Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 146406
Aprovació definitiva Ordenança Fiscal reguladora de l'IBI Urbana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional relatiu a la ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles de naturalesa urbana al municipi de Lloseta, aprovada en sessió plenària de la corporació de dia 26-01-2022, i no s'han presentat reclamacions, s'eleva a definitiu dit acord, segons preveu l'article 17 del TRLHL, Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, l'acord i text íntegre de l'ordenança es publicarà al BOIB, i serà d'aplicació a partir del següent dia de la seva publicació al BOIB

 

Lloseta, en el dia de la signatura electrònica (17 de març de 2022)

El batlle

Jose Maria Muñoz Pérez.

 

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES DE NATURALESA URBANA.

Article 1º.-

El Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, d'aprovació del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL),  estableix a  l'article 72, la possibilitat dels Ajuntaments d'incrementar el tipus de Gravamen mínim i supletori del 0'40% de l'Impost sobre Béns Immobles (de naturalesa Urbana) dins els  límits que s'assenyalen, (fins el tipus màxim de l'1'10  % ).

Article 2º.-

L'Ajuntament de Lloseta, fent ús  de les facultats que l'art. 72 de la Llei li confereix, estableix el tipus impositiu sobre Béns Immobles (de naturalesa Urbana) en un 0'55 % ; així, mateix, atès el que disposa l'art. 72.4,  s'estableix un tipus de gravamen diferenciat de l'1'10%, per a immobles d'usos industrials d'un valor cadastral superior a cinc cents mil euros (500.000 euros).

Als béns immobles de característiques especials s'aplicà el tipus de gravamen supletori del 0'55%.

Article 3º.- Bonificacions tributàries.

3.1.- Tindran dret a una bonificació del 50%  de la quota íntegra de l'impost, sempre que així ho sol·licitin els interessats abans de l'inici de les obres, els immobles que constitueixin l'objecte de l'activitat de les empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària tan d'obra nova com de rehabilitació equiparable a aquesta, i no figurin entre els béns del seu immobilitzat.

El termini d'aplicació d'aquesta bonificació comprendrà des del període impositiu següent a aquell en que s'iniciïn les obres fins el posterior a l'acabament de les mateixes, sempre que dins aquest temps es realitzin les obres d'urbanització o construcció efectiva, i sense que en cap cas, pugui excedir de tres períodes impositius.

3.2.- S'estableix una bonificació del 90 per 100 de la quota íntegra de l'impost a favor d'aquells subjectes passius que ostentin la condició de família nombrosa (de conformitat amb els requisits regulats en la Llei 40/2003, de 18 de novembre (BOE 277/2003), de protecció a les famílies nombroses), dita bonificació serà compatible amb altres beneficis fiscals, i s'aplicarà a aquells immobles que tinguin assignat un valor cadastral inferior a 300.000 Euros.

3.2.1.- Amb la sol·licitud de bonificació anual, el subjecte passiu acompanyarà la següent documentació:

- Declaració de que la quota tributària a bonificar correspon a l'immoble que constitueix la residència habitual de la família.

- Còpia actual del títol acreditatiu de la condició de família nombrosa.

- Compromís de comunicar a l'Administració municipal les circumstàncies modificatives de la condició de família nombrosa.   

3.2.2.- El termini de sol·licitud de la bonificació es presentarà abans del dia 31 de març de l'any natural, i tindrà efectes tributaris en el mateix exercici en que es formuli la petició.

3.2.3.-  La sol·licitud de bonificació es tramitarà i resoldrà conforme a la previsions de la Disposició addicional 5ª de la Llei 30/1992, de 26 de novembre (modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener). 

3.3. S'estableix una bonificació del  50 %  de  la  quota  íntegra  de l'impost a favor dels immobles on s'hagin  instal·lat  sistemes generals  per  a  l'aprofitament    tèrmic  o  elèctric  de  l'energia  solar  per  a  autoconsum.  Aquesta  bonificació  està  condicionada  al  caràcter  no  obligatori  de  les  instal·lacions; i, respecte de les instal·lacions per a la producció de calor, que aquestes  incloguin col·lectors que disposin de la corresponent homologació per l'administració  competent.

Aquests  requisit  s'acreditaran  amb  certificació  emesa  per  tècnic  competent  que  es  tracta de sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia solar no  obligatoris i per a l'autoconsum amb el justificant de presentació de la documentació  tècnica  en  el  Registre  d'autoconsum  d'energia  elèctrica  de  les  Illes  Balears  de  la  Conselleria de Transició energètica i sectors productius. També s'haurà d'aportar còpia  de la comunicació prèvia d'obres,  pagament de la Taxa de serveis urbanístics i Impost  sobre construccions, instal·lacions i obres.

En  el  cas  d'habitatges  i  locals  en  règim  de  propietat  horitzontal  on  se  faci  una  instal·lació compartida per subministrar energia a tots o alguns d'ells, gaudiran de la  mateixa bonificació i s'aplicaran els mateixos requisits. En aquest cas, només es podran  beneficiar  els  habitatges  i  locals  vinculats  a  la  instal·lació,  per  la  qual  cosa,  hauran  d'aportar la relació de propietaris partícips de la instal·lació

La bonificació s'aplicarà, en tots els casos, durant els tres períodes impositius següents  a la instal·lació. El termini de sol·licitud de la bonificació es presentarà abans del dia 31 de març de l'any natural, i tindrà efectes tributaris en el mateix exercici en que es formuli la petició.

Article 4º.-

S'estableix el procediment de comunicació previst en les normes reguladores del Cadastre Immobiliari; les declaracions d'alteracions cadastrals s'entendran realitzades quant les circumstàncies o alteracions  constin en la corresponent llicència o autorització municipal, quedant exempt el subjecte passiu de l'obligació de declarar.

De conformitat amb el que disposa l'article 76.3 del TR-LHL, modificat per l'article 11.1 de la Llei 36/2006, de 29 de novembre, de mesures per a la prevenció del frau fiscal, els titulars del béns immobles de naturalesa urbana hauran d'acreditar la presentació de la “declaració cadastral de nova construcció” per a la tramitació del procediment de concessió del certificat municipal final d'obra o de la concessió de la llicència que autoritzi la primera ocupació dels immobles.

Article 5º.-

En allò no previst per aquesta Ordenança, s'estarà al que disposa el Test Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal – atès el que disposa l'article 17 del RDL 2/2004, de 5 de març,  d'aprovació del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals,  - entrarà  en vigor i tindrà efectes des del dia de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

LLOSETA, DOCUMENT SIGNAT ELECTRÒNICAMENT.-“