anul·lació o la revocació de l'acte de concessió de la subvenció.

-Impossibilitat material o legal de complir les obligacions que es deriven de l'objecte del conveni.

-Denúncia de qualsevol de les parts, manifestada per escrit amb una antelació mínima d'un mes abans l'acabament de la vigència del conveni.

-Per mutu acord de les parts, que s'ha de formalitzar per escrit. 

8.Procediment d'atorgament de la subvenció i naturalesa del present conveni 

El present conveni té naturalesa administrativa i constitueix l´instrument a través del qual es canalitza una subvenció pel procediment de concessió directa previst a l'article 7.1 c) del decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears, i en l'article 22.2 c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, perquè s'acrediten raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari que dificulten la seva convocatòria pública, d'acord amb els informes que consten a l'àrea de Comerç del Consell Insular de Formentera. 

9. Normativa d'aplicació 

En el no previst en el present conveni, caldrà ajustar-se al Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de les Illes Balears, a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de subvencions i al Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en sintonia amb el que va significar el Pla Estratègic de Subvencions 2016-2019 del Consell Insular de Formentera, aprovat a la sessió plenària de 24 de juny de 2016 i publicat al BOIB núm. 93, de 23-07-2016, el Pla Estratègic de Subvencions per a l'any 2019 del Consell Insular de Formentera publicat al BOIB núm. 47, d'11-04-2019, el Pla Estratègic de Subvencions per a l'any 2020-2021 publicat al BOIB núm. 4 de 9 de gener de 2021, i en particular vist el propi Pressupost general del Consell Insular de Formentera per a l'any 2022 (BOIB núm. 13, de 25 de gener de 2022), i d'acord així mateix amb el que estableix l'article 8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els articles 10 i següents del seu Reglament, així com atès l'establert a l'article 6 i concordants del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, aplicable a les Illes Balears. 

Com a prova de conformitat, signam aquest Conveni en dos exemplars. 

Sra. Ana Juan Torres                                                      Sr. Juan Manuel Costa Escanellas

Presidenta del Consell                                                    Vicepresident 1er i delegat a Formentera de la

Insular de Formentera                                                    Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera

Davant meu, el Secretari accidental,Joan Ferrer Yern (segueixen signatures)" 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement. 

Formentera, amb data de signatura electrònica (23 de març de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres