Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 168550
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA2021-0001. Aprovació definitiva de la modificació del Pla de Reforma Interior de la Platja de Palma (PRI) que té per objecte la modificació de l’ ús principal del sistema d’ equipament comunitari docent EQ-CP08/DO, al carrer Àncora núm. 1 de Can Pastilla

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 24 de febrer de 2022, va aprovar definitivament una modificació del PRI que té per objecte la modificació de l' ús principal  del sistema d' equipament comunitari docent EQ-CP08 DO, de titularitat municipal, a l' ús sociocultural. Es tracta de la parcel·la cadastral 5966608DD7756F, situada al carrer Ancora núm. 1 de Can Pastilla mitjançant el següent acord:

“INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI.- Per acord del Ple de l' Ajuntament de 29/07/2021 es va aprovar inicialment el projecte de Modificació puntual del PRI de la Platja de Palma referida al canvi d' ús de l' Equipament Docent EQ-CP08/DO, a equipament d' ús sociocultural, redactada pels Serveis tècnics de Planejament. L' objecte de dita modificació del PRI consisteix en modificar l' ús principal  del sistema d' equipament comunitari docent EQ-CP08 DO, de titularitat municipal, a l' ús sociocultural. Es tracta de la parcel·la cadastral 5966608DD7756F, situada al carrer Ancora núm. 1 de Can Pastilla. La present modificació es fa a instàncies de la Regidoria de Participació Ciutadana i Govern Interior.

El projecte es va Sotmetre a informació pública de 20 dies mitjançant publicació d'edicte al BOIB núm. 129 de data 18-09-2021(edicte 420385), anunci al diari “Diario de Mallorca” de data 06-09-2021, i a la seu electrònica de l'Ajuntament  de dia 07-09-2021 fins a dia 04-10-2021. El termini d' informació pública va finalitzar el dia 03-11-2021, sense que durant aquest termini s' hagin presentat al·legacions.

L' acord d' aprovació inicial es va comunicar a l' Àrea delegada d' Educació i Política Lingüística i a la Conselleria d' Educació, Universitat i Recerca als efectes que poguessin formular observacions durant el termini d' un mes. Ha transcorregut l' esmentat termini sense que s' hagi formulat cap observació.

S' haurà de tenir en compte que la parcel·la per a la qual es proposa el canvi d' ús és de titularitat pública, i el canvi d' ús ho és per a implantar un altre ús d' equipament públic. Les modificacions de planejament que tenen per objecte modificar l'ús detallat d'un equipament de titularitat pública a altre diferent, dins el  mateix ús global, estan subjectes al procediment que determina l'article 59 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB) segons la redacció donada per la disposició final tercera de la Llei 2/2020, de 15 d' octubre, que preveu que l'ajuntament pot modificar l'ús detallat mitjançant un acord plenari que només se sotmetrà  al tràmit establert a l'article 73 de la LUIB. Aquest article, previst per a la delimitació de les unitats d' actuació,  preveu un procediment amb els únics tràmits d' aprovació inicial, informació pública per un termini de vint dies, aprovació definitiva i publicació.

En sessió de data 28-10-2021 l'ajuntament Ple acorda aprovar inicialment la Revisió del PGOU. A la disposició addicional  Tercera de les Normes Urbanístiques del Pla General s'estableix que l'acord d'aprovació inicial del Pla General i el Pla d'Ordenació Detallada no impedirà la continuació de la tramitació dels expedients de modificació del PGOU de 1998 en els quals hagi recaigut, com en el present cas,  acord d'aprovació inicial, podent aquests expedients arribar a culminar amb la resolució d'aprovació definitiva i aconseguir eficàcia abans de l'entrada en vigor del nou Pla General.  

Atesa la tramitació haguda fins ara, es considera que es pot aprovar el Projecte de modificació del PRI, i elevar-lo al Consell de la Gerència i, posteriorment, al Ple per a l'aprovació definitiva.        

Es fa constar que se'n sol·licitarà informe a la Secretaria General, en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les comissions, atribuïdes a l'art. 122.5.e.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril en relació amb l'art. 123.2 del mateix text legal, que té caràcter preceptiu, perquè es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c, 123.1.i, 122.4.a, i amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85, de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre, de mesures per a la modernització del govern local; el RDL 781/86, de 18 d'abril; l'art. 99 i següents del Reglament orgànic del Ple, i els art. 4.1.e i 12.a del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es proposa al Consell de la Gerència que adopti la següent Resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva de la modificació del PRI, i que s'elevi al Ple de l'Ajuntament, i que aquest, amb el dictamen previ de la Comissió  Informativa, adopti el següent

ACORD

1. Aprovar definitivament la modificació del PRI que té per objecte la modificació de l' ús principal  del sistema d' equipament comunitari docent EQ-CP08 DO, de titularitat municipal, a l' ús sociocultural. Es tracta de la parcel·la cadastral 5966608DD7756F, situada al carrer Ancora núm. 1 de Can Pastilla. La present modificació es fa a instàncies de la Regidoria de Participació Ciutadana i Govern Interior. El projecte que s' aprova és el que ja va ser objecte d' aprovació inicial, i que ha estat redactat pels Serveis tècnics de Planejament.

2. Publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Donar trasllat a la Delegació de Govern, al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears del present acord  dins el termini de quinze dies des de la seva adopció, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

4. Comunicar el present acord a l'Oficina de Revisió del PGOU i a la resta de serveis que es  puguin trobar afectats, i també a la Regidoria de Participació Ciutadana i Govern Interior, a l' Àrea delegada d' Educació i Política Lingüística,   i a la Conselleria d' Educació, Universitat i Recerca.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

En compliment de l'art. 12.4.d)  de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, el contingut íntegre del Planejament aprovat està disponible a través del següent enllaç:

https://ajtpalma.sharepoint.com/:f:/s/Planejament/EhhJ7fpa6OtLlhsxi7r1MBABtYfizB47E0ENN7h7BBzi9w?e=ma1TLg

Així mateix i d' acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d' aquesta modificació de PGOU:

PRI VIGENT    

MODIFICACIÓ PUNTUAL

EQ-CP08 DO

EQ-CP08 SC

 

Palma, en el dia de la signatura electrònica (8 de març de 2022)

El cap del Departament  

p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de  4-03-2014)

Jaume Horrach Font