Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 115052
Anunci de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica d’obertura del tràmit d’informació pública per a una sol·licitud d’aprovació del projecte i de reconeixement, en concret, de declaració d'utilitat pública del projecte «Green Hysland» d'instal·lació de recepció i canalització de transport d'hidrogen per injecció en xarxa de gasoductes a l’illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, se sotmet a informació pública la sol·licitud d'aprovació del projecte i de reconeixement, en concret, d'utilitat pública d'una instal·lació de recepció i canalització d'hidrogen les característiques principals de la qual s'assenyalen a continuació:

Núm. d'expedient: 2021/29202

Denominació de la instal·lació: Instal·lació de recepció i canalització de transport d'hidrogen.

Peticionari: Redexis Gas, SA

Domicili: c/ del Fluvià, 1, 2n, 2B, 07009 Palma

Objecte del projecte:

  • Instal·lació de recepció d'hidrogen generat en la planta solar de Lloseta.
  • Canalització de transport d'hidrogen per a la seva posterior injecció en la xarxa de gasoductes a l'illa de Mallorca consistent en una canalització de 4” de diàmetre i dissenyat per a operar a una pressió de 85 bar relatius.

Característiques principals: les indicades en el projecte signat per l'enginyer de camins, canals i ports, Juan Alberto Andrada Barroso (col. núm. 30.048) i visat el 04/11/2021 pel Col·legi d'Enginyers, Camins, Canals i Ports, amb núm. 2021/04005/01, i que són les següents:

Gas que s'ha de subministrar:

El fluid a transportar serà hidrogen, les característiques del qual es troben recollides en l'annex 1 del projecte esmentat anteriorment.

Descripció de la instal·lació:

El projecte té el seu origen en la instal·lació de recepció d'hidrogen, localitzada en els voltants de la carretera MA‐10, al costat de les instal·lacions de l'EMT de Palma. La superfície afectada és d'uns 2.000 m², destinats a la circulació del camions de subministrament d'hidrogen i a la instal·lació dels equips.

La canonada d'acer al carboni API 5L Gr. B Ø 4” i 5,16 mm de gruix discorrerà íntegrament pel terme municipal de Palma amb una longitud aproximada de 2.722 m, una pressió de disseny de 85 bar i uns cabals màxims d'operació inicial de 190 Tm/any i màxim d'operació futura de 575 Tm/any.

El seu punt final està situat a l'interior de les instal·lacions de REDEXIS a Cas Tresorer (posició SANSON‐01) del gasoducte SANSON Sant Joan de Déu ‐ Cas Tresorer ‐ Son Reus, de REDEXIS.

Pressupost: 1.524.450,48 €

Aquesta informació es fa pública per al coneixement general i, especialment, per als propietaris i la resta de titulars afectats per l'execució de les obres, perquè aquests, com a interessats, puguin examinar el projecte de la instal·lació esmentada a la Seu Electrònica, domini http://energia.caib.es (exposició pública de projectes energètics en tràmit).

Al mateix temps, s'hi poden formular les al·legacions que es considerin pertinents, en el termini de vint dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci.

 

Palma, 28 de febrer de 2022

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

José Guillermo Malagrava Rigo

Per delegació de competència del conseller de Transició Energètica,

Sectors Productius i Memòria Democràtica (BOIB núm. 31, de 04-03-21)