Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 146221
Aprovació definitiva Ordenança fiscal reguladora de l'IBI rústega

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional relatiu a la ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles de naturalesa rustega al municipi de Lloseta, aprovada en sessió plenària de la corporació de dia 26-01-2022, i no s'han presentat reclamacions, s'eleva a definitiu dit acord, segons preveu l'article 17 del TRLHL, Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, l'acord i text íntegre de l'ordenança es publicarà al BOIB, i serà d'aplicació a partir del següent dia de la seva publicació al BOIB.

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BENS IMMOBLES DE NATURALESA RÚSTICA

Article 1

El TRLRHL estableix a l'article 72, la possibilitat dels Ajuntaments d'incrementar el tipus de gravamen de l'Impost sobre Béns Immobles (de naturalesa rústica) dins els límits que s'assenyalen, (fins el tipus de gravamen màxim del 0'90%).

Article 2

L'Ajuntament de Lloseta, fent ús de les facultats que la Llei li confereix, estableix el tipus impositiu de l'Impost sobre Béns Immobles (de naturalesa rústica) – per a tots els immobles de naturalesa rústica - en un 0'55 per 100.

Article 3

S'estableix el procediment de comunicació previst en les normes reguladores del Cadastre Immobiliari; les declaracions d'alteracions cadastrals s'entendran realitzades quant les circumstàncies o alteracions constin en la corresponent llicència o autorització municipal, quedant exempt el subjecte passiu de l'obligació de declarar.

Article 4

S'estableix una bonificació del 50 % de la quota íntegra de l'impost a favor dels immobles on s'hagin instal·lat sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar per a autoconsum. Aquesta bonificació està condicionada al caràcter no obligatori de les instal·lacions; i, respecte de les instal·lacions per a la producció de calor, que aquestes incloguin col·lectors que disposin de la corresponent homologació per l'administració competent.

Aquests requisit s'acreditaran amb certificació emesa per tècnic competent que es tracta de sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia solar no obligatoris i per a l'autoconsum amb el justificant de presentació de la documentació tècnica en el Registre d'autoconsum d'energia elèctrica de les Illes Balears de la Conselleria de Transició energètica i sectors productius. També s'haurà d'aportar còpia de la comunicació prèvia d'obres, pagament de la Taxa de serveis urbanístics i Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

En el cas d'habitatges i locals en règim de propietat horitzontal on se faci una instal·lació compartida per subministrar energia a tots o alguns d'ells, gaudiran de la mateixa bonificació i s'aplicaran els mateixos requisits. En aquest cas, només es podran beneficiar els habitatges i locals vinculats a la instal·lació, per la qual cosa, hauran d'aportar la relació de propietaris partícips de la instal·lació

La bonificació s'aplicarà, en tots els casos, durant els tres períodes impositius següents a la instal·lació. El termini de sol·licitud de la bonificació es presentarà abans del dia 31 de març de l'any natural, i tindrà efectes tributaris en el mateix exercici en que es formuli la petició.

Article 5

En allò no previst per aquesta Ordenança, s'estarà al disposat al Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, d'aprovació del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

De conformitat amb el que disposa l'article 76.3 del TR-LHL, modificat per l'article 11.1 de la Llei 36/2006, de 29 de novembre, de mesures per a la prevenció del frau fiscal, els titulars del béns immobles de naturalesa rústica hauran d'acreditar la presentació de la “declaració cadastral de nova construcció” per a la tramitació del procediment de concessió del certificat municipal final d'obra o de la concessió de la llicència que autoritzi la primera ocupació dels immobles.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal – atès el que disposa l'article 17 del RDL 2/2004, de 5 de març, d'aprovació del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, - entrarà en vigor i tindrà efectes des del dia de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Lloseta, document signat electrònicament (17 de març de 2022)

El batle Jose Maria Muñoz Pérez